АПРИЛската дружина, с бодра крачка тръгва на градина!

• 41 041
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Олче, радвам се за хубавите новини  Hug
ma_lolo, Имамама, по-добре ли сте вече?
Nanny, леле... ужас Sad Миличките  Hug Hug
Днес и втората контрола ни каза че е по-добре. Тихичко: ура!
Явно не съм разказала като хората, АБ-то го спряхме вчера, за какво ще иде реч следващите месеци може да разберем чак в понеделник като се видим с баш специалистката инфекциоложка, че пак е няколко дни извън града...
Просто изтеглихме късата клечка с всички тези усложнения от вируса, иначе сам по себе си той не е страшен, вирусна мононуклеоза се казва...
Весело изкарване на всички празнуващи/ отпускащи този уикенд, аз от следобяда съм вече на работа пак.  Wink

# 466
Явно не съм разказала като хората, АБ-то го спряхме вчера, за какво ще иде реч следващите месеци може да разберем чак в понеделник като се видим с баш специалистката инфекциоложка, че пак е няколко дни извън града...
Просто изтеглихме късата клечка с всички тези усложнения от вируса, иначе сам по себе си той не е страшен, вирусна мононуклеоза се казва...
Ben, прочетох малко ....явно заради това трябва да мине по -дълъг период от време:

Цитат
Какъв е инкубационният период на инфекциозното заболяване мононуклеоза?
Периодът от заразяването с вируса до изявата на първите симптоми на заболяването се нарича инкубационен период. Инкубационният период на инфекциозната мононуклеоза е 4 до 6 седмици.

По време на инфекция и изявено заболяване болният от инфекциозна мононуклеоза е способен да предава вируса на други хора за период от няколко седмици.

Проучвания показват, че 20 до 80% (в зависимост от използвания метод за откриване на вируса) от хората, които са преболедували от инфекциозна мононуклеоза и са оздравяли напълно продължават да секретират вирусни чстици в слюнката си в продължение ба години след това в резултата на спонтанно реактивиране (повторно активиране) на вирусната инфекция. Следователно, инфекцията с вируса на Ебщайн-Бар е бавна или латентна вирусна инфекция. Тъй като здрави хора, без наличие на каквито и да било оплаквания също секретират (отделят) вируса в слюнката си по време на реактивиране на инфекцията през целия си живот, не се налага изолиране на хората, заразени с вируса на Ебщайн-Бар. Понастоящем се смята, че тези здрави хора, които въпреки това отделят в слщнката си заразния вирус, са основния "резервоар" за поддържане и предаване на инфекцията сред хората.

Олче, зетко си е добре, брат му нещо се издъни. Simple Smile
Браво за дорбите резултати! Hug

А сега да си заредя батериите с малко красота...

# 467
Бен, вече второ априлче ни е с мононуклеоза.  Shocked Никак не е безобидно.  Confused Бързичко да се оправя Дали, а на теб кураж в треперенето.  Hug
Нани, да спират твоите красавци с екскурзиите до Пирогов вече. Аман!  Naughty
Олче, наистина красоти, но аз си искам от най-истинските.  Heart Eyes Grinning Хубаво да си изкараш на семинара и да заредиш батерийките. Много  Hug Hug Hug и  Heart Eyes за бабче.
Довечера съм на първа родителска среща.  Laughing
Дано в София времето да не бъде течно в неделя поне до обяд (а и след това), че Мария има записан час за поредната благотворителна фотосесия за Вики, която правят жените от фотографския.

# 468
Бен, вече второ априлче ни е с мононуклеоза.  Shocked Никак не е безобидно.  Confused Бързичко да се оправя Дали, а на теб кураж в треперенето.  Hug

Дано в София времето да не бъде течно в неделя поне до обяд (а и след това), че Мария има записан час за поредната благотворителна фотосесия за Вики, която правят жените от фотографския.

Дам...но ние мононуклеозата я преборихме с Панадол и не сме имали усложнения, макар да четох за тях... Praynig

Я, дай координати на тази благотворителна сесия (тема, сайт...),плиийз, че се заинтригувах. Макар, че последния 1 месец го ударих доста на благотворителност.   bouquet

# 469
Радвам се, че Преси вече е чист от болестта, no_name.  Hug
Ето линк към страничката на Вики с инициативите по градове. - http://help-viki.info/

# 470
Бен радвам се че Дали е по добре  Hug
Нани голям ужас дано вече не се повтаря
Олче браво да добрите новини, приятно изкарване на семинара
Но нейм защо не може след месец да се похвалиш  EFP знае ли се  Mr. Green
За нас след двудневен престой в яслата с ранно взимане за инхалации в сряда ме извикаха по спешност в 15ч че Мади я боли уше  Tired познайте пак сме си в къщи, капим капки и не сме спали 48 ч като света Ако се сетите довечера стиснете по едно палче за нас в 18ч сме на контролен преглед УНГ и да видим микробиологията дали ще покаже нещо  Rolling Eyes
Приятен ден  Hug

# 471
Калина вече няма темп. и е чувствително по-добре. Кашля, но да се надяваме, че и това ще мине.
Но каката сега се прибра от училище с болки в корема и пов..., така че мойте патила продължават сега с голямото дете.
Върлува ли все още такъв летен вирус?

Бен, радвам се, че сте добре.

Нани, дано нямате вече такива приключения.

Дани Нетева, стискам ви палци.

# 472
Ако се сетите довечера стиснете по едно палче за нас в 18ч сме на контролен преглед УНГ и да видим микробиологията дали ще покаже нещо  Rolling Eyes
Приятен ден  Hug

Аз от сега ще стисна!  fingerscrossed

ma_lolo, дано е нещо от тези 24-48 часови неразположения и кака да озравее бързо!   bouquet

# 473
Добре че звъннах по телефона микробиологията е излезе в понеделник и за капак УНГ го няма и щяла да се върне чак на 21,10  Twisted Evil и аз до тогава какво да правя В понеделник ще взема микробиологията и беж при специалната докторка да видим какво ще излезе

# 474
  • Лудогорието
От тази сутрин имаме теч от носа-като вода  Tired
Давам коризалия и промивам с физ. р-р. Дано няма усложнения. Една седмица на ясла и хайде пак в отбора на подсмърчащите!
Дани Нетева бързо оздравяване на Мади  Hug

# 475
За съжаление при нас нещата не се развиват добре  Tired След 14 дни пиене на Ериос тази нощ Мади пак направи пристъп и Т 39 в понеделник ще ходим при едни доцент полмулог да видим той какво ще каже  Rolling Eyes Иначе ушето минава, както е тръгнало само ще сме записани на градина а ще си стойм в къщи до пролета . Иначе е весела и постоянно измислят бели с Ники .Много говорят и имат много бисери  Mr. Green Последния Ники се наака в гащите вчера и казва на баба си " Бабо имам ако ела ми изчисти дупето сладко "  ooooh! , знаят че ако слушат дядо коледа ще им доне бебе бамболина и по този случай Мади обяснява по телефона " бабо мас доисе мене бебе баина , ама ассс мого не сусам " Mr. Green
Маймунка дано Ванко се размине само с лека хрема  Praynig

# 476
  • Някъде там...
И ние открихме сезона на болестите. Яна пак е с пристъп. Tired Бясна съм на педиатърката ни - аз разбрах, че детето прави пристъп, тя не успя... Заведох я, защото забелязах познатите симптоми - учестено дишане, клокочене, лесна уморяемост, суха лаеща кашлица. Прегледа тя детето, каза, че има лека настинка и толкова. Кашляло от сополите. А кашлицата е съвсем различна! За мое успокоение явно, щото аз продължавах да настоявам, че е пристъп, ни беше изписан Ксизал... Само след час и половина я водихме в спешното вече с тежко и свирещо дишане. Явно просто трябва да си се доверявам на инстинкта и да взимам мерки, когато преценя, не да чакам да я прегледа лекар... Оплаках се.
В много каръшка серия сме, семейно при това. Дано до края на месеца успеем да се пренесем в новото жилище и поне малко да да ни олекне...

