Моля ви, помогнете ми да мисля адекватно ...

• 2 976
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте, мили майчета!
С някои от вас се познаваме и в реалния живот, така че съдбите ви са ми на сърце и ви чувствам близки...

Сестра ми в момента е в Тина Киркова с мъртво бебче в корема ... Не мога да спра да плача... Бременна е в 5-ия месец, има момченце на почти 5години - здраво и палаво.  Родено е със секцио след продължително естествено раждане, при което тръгва да излиза с личицето напред и се заклещва. Даже няколко дена след раждането беше с изкривено носленце...

Сега ще я оставят да роди естествено, с помощта на някакви влагалищни таблетки. Тя е с тромбофлебит (има съмнения, че той е убил бебенцето). Много ме е страх за нея ... Има ли риск за здравето й - каза ли са й, че до утре! ще роди ... Много, много ме е страх и място не мога да си намеря. Звънях на зет ми по телефона, плакахме заедно, и сме в една агония как ще се развият нещата за Диди...

Не е ли опасно толкова часове да я оставят да се мъчи, обезболяващи няма да й сложат, защото щял да се забави процесът ... Мъката й е голяма, а повече от час се опитваха да й сложат абокат, защото няма хубави вени и даже са й се скарали  Cry

Освен това, тя месеци наред ходеше по изследвания заради непрекъсната болка около апандисита, която още я мъчи. След много тестове - гинекологични, гастроентерологични - нищо не й откриха...

Не знаех какво да й кажа като ме шокира с това обаждане от болницата ... какво да й кажа? Не знам, само й казах "Кураж, прегръщам те и те целувам", ама адекватно ли е това?

Моля ви, кажете ми нещо, защото полудявам от мъка и страх....

# 1
  • Бургас
Съжалявам много за сестра ти и нероденото и бебче  Praynig
Но тя е голяма късметлийка, щом има сестра като теб, която мисли за нея и я подкрепя  Simple Smile
Аз също съм раждала ,  в 25 г.с.За моя радост мина сравнително бързо, но наистина те оставят организма ти сам да се справи. За обезболяващи - мисля Бусколизин може да сложет, не че има голям ефект, защото така или иначе болката за бебето е по-голяма.

Няма какво повече да и кажеш, не се притеснявай, тя е важно да знае, че си до нея с мислите си  Hug

# 2
Мисля че с това което си казала си показала, че не си я изоставила в труден за нея и цялото семейство момент. Наистина е доста тежко да загубиш дете, но моето мнение е че ти (извинявай говоря на ти, но сме близки по съдба - аз също загубих дете) трябва да се стегнеш, доколкото можеш, за да можеш да бъдеш на твоята сестричка опора в този труден момент. Сега вие -   нейното семейство сте и най-близки в този момент, вие сте нейната опора. Плачи си - ще ти олекне, то после трябва да бъдете силни, заради самите себе си и заради нея най-вече.

# 3
Благодаря ви много!
Още съм в неизвестност как се развиват нещата при нея, чакам зет ми да поиска сведения - имало свиждания от 16ч. Едва ли ще го пуснат, но поне да знаем как е тя...

Аз живея със семейството си от 2г6месеца в Гърция, но с Диди имаме силна връзка и силно приятелство, чуваме се почти всеки ден. Веднъж годишно отиваме за 2 седмици в БГ, тази година трябваше през август да отидем, но сега май ще има нужда от мен и ще тръгнем сигурно по-рано...

Благодаря за съпричастността  Hug Дано няма други страдащи майчета...Толкова боли...

# 4
Кураж мила ,за нея болката ще е нетърпима и психическа и физическа,молела съм се да умра,но мен ме мъчеха  освен със система и със балон катетър,незнам защо още правят такива зверства не могат ли да го изкарат секцио,незнам кое е по добре ooooh! Милата тя Cry

изпрати и цялата ни положителна енергия  и само всичко да мине наред,пак ще си имат живот и здраве Praynig

Дано мине възможно най- леко Praynig

# 5
Кураж мила ,за нея болката ще е нетърпима и психическа и физическа,молела съм се да умра,но мен ме мъчеха  освен със система и със балон катетър,незнам защо още правят такива зверства не могат ли да го изкарат секцио,незнам кое е по добре ooooh! Милата тя Cry

Същия сценарий  Cry Гърчи се в ужасни болки, но няма разкритие ... Трябвало да го роди по естествен път. Защо ТРЯБВА? Каква е практиката в други страни? Ами ако колабира от болката?

