Предучилищна - набор 2006

• 53 683
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Много зависи от конкретното училище изучаването на чужд език  Peace
Ние имаме 2 часа седмично по програма с учител от училището , т.е. напълно безплатно  Wink

# 661
  • София
Явно наистина зависи от училището. На нас ни казаха, че 2 часа са по програма на МОН. Сега влязах в сайта и видях, че няма език, обаче има музикааааааа  Thinking и се сетих, че те я нямат в програмата и не съм чула за месец и половина да учат песнички. Беше ми добре от тишината и съм забравила за това.   newsm78

# 662
  • София
jenny_bq, вие сутрешна смяна ли бяхте? Кога ви се пада английският, като дни?

# 663
  • В ЛЮтеницата
Отворих нова тема преди да Ви открия, но ще съм Ви благодарна ако ми отговорите и тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=690448.0

# 664
А какви тържества ще имате в училище за Коледа?Интересно ми е как процедират в различните училища.
В училището на дъщеря ми учитешлата е написала писмо до дядо Коледа ,с желанията за подаръци. Родителите купуват подаръците и ги носят...ама джужетата дали ще смогнат да намерят точно това, което искат дребчовците,не е много ясно. Simple Smile

# 665
  • Между гори и планини
Ние утре имаме родителска среща. Точно за коледното тържество ще говорим, може да събират пари и на всички подаръците да са еднакви.

До къде стигнахте в обучението? Моят син е на буквата З и цифрата 7. Понякога имат домашни, понякога с дни нямат, та аз у дома с него решавам, пиша и се занимавам.

# 666
  • София
Ние ще имаме тържество на 18ти май. Някакви сценки правят, стохотворения имат. Не знам точно каква ще им е програмата. Ние ще играем дядото, който благославя  Laughing  Hug
Та сега ще трябва да му търся потури и калпак  Wink

Иначе пишат интензивно - един ден в едната тетрадка, следващия в другата

# 667
  • Между гори и планини
Ужас! Само да не ни измислят и на нас това с потурите и калпака, че ще я втасам.
Моят син общо взето почти нищо не казва, но и на градината беше така, а после изнасяше половин тържество сам. На него определено му е скучно. Нещата които учат той знае от поне година. Сега има проблем, че не му се седи, написва всичко набързо и иска да става. У дома с мен седи, занимаваме се поне час без проблем, там 30мин час не издържа седнал. Утре ще се червя на родителската среща  Embarassed

# 668
До къде стигнахте в обучението? Моят син е на буквата З и цифрата 7. Понякога имат домашни, понякога с дни нямат, та аз у дома с него решавам, пиша и се занимавам.
Какво значи това? Те букви ли учат? И как ги учат - само като буквичка, печатно я пишат, или ръкописно? За цифрите е ясно. Просто се чудя дали да я занимавам да пише букви вкъщи допълнително, защото тя в детската едва ли пише. Иначе самите букви ги знае от доста време. Срича, чете по-кратки думи.

# 669
  • Между гори и планини
Пишат буквите - печатно все още и елементи от правописните. Решават задачи - събиране, изваждане, >,< от 0 до 7. Прегледах му тетрадките в училище - правят звукови модели, сричкуват. Имат подобни домашни. Имаха домашно да оцветят картинака - всеки елемент е задача и отговорът се оцветяваше в определен цвят. Изненадана бях, че синът ми има усмивки от госпожата на почти всяка страница. Иначе е нарисувал последната корица на едното помагало и му се скарах за това. Има проблеми със стоенето мирно в час, но госпожата казва, че свиква. Освен това бил единственият, който когато и да го изпитва отговаря правилно (веднъж бил клекнал до стола  Blush ) Та, за това ще се говори много.
За Коледа ще ги водим на театър с Дядо Коледа и подаръци (от нас) на 19 декември, на 21 декември ще имат парти ден - ядене, игри и пак игри.
Прочетоха ни протокол, пратен от анонимен е-майл до инспектората, че учителките ни рекетирали родителите за пари, което категорично е лъжа. Искали да купуват щори и пердета  Crazy А в стаята няма такова нещо. От месец на сам потоянно течали проверки от директори и инспектори. Няма посочени имена, дори се намесват разни градини и друго училище. Луда работа. По този повод, и за това, че едвам се реши малка или голяма снимка иска всеки за детето с Дядо Коледа, нашата род.среща беше 2 часа и половина. Голям цирк!

# 670
В групата на дъщеря ми гледам,че са писали елементи от ръкописни букви и работят в учебните тетрадки.
Съставят иЗречения, броят думите в изречението и т.н,
По математика събират ,изважда и сравняват. Домашни почти всеки ден има, по два реда или числа или в тетратките с тесни и широки рдове.
Ние родителска среща, като гледам няма д аимаме. А тържеството ,доколкото съм запозната ще бъде само с децата през деня.

# 671
  • София
Последно писахме А и Б ръкописно, числата 1 и 2 /Опашката на 2та като вълничка ни се видя много трудна, особено и когато трябва да се изпише в квадратче/
На родителската среща преди около 3 седмици предложих на останалите родители да направя 3 примерни коледни картички, а мъжа ми да снима децата и отново аз сложа готовите снимки в картичките/. Та това правя за групата сега, че се оказа, че освен театър нищо друго няма да имат. Добре че децата са 14, а не повече като в детската.   
А да, на театър ще ги водят.

# 672
Записвам се в хубавата тема, прочетох само последните две страници,но ще
се върна назад. Моята дъщеря също е в подготвителна група в градината. Мисля,
че добре се справя. Знае буквите, чете кратки думи от по 4-5 букви,
категорично отказва да прочете сама по-дълга дума или пък такава,
при която има струпване на няколко съгласни. Като я питам какво правят на занима-
нието в градината- най-често отговаря, че рисували в тетрадката по моторика. Предпо-
лагам, че ги упражняват да пишат ченгелчета.
Аз обаче съм притеснена, че госпожата вече два ме спира, за да ми каже, че
детето има потенциал, но не го показва. Много била свита и срамежлива,
като я питали нещо навеждала глава и мълчала. Не било лошо да посетим детски
психолог или пък да я запишем в някаква детска школа по изкуства. В противен
случай като тръгнела на училище има опасност да създаде впечатление,
че не знае и не възприема материала.
Явно прилича на мен по това, аз бях ужасно срамежлива в началните класове. Ох, от
сега се притеснявам на каква ли госпожа ще попадне догодина.

# 673
  bouquet
Аз още не съм го занимавала с изваждане и събиране, но виждам че не е лошо да го запозная и с това.

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 14:21 от basis

# 674
Veniz, няма ли начин да избереш учителката? Сигурно вече сте се спрели на училище. Разпитай за учителките, които ще поемат първокласниците догодина. Срещни се с тях. Дори, ако избереш учителката, можеш да споделиш с нея твоите притеснения.
Иначе и аз бях такова дете, свито и притеснително. Нямах обаче проблеми в училище и незнайно как, но бях любимка на учителката до 3 клас.
За баткото не послушах съветите и препоръките за учителка. Беше ме страх, че ако я избера и после не я харесвам ще ме е яд. Голяма грешка, която сега с малката няма да допусна. Баткото ни сега е 4-ти клас и същите учителки ще поемат първи клас догодина. Сега имам възможност да си поправя грешката, като избера препоръчаната ми преди учителка. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт