Предучилищна - набор 2006

• 53 652
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
И според мен в детската градина сестрата ще иска бележка за сложена реимунизация. Ние сме родени ноември и теоретично има още доста време, докато навърши 6 г. А и педиатърката ни е в отпуска, така че реално няма кой да ни я сложи.
Интересно ми е дали ще ни направят проблем на 3ти. Peace

# 361
А що се отнася до шарките: всеки ги кара различно. Няма единна рецепта за протичането им Wink
Интересно ми беше, когато лекарката тогава каза, че за бебенца под 1 г. не е сигурно, че изграждат имунитет! А моята буба беше на 4 месеца. За каката е ясно, тя си го изгради имунитета. Но за малката не се знае дали няма да ме изненада някоя др. година с още една "прекрасна варицелка"  Flutter

# 362
  • София
Относно ваксината на 6 г. /ако решите да я слагате въобще/ може да я отлагате до 7мата година без проблем, защото в този период детето си е на 6 г. Т.е. личните лекари нямат право да ви притискат да я слагате непременно и веднага след като детето стане на 6 г.
Съветвам да четете и да мислите предварително. Успех!  Peace
Ох,така не искам да я слагам тази ваксина Twisted EvilАко не я сложим до 7г. какво следва,няма да го запишат в училище ли newsm78

# 363
  • София и там където не се пуши
Относно ваксината на 6 г. /ако решите да я слагате въобще/ може да я отлагате до 7мата година без проблем, защото в този период детето си е на 6 г. Т.е. личните лекари нямат право да ви притискат да я слагате непременно и веднага след като детето стане на 6 г.
Съветвам да четете и да мислите предварително. Успех!  Peace
Ох,така не искам да я слагам тази ваксина Twisted EvilАко не я сложим до 7г. какво следва,няма да го запишат в училище ли newsm78

Ваксините не влияят на училището, влияят на детските помощи и детските градини.

# 364
Да обменим идеи за "извънкласни" дейности, подходящи за тази възраст.
Има една школа Итека на съседната улица до нас по английски, в детската градина идват оттам преподаватели, мисля там да проверя да ходи вечер, или събота и неделя.  Отделно, едно клубче по карате, пак много близо - баткото ходи там, но от 7-годишен. Ще го заведа да го пробвам, дали ще му бъде интересно или още е малък да започва.
В читалището има разни учители по музикални инструменти, но не съм проверила.  newsm78 Той иска да свири на трумпет  Shocked
Моля, споделете мисли   Praynig

# 365
  • Бургас
inka5, моя отдавна мрънка за карате, но в клуба, който избрах ги взимат също на 7 год. Разбрах и за друг клуб, където ги приемат по-малки деца, но за сега се въздържам. Като говорих с треньора (те май не се наричат така, ами сенсей или нещо подобно  Laughing ) човека ми каза, че според него дори на седем са малки, но са сложили тази граница. Посъветвам да изчакаме до другата година.  Peace

Иска ми се на някакъв друг спорт или кръжок да го запиша, но за сега не знам как ще бъдем с организацията. Малкия ще започва ясла, баткото училище до обяд. Ще се въртим двамата с мъжа и евентуално свекърва ми, която се пенсионира в края на септември. Иска ми се първо да влезем в ритъм, че ни предстоят доста нови преживявания и едва тогава да помисля и за нещо допълнително. Peace

Аз днес разбрах, че на 4.09 от 18:00 ч. съм на родителска среща в училището. Първата юни месец я пропуснах, защото се бях насочила към друго училище и сега нямам търпение да отида и да разбера повечко подробности. Grinning

# 366
Мария, , в школата, където тренира голямата ми момче - (започна от 7 -годишен, сега е на 13, вече има кафяв колан и от време на време го оставят да преподава) - има и по-малки дечица, към 5 годишни, но не знам колко често ходят, самото дете си показва дали е готово за тренировки. Тоест трябва да го заведем на тренировки и да видим какво ще стане.

Мдаа, логистиката е много сложна и трудна. Но пък ако успее да са нагласи човек ползите са много. Абстрахирам се от това, че детето научава език, инструмент, спорт, здравословно е.
То свиква, че има график, който трабва да спазва (днес не ми се ходи newsm78), оценява времето и това, че е възможно да направи много неща, свиква да е много ангажирано, да "превключва" от една дейност на друга. Като си говорим с други родители или с приятели, тези които са с по-разностранни интереси като пораснали и не ги хваща лесно мързела, като деца са били по-ангажирани допълнително.

# 367
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моята госпожица ходи от 1 година на художествена гимнастика, от 4 септември започва новият сезон и ще продължи. Обмислям да я запиша и на спортни или модерни танци, но още проучвам къде.