Моля, някой да ми обясни защо трябва да го роди естествено? Защо? От здравословна гледна точка или да спести разходи и труд на болницата?

Боже, Боже, къде си сега и защо оставяш сестричката ми така да се мъчи?
Сърцето ми пулсира в главата, в ушите, навсякъде ...

# 6
  • somewhere over the rainbow
Оле, вярвам, че докторите знаят най-добре. Секциото би било по-добре от психическа гледна точка, но от физическа не знам. Може би не е добре, защото предполагам плодът вече е тръгнал, а доколкото знам за секцио зависи точно къде е. Сигурно тя ще иска да има други дечица /и ще има!/, за това гледат да запазват максимално това й качество.
Размишлявам си просто, може и да не е така Thinking При всички положения е ужасно Sad

# 7
  • Варна
Оле, много съжалявам за сестричката ти..  Sad Cry Cry Cry Ужасно е да знаеш, че след като родиш няма да си гушненш бебето. Нямам представа защо естественото раждане е за предпочитан епред секцио в този случай. За съжаление в нашите болници дори в такъв момент лекари и акушерки вместо да са съпричастни с болката и мъката на жената, те я овикват, че не можели да и сложат абокат.  #Cussing out #2gunfire Сега сестра ти ще има нужда от всичката ви подкрепа. Дано някой може да е там при нея и да не позволява лекари и сестри да я травмират психически допълнително. А ти можеш да направиш много за нея. Просто бъди до нея, поплачете си заедно, кажи и, че съжаляваш за загубата и.. Няма нужда от много думи.. Твоята прегръдка и рамо ще са достатъчни. Пожелавам много сили на цялото ви семейство, за да се справите с болката..  Hug Hug Hug
Окуражи сестра ти след това да споделя и говори тук - има много мами загубили рожбите си и винаги ще намери подкрепа!
 Flowers Rose Flowers Rose- за малкото и ангелче...

# 8

Същия сценарий  Cry Гърчи се в ужасни болки, но няма разкритие ... Трябвало да го роди по естествен път. Защо ТРЯБВА? Каква е практиката в други страни? Ами ако колабира от болката?

Моля, някой да ми обясни защо трябва да го роди естествено? Защо? От здравословна гледна точка или да спести разходи и труд на болницата?

Боже, Боже, къде си сега и защо оставяш сестричката ми така да се мъчи?
Сърцето ми пулсира в главата, в ушите, навсякъде ...

Явно е практика за предизвикване на разкритие този балон катетър,това който не знае какво е, не му пожелавам да го узнава....

Важното е че  е добре вече Rolling Eyes миличката тя Sad

# 9
Оле, прочетох, че е минало... Sad

Относно другото, момичетата са го казали - просто бъди до нея, тя сама ще ти покаже от какво има нужда. Една голяма грешка, която много често близките допускат е да НЕ говорят за случилото се. Вероятно с цел да не човъркат в раната, но истината е, че ние имаме нужда да говорим за загубата, защото тя е факт. И ако някой не ни напомня за това, то не значи, че някога ще забравим. Има теория, че именно говорейки, преживявайки отново, си помагаме да приемем загубата. И макар че е много рано да се говори за това, това да приемеш е  част от"оздравяването"/нямам предвид физечско/.

# 10
Всичко е толкова несправедливо ... Понякога умирам от яд и безсилие, от мъка и ярост, че животът е толкова суров!  Cry
Каквото и да кажем в такъв момент може да се окаже неподходящо, но по - добре да кажеш нещо, отколкото да замълчиш ...

# 11
Аз бqх сащо в 5q месец...много е тежко , ако имаш вазможност бади до неq,тq има огромна нужда от подкрепата ти...на мен сащо ми предизвикаха раздане и понеже питаш как е в др страни, на мен ми сложиха едно хапче и ми казаха,когато започне да те боли повикаи сестрата,ще ти вклучим система,не трqбва да изпитваш болка....болка разбира се имах,колкото и да увеличаваха системата...но физическата болка не е нищо,когато душата ти плаче...парвото хапче не подеиства,последваха още 2 и така се мачих около 12 часа....

# 12
  • Варна
Оле, съжалявам много за случващото се.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт