АВГУСТовската дружина талисманче вече има!

• 28 005
  • 741
  •   1
Отговори
# 720
Теди,честит ти малък-голям мъж Константин!Радвам че,че вече си си удома и се възстановяваш!

Симонка и на теб честито за малката принцеса Александра!

Емалина,да ти е жива и здрава рожденничката!Много да слуша и да е най-добрата кака!

# 721
Теди,браво на теб и на бебо,чакаме снимки на малкия красавец Hug
Емалина,честита ви рожденничка,жива и здрава да ви е!  bouquet

# 722
Честито на TEDDY_BEAR и мама Симона!!!!!  baby
По-бързо възстановяване и от мен  Hug

# 723
  • София
Благодаря на всички момичета за пожеланията и подкрепата :-*
Сега имам време да разкажа по-подробно, че вкъщи е лудница вече чисти се с пълна сила и се подготвяме за бебо. Както бях писала сглобявахме легълцето на бебо и отивам до тоалетната и по едно време усещам как започва нещо да тече. Първоначално помислих, че съм се напишкала дори, след малко бях сигурна какво е. Честно казано изобщо не ме притесни, че ако се налага ще се ражда, но бях притеснена, че все пак имам още 3-4 дни до 9 месец и беше добре бебо да позачака. Спешно пращам милото до аптеката, той в абсолютен шок, разбира се, той ми стяга багаж за болницата, аз седя в тоалетната, накрая като видях, че даже чорапогащник ми сложил щях да падна Simple Smile
Звъннах на лекарката, тя първо си помисли, че е тапата, но като разбра какво се случва каза, че звъни спешно в болницата и ще ме чакат на вратата. Посрещна ме лекарката с две акушерки, аз като по филмите ходя по коридорите и след мен рекичка Simple Smile Лекарката ме прегледа каза 2 см разкритие, шийката не е изгладена, няма да се ражда май скоро и искрено се надяваше да изкарам до другия ден, защото било по-добре за бебчо. Настаниха ме при едни много сладки момичета поне да поспя, те лежаха за високо кръвно. Беше към 22 часа. Почнахме да си говорим, аз лека полека почнах да усещам болки като при цикъл. Точно след час бяха доста по-продулжителни и по-болезнени. Момичеата ми викат давай да засичаме това са чиести контракции. Засичаме аз се втрещих на 3-4 минути по 30-40 секунди продължителност. Викаме лекаря той невярващо така ме гледа и вика абе добре е моето момиче, ако са с такава честота. Преглежда ме и ми вика ама ти имаш 5-6 см разкритие.
Хайде в предродилна, акушерките около мен абокати, истории, идва и лекарката беше поспала малко. Питат ме за упойка и лекарят и лекарката ми казват по-добре не, послушай ни, ще родиш с тези темпове скоро, ще обуркаш работата иначе. Лекарят на секунадата ми маха ластика за коса и ми разпуска косата- аз му викам ама зашо, той вика няма да си връзваме късмета Simple Smile
Стана вече към 1 и започва същинска част. Започнаха да зачестяват контракциите, да болят доста повече, оставиха ме да ходя, да седя, да стоя, само като седнех и ми викаха легни по-добре, че му седиш на главата сега Simple Smile Аз всичко усещах контракция след контракция на бебчо главата натиска шийката и си колкото повече ме болеше, толкова повече викам, това е добре, скоро ще получа пълно разкритие и ще станат нещата. Слушаха тоновете на бебо нон стоп и бяха супер. Наливаха ми някакви системи не знам какви и накрая може би на 8-9 см лекарката ми каза слагаме окситоцин само ена банка и те изкарвам в коридора да ходиш, защото главичката на бебо е наполовината на шийката да може съвсем да пробие. С тоя окситоцин съвсем не знаех къде съм, ама си викам няма сега да се предавам Simple Smile Към 3 часа горе-долу усещам, че вече бебо май е съвсем надолу и горе-долу мога да правя някакви напъни. И на-важното, което трябва да се прави.
КОГАТО ВИ КАЧАТ НА МАГАРЕТО, ЗАТВАРЯТЕ ОЧИТЕ, АБСТРАХИРАТЕ СЕ ОТ БОЛКАТА И СЛУШАТЕ САМО ЛЕКАРЯТ И АКУШЕРКИТЕ!!!МНОГО ВАЖНО ПРАВИЛО ВИДЯХ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ХОРА, КОИТО НЕ СА СЛУШАЛИ И ПОСЛЕДСТВИЯТА БЯХА ПО-ТЕЖКИ. Напъвала съм над 10-15 пъти, ако не бях спазила това правило не знам как щях да съм сега, сигурно още в болница. Вдигнах краката, запречих се здраво и даже очите не съм си отваряла, исках само да се консцентрирам да слуша, Казваха ми кога да напъвам, кога не, кога да спра, кога да изпусна въздух кога да поема. Дори усещах, че главичката почти е излязла когато ме спряха да напъвам, за да няма разкъсвания. Както казах бая време продължи това напъване, ама с тия изтекли води и голямо бебо.
Другият проблем, от дългите години спорт, лекарката каза,че такава мускулатура имам, че на всеки напън ставам като менгеме и бебо не може да излезе. Гледам други момичета родиха с много по-малко напъни от мен и по-лесно. Накрая ми направиха малка епизотомия, че вече видяха че скоро ще капитулирам и бебчо се роди. Беше се задавил миличкия, за секунди му изчистиха гърлото и нослето и проплака Simple Smile Изчистиха го и ми го дадоха, цунках го и ми казаха, че го отнасят, защото диша неравномерно още и ще му вкарат малко кислород.
Лекарката ме заши после, конците ще паднат сами. Целият екип се изреди да ми стиска ръцете и да ме гали по главата явно бая ги бях уплашила, тя дори ми каза после, че никога не е вярвала, че 1 час ще имам силата да напъвам така без да спра.Ама просто си знаех в този момент и само си казвах освен мен няма кой друг да роди и изобщо не си мислех за мен, а за бебчо и че от мен зависи всичко с него да е наред.Седях още два часа да ме наблюдават и ме закарах да си легна. След два часа ме изправиха и вече бях по коридора да обикалям Simple Smile
Бебчо го сложиха в кувиоз, казаха, че е хубаво да постои,за да му се нормализира дишането, аз направо се разплаках. Всички ми казаха, че няма нищо страшно, просто го правят превантивно и че точно един ден ще му трябва, за да бъде ок. Така и стана, вече е ок, спрели са му всичко, папка добре. Аз имам кърма, цедя се засега го чакам с нетърпение утре миличкото. Ходя да го виждам всеки ден.
Роди се в 4.20 сутринта, 52 см. 3450. Лекарите се втрещиха като го качиха на кантара и викат леле какво е това бебе. 5 човека ме питат дали не ми е объркан термина. Лекарката тогава дойде до мен и вика, радвай се, че роди сега, бебето щеше да стане 5 кг до края на 9 месец и тогава не те виждам какво щяхме да правиме Simple Smile)) Така че явно всяко зло за добро, важното е че бебчо бързо се оправи и скоро ще спинка до мен. Много благодаря пак, че сте ме мислили, сигурна съм, че сте ми помогнали много на мен и на бебчо с тази положителна енергия. Целувки на всички :-*

# 724
Ох охо ох Теди страхотен разказ, много ме развълнува, та чак си и поплаках от кеф и от емоция. Не знам дали и вие ревете като мен, особено напоследък, а по принцип не съм от най-емоционалните. Ама Теди направо ме размаза току що.  Grinning

# 725
# 726
оле теди просто нямаш представа колко много ме развълнува тази история. Направо си представих че съм там и аз. След такъв разказ сигурно всяка от нас се пита как ще мине и при нея .... чесно да си кажа и аз си поплаках  
пожелавам на всички леко раждане

# 727
Честито Адашке!!! Да е много здрав и да те радва малкия /не че е малък  Grinning/ мъж!
 Hug На всички Ви!!!

Аз съм в болница вече 2ра седмица заради мойта плацента превия...
Но е възможно да ме пуснат  утре,
че имам поне 4-5 седмици още...надявам се аз де  Praynig
че бебо не е мн голям, но каквото стане, трябва да съм легнала
и да ставам само до WC...дори да се храня в леглото ми казаха
защото колкото повече бебо расте в мен е по-добре  Praynig
Желая на всички леко бременеене...вече сме на финала   bouquet

# 728
TEDDY_BEAR  Hug Справила си се блестящо. Поздравления!

# 729
  • София
Страхотен разказ!  Hug

# 730
  • Sofia
Браво на Теди   Peace
В коя болница беше раждането?

# 731
  • София
NBM,
родих в Окръжна болница, отказах се от Токуда, а сега разбирам, че е имало защо. На последното изследване в Токуда ми откриха някакви бактерии в урината, които лекарката там каза, че няма проблем и след две седмици като се видим ще мислим.
Е не стигнах до двете седмици, родих след 2 дни и според лекарите е възможно именно тази уро-инфенкция или бактерии да са пукнали мехура така, защото обикновено при някаква инфекция се пука така.
Добре че бях задвижила нещата и имах резервен вариант, цяла бременност се опазих, правих си сто изследвания уж при най-добрите лекари, а накрая за малко да изпуснем нещата. направо не ми се говори

# 732
Благодаря Ви момичета, много сте мили,
Теди благодаря ти за разказа, развълнува ни всички.
Много радост с малкия Константин  bouquet Hug

# 733
tedi@az стискай още малко кълки.щом трябва да лежиш,това и прави.финалната права наближава,няма да се излагаме сега я   bouquet  bouquet  bouquet

TEDDY_BEAR   bouquet  bouquet  bouquet  

# 734
  • Sofia
NBM,
родих в Окръжна болница, отказах се от Токуда, а сега разбирам, че е имало защо. На последното изследване в Токуда ми откриха някакви бактерии в урината, които лекарката там каза, че няма проблем и след две седмици като се видим ще мислим.
Е не стигнах до двете седмици, родих след 2 дни и според лекарите е възможно именно тази уро-инфенкция или бактерии да са пукнали мехура така, защото обикновено при някаква инфекция се пука така.
Добре че бях задвижила нещата и имах резервен вариант, цяла бременност се опазих, правих си сто изследвания уж при най-добрите лекари, а накрая за малко да изпуснем нещата. направо не ми се говори

Ах, и аз бях с уроинфекция, обаче ми дадоха антибиотик, Кирякова беше категорична, че трябва да ги пия, защото инфекцията е по-опасна. Много се чудих, проверявах антибиотика и понеже го дават сравнително безвреден за бременни го пих. Утре съм на ново изследване да видим дали сме унищожили инфекцията.

Общи условия

Активация на акаунт