Попитай Нивиана /3/

• 186 849
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Нивиана, благодаря!

# 61
Страхувам се, че не знам какъв е този цвят Лебедово крило. Мръсно бяло ли се има предвид?
Изцапал се е явно лебеда, мръсни са му крилата. Laughing
Записче от мен в новата тема.

# 62
http://www.flickr.com/photos/31519389@N04/3065050616/in/photostream/
А може би е снежно бяло, толкова е прекрасна  горната сесия.
Докато търсех какъв е този цвят,я намерих.

# 63
  • София
"Мегахим" имат цвят "Лебедово крило".
http://megachim.wordpress.com/category/%D0%B2%D0%B4%D1%8A%D1%85% … %B8-%D1%81%D0%B5/

# 64
http://www.flickr.com/photos/31519389@N04/3065050616/in/photostream/
А може би е снежно бяло, толкова е прекрасна  горната сесия.
Докато търсех какъв е този цвят,я намерих.

Не, не е снежно бяло, по скоро мръсно бяло към жълто. Очаквам да се получи нещо стилно и модерно.

# 65
Чета тази тема с огромно удоволствие, така че и аз тук, за да не ви изпускам   bouquet

# 66
И аз следя темата с удоволствие, но не съм писала досега. Предстои ми ремонт на малко жилище около 50 кв, но не е шпакловано и има тапети. Попринцип не харесвам тапети (или поне повечето евтини такива 10-15лв ролката) заради факта, че си личи как са слагани . Искам да попитам Нивиана, а и някои от момичетата тук, ако имат мнение, кое е по-добре - да си потърся евтини тапети с добър десен или да си платя за шпакловка и да боядисам от гледна точка на функционалността, а и от гледна точка на пространството(дали тапетите не смаляват визуално помещението).

# 67
Аз мисля, че правиш грешка, като взаимно изключваш двете неща. За мен перфектната комбинация е идеална гипсова шпакловка по стените в съчетание със скъпи (разбирай качествени) тапети, които са залепени добре. Според мен топлината на една стая постигната с тапети, а също и възможностите, които се откриват при комбинирането на няколко вида тапети за подчертаване на отделните зони е непостижима с латекс. Визирам тапети, като Тапети ESPRIT.

# 68
Харесвам качествените тапети, но нямам възможност да си поставя такива поради цената. Такъв е бюджетът ми, че не мога да отделя повече от 15 лв за ролка тапети. Това е и причината да задавам въпроса. Ще се радвам на още мнения   bouquet

# 69
Като свалиш старите тапети, ще се наложи да направиш шпакловка. На нас ни взеха 300лв за сваляне на тапети от всички стени, пак в толкова голямо жилище и после шпакловане - за 7-8 дена стана и добре шпакловаха. После, според мен боядисай, цветове тонират всякакви, а най- хубавото е, че можеш да си освежаваш на всеки 6 месеца или година - една бака боя, един валяк и си ти. Тапетите не дават възможност за толкова чести промени или само освежаване.

# 70

smarfieta,  ето моите варианти. Вие също ги имате  на вашия проект,видях после обаче.
 Не разбрах , остава ли прозореца , или го премахвате.
Общо взето смисъла е  високите шкафове да останат на балкона, зад стените, за да не се товари във височина пространството , където е масата. Ако не ви е удобно да изнесете котлоните навън, то нека само фурната да е там.
Ако котлоните с абсорбатора останат вътре, нека да са центрирани на стената.

# 71
Харесвам качествените тапети, но нямам възможност да си поставя такива поради цената. Такъв е бюджетът ми, че не мога да отделя повече от 15 лв за ролка тапети. Това е и причината да задавам въпроса. Ще се радвам на още мнения   bouquet

Дано да не се повтарям с другите:

Компромисно - махнете всичко старо, това е принцип -от стените.
Изберете си скъп хубав тапет за една стена, вържете с него текстила, стила и каквото искате,  а останалите  стени ги боядисайте в подходящ цвят.
Една стена е две ролки, дори и  по 50 лева да е ролката, са 100 лева.

Тапетите смаляват, ако са с едри шарки, или нещо на което реагираш отблизо.
Има такива с десен като лен, или нещо уютно.
Но си обработете грамотно стените, после ще можете да променяте неща по тях, като ви омръзне нещо.

Може и фототапет.

,

Последното е една идея, за изостанали тапети, нещо като patchwork за стени.

# 72
Нивиана, отново съм с въпроси, този път два:

1. Как виждаш бюро в дневната - в трапезарията или в хола с меката мебел, ще е по- добре? Бюрото е дървено, старо (около 60-70 годишно) и е малко - 110см дължина, 60см ширина. Тъмнокафяво дърво, леко червенеещо, пасва с други дървени мебели и в двете стаи, също и с кожен диван с кафява червеникава кожа.

2. Телевизора ще е сам на стената, с един нисък и дълъг комод отдолу, без надстройки и секции около него. Ще стоят ли добре картини над или около него? На мен нещо не ми се вързва около телевизора картини  Thinking  но пък да не остава гола стената  Thinking  Става дума за истински картини, изкуство, не кич. Признавам си, че за интериор повече харесвам кича, отколкото изкуството, но разполагаме с картините и горе- долу им търсим място. Предполагам, че панорамни гледки от Париж и Венеция, от ширпотребата ще е абсурд да се съчетаят с 'истински' картини и да не си го помислям, нали?

# 73
Нивиана искам и аз да те помоля за някакво решение. Трябва да измисля дневната и кухнята в апартамента, но нещото което ме притеснява е, че по- голямата стая остава за кухня +трапезария. Отделно имаме голям хладилник широк 1м и както и да го въртя все не ми е на място. Мислих да преместя кухнята  в по-малката стая, но тогава се получава много гадно влизането в хола. Вече тотално се обърках. Качвам проекта на апартамента, ако можеш да помогнеш с решение.
http://media.snimka.bg/8938/024131478.jpg?r=0
http://stella7730.snimka.bg/other/apartament.604695

Последна редакция: вт, 05 юли 2011, 15:00 от Уникат

# 74
  • Русе

Извинявам се, че аз пиша, но много е малка снимката и абсолютно нищо не се разбира, а размери още по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт