Предучилищна - набор 2006

• 53 639
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
  • София
inka5, благодаря ти за изчерпателното инфо, ама Стрелбище ми идва малко далече. За събота мога да измисля нещо, ама за през седмицата.... Ние сме в Гео Милев. Ще търся нещо в района, пък в краен случай ще ходим и по-надалече. Ако на някой му попаднат такива курсове по карате в източните квартали да свирка.
maminko, аз съм ги оставила на където искат да си растат. Но в краен случай и ваденето решение, за да не се получат усложнения, за които дори не искам и да мисля....А после вече да стане късно. За сега просто ги наблюдаваме като ходим периодично на стоматолог.

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 09:59 от mia.

# 376
  • София
И аз да се запиша тук LaughingМойто момче е декември 2006,от миналата година го записах в детската градина до нас беше 3 група-1 подготвителна,сега ще е 4 група-2 подготвителна.Хич и не съм се замисляла да го местя тази година подготвителна в училище,защото базата на градината е много добра,ние сме в Борово,ходи в 8 одз.На мен обаче драмата ми е следната-догодина 2013 когато той ще е за първи клас -той ще е на 6 и 9 месеца,мога ли да му отложа първи клас и да тръгне първи клас 2014-когато вече ще е на 7 и 9 месеца?Как ви се струва тази идея? Embarassed

# 377
Ти вече си го пуснала с един набор напред.Идеята е изпълнима, ако успееш да се договориш и да си уредите да повтаря 4 група.Вариант е след градината да го запишеш в подготвителна група в училище.Всички училища в района ви имат такава група.
Оф, май глупости пиша....детето си е с набора, щом е декември.
Моето момиче, защото е в началото на календарната година е така-тръгна на 7г и 8-9 месеца, но си е в набора.Мен пък ме критикуваха защо я пускам толкова късно. Crazy
Та-принципно е възможно, но май трябваше да докараш някакви Причини за отлагането... Thinking

# 378
  • Бургас
danielad, според мен е по-добре да си тръгне с набора, ако няма някакви здравословни причини разбира се. Peace
Моя син е роден ноември и ще бъде на 6 год. и 10 мес., не мисля че това ще е проблем. Винаги е бил почти най-малкия в групата в ДГ, но това изобщо не му личи - нито на външен вид, нито в социалните му умения. Laughing
Има много родители, които пускат децата си, родени януари, с предния набор и пак са на 6 го. и 8-9 мес.
Не се притеснявай, ще се справят мъниците. Grinning
А и ако няма здравословен проблем детето не мисля, че ще можеш по собствено желание да го отложиш с една година. Peace

# 379
  • София
Аз лесно мога да го отложа-ще го оставя да кара още веднъж 4 група в градината,незнам на 6 и нещо не ми се ще да го пускам,не че не се оправя-просто искам да му удължа детството още малко-не ми се смейте LaughingИскам просто да разбера дали има дечица който тръгват първи клас на 7 и кусур-в нашият случай 7 и 9-10 месеца?

# 380
не можеш да го оставиш в градината....от градината ги изписват по списък, според системата най-малкото детето ти няма право да е в градината.
да, има такива деца-както казах-дъщеря ми-на 7г и 8-9 месеца/аз считам, че реалното училище започва октомври, защото от средата на септември с разните му празници никакво училище не е, само се настройват/.Но тя си е с набора.

# 381
Добре дошла при нас danielad! Още едно декемврийче в темата!
Мисля, че ти трябват сериозни основания за отлагане и освен това решението се взима от специална комисия и т.н. Хич не е просто отлагането и не става по желание на родителите само, трябват си причини. Моята кукла, също декемврийче, ще бъде на 6г9мес. И е дребничка, много дребничка - 105 см, 17 кг. Баткото го дадох по-рано, беше на 6г6мес. Три месеца не са никаква разлика. А на 7г.8-9 месеца могат да тръгнат само децата, родени в началото на годината, защото си тръгват с набора. Но на мен ми се струват ужасно много - поне съм видяла 1-2 деца на познати, които бяха и едрички на всичкото отгоре. Направо си изглеждаха като 3-4-класници. Laughing И както казва Мария, много януарчета тръгват с предишния набор на 6г 9 мес., имаме такова познато детенце, което сега ще бъде учениче иначе е наборче 2006. Peace

# 382
  • София
Моята голяма тръгна на 6,6. Зависи от детето - дали е будно, дали се интересува от ученето, четенето. Тогава 2004 тя знаеше да работи на компютър, четеше от 4-годишна и пишеше ръкописни букви. Отличничка... от 2 години я мързи доста и ако татко не я гони и не й се кара...., но пак са ни доста добри оценки.

Как ще бъде с набора - не знам. Той е августинче, тамън ще направи 7....Няма на кого да се тръшка... и да казва - не искам, няма да го направя. Или мен ще ме викат непрекъснато или ще е първи отзад с ученето.... Ама да не гадая... Виж и да го вкарат в релсите набързо.

Много е превързан към мен, доста работи все още не може да прави, от 4-додишен се запъва при говоренето, едва това лято поуправи родовете, определено има нужда от логопед..., нищо не яде....

Ще стискам палци и на краката... Praynig

# 383
  • София
Здравейте,

Включвам се и аз в предучилищната тема. Голямата ми дъщеря е родена в края на февруари и на училище ще е на 7 години и половина. Но не съм се и замисляла да я пратя с предишния набор. Предпочитам да е по-"узряла" психически за училището. Сега тя е в градина и ще си остане там и тази година.

Но с малката дъщеря ще имам вашите терзания - тя е родена в началото на декември и никак не ми се иска да я пускам на 6 години на училище. Но пък и това е доста далечен проблем за сега  Simple Smile

# 384
  • София
Здравейте,

Включвам се и аз в предучилищната тема. Голямата ми дъщеря е родена в края на февруари и на училище ще е на 7 години и половина. Но не съм се и замисляла да я пратя с предишния набор. Предпочитам да е по-"узряла" психически за училището. Сега тя е в градина и ще си остане там и тази година.

Но с малката дъщеря ще имам вашите терзания - тя е родена в началото на декември и никак не ми се иска да я пускам на 6 години на училище. Но пък и това е доста далечен проблем за сега  Simple Smile
Незнам но определено на седем и нещо ми се вижда по-приемливо отколкото 6 и нещо.И нестава въпрос за това колко е будно детето,той и моят от много време знае буквите,опитва се да чете,смята ,на ти е с компютрите-но това въобще не би ме накарало да го дам на 6 и нещо.Почвам да проучвам въпроса как мога да го дам 2014 първи клас живот и здраве.Тука съответно се почват и терзанията с училището-някой да има впечатления от добри училища в южните райони,в Борово сме  Simple Smile

# 385
  • София и там където не се пуши
Когато се заяви преди предучилищната подготовка, че детето няма да тръгва следващата година на училище, става лесно тръгването в първи клас на навършени 7 години.

Ако е изкарало и получило диплома за завършено предучилищна група, се ходи в РИО на комисия за отлагане.

# 386
luss,като чета поста ти все едно пишеш за моя синковец. Той е роден в края на юли,т.е догодина ще тръгне на у-ще на 7год. и един месец.Чудя се как ще се оправя,защото е като залепен за мен.В ДГ се справя добре,но в у-ще ситуацията е различна. И ние ходим на логопеди има напредък,но си измисля думи,праска някакви странни родове,бърка лява и дясна обувка и др. подобни. Сега още съм го оставила да се набеснее,но от септември лека полека ще го почвам. Ще пишеш ли как е при вас в у-ще подготвителната група,какво учат? Май ще се окаже,че наистина момчетата вървят по-бавно.

# 387
  • София
Когато се заяви преди предучилищната подготовка, че детето няма да тръгва следващата година на училище, става лесно тръгването в първи клас на навършени 7 години.

Ако е изкарало и получило диплома за завършено предучилищна група, се ходи в РИО на комисия за отлагане.
Къде трябва да заявя че няма да тръгва догодина на училище,той сега ще е 4 група в градината?

# 388
  • София и там където не се пуши
Отиваш при директорката на градината и си говорите на тази тема. При нея, но какво се правеше, трябваше ли молба - не зная. Ако имате проблем звъните и до РИО.
Ще се опитат да обяснят колко детето добре ще се справи, нооо дръжте фронта.

Поначало моето дете на пет години четеше идеално , говореше от преди 2 годишен, беше много добре в развитието си, но не си и помислих да го давам по-рано. 

ева17 поговори и ти да се поотложи детето, ако желаеш, но при теб все пак ще е навършило 7, но щом ползувате логопед, може да поискаш малко повече време за това .

Момчета момичета разликата било 2 години, ако едно момиче тръгва на 7 момчетата трябвало да тръгват на 9  #Crazy . После защо са ни смотани мъжете, ами като ги подтискаме  Joy Joy

# 389
Момичета, моите са родени през януари 2006 и ги пускам сега - на 6 години и 8 месеца на училище. Миналата година тръгнаха на Алианс и за 2 месеца взеха цялата английска азбука, пишеха изречения накрая на учебната година и пееха сума ти песни и знаеха стихотворения. Още щом видях как се оправят с материала в Алианса, на края на първия срок ги преместих от детска градина - 8 ОДЗ за протокола, в училище за втория срок. Справиха се чудесно Peace И ми благодариха че съм ги преместила Peace

За това че момчетата се развиват по-късно - зависи си от децата, според мен не трябва да се слага общ знаменател. Моя син е по-ученолюбив, участва в клас, пита, слуша и обяснява на децата разни неща. Задава много интересни въпроси - за кръговрата на водата и т.н. Дъщеря ми е много старателна за домашните, но се разсейва в час, закача сина ми и не го оставя да слуша. Затова той поиска да са в отделни класове от тази година.

Общи условия

Активация на акаунт