# 368
  • София
В училището, в което е записан малкия има доста предложение за допълнителни занимания - футбол, баскетбол, таекуондо, народни танци, т.н. Във вторник имаме родителска среща и предполагам, че на нея ще ни запознаят с всичките си предложения.
Смятам да му подредя максимално запълнена програмата, дано не се застъпват отделните неща.  Praynig

# 369
...Ваксините не влияят на училището...
И аз така знам.
За допълнителните дейности - вероятно ще изберем от тези, които предлагат в градината - английки, приложни изкуства, йога /или танци/.  Peace

# 370
  • София
И аз тук при вас. Синът ми е роден в края на октомври. След дълго умуване, решихме, че предучилищна ще кара в градината. На този етап съм доволна от учителките, от базата, от начина, по който се подготвят децата. Пък и самия той все още залага повече на игрите, отколкото над ученето, така че има още една година да се порадва на безметежното детство.... Laughing
Все пак от тази година и аз мисля лека-полека да му запълвам времето с нещо. От 4 годишен ме врънка за карате, но където и да проверявах ми отговаряха, че взимат деца мин. от 6 годишни.
inka5, моля те сподели инфо къде има курсове по карате. Решила съм да го заведа, да види, да се пробва. Иначе в детската смятам да го запиша и на някои от допълнителните дейности - имаме плуване приложни, футбол, пък каквото му хареса. Ще видим каква организация ще успея да сътворя.
За зъбките - преди месец сменихме първите два предни долни зъби. Лошото е, че постоянните излизат доста по-големи и няма място за тях, от което се изкривяват. Консултирах се вече с двама стоматолози, но и двамата ме уверяват, че всички зъби сами щели да се наместят. Притеснено ми е и съм решила да направя още една консултация ако трябва да се извадят съседните, за да се наместят тези. Така че и това предстои....

# 371
И аз тук при вас. Синът ми е роден в края на октомври. След дълго умуване, решихме, че предучилищна ще кара в градината. На този етап съм доволна от учителките, от базата, от начина, по който се подготвят децата. Пък и самия той все още залага повече на игрите, отколкото над ученето, така че има още една година да се порадва на безметежното детство.... Laughing
Все пак от тази година и аз мисля лека-полека да му запълвам времето с нещо. От 4 годишен ме врънка за карате, но където и да проверявах ми отговаряха, че взимат деца мин. от 6 годишни.
inka5, моля те сподели инфо къде има курсове по карате. Решила съм да го заведа, да види, да се пробва. Иначе в детската смятам да го запиша и на някои от допълнителните дейности - имаме плуване приложни, футбол, пък каквото му хареса. Ще видим каква организация ще успея да сътворя.

Училищата, които съм харесала нямат предучилищна. За това и ние сме на детска, но полудвневна. Набелязала съм целодневна и съм кандидатствала, дано да ни приемат, ако не - оставаме в същата.
За каратето - намира се в Стрелбище. Заниманията по карате от 6 години насам са в понеделник, четвъртък и събота съответно от 19.30 до 21 часа в понеделник и четвъртък и от 13.30 до 15 часа в събота. Предполагам, че залата е наета за тези мероприятия дългосрочно, така че мисля че този график ще се запази. Периодично идва японец, тогава обучението е в събота и неделя по няколко часа - почти по цял ден, но не помня как беше, ходи се пожелание. Клубчето е на ул. Йордан Йовков, има клуб на СДС, сладкарница - в която родителите чакат децата по време на тренировки  Wink - и баскетболно игрище. Не знам кой номер, близо до южния парк.

# 372
  • Между гори и планини
Най-после имаме обявена родителска среща. На 11 септември от 18ч.... малко преди началото на учебната година. Добре, че работя в книжарница и ще набавя всичко бързо, не ми се мисли как щях да обикалям иначе.

# 373
  • София
....
За зъбките - преди месец сменихме първите два предни долни зъби. Лошото е, че постоянните излизат доста по-големи и няма място за тях, от което се изкривяват. Консултирах се вече с двама стоматолози, но и двамата ме уверяват, че всички зъби сами щели да се наместят. Притеснено ми е и съм решила да направя още една консултация ако трябва да се извадят съседните, за да се наместят тези. Така че и това предстои....

newsm09
Шокирана съм. Нали не говориш сериозно? Какво ще стане като започнат да растат другите, които ще са също толкова големи, ще вадиш докога...?!?
Остави растежа да си изиграе ролята. Челюстта също расте и зъбките ще се наместят.

# 374
Момичета....
Посетете Ортодонт, не стоматолог.
Първо-току-така зъби не се вадят.Челюстта расте Сега.Ако извадите 4 долни резци, двата първи постоянни ще заемат мястото и няма да има място после за съседните.Аз самата вървя по пътя с голямата ми дъщеря-уж от елементарен преглед навремето точно поради избиване на зъбки втора редица, ама стигнахме до екстракция след време на млечни зъби-кучешки, но, първо-тя е на 9 години и кусур, второ-борим два проблема-липсата на място и отворена захапка, дълбока горна паралелно.Реално ние премахнахме кучешките горните, за да прибираме назад цялата редица, впоследствие ще извадим четвъртите, защото постоянните кучешки трябва да слезнат точно на мястото на четвъртите.Това се прави дълго през годините, до тук с шини сме разширили допустимото на горна челюст и пак не е достатъчно, разширили сме малко и долна челюст..Та-Ортодонт ще каже-нужно ли е да се помогне на челюстта да се поразшири. ако няма място за зъбите.Може въобще да няма нужда.Сега тръгвам по мъките с малката, чиито постоянни също избиха втора редица, ама млечните не се и поклащат даже.Реално новият зъб заема място на първи и част от втори зъб.Казаха ми да не пипаме втори зъб, само двата първи, Въпреки, че няма място.То тепърва ще се освободи, а ако не се-ще се намесим по-натам за корекции с шини и така.

Общи условия

Активация на акаунт