Попитай Нивиана /3/

• 186 852
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
Малко ми е неудобно да задам въпроса си Embarassed
Когато се избира паркет, ламиниран, с какво трябва да се съобрази цветът му - с мебелите в стаята, или с цвета на стените?
Става въпрос за спалня, мъничка е, мебелите са почти бели (цвят бреза, ако не се лъжа), стените - почти съм решила да са такива - снимка 3 от каталога.

# 76
  • София
Stef, не можах да намеря католога, но това е един чудесен сайт, който до сега не съм попадала. Много ми харесва програмата, която имат и мога сама да пробвам цветовете, който биха подхождали на интериора ми  Hug

# 77
Да, страхотен е сайтът, аз си играя от няколо дни с него, цветовете, които предлага фирмата, са уникални, но за съжаление май тук не се намират...
Иначе, като цънкеш на линка - отваря се секция Спални (bedroom), излиза снимка на спалня в меки светли цветове, бежаво, ако не се лъжа. Снимките се сменят от най-долу, с бутончета "напред" и "назад", снимките са общо 11, им аи опция за слайдшоу Simple Smile

# 78
  • София
Малко на чат го обръщаме (моля за извинение тук питащите и Нивиана), но за мен е полезен като варианти за подбиране на цветовите решения. Колкото до това дали могат да се намерят в БГ, аз си пазарувам едни английски бои/латекс с огромен набор от цветове и съм сигурна, че мога максимално да се доближа до харесания  Peace

# 79
Е кажете  кои английски бои де, Dulux ли,  ?
Иначе за чата, аз научавам сигурно повече от вас, колкото вие от мен, така че, нали това е смисълът.

И какво означава _ неудобно ми е да питам_ ?

Stef, принципно стените и пода са фон на всичко останало. Избира се единствено с презумпцията , доколко сте наясно с другите  неща. Отделяме много време и  внимание на пода, защото трудно се сменя уж, и рядко.
Например, ако искате модерна класика, то спокойно си слагате  дъб на пода, който ви отвързва ръцете за комбинации.
Цвят № 3  - светлосиньо ли ?
 Принципно  бяло, бреза, синьо и светло дърво, дори череша - не би трябвало да ви притесняват.
не забравяйте , че в спалнята се вижда малко под,  но много текстил - завеси, шалте върху леглото.
Във вашия случай аз бих избрала ябълка/калвадос/ ,круша, или пък клен или явор за под. Нещо меко, неактивно,средиземноморско.

,,

# 80

Извинявам се, че аз пиша, но много е малка снимката и абсолютно нищо не се разбира, а размери още по-малко.

И на мен ми е малка, Уникат. И втората.
Нека ви сканират само частта с дневната на по голяма резолюция, да се виждат размерите по ясно.Така малко некоректен ще бъде отговорът.

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 20:52 от Нивиана

# 81
  • София
Е кажете  кои английски бои де, Dulux ли?

smile3521 Да тях си ги използваме от няколко години. Може да звучи налудничаво, но вратите (обикновени врати на панелка) и касите (метални) решихме да си боядисаме с латекса от стените и се получи много симпатично, ефектно и здраво.

# 82
Нивиана, благодаря  bouquet
Ще се спрем значи на някой от тези цветове, има избор, така че.. Simple Smile
Да, номер 3 е спалнята в синьото Embarassed Когато видях снимката в този каталог, първото ми чувство, което и досега присъства, когато мисля за спалнята - това е мястото, където искам да спя, да затварям очи, и да се будя сутрин... Blush За пода имах съмнения, дали да е тъмен или светъл, затова реших да питам теб. Иначе, казвайки "неудобно ми е да питам", имах предвид, че въпросът ми сигурно изглежда глупав, защото това е сякаш елементарно нещо - човек да знае как да съчетае под с останалите елементи в стаята Laughing
Благодаря ти за отделеното време Hug

# 83
Здравей Нивиана!
Искам да те попитам кои цветове създават илюзия за пространство/освен бялото/? защото имам спалня която е малка, а бих искала да изглежда по голяма и просторна и обратно имам голям хол който искам оптически да намаля newsm78 питам освен за цветове по стените,шарки на тапети,фототапети и прочие, така и за цвят на пода.
Благодаря ти!

