Предучилищна - набор 2006

• 53 653
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ние сме ученици в 144 СОУ.
Ще сме в Б клас втора смяна с учителката п рисуване.
Аз исках да е в предучилищна с пеене, но както стана - така е.
Иначе 1 смяна с госпожата по пеене - народна атристка...

Това е. На 17 в 10:00 ще сме ученици Peace

# 421
Ето ни и нас, в предучилищната група на набор 2006:)
Вече треска ме тресе за училището догодина:)
споделете впечатления ако има насочили се към 119 СОУ или 35 СОУ (преподаватели, условия)

# 422
  • Sofia
и аз съм като dideto  Sad, и мене треска ме тресе...
но аз пък и не знам за кои училища да питам...

хей, хора, кои са добрите училища за първолак в София?

разстоянието си е разстояние, но то не е най-важното при избора ми, тъй като съм решила да не оставям децата в нашия район.

сайтовете на ДУ са толкова бедни..., а на мен не ми е физически възможно да прочета целия форум, въпреки че ако можех, бих го направила!

Моля, споделете - къде има подсигурен транспорт, къде има следобедни занимания,... спирам, че ще стана досадна  Embarassed Знам само, че всичко споделено ще ми е от полза.

# 423
pitanka,
18, 134 (ул. Пиротска) и 32 (Ботев) се считат за добри училища. Има тема за тях във форума. Мненията обаче са противоречиви, има доволни и недоволни. А и на всеки критериите за добро училище са различни.
Аз пък обратно - ще гледам да е нещо в района, за да може 2-3 клас да ходи или да се прибира сам. Невъзможно ни е да осигурим някой до 5 клас да го води и взима.

# 424
  • Sofia
pitanka,
18, 134 (ул. Пиротска) и 32 (Ботев) се считат за добри училища. Има тема за тях във форума. Мненията обаче са противоречиви, има доволни и недоволни. А и на всеки критериите за добро училище са различни.
Аз пък обратно - ще гледам да е нещо в района, за да може 2-3 клас да ходи или да се прибира сам. Невъзможно ни е да осигурим някой до 5 клас да го води и взима.

zigizagi,

Благодаря ти! Ще потърся мнения и за тях, а че ще са противоречиви... това е нормално - различни хора сме и... тъй нататък  Grinning Аз за сега съм се уговорила с една съседка да я води и прибира и разчитам на това, защото наистина искам да смени средата. Успех!

# 425
  • Отвъд алеята зад шкафа
споделете впечатления ако има насочили се към 119 СОУ или 35 СОУ (преподаватели, условия)

И аз съм се насочила към 119 СОУ - досега само положителни мнения съм чувала, но все още не са ми препоръчали конкретни учители.

# 426
Да, ако получиш препоръки, моля те да ги споделиш  Hug
Иначе това, което знам, е че за съжаление в 119 СОУ няма възможност да си избираш начален учител, записваш се и при когото те разпределят (ако преподавателя не ти е познат де;))

И аз съм се насочила към 119 СОУ - досега само положителни мнения съм чувала, но все още не са ми препоръчали конкретни учители.

# 427
  • Хасково
Днес мина родителската среща, хубаво е че децата ще са сравнително малко-14, госпожата си каза изискванията, готови сме понеделник да стартираме. Разгледахме и учебниците и помагалата, приятни ми се видяха.

# 428
  • Бургас
Нашата РС беше миналата седмица. Дадоха ми списък, който почти изпълних. Simple Smile
Децата ще са само първа смяна от 8:00 до 12:00 на обяд. В 9:00 имат безплатна закуска. Уебниците им ще стоят в училището и няма да им имат домашни през седмицата. Само в петък учителката ще им дава по нещо за почивните дни. Събирахме по 8 лв. за допълнителни учебни тетрадки. В класа има още 5 деца от групата в детската градина, та младежа е щастлив, че приятелите му са там. Simple Smile

# 429
  • София
Момичета, който има интерес може да ни гледа в 14:00 по БТВ Лейди в Часът на мама.
Малкият как готви, то и кака му ще готви...
http://www.btv.bg/lady/news/story/525156420-Detsa_gotvyat_za_det … _i_jestovete.html

Последна редакция: ср, 12 сеп 2012, 10:50 от luss

# 430
Записвам се да ви следя с малчуган в предучилищна група в детската градина. Вече на шест години и половина Hug

# 431
  • София, Дианабад
Здравейте,
И аз да се запиша с момченце на почти 6 в предучилищна група в 129 ОУ. Вчера мина родителската среща - 22 деца ще са като има и 4  от набор 2007 г. Учителката ми се стори доста строга,  има малък списък, който трябва да изпълним, няма да носят учебници напред - назад, ще стоят там в кутии, ще имат закуска, но започва с втора смяна, явно няма място. Това ще е труден преход за него, защото спи на 3 дена веднъж следобед, но предполагам че ще свикне. Хареса ми на първо четене учителката, ще има дисциплина, ще има непрекъсната връзка с родителите, по никакъв начин няма да бъдат оставяни сами да се движат в училището, има добра охрана на входа. И да видим и какво ще научат Grinning Той много се вълнува, въпреки че е свикнал да ходи на подобно полудневно занимание, но ще има нови приятели.

Подкрепям за 119-то, на мен също все още ми е в списъка с вероятни училища. Не ни е най-удобно като място. Но са с добра подготовка по математика.

# 432
Здравейте Hug
Не можах много назад да изчета, ние сме набор 2006. Не ми е ясно за тази система за кандидатстване на първокласниците. Много ли трудно се влиза? Бях записала Ема на предучилищна група в училище, но ще ми е трудно да я взимам. Ще имат занималня, но няма да е до 18 както работи градината. Да се чудя как да се мъчим цяла година само заради предимството от предучилищната newsm78

# 433
  • София
Да попитам, защото за мен беше много трудно да реша, какво търсите вие , при избора си на училище? Обучение по езици, изкуства, математика, природни науки? Или можеби за вас е от значение близостта до дома, а може би и базата?
Като начало за мен беше най-важно местоположението, в близост до нашият дом има 3 училища, но след като ги проучих, трудно бих записала сина си в някое от тях. За мен най-важна е средата и обучението като цяло, не търся език, защото смятам , че при всички положения ще са необходими уроци за да може да  го усвои. Също така за мен е важно да има спорт/физическо възпитание/, защото с учудване установих че в голяма част от училищата , липса такъв за най-малките/води се само по програма, а фактически се мотаят в училището през това време/.
Та вие на какво мнение сте?

# 434
  • София
Здравейте Hug
Не можах много назад да изчета, ние сме набор 2006. Не ми е ясно за тази система за кандидатстване на първокласниците. Много ли трудно се влиза? Бях записала Ема на предучилищна група в училище, но ще ми е трудно да я взимам. Ще имат занималня, но няма да е до 18 както работи градината. Да се чудя как да се мъчим цяла година само заради предимството от предучилищната newsm78

Само в броени училища има предимство, ако детето ти е ходило на предучилищна в същото училище. Стандартно системата за кандидатстване не е нищо особено. Харесваш си училище, подаваш си документите (молба по образец) и като си получите удостоверението за завършена предучилищна група (оригинал) го подавате. Така гарантирате, че сте решили да заемете място във въпросното училище. Съответно има си изключения за т. нар. "елитни" училища, които се определят от ръководството - разни препитвания, предимства и сивата схема - с връзки.

Да попитам, защото за мен беше много трудно да реша, какво търсите вие , при избора си на училище?
...

Изцяло подкрепям написаното от теб, но все пак от опита ми с голямото ми дете, мога да обобщя, че за мен най-важна е средата.

Общи условия

Активация на акаунт