# 477
Дани, Жабче,  Hug Confused
Бързо да бягат този път лошотиите от дечицата.
Жабче,  Praynig за скорошна светлина.

# 478
Всички болнички да оздравяват бързо. Praynig Маймунка, Дани, Нанни, Ма Лоло, ЖабчеHug И Анелия в кюпа, Сашко тъкмо се оправи и топката се прехвърли на нея. Confused Майка ми (детска учителка) каза, че почти половината от дечицата в групата й са болни и не са на градина от последните дни на миналата седмица. Sad
Нанни, Жабче, съжалявам, че сте имали такива стресиращи преживявания по болниците. Гуш и за вас, и за дребните Hug
Бен, пу-пу.  fingerscrossed
Вери, Олче, приятни служебни разходки!  Simple Smile Показаните снимки са наистина голяма красота!
Олче, раздвам се за хубавите новини за майка ти, само такива да са и занапред. PraynigРони, как мина родителската среща? Laughing Много се смях на разказите ти за малката шеф-диригентка. Heart Eyes
Цитат
Особено събота и неделя, когато не е на ясла в къщи е като в зоологическа градина- катерене, скачане...маймунарник 
Поем-че, да те успокоя, че това е любов, която не намалява, а само се усъвършенства. И преминава и извън домашната територия Mr. Green Сашо вече се катери с бясна скорост, прави почти салто във въздуха, а навън започна да се катери по лостове, дървета и всякакви неща които са на поне метър над земята.  Whistling Нормалното ходене не знам дали вече не е забравил какво беше - или бяга, или подскача, или се търкаля, или пълзи (като войник  ooooh!). Така става предвижването. Crazy За бойните изкуства какво да кажа... не са толкоз вълшебни, колкото очаквах  Embarassed, нали уж трябваше да стане по-дисциплиниран, по-спокоен.  Crazy Това в кръга на шегата разбира се. Mr. Green Пу-пу, да ми е жив и здрав и все така енергичен. Grinning
Цитат
За танци...на мен така ми се иска, но ако го запиша баща му ще ми отнеме родителските права
Laughing Mr. Green
Сашко тази година не иска да ходи на кудо карате, а на спортни танци. Заради момиче! Shocked Понеже тя ходела на танци...
(Аз бях споделяла преди време, че той е пластичен колкото забит пирон, обичам си го, но виждаме, че не му е в това силата Blush..., обаче човекът иска да танцува и нищо друго не ще да чуе. Та в крайна сметка - каквото му душа сака. Crazy Joy)За Анелия какво да кажа.... расте и хубавее. Laughing Все същата душичка си е, слуша ме много, приказва и пее много, от всичко по много и все хубаво. Пу-пу, и за нея. Grinning

Приятна дъждовна (поне при нас е такава) и мързелива неделя на всички! Hug

# 479
И ние открихме сезона на болестите. Яна пак е с пристъп.
Жабче съчувствам за тревогите..Стискам палци бързо да минава.
Моят личен съвет(аз много рядко пиша,) е да смените педиатъра. За съжаление това ми напомни един случай с големия ми син който се оказа с тежка пневмония, а педиатърката тогава не искаше да ни прати на ренген, аз слава Богу настоях, приеха ни в болница, където първият въпрос беше "вие това дете защо не сте го водили на лекар" .. нямам думи за нея...
Сегашната ни педиатърка (д-р Вера Сотирова) е страхотна жена, с много опит и страхотно отношение към децата.

Последна редакция: нд, 09 окт 2011, 22:41 от peppia

Общи условия

Активация на акаунт