# 84
Присъединявам се към последния въпрос, тъй като детската ни стая е тясна и дълга, искам да "скъся" дългите стени и да "удължа" тесните  Wink
Мислех да боядисам част от дългата стена в тъмен цвят и да сложа там картини, а останалото да е в един (светъл) цвят. Не съм сигурна обаче дали правилно разсъждавам  Simple Smile

# 85
Здравейте, обзавеждаме новото си жилище и сега сме на тема спалня. Стените са в наситено прасковено, дограмата е бяла, паркетът светъл. За момента сме решили мебелите да бъдат от светло дърво, може би в съчетание с бяло, но само малки елементи. По принцип съм почитателка на по-изчистените форми, но за тази стая искам да направя нещо по-разчупено като цветове. Какво е мнението Ви за съчетание на прасковено с лилаво - лила? Представям си го наситено, като ми се иска също да е лек акцент - възглавници, ваза, може би рамки за снимки, в общи линии аксесоари. Бих искала да ме посъветвате дали е подходящо това съчетание според Вас.

Благодаря предварително!

# 86
Здравей, Нивияна!
Моля за твоето мнение и помощ:
- коридор - светло-бежови стени;
- хол, с три зони - от коридора се влиза в кухненския бокс /стени бежово-розови, средно наситени, за да изпъкват светлите кухненски шкафове/, следва трапезарията и меката мебел /стени - светло бежови/;
Хола е 35кв.м., дълбок с един прозорец от къса страна, в дъното е кухненския бокс, затова съм се спряла на светли кухненски шкафове - да е по светло в дъното...
1. Каква и какъв цвят да е настилката в коридора и кухненския бокс? - Тъмно кафяв теракот например?
2. Каква да е настилката при трапезарията и меката мебел? - Светъл или тъмен паркет?
3. Тъмни или светли маса и столове в трапезарията?
4. Кое е за предпочитане като правило - светли стени и тъмен под или светли стени и светъл под? Обичам контрасти, но като сложим и мебелите, се обърквам... #Crazy
5. Тъмна кафява дограма, светлобежови стени - щори може би тъмно-кафяви дървени, какви пердета?
Това се сещам като начало...Simple Smile
Предварително ти благодаря  bouquet

# 87
Да ви следя  bouquet

# 88
Нивиана, отново съм с въпроси, този път два:

1. Как виждаш бюро в дневната - в трапезарията или в хола с меката мебел, ще е по- добре? Бюрото е дървено, старо (около 60-70 годишно) и е малко - 110см дължина, 60см ширина. Тъмнокафяво дърво, леко червенеещо, пасва с други дървени мебели и в двете стаи, също и с кожен диван с кафява червеникава кожа.

2. Телевизора ще е сам на стената, с един нисък и дълъг комод отдолу, без надстройки и секции около него. Ще стоят ли добре картини над или около него? На мен нещо не ми се вързва около телевизора картини  Thinking  но пък да не остава гола стената  Thinking  Става дума за истински картини, изкуство, не кич. Признавам си, че за интериор повече харесвам кича, отколкото изкуството, но разполагаме с картините и горе- долу им търсим място. Предполагам, че панорамни гледки от Париж и Венеция, от ширпотребата ще е абсурд да се съчетаят с 'истински' картини и да не си го помислям, нали?

Аз лично бих го сложила в хола, с идеята за оная библиотека, в която джентълмените се оттелят да пушат пури след вечеря, винтиджа, за който копнеят много хора, мекото спокойствие в края на деня.  Зависи  кой и кога работи. Ако трапезарията е празна освен на вечеря, и там е по спокойно, и някой иска да е отделен.

За мен Париж и Венеция  винаги имат място. Самият телевизор, за щастие или нещастие, заема все повече време и място в домовете ни, и става все по централен. Преди е било огнището. Трудно е наистина да се конкурират картини с тв. Но ако решите да имате домашна галерия, няма невъзможни неща. Съжалявам , че не ви отговарям конкретно, но без да знам картините , и стените. Може около това бюро да направите  кът , като от малко друго време, с библиотека.

Примерите са малко груби, но не намерих други.

P.S.
Ако оттук идва никнейма ви:http://www.imdb.com/title/tt1440266/, поздравления.

,

# 89
Благодаря за вниманието, въпреки не конкретните съвети. И в двете стаи (полустаи, защото са в едно помещение, но са идейно разделени) еднакво няма да има място  Confused Просто харесвам бюрото и ни е наследство, пък и ни се вързва с други неща... ех.. В хола го мислех аз, но май към трапезарията отива, че там по- ще има място, може би.

Общи условия

Активация на акаунт