Попитай Нивиана /3/

• 186 518
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
Нивиана, относно цвета на стените като цяло в апартамента - ако дневното помещение - хол и трапезария, са в един цвят, следва ли и стените на кухнята да са в същия цвят, при положение, че е отделна стая, но съседна до трапезарията? Коридорите ги мисля в същия цвят като хола и трапезарията. Струва ми се, че ще изглежда по- естествено, логично и стройно, ако и кухнята е цвета на хола и коридорите, така ли е? Спалните, вече, ги мисля в друг цвят, но те са някак друга категория помещения, си мисля  Thinking  Ох, сега като го пиша и съвсем ги виждам в един цвят, макар и отделно помещение, кухнята е все пак естественото продължение на дневния тракт и ще е като кръпка, там да изпраскам друг цвят. Искам максимално да съм в страни от кича, целя да е семпло и класическо. Какъв е твоя коментар?
Благодаря предварително!

# 46
  • София

Здравейте,

разработих ви няколко варианта. Рагзледайте ги, предимно с презумпцията  колко място остава на пода свободно. В първия вариант леглото стои  върху гардероб. Очаквам да ми изпратят  българската разработка за превъртане на легло надлъжно с механизъм. В темата се споделяха иначе  разни прибиращи легла.
Ако си харесате някой от вариантите, кажете да разработя примеерни разгъвки на стените. Аз засега нямам фаворит. Принципно съм противник на сгъваеми легла, на двуетажни, но при вас е доста  комплицирано.

Здравейте Нивиана,
Оставих си известно време, за да премисля предложеното разпределение на стаята. Колкото и да не ми се иска да минем на вариант с двуетажно легло ще се спра на третото предложение, което ми дадохте, защото според преценката ми остава най-много място.

Ще чакам при първа възможност да кажете и за разработката на българската фирма Тотал-М.

bouquet

ПП: Да допълня още нещо - две от леглата за момиченцата ми смятам да са с размери на матраците 180/90 Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 19:35 от maminko

# 47
Здравей Нивиана!
Искам да те попитам какъв цвят теракот би подхождал на стени в цвят "Лебедово крило?
Става въпрос за коридор.
Благодаря ти предварително!

# 48
Нивиана здравейте  Hug
Бихте ли ме посъветвали към какво перде да се ориентирам за хола!
Дали да е нещо неутрално или да акцентирам. Притеснява ме и това, че мебелите са на цветя. Каква е шарката към която да се насоча  newsm78 Избрах едни които тук там имат цвете и ми стои натруфено  Rolling Eyes
Трябва ми светло перде за през деня. Имаме щори и няма да слагам плътна завеса  Peace

Тази и следващата снимка...
http://ketito.multiply.com/photos/album/74#photo=269

ketito,според мен трябва да е нещо прозрачно, но органза да речем. Малко златиста, с блясък, да изглежда скъпо.
Има едни, които имат втъкани  жилки разни вътре. Но нежни такива. Няма проблем да е пак на клончета или цветя във вашата стилистика.

# 49
Нивиана , бях решила да преграждам една стая 25 кв.м. на кухня с трапезария
и спалня, посредством стъклена плъзгаща врата. Сега обаче се наложи да търся ня-
какво по-евтино решение, защото може би до 2-3 г. ще се местим в друго жилище, по-го-
лямо. Красивите дървени паравани също са много скъпи, ратановите паравани пък много
не ми харесват. Какво мислиш за този вариант https://lh6.googleusercontent.com/-hvkdfd0oRmI/TgSA5Tu4vYI/AAAAA … 7a24f300_1200.jpg с пердета-пана тип японски щори. Или пък е по-добре да си
поръчам някаква двулицева етажерка https://lh3.googleusercontent.com/-OC5PWPxzQg4/TgSEY1MDC7I/AAAAA … Stagger_Shelf.jpg ?

А защо не опитате да опънете плат на дървени рамки. Като параван. Подобно на японските щори.
Но на дървена конструкция.
Би могло да бъде евтино и оригинално. Интересен плат.
Пак може да е като плъзгаща врата.

# 50
  • В най - голямото село
 newsm51

за прекрасната тема

# 51
Нивиана, благодаря, вече съм по-уверена и се настроих за параван Grinning.

# 52
  • София
Нивиана, благодаря ви   bouquet

П.п. то това хич не е моя стил...на свекито е  Crossing Arms Ама докато сменим мебелите ми писна да стоя без пердета  Rolling Eyes

# 53
Нивиана, благодаря, вече съм по-уверена и се настроих за параван Grinning.

Първо - извинявам се че пиша, но видях варианти за преграждане Wink
"Параван" с дървена рамка и вариации на стъкло - каквото ти харесва ,
или параван с алуминиев обков, пак със стъкло...
не намирам снимки на бърз преглед в нета.
Дървеният го видях по тв, алуминиевия - в една банка;)

