Пейпал - помощ! - 4-та тема

• 54 144
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • при палмите и алигаторите,FL
Пак привет от мен.
След като си разменихме по два коментара в диспута, продавача е ескалирал и сега чакаме решение /до 15 октомври, не е ли доста време newsm78/. Не знаех, че и отсрешната страна може да ескалира, е сега вече знам, човек се учи ........
Притесняваме, че преди да ескалира е написъл един дъъъъълъг ферман с глупости, а пък аз съм се обяснявала кратко, точно и с цитирани съобщения.
Неговите искания са да изчакам 30 дни за тестване на таблета и да ми удържи 25 % от цената, за не знам какво си.
Заради тези искания не се  съгласих и отворих диспута.
Сега питане, дискусията е затворена, мога ли и къде да пиша , ако искам да добавя нещо по случая.

# 496
С ескалирането на диспута се прекратява комуникацията между продавач и купувач. Смята се, че каквото е имало са си казали/написали и не са стигнали до взаимно решение. Затова, с ескалирането, Пейпал трябва да реши спора в нечия полза.

# 497
Извинявам се за любопитството, но кой е продавачът? Отворих и аз онзи ден диспут точно за 1 таблет, от продавача още нямам и думичка отговор, та се чудех...

# 498
  • Magrathea
И аз имам едно въпросче- служебно ще ми преиздадат дебитната карта, че съм била теглила пари от банкомат, на които открили устройство. Ако номерът не е променен, а само секюрити кодът отзад, трябва ли пак да я регистрирам и подтвърждавам?

# 499
Моля за малко помощ със следния случай, не знам, може да е нещо стандартно: направих поръчка от Ларедут, тъкмо платих с пейпал и веднага след плащнето, нещо стана и поръчката не беше отразена - нито в мейл, нито в акаунта, артигулите си седят в коша, а транзакцията се отрази в пейпала и сумата е блокирана. Какво следва? Благодаря предварително

# 500
Трилиън няма да ти е същия номера на картата и ще трябва да си я потвърдиш в пей пал  Peace

# 501
Трилиън няма да ти е същия номера на картата и ще трябва да си я потвърдиш в пей пал  Peace

А, не съм сигурна. Моята винаги я преиздават със същия номер, но различен секюрити код.
Ако е така - само сменяш кода и не се налага нова верификация.
Ако обаче е както anbibian казва - ще се наложи да я верифицираш отново.
Просто изчакай да видиш номера на картата.

Моля за малко помощ със следния случай, не знам, може да е нещо стандартно: направих поръчка от Ларедут, тъкмо платих с пейпал и веднага след плащнето, нещо стана и поръчката не беше отразена - нито в мейл, нито в акаунта, артигулите си седят в коша, а транзакцията се отрази в пейпала и сумата е блокирана. Какво следва? Благодаря предварително

Нищо. Парите ще си стоят блокирани докато изтече оторизацията - 30 дни.
Реално трансакция няма, т.е парите са по картата ти, но не са изтеглени. И няма как да пуснеш диспут, за да оспориш несъществуваща трансакция.
Ти само си дала разрешение на Ларедут да изтеглят сумата. Те няма да я изтеглят и след 30 дни парите ще се освободят сами.

# 502
  • Където е сърцето
Знам,че се дискутираше често ама не мога да намеря точно къде беше.Имам регистрация повече от година в Пейпал тогава относно настройките спрямо курса на банката не ме вълнуваха много защото си ми теглеше спрямо курса на банката ми.Не бях ползвала много време пейпала и сега пуснах поръчки през него.Сметнах каква сума ми е изтеглена и сега ми идва на курс за евро 2.01лв.Гледах и двата вариянта,които Алекс е дала за настройка спрямо банката ама при мен ги няма и двата.Въртя се 1 час да намеря нещо сходно за да сменя и няма и няма.Знам,че Алекс ми беше казала,че за нашата банка(ПИБ) ние не настройваме нищо,ама как пък курса стана изведнъж 2.01 лв. ooooh!

# 503
   Може би ше ми е малко дълъг постът, но ще съм много благодарна ако някой може да ми помогне със съвет, какъвто и да е. Случаят е следният:
   Поръчах си таблет от китайски сайт (намален с десетина долара) в началото на август. Три седмици чаках да видя статус Shipped, периодично питах защо не го пращат, отговорът беше, че го нямат в наличност в момента, а през цялото време си стоеше In stock в сайта им, но вече на нормалната си цена. След 3 седмици най-накрая го шипнаха и за десетина дена дойде. За съжаление се оказа, че много от функциите, заради които го поръчах и които бяха упоменати в самото му описание, не са налични. Все едно ми бяха пратили някакъв орязан вариант или предишна версия, не знам. Писах им, казаха да не пускам диспут, а само искане за рекламация на техния сайт. Пуснах им искане за рекламация, 2 дена нямах никакъв отговор и за всеки случай пуснах и диспут в Пейпал, защото 45-дневният срок за това изтичаше, а не исках да рискувам.

