Попитай Нивиана /3/

• 186 411
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Много ти благодаря, Нивиана! Цвета на меката бемел е почти като на втората и третата снимка, маалко по бледо жълто. За сиво дори не си и бях помисляла, но много ми харесва. Всички стени  ли да са в един цвят сив???
Да за същите вертикални щори става въпрос.Цветни и от плат.

Не мога да ви отговоря.  Дайте ми план на помещението, или снимки. Може една стена да е по тъмно сиво.

# 181
На мен това топло- сиво (аз го виждам бежово-сиво) ми е много любимо напоследък; страхотен неутрален цвят за стени, завеси, килими Heart Eyes От един Чуждестранен сайт за интериор, който си следя, научих, че цвета се води "taupe" и е много популярен от дълги години, особено в щатите.
Няма да сбъркаш, ако послушаш Нивиана, наистина!
Нивиана,   bouquet

Е дайте сайта и ние да го следим))

Още  маааааааалко по топло, с характер.

Точно taupe всъщност !  Благодаря!

http://www.dnkenterprises.com/classicpashmina.html

Последна редакция: ср, 27 юли 2011, 19:07 от Нивиана

# 182
Здравейте, Нивиана. Предстои ми избор на цветове за боядисване на жилището. За детската стая си мисля за съчетание на стените розово и синьо. Представям си две по две стените, като помещението е почти квадрат, т.е. аз си мисля розова срещу синя стена. Розовото и синьото си ги предстваям в меки, пастелни, бебешки нюанси. Искам да постигна хем комбиниран (момиче/момче) интериор, хем да се получи нещо свежо, като имам идея и аксесоарите и текстила да са "игра" с тези цветове. Специално обаче за стените "през една" малко ми е притеснено как ще изглежда като се "отсече".

КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА ТАЗИ КОМБИНАЦИЯ? Предварително благодаря за съвета!

# 183
Нивиана, добра ли е комбинация от тюркоаз и праскова на фона на бели мебели и под ламинат череша. Само ламинатът е сложен. Другото го мисля. Стаята е северна.

Прасковата трябва да е в тона на черешата. Тюркоаза в малки количества , ако е северно.

Спалня ли?> Ако е спалня, може и по-смело да затъмните.

Май без прасковата, а? ,останете  в бяло , синьо, череша.

# 184
Благодаря, Нивиана, за съветите! Grinning Прасковата може да е в завесите. Спалня е.

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 08:15 от radhika

# 185
Нивиана благодаря ти за помоща, която даваш на всички нас, желаещи да постигнат пълна хармония в домовете си.
Аз пак с дилема за цвят, хем мислих, че съм го решила...
Харесали сме тази кухня http://www.abanos-bg.com/prod-nica.html - Ница, избелена, не е чисто бяла, с ретро полъх...
Имаме под,дограма, врати цвят някакъв дъб. Основното изискване ми беше да е светло в стаята, т.к. е на първи етаж, а в кухньо-хола се влиза директно от входната врата. Аз не исках коридор. Бях решила да е слонова кост, светъл беж, но сега си мисля, че кухнята ще се слее със стените.

Имам питане и за един вид мазилка - води се Рафаело.
Направиха ни мостра - получава се супер гладък и лъскав вид, много ми наподобява камък на мен, било много здраво, можело да се мие...Не ми харесва факта, че се виждат няколко нюанса на цвета, който е положен на стената. Проблемът е, че моят съпруг много я харесва, държи поне едната стена в кухнята( тази на която е и входната врата) да е с такава мазилка, с оглед на по-лесното почистване.
Отново колебанието ми е за цвета и на стената с мазилката и на другите стени.
Притеснявам се, че ще стане с много нюанси на един и същ цвят.
В мисълта ми се прокрадва идеята за масленото зелено на Pinaq udjf lcp;fgek [lsj pd ijdsjd=

Маслиненозелено. Масленотозелено  трябва да е друго.

Рафаелото на мнооого големи шпакли, бяло, не би трябвало да ви притеснява. Изглежда си венецианско, рустик, натам накъдето сте тръгнали. Сложете си я. Внимателно.

Според мен стените -  плътно студенобежово, за да ви изпъкне бялата кухня.
Зеленото го оставете в аксесоари. За вашия стил  е характерно теракот, жълто, средиземноморско синьо.
Обърках ли ви съвсем )

Такъв цвят стени например.Последния.

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 08:26 от Нивиана

# 186
Благодаря, Нивиана, за съветите! Grinning Прасковата може да е в завесите. Спалня е.

Бе я си сложете една скъпа органза, тюркоазена, луксозна. Тафта. Нещо интересно. Прасковата е ежедневно ненатрапчиво решение. Дори не е решение, а заместител. Спалнята трябва да излъчва спокойствие, тежест, край на деня.

# 187
  • София
Embarassed Аз се учудвам, че още ме търпите да се вихря тук  Mr. Green

bouquet

Благодаря за снимките. Аз това икейското даже съм си го букмаркнала в очакване на магазина Simple Smile, но не съм обърнала внимание, че се разпъва на степени. Съжалявавам ако сме направили спам по моя вина   bouquet

# 188

Как обичам такъв стил обзавеждане, високи тавани, такива елементи по стените........ Heart Eyes Много ми е красиво   Hug

# 189
  • София
Цитат на: sandrella в Нед., 24 Юли 2011, 15:20
Моля за съвет! Какъв цвят мебели да поръчам за тази малка спалня?

http://media.snimka.bg/9017/024288693.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9017/024288681.jpg?r=0

Много ми харесва лилаво и бяло, затова боядисах стената в лилаво и мисля за мебели от бял или крем гланц?  Ламината е от преди и може да бъде сменен след 1-2 години. Вратата май трябваше да е бяла.

Ами това лилаво е малко студено, или поне на снимката. Страхувате ли се да боядисате едната стена още по тъмно лилаво, наситено, неярко. Тогава бели мебели биха се откроили. Сега имате силна дървесна топла гама, и малко студена, светла лилава. Много е трудно да се съчетаят.
В спалнята по скоро текстила има важна роля. Ще ви сложа  няколко снимки, дано ви се поизбистри. НО това лилаво е само намек за лилаво. МОже би завесите  биха могли да са силно  лилаво, със сиво, сребърно. В спалнята се виждат предимно вратите на гардероба и таблата на леглото. Дано  от картинките  нещо да ви хареса. ОТ ламината  ще се вижда около леглото само. И първо се решава стила, после цветовете.

Да наистина лилавото е светло, студено. Ще пробвам да боядисам едната стена по-тъмна или с хубав тапет и подходящи завеси. Относно цвета на мебелите май се спрях на крем гланц, някак си по-топъл/мек http://www.rosi.bg/cms/img_data/pic_2391/pic2391_1.jpg
В мебелните магазини и на снимките виждам, че масово са показани бели спални, та още се чудя дали взех правилното решение?

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 12:58 от sandrella

# 190
sandrella, Крем гланц е много добре.

http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/1298.html

Последна редакция: чт, 28 юли 2011, 20:42 от Нивиана

# 191

Любимият Чарлз го има и в бяло, мислили ли сте, стои по нежно,дори дамско.[/color]

Нивиана, не се стърпях да пусна и тук в същата визия бани

http://interiorblog.com/dizaynerski-idei-ot-flora-novata-liniya- … ve.html#more-9782

# 192
  • на североизток
Страхотна тема, добре, че я открих навреме  Laughing
Предстои ми обзавеждане на детска стая и в главата ми е пълна каша Mr. Green от цветове, от разположение на мебелите и т.н.
Като за начало искам да попитам Нивиана, защо е принципно против легло на втори етаж, а ако отдолу е гардероб? Аз засега бях решила сина ми, който е на 5год. да спи на такова легло - харесала съм нещо такова

Но мъжа ми започна да ме разубеждава колко щяло да е неудобно и сега се колебая newsm78 
Иначе стаята е голяма, светла, мисля с южно изложение. Като цяло съм решила да бъде разделена наполовина по дължина-отдясно за малкото ми момиченце(няма още годинка), а отляво за голямото ми момче Grinning , а под прозореца, който е срещу вратата, да има двойно бюро, но така извито, че да се сяда от двете му страни, а не с гръб към вратата. За нея съм харесала нещо подобно на това
или това
като изключим бюрото.
Въпросите ми са следните:
-добър ли е варианта ми за такова разпределяне на помещението, като това разделяне мисля да се получи и от цветовата гама. Примерно чекмеджетата за нея в розово, зелено и жълто или оранжево(примерно), а за него в синьо, зелено и оранжево(дървото мисля да е светло) Ако не е добър какво друго бих могла да направя? Мислех и за ъглови легла, но остава една доста голяма част от стаята, която не знам как да оползотворя. Със сигурност трябва да има голямо бюро, което в последствие да може да се ползва и от двамата. Трябва да има и гардероби за всеки поотделно и място за прибиране на мнооооогото играчки Mr. Green
-ако отоплението е с климатик къде е подходящо да се постави - над прозореца или на една от страничните стени?
-харесвам ярките цветни детски стаи, но как да избегна да не стане претруфено и "тежко" за очите. Мислех за перденца, тапети и килим с мотиви от Мечо пух, но също харесвам и цветя и геометрични цветни форми(като на стикерите, които Маминко мисля пусна като линк)

Ако е необходимо, ще дам и точни размери на стаята.
И да не забравя да кажа, че в нея мисля да поместя и едно пиано Rolling Eyes , което всъщност не е толкова голямо.

П.П.Извинявам се за дългия пост, но исках да съм възможно по-добре разбрана от първия път Grinning

# 193
  • Русе
Аз без да се намесвам, но след такива обяснения мисля, че е повече от необходимо да дадеш скица и размери на стаята и мисля на пианото, което ти е даденост.

# 194
Здравей, Нивиана! Ще може ли да посъветваш и мен относно комбинацията на цветове?
В момента обзавеждам хол - подът е чамово дюшеме /леко пожълтяло с времето/, подобен цвят е и едната /дълга/стена, на която има бамбуков тапет. Поръчали сме тъмно кафяв кожен диван с един фотьойл и табуретка. От там насетне съм в чуденка в какъв цвят да боядисам останалите стени в помещението /те ще са с латекс/, както и какъв цвят да са останалите мебели - секции и маса?
Предварително ти благодаря!

Разгледайте тази къща:http://esreview.net/laminated-pinewood-house/

А иначе, според мен добрите комбинации . Предвид многото дърво биха били - черно , бяло, светлосиньо за стени например. А черното за маса и столове. Или бели. Бели стени.
Избягвайте оранжево. Хладните цветове ще неутрализират дървото, ще го балансират, бялото ще го подчертае, а черното ще го стегне.

,,,,

Общи условия

Активация на акаунт