Предучилищна - набор 2006

• 53 676
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Дъщеря ми учи немски, поискахме от учителката думичките и стихчетата, но тя каза- " Недейте, ще ги объркате с произношението. Тук повтаряме достатъчно." Но виждам че има резултат- научава. Аз лично бих предпочела да ни дават, за да мога да виждам докъде са стигнали. Понякога запомня грешно думите и аз я коригирам. Ако съвсем нямате нищо   Thinking няма да знаете до къде са стигнали.

# 646
Няма ка да избягате от ученето вкъщи. Като стане 1 клас пак ще доучва у вас. А като имате думите ще знаете какво учат. В интернет има много програми, от които може да се чуе произношението на всяка дума.

# 647
  • софия
Език няма как да се научи без наизустяване на думи. Трупането на речник не става само с учене в клас.

# 648
Това ме връща назад-назад в спомените. Когато аз бях в предучилищна ни даваха такива листчета с по 5 думички за вкъщи. Намирам го за добър подход, помнят се наистина добре.
Отделно и баба ми понаучи нещичко  Mr. Green

# 649
  • Между гори и планини
Принципно всеки чужд език е в плюс. Така мислех, докато с госпожата в грдината не се спречкахме, защото спореше с мен как се изписва името на сина ми (двуезично семейство сме) и трябваше да й навра в лицето паспорта му. Най-малкото, дори четено буква по буква, не се връзваше с това което тя беше решила, че трябва да се изписва. От 6 букви, половината бяха грешни. Изнесеното на таблото беше пълно с правописни и изцяло граматически грешки. И това ми било филолог! За акцент хич да не говоря. Като цяло бих предпочела детето ми да играе на образователни игри изцяло на английски, или да гледа филмче - първо на български, после на чуждият език и да помни цели фрази.
Забелязала съм, че в градината и училище - първи-втори клас, дъвчат няколко неща до втръсване.

# 650
Произношението е голям проблем! Не съм намерила до сега учителка, която да говори добре, а съм си записвала детето на няколко различни места. Английското произношение не е чак толкова невъобразимо трудно и е достъчно човек да положи малко усилия, за да го усвои. На френски и немски е къде-къде по-трудно.

# 651
Благодаря за мненията. Стигнах до извода ,
че чай е подобре в езикова школа да се ичи езика в тази възраст ,отколкото в училище... ( мое мнение). Всичко се претупва, госюожата даже не си е направила труда да копира думите за всеки ученик,а размята един лист и всеки препредава на следващия... За тези парички ,които плащам на срок спокойно може да посещава школа ,където има наистина подготвени фиолози.
Ясно е ,че ще трябва и учене в къщи, но поне в началото  всичко е под формата на игра и ми се ще сама да се справя . Май много искам  Laughing

# 652
  • софия
Благодаря за мненията. Стигнах до извода ,
че чай е подобре в езикова школа да се ичи езика в тази възраст ,отколкото в училище... ( мое мнение). Всичко се претупва, госюожата даже не си е направила труда да копира думите за всеки ученик,а размята един лист и всеки препредава на следващия... За тези парички ,които плащам на срок спокойно може да посещава школа ,където има наистина подготвени фиолози.
Ясно е ,че ще трябва и учене в къщи, но поне в началото  всичко е под формата на игра и ми се ще сама да се справя . Май много искам  Laughing
Аз стигнах до този извод още преди 2 години. Не, че преди това имах някакви големи очаквания. 2 години учеха едно и също. Учителката дори и не си правеше труда да пише в общата тетрадка  ooooh! какво учат. Ученето на език в градината са хвърлени на вятъра пари. Записах я в център и рахатясах - има интерективни методи за самоподготовка, помагаме й, тя го прави с желание, без да я насилваме. Вярно, това изисква ангажимент по водене и взимане, но и това ще мине. Ще пораснат и ще тръгнат и сами.
Аз съм много против детето да се самоподготвя по език Naughty Трябва да има коректив и да бъде поправяно. По-добре да не знае нещо, отколкото да го научи грешно. После правилното научаване отнема повече време.

# 653
Zvanche, съгласна съм с теб на 100% ,че детето трябва да има коректив. Ясно е, че аз не мога да бъда такъв и затова предпочитам да научи пет думи правилно с госпожата , отколкото 25 ,от които 20 с грешно произношение.  Имам съсед ,който  не говори друг език освен бг и руски,а детето му учи англ език. Е, такива думи и фрази измисля, че и Терзан не би го разбрал. Няма такава парадия...иначе има четворка, пардон... Laughing И понеже дъщеря ми е в училище ,а не в градина се надявах тайничко на по- надежден учител, защото за мен всяко добро начало  води до добри резултати.

# 654
  • софия
Biserka_a, не можеш да разчиташ само на учителката. Майка не знаеше грам английски, но учеше с мен думите. Питаше учителката, приятели, които знаят английски как се произнасят, пишеше си го на бг (тогава нямаше компютри  Crazy) и ме тормозеше много милата Heart Eyes Така беше до 3-4 клас горе-долу. Да е жива и здрава, но без нея не знам до къде щях да стигна.

# 655
  • София
Интересно, в ПГ на 104 ОУ няма английски. Навсякъде ли се учи?

# 656
  • София
Да, в училищата имат 2 часа седмично по програма. Не зная как стои въпроса за детските градини.

# 657
  • София
И ние сме в училище, но няма!? Ето какво ще е първото питане в понеделник.

# 658
  • у дома
Да, в училищата имат 2 часа седмично по програма. Не зная как стои въпроса за детските градини.
Това не е вярно-в училищата по програма даже и в първи клас няма заложен английски-голямото ми момче не е учило в 1 клас чужд език в училище  PeaceЧасовете за езика идват от ЗИП и СИП и то където училището има ресурси за преподаване и желаещи да учат.

# 659
В 104-то имат английски, срещу 10 лв. на месец - това предложиха на нашата група.

Общи условия

Активация на акаунт