Много мудно върви комуникацията с тях, когато аз пиша и задавам въпроси, те отговарят максимум на един от тях и то неясно и непълно. Обясних всичко подробно и в Пейпал, 2 дена пак никакъв отговор, после продавачът (самият сайт) ми отхвърли искането за Refund и ме помоли да си пусна искане за рекламация в сайта им, което за мен означава, че дори не са чели какво съм писала, защото много ясно съм описала всичко и че такова искане вече има. Пак си поисках Refund в Пейпал, те ми отговарят само на техния сайт, аз копирам и техния, и моя отговор там и ги поствам в Пейпал, за да може ако се стигне до ескалиране на диспута да има нещо черно на бяло. Не знам доколко съм права за това.

Последно ми писаха (избягвайки пак отговорите на всичките ми въпроси), че щом искам да им върна таблета да го направя на еди-кой-си адрес и когато го получат и видят, че нещата наистина стоят така, както казвам, щели да ми върнат парите или да ми пратят нов. А въпросите ми бяха: Как да им го пратя за тяхна сметка, не искам да плащам пощенски разходи до Китай, как да съм сигурна, че като им го пратя сега ще си получа изобщо някога парите или друг таблет и изобщо каква гаранция имам за каквото и да било... Не знам какво да правя сега, да им го пращам ли и да чакам отново и да се надявам на добро развитие на нещата или да чакам още десетина дена да мине срокът на диспута и да го ескалирам и да оставя Пейпал да реши дали да си получа обратно парите... В голяма чуденка съм, може пък и да не правя нещо като хората, някой може ли да ми даде някакъв съвет? А Пейпал въз основа на какво решават дали да уважат искането ми за refund, на съобщенията по време на диспута на тяхната платформа или нещо друго?

Благодаря на изчелите ме и много ще ми помогнете, ако можете да ми дадете някакъв съвет Confused

Последна редакция: ср, 21 сеп 2011, 11:38 от Мрън

# 504
В интернет банкирането по-бавно ли излиза кода или е същото?  newsm78

# 505
Мрън, ескалирай диспута, въобще не ги бави. Те явно няма да ти върнат доброволно парите и няма никаква гаранция, че като им го върнеш ще видиш стотинка.
Ескалирай и остави Пейпал да решат. Опиши внимателно и точно защо си искаш парите обратно и не споменавай нищо за връщане на артикула.
Няма да вземат въобще под внимание съобщенията в тяхната платформа, а само тези в диспута в Пейпал.
Напиши също, че се опасяваш, че няма да си получиш парите заради бавната и лоша комуникация, заради пълния отказ от тяхна страна да ти съдействат, след като са ти пратили орязана версия на таблета. Абе всичко. И чакай Пейпал да решат.
50-50 ще е в твоя полза.

Пате, същото е.

# 506
  • София
Опитвам се да платя в brandalley, но ми излиза следното съобщение:
"Le paiement est refusé
Paiement refusé : Paiement refusé par l'acquéreur
Utilisez le bouton "Retour" pour modifier vos informations de paiement"
(Плащането е отхвърлено от купувача)
Някъде по настройките из пейпала ли трябва да се прави нещо за да успея да поръчам? От няколко месеца не съм правила плащания и трябваше преди това да си потвърдя мейла. Акаунта е Verified. Имам пари в картата. Не виждам къде греша.

# 507
Алекс1, много ти благодаря, и аз натам клонях, но се опасявах да не би да прекалявам и реших да поискам съвет. А за да ескалирам диспута трябва да изчакам да минат 20-те дни, нали така, не мога по-рано да го направя?

# 508
  • Варна
Здравейте момичета, моля за малко помощ, за съжаление не успях да изчета всичко в темита. Опитвам се да регистрирам дебитна карта Виза на ОББ в Пей пал, но при опит за верифициране излиза съобщение, че това е невъзможно "We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card."
Според вас трябва ли да се откажа от ползването на тази карта в Пей пал, благодаря ви много предварително!

# 509
  • София
Здравейте момичета, моля за малко помощ, за съжаление не успях да изчета всичко в темита. Опитвам се да регистрирам дебитна карта Виза на ОББ в Пей пал, но при опит за верифициране излиза съобщение, че това е невъзможно "We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card."
Според вас трябва ли да се откажа от ползването на тази карта в Пей пал, благодаря ви много предварително!
Здравей, дебитната карта  виза на ОББ е една от малкото(да не кажа единствената), които не стават за пазаруване по интернет.
Затова и ПП не ти я приема, предполагам.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт