Попитай Нивиана /3/

• 186 528
  • 752
  •   1
Отговори
# 30

В момента таванът е пред почистване и направа на изолация, но съм направила снимки, защото трябва да реша предварително въпросите за осветлението и контактите.
Едната стая: http://luda1.snimka.bg/other/tavan.601241.23943678
http://luda1.snimka.bg/other/tavan.601241.23943692[/urlТук до та … n.601241.23943680
http://luda1.snimka.bg/other/tavan.601241.23943692
Другата стая: http://luda1.snimka.bg/other/tavan.601241.23943686
http://luda1.snimka.bg/other/tavan.601241.23943689
И стълбите: http://luda1.snimka.bg/other/tavan.601241.23943693

Още веднъж се извинявам за сегашния вид на помещението

Интересно ми е да видя отговора на въпроса за осветлението. Всъщност има ли конкретен въпрос? Къде да се поставят изводи или какъв тип да бъде осветлението? Или стила на осветлението? Или всичко?  Sunglasses

# 31
  • в моя свят на мир и любов
И аз да се запиша, този път с много сложен въпрос. И ще съм благодарна за всякакви идеи и снимки за тавански детски стаи.

Таванът ще го правя на две детски стаи. Общо е около 40кв., но в тях се включва стълбище, коридорче, баня, и съответно две стаички - едната с нормален размер от около 15кв., а другата е малка - около 9 кв.
За съжаление високата част на тавана идва над стълбите, а скосяванията са в стаите. Скосяването е около 1,1 в най-ниската си част.
Като цяло съм решила да няма врати между двете стаи, а само частично вътрешно обособяване. Ще има врата от стълбището към целия таван и още една към банята.

Това е въпросът. Осветлението ще бъде с луни на окачения таван. Трябва предварително да решя къде ще бъдат разположени мебелите, за да направя изводите за контакти и ключовете за лампи на подходящите места.

# 32
# 33
Здравейте отново Нивиана,

За да не пълня излишно темата давам линк към предишен мой пост  и
частичен отговор

bouquet

Здравейте,

разработих ви няколко варианта. Рагзледайте ги, предимно с презумпцията  колко място остава на пода свободно. В първия вариант леглото стои  върху гардероб. Очаквам да ми изпратят  българската разработка за превъртане на легло надлъжно с механизъм. В темата се споделяха иначе  разни прибиращи легла.
Ако си харесате някой от вариантите, кажете да разработя примеерни разгъвки на стените. Аз засега нямам фаворит. Принципно съм противник на сгъваеми легла, на двуетажни, но при вас е доста  комплицирано.

# 34
С огромни благодарности за търпението и желанието ти да помогнеш на всички Нивиана.

Имам желанието да ми е светло и просторно(на първи етаж сме). Затова мисля да заложа на светли цветове, искам бяла кухня. Дограмата, входната врата, която е в същото помещение са цвят дъб, мислих си за някакъв гръб и плот дъвесен тип, за да ги обедини.
Паркета май не е много подходящ за коридор, а то реално всичко ще ми е едно голямо помещение, поради тази причина гледах камък или гранитогрес.
Спрях се на подобни на предложените от теб на Пина, светло бежаво с малка бяла жилка(тя всъщност не се забелязва много), уж заради бялата кухня.
Хареса ми варианта, които ми предложи – цветни стени на бялата кухня – представям си цвят светъл нюанс на мляко с кафе.
Та терзанията са ми следните – такъв под и цокъл ще се върже ли на цветни стени и на тъмната дограма?
И На цялата тази преобладаващо бежава картинка като сложа и подобен диван няма ли да стане като в хотел...искаше ми се да избегна кафявото и производните, но...
Представях си диван бял, на големи цветни цветя, но пък на какъв под да го вържа.
Май постоянно ми е само желанието за бялата кухня. С нетърпение чакам мненията ви.

Поради страха ми от студа при наличието на плочки, май се спряхме на паркет във възможно най-близък цвят до този на дограмата. На мен лично този златен дъб ми има и червеникава нишка.
Сега колебанието ми за цвета на стените е още по-голямо и моля за помоща ти Нивиана, в случай че ти остане време.
Дадения пример в зелено е много свеж.

Безцветни стени няма. Те винаги са цветни. Дори и бялото е цвят.
Последно - имаме под дъб, бяла кухня, и се чудим за цвета на стените и на дивана, така ли да разбирам.

Може да сложите всякакъв диван-  тъмнозелен, лилав. Ако другите неща са в безобидна неактивна гама, спокойно дивана може да е петното.