# 54
Нивиана, момичета, включвам се с въпрос свързан с банята, която в момента ремонтираме. За съжаление, поради невъзможност за монтиране другаде, в нея, на видно място е поставен бойлера и както и преди, така и сега това доста ме „дразни”. Въпреки, че много търсих из интернет, така и не успях да намеря подходяща идея за неговото „прикриване” /освен може би едно дизайнерско решение при което бойлер беше „облечен” с нещо като мрежа използвана за декорацията на букети и върху нея бяха поставени изкуствени цветя/. Надявам се, Нивиана да ми помогнеш с някаква идея!!!Ето снимка на мястото на въпросния бойлер: http://eli742.snimka.bg/other/apartament.584689.24062085
Като допълнение само да посоча, че до него в дясно се намира ниша с тоалетната, която си мисля да отделя с плъзгаща се щора бамбук, а под бойлера да сложа бамбуков кош за пране....

# 55
  • Варна
Нареждам се на опашка за идеята за скриване на бойлер.
Благодаря!

# 56
Нивана , твоето виждане на син мокет , бели фотьоили , синьо бели стени ?

Стои доста класически. Малко английско. Нищо против.
В зависимост от контраста би стояло по-меко, или по остро.
Не забравяйте да го стоплите с малко бежово за всеки случай, или истинско дърво.

,,

# 57
Нивиана, момичета, включвам се с въпрос свързан с банята, която в момента ремонтираме. За съжаление, поради невъзможност за монтиране другаде, в нея, на видно място е поставен бойлера и както и преди, така и сега това доста ме „дразни”. Въпреки, че много търсих из интернет, така и не успях да намеря подходяща идея за неговото „прикриване” /освен може би едно дизайнерско решение при което бойлер беше „облечен” с нещо като мрежа използвана за декорацията на букети и върху нея бяха поставени изкуствени цветя/. Надявам се, Нивиана да ми помогнеш с някаква идея!!!Ето снимка на мястото на въпросния бойлер: http://eli742.snimka.bg/other/apartament.584689.24062085
Като допълнение само да посоча, че до него в дясно се намира ниша с тоалетната, която си мисля да отделя с плъзгаща се щора бамбук, а под бойлера да сложа бамбуков кош за пране....

ЗА съжаление, това е огромен проблем, в нашите малки бани, като се сложи такъв голям уред.
Освен това трябва да има и достъп за ревизиране.
Във вашия случай, тъй като сте тръгнали на дзен стилистика с бамбук, то просто го увийте като цилиндър с бамбукова щора, и като сложите коша под  него, увийте и коша.  Ще се получи нешо като прекъсната бамбукова колона в ъгъла. Надявам се да ме разбирате.
Жилките или летвичките на бамбука да са вертикални.
Може да добавите и други бамбукови декорации.

http://www.mebelcenter.com/bg/blog/14/240

,

# 58
Нивиана, относно цвета на стените като цяло в апартамента - ако дневното помещение - хол и трапезария, са в един цвят, следва ли и стените на кухнята да са в същия цвят, при положение, че е отделна стая, но съседна до трапезарията? Коридорите ги мисля в същия цвят като хола и трапезарията. Струва ми се, че ще изглежда по- естествено, логично и стройно, ако и кухнята е цвета на хола и коридорите, така ли е? Спалните, вече, ги мисля в друг цвят, но те са някак друга категория помещения, си мисля  Thinking  Ох, сега като го пиша и съвсем ги виждам в един цвят, макар и отделно помещение, кухнята е все пак естественото продължение на дневния тракт и ще е като кръпка, там да изпраскам друг цвят. Искам максимално да съм в страни от кича, целя да е семпло и класическо. Какъв е твоя коментар?
Благодаря предварително!

Предвид така наречените Група НОЩ и Група ДЕН, вашите разсъждения са съвсем логични.

В конкретния случай, аз бих направила коридора, кухнята и дневната в гама на един цвят, като  се намалява интензивността или плътността.  Най-тъмен коридора, по светла кухнята, и дневната съвсем светла. Но не различни цветове.
 Хубаво е да не преминаваме  с всяка врата  във съвсем различен свят, освен ако не го целим нарочно.
Ето пример за гама:

# 59
Здравей Нивиана!
Искам да те попитам какъв цвят теракот би подхождал на стени в цвят "Лебедово крило?
Става въпрос за коридор.
Благодаря ти предварително!

Страхувам се, че не знам какъв е този цвят Лебедово крило. Мръсно бяло ли се има предвид? Принципно всякакъв.
Ако искате може да сложите имитация на бяло дърво.
Може и да е сивозелен теракот.  Много е общ въпроса.
Поне кажете стила , в който очаквате да се случат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт