АПРИЛската дружина, с бодра крачка тръгва на градина!

• 41 029
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
Деси, много  Hug и  Heart Eyes за Анито! Да ти оздравява бързо.
Олче, и твоите шемети така. Браво на деди, че така хубаво се грижи с вкусни супички!  Grinning
Миме, да ти се оправя Диди.
Всички болнички бързо да започват да ни ядосват с инатчетата си, а не с треперене накъде ще им тръгне разболяването. (МАрчето е в кюпа, някой да не си помисли че се цепи от колектива  Wink)
Jiema, страхотно изглежда всичко!!! Идеалната почивка.  Grinning Гери е най-голямото от наборчетата поне на външен вид - с тази разкошна коса и живи очички.  Heart Eyes
Дани, да са ти здравички адреналинките, все ще влезете в синхрон в скоро време. Поне така се надявам.  Hug
Дечицата ни растат, стават все по-диалогични и разбрани. Намират повече занимания. В студеното време също могат да играят доста добре не само навън. Вече заделят време да "рисуват", могат да "изрязват" с подходящия надзор и това им отнема прилично време. Тръгването на ясла си има своите минуси, не е лесно да се смени средата рязко. За тях това е нещо много ново. Обкръжението се сменя рязко, но те все по-лесно приемат промени.
В този ред на мисли - Рая, говори с възпитателката на Ния, когато сте насаме. Не отлагай. Опитай се да я изкараш добрата в ситуацията ако трябва, но не си премълчавай.
Вери, мина ли операцията на мъжа ти?  Hug

Ох, много трудно се пише със закачена Мария на ръката.
Родителската среща беше много приятна. Страхотно са направили дневното местенце на децата. А и самите деца явно много са помагали, защото у Мария се завъди търпимост. Вече започна да ми казва имената на някои дечица, което е огромен напредък. Сега обаче си гледа баба у дома и вечер не пропуска да й каже с тъжен глас, че и утле иска пак баба да си я гледа.
Споделям малко игри.
И Марчето влезе в отбора на автоджамбазите. Та колите служат за игра на ясла. Мама е детенцето и отива някъде да си играе с кола. Обича да рисува, и особено много да си остри сама счупените моливи. Понеже острилката е доста безопасна, няма проблем. На вълна рисуване на басейни е. В яслата като част от усъвършенстване на моториката  рисуват гнезда, а Марчето си знае това и си рисува любимото.  Laughing
Може да седи час с ножица в ръка и да клъцка листчета. (разбира се, че това не е толкова често). После ми помага да изчистим. Нейната част е да се накатери нависоко и да си вдигне крачетата хубаво, за да ми помага по-добре да обера. С баба й обаче си чистят заедно. Бърше прах, отваря врати, ходи като празна линейка до кофата за боклук няколко пъти ...
Особено обича да събира дрехи. Взима 3-4, на бегом да ги остави на леглото, в това време издава команда да седим (повече й харесва с тати да го правят) и да я чакаме докато се върне.
През деня си правят с баба разни неща с конструктора. Снощи ме посрещнаха с басейн, фитнес (фитнесът е много страшно нещо и е повод да се гунчаме  Laughing), пързалка за патетата и въже за скачане  Shocked. Последното идея нямам как й беше хрумнало.
Страшно обича да готви на патетата и куклата (най-мъничката й е най-любима). После ги подрежда около една чинийка и започва голямото хранене (това е задача за някой от нас). Понеже съм ви показвала що за нАпръстен модел са й патенцата, представете си ги и с Мариешки лигавник, за да не се нацапат.  bowuu 
Общо взето, ако й се редуват заниманията на определен интервал денят минава по-леко. Важното е когато реши, че иска да се погушка, да се отзовем веднага. А и в игрите да участваме качествено.
Дано нашите игри да са от полза и да внесат спокойствие за мама при необходимост.   bouquet

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 07:51 от рони

# 496
Здравейте! Пуснах търсачка на форума за инфекциозна мононуклеоза и ми излязохте вие. Извинете, че така нахълтвам. Ние от 20дни сме с Т и едва днес изолираха Ебщайн бар.
Бен, може ли да ми пишеш на лични къде се лекувате и как?

# 497
  • Лудогорието
И аз да споделя част от нашите игри  Simple Smile
С кубчета се строят мостове или гаражи, естествено се включват и коли. Бръмчим с тях, правим "катастрофи"-мъжка му работа. "Изпитвам" го къде са фаровете, стоповете, гумите и т.н. на колите (през това време е в скута ми, естествено  Grinning ). Имаме и книжки с професиите на хората, какво има в аптеката, магазина, в полицейския участък и други. Имаме и конструктор Лего, с много дребни части и човечета. Сам си строи градини, кухни, ясли и храни децата  Mr. Green Гледаме през прозореца кой минава, къде отива, тази кола каква е  newsm78 Обича да помага при простирането, като защипва всички щипки на ръба на кошничката   Party
Когато сме сами с него много ме слуша, но появи ли се баща му или баба му-лигавенето и тръшкането е в ход. Като чета явно не е сам в това начинание  ooooh!
Jiema страхотни снимки-оплакнахме очите   Crazy 

# 498
  • София
Jiema, жестоки снимки!! Peace Страхотна почивка, представям си какъв тотален кеф е било за децата.. Crazy Баткото си е хубавец, а Гери ми е като кукличка с тези черни коси. Прости и едно тръшкане от мен Laughing, и я нацелувай много. Heart Eyes

рони, същите заниманийца се практикуват и в наШта къща, х2. Никога не скучаят и нямат нужда от друга компания, като са двамата. Heart Eyes Heart Eyes

Неотчиталите се скоро да се разпишат, и без специално и поименно подканяне. Hug

Видях, че рони е на тази вълна, и тук да попитам - Коледно парти ще правим ли, и ако има повече от 3-ма  Mr. Green желаещи, как и къде бихте предпочели да се състои?

# 499

Едно позакасняло кафенце Ама тайфунките не спаха нощес и тази сутрин откараха до 9 ч
Jiema страхотен фото репортаж   Hug
Ще дописвам после че Ники иска да правим къща  Mr. Green

# 500
Видях, че рони е на тази вълна, и тук да попитам - Коледно парти ще правим ли, и ако има повече от 3-ма  Mr. Green желаещи, как и къде бихте предпочели да се състои?
Края на ноември или началото на декември в някое детско клубче.  Peace
Вече са големички, за да ги озаптим на едно място (а и миналата година милите бяха като гаврошчета, залепени пред витрината с шарениите от другата страна).  

# 501
  • София
 Peace

Напълно заставам зад предложението.

# 502
Дакато децата спят да си допиша ние си падаме по силовите игри тичане , скачане , борене , гонене общо взето пробват мама докаде ще издържи  Mr. Green но важното е че и те се измарят и заспиват на обед  Wink Също така обичат да им строя къщи и да играем на търкулни топка / знаят че в къщи топките не се хвърлят а се търкалят  Mr. Green/ Напоследък забелязвам интерес към кукли и игра с тях хранят ги водят ги на разходка
В тази връзка днес ще им донесат подаръците за Дядо Коледа не знам къде ще ги крия но офертата беше изкушаваща
http://www.bart.bg/index.php?m=320&lang=1&category=29&am … &prodid=17574
и
http://www.bart.bg/index.php?m=320&lang=1&category=17&am … 5&prodid=9328
да ги лекуват  Mr. Green

# 503
  • Бургас
Днес на обедната почивка отидох до яслата да платя невнесената такса от минали я месец.... струват ми се векове откакто не ходи... мъчно ми е, че не е вече сред децата... много й се радвах, че ето на, тя си има свой самостоятелен живот  Wink Sunglasses уви...
Сега стои с баба й ( на баща й майка му я гледа докато съм на работа), по цял ден и гледа телевизия. Баба й вчера се оплака от детето, че нещо му било станало, скачало и се катерело и се вряло де ли не, а не си стояло пред телевизора  Shocked Close Twisted Evil ... какви хора има само... яд ме е наистина, в яслата знаех че е нахранена, че яде разнообразна храна, че си пишка на гърне ... вкъщи го няма нито едното  Rolling Eyes Тази вечер дори Далинка избяга в хола, скри се под масата в тъмното и там се изпишка... явно се крие някой да не й се кара  Close Twisted Evil
Помага жената както може, но сега като стои при нея по цял ден и се чуди какво да прави, започна да рови навсякъде и днес беше събрала забележете Мои дрехи, които били за буклука  Shocked Close Twisted Evil Това са ми единствените зимни дрехи, които даже още не съм започнала да нося тази години... уви... не са й по вкуса  Tired
Откакто я гледа само си мълча, за да не стане на проблем и да не спрат да виждат внучката си пак цяла година... но това вече е голяма наглост  Rolling Eyes
Далинка иначе е по-добре, пу пу пу, взимаме калций като хранителна добавка за обривчето, което почти го няма вече и Сaменто за имунната система.
Целувки на всички дечковци  Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 13 окт 2011, 21:47 от ben78