,,

# 35
Нивиана и аз ще се радвам за мнението Ви.Не толкова за комбинация на цветове за момента, отколкото за подредбата/ хладилник , печка , мивка/.Въпреки че такива цветове също ми допадат. Това , което ще видите сама съм го правила, така че се надявам да не се впечатлявате много.От тук до края има няколко варианта - http://mbenkovska.multiply.com/photos/album/53#photo=11

Не мога да ви отговоря по картинки, дайте ми размери на помещението.
Принципа на технология на кухнята  е:  хладилник, плот подготовка, мивка, плот подготовка, котлони/фурна/ , сервиране. В този ред. Хубаво е че държите водите на едната стена, но не мога да коригирам без размери. Принципно се прави удобно , с добър достъп, красотата винаги може да се постигне след това. Кухнята трябва да е много подредена, лесна и функционална.
Това панел с приобщен  балкон ли е?
Явно имате мегдан за варианти, но без размери на мен ми е много трудно.

http://www.arh.bg/Всичко-за-Кухнята.php?SessionStr=&NewsID=88

Изчетете това, дано да ви помогне. А щом сте ползвали някаква програма, то вие имате въведени размерите на помещението, споделете ми ги.

Последна редакция: пн, 27 юни 2011, 10:46 от Нивиана

# 36
Здравейте Нивиана, радвам се, че има специалист, който да икаже професионално мнение и съвет по проблемите поставени от всички мами smile3501 bowuu
И аз имам въпросче: ремонтираме детската стая, мислим да поръчаме чамово легло , обаче сега не знам какви цветове да бъдат стените newsm78. Изложението на стаята е с прозорец на юг, но не е много светла стая. Леглото ще бъде на стената срещу прозореца и мисля да са в зелено-резида, не знам обаче как ще стои цвета на леглото спрямо стената newsm78 Двете по-тъмни стени мисля да са в някакво жълто-оранжево, не знам точно и ми е трудно да си го представя  newsm78 Blush Имах конкретна идея стаята да е в оранжево, жълто и зелено, НО след като ПДЧ-то отпаднакато вариант за легло и всичко се променя. Приемам мнение и за евентуално боядисване на чамовото легло, не знам някой правил ли е такова нещо и дали се получава?1 Ще съм благодарна, за съвет!

Я си го боядисайте бяло леглото, в темата за Преправяне на старите мебели могат всичко.
И тогава вече каквито и стени да си харесате, ще ви се вържат.

,
,

# 37
И аз да се запиша, този път с много сложен въпрос. И ще съм благодарна за всякакви идеи и снимки.

luda, какъв е въпроса/.? Снимки на обзаведени пространства в наклон ли?

# 38
Здравейте, Нивиана! Отдавна Ви следя и се възхищавам на това което правите - както за отделеното време, така и на предложенията Ви!
Бих искала и аз да помоля за съвет. Не мога да реша какви завеси да сложа в детската стая, както и какъв да е килима. Давам линк, мисля, че цветовете са реални. Първата снимка с цветята е от сайт и е това, което искам да постигна в едната част на стаята, поръчала съм и абсолютно същите стикери за стена, мебелите ни са бели, вратата (ако има значение) от вътрешната страна е в цвета на ламината.
Предварително Ви благодаря!
Ето и линк
http://janin.snimka.bg/properties/detska-staya.602347.24006247

Доста сте близо до оригиналната картинка. Ами за мен  завесите трябва да приличат на това:

,

Което в случая обаче е завеса за баня. Предвид много силните цветове, нека да са бели  с малко цветя по тях. Ако имате време или ви се занимава, можете  лично да ги изрежете и нашиете. Тогава ще са абсолютно оригинални.

# 39
Mмммм, много ми допадна идеята за собствено производство завеси. Нямам време, но и бърза работа нямам, така че купувам бели завеси и запретвам ръкави - малко по малко ще стане! Имам и много платове, все ще намеря такива цветове, че да се вържат с другите цветя. Мисля да са съвсем малко цветя като лек акцент и препратка към стикерите. Много благодаря за чудесната идея, ще има нещо направено лично от мен за детенцето, а какво по - хубаво от това  Heart Eyes
Благодаря още веднъж и всичко добро ви пожелавам   bouquet

# 40
Благодаря Нивиана! Виждала съм ги тези картинки и още мноооооооооооого, обаче не знам как излиза цвета върху чам?! Освен това в един магазин ми показаха как излизат цветовете върху чама, с изключение на бяло...и резултата никак не ми  хареса Sad Аз исках да питам дали ще стои добре ако леглото си е в естествен цвят или лакирано в леко златисто на зелени и прасковени стени, но не наситено зелено?

# 41
mimoza°, погледни в темата Да преправим старите мебели. Там подробно е обяснено как се боядисва в/у дърво.

# 42
  • в моя свят на мир и любов
И аз да се запиша, този път с много сложен въпрос. И ще съм благодарна за всякакви идеи и снимки.

luda, какъв е въпроса/.? Снимки на обзаведени пространства в наклон ли?

Всъщност да. Благодаря, че си ме разбрала.  bouquet

# 43
Цитат
Не мога да ви отговоря по картинки, дайте ми размери на помещението

# 44
Нивана , твоето виждане на син мокет , бели фотьоили , синьо бели стени ?

Общи условия

Активация на акаунт