# 504
Добро утро! Hug

Jiema, благодаря ти за приятния начин да си изпия кафето (с чудесните ви снимки)! Heart Eyes Видях розова къща, Божееее, това място е само за мен. Laughing Joy И такава синева, направо..... очичките ми останаха. Дечицата са за изяждане разбира се, сладурчета на квадрат! Heart Eyes Heart Eyes
Много интересни игри споделяте, Рони, Маймунка, Даниbouquet Рони, Мария всеки път ме просълзява от смях и ти както не можеш да разказваш...., направо падам. hahaha
На моите деца любимата взаимна игра е ''На влакчето'' - обикалят апартамента, като казват ''пуф-паф'' и единият е хванал за кръста другия и бяга след него.  Laughing Другата любима игра се казва "Приятел'' (те са си я кръстили така) Crazy - всеки си има по няколко коли, колите имат гаражи и си ги карат по пътя (имаме в детската стая килимче с нарисувани светофари, гаражи,  пожарна, болница, полиция и пътни знаци bowuu) и шофьорите си подвикват: ''Приятеееел, аз отивам еди-къде си, ти?'' и другият отговаря. После се преследват, гонят се, настигат се, поскарват се.... и пак отначало. Голямо забавление. Joy Третата любима игра е с топчета, имат мини билярдна маса и играят на нея с тях. Индивидуалните игри на Анелия са да си преподрежда кутийката с фибите и ластичетата, да разпилява мозайката (да реди не й е интересно), да си преподрежда ''дамската'' чанта, да реже с ножичка, да прави рисунки и боди-арт с флумастер (вчера си беше направила много чаровни сини мустаци) Crazy.
Вчера Ани ми изпя "Високи сини планини''  Shocked, честно казано, останах като гръмната. Като чух, че плахо си тананика ''Обичам таз земя голяма, тъй както си обичам мама...'' подех и аз песничката отначало, и тя вече по-уверено и силно ми я изпя! Цялата! (Учили са я в яслата) Ревнах тъй както си ревах на Сашковата "Мила моя мамо'' когато я чух за първи път, чак не разбрах откъде ми дойде... Heart Eyes А мислех, че съм изтръпнала чак от такива силни чувства, заради вече преживяните един път с първото дете. Е, грешала съм. Embarassed Embarassed Embarassed

ben78, много е деликатна ситуаията, но поведението на бабчето на Дали преминава нормалните граници  Rolling Eyes, дано намериш начин за справяне с него. Praynig Hug

Болнички да оздравяват по-скоро. Flowers Four Leaf Clover
Приятен ден и страхотни почивни дни на всички! Heart Eyes

# 505
А мислех, че съм изтръпнала чак от такива силни чувства, заради вече преживяните един път с първото дете. Е, грешала съм. Embarassed Embarassed Embarassed
Така е, не се претръпва! Даже още по-силни и изживяни са емоциите. И аз снощи се просълзих на "Тръгнал рачо капитана".
Вики от вчера е с много силна храма-направо чешмичка има в нослето.
Като ви чета как си играят децата с по-големите си братчета се чудя само моите ли са такива Rolling Eyes Когато са двете е голяма лудница, поотделно е много спокойно, слушат, играят си кротко, а като се съберат дветеи става ужас-бият се, карат се, дразнят се ooooh! в много редки случаи си играят хубаво двете, явно са си голяма конкуренция, а също се и борят за вниманието на мама, в повечето случаи го привличат с лошо.

# 506
Много се забавлявам с вашите постове!  Hug

И на нас ни изнасят всяка вечер цяла музикална програма - "Мила моя мамо", "Вкъщи има мишченце", "Пиле, пиле, аз те знам", "Мама ми купи днес...(песничката за панталонките)", въобще всичко, което може самостоятелно да пее. Иначе ми приглася на почти всяка песничка вече. Любими приказки имаме 2 - за "Пикото" (Курабийко) и "Болече, болече, там го'ата, там дайече" (Лече Буболече -  тази и на мен ми е любима).

Всяка нощ наш Пресиян се домъква да спи на нашето легло по някое време.  Thinking И се чудя до кога трябва да му позволяваме.  newsm78 Заспива в своето, но по някое време се събужда и както си е с чувала, се дотътря в нашата стая. Понякога даже сколасва да си нарами възглавницата и плюшената играчка, с която спи и  идва напълно екипиран.  Joy Вашите дребчовци имат ли такива изпълнения и толерирате ли ги?

very nice, може би като попорасне малко Вики да успеят да си играят повече време заедно кротко... Praynig Иначе си мисля, че като са две поне не претендират постоянно, ежесекундно за вниманието на мама (или тате)...ама може пък да бъркам. Случаи - всякакви.

Ben78, много кофти положение.  ooooh! Трудна ситуация имаш, дано извлечеш най-доброто от нея! Дано съвсем отшумят болестните симптоми при Далинка!  Praynig

# 507
Здравейте и от нас не смея да се похваля днес сме по послушни
Вчера им дадохме комплектите чичо доктор и сега пада едно преглеждане и лечение на всички кукли   Mr. Green
Деси твойте дечица са много спокойни и добрички да нацелуваш сладката певица и батко и  Hug
И ние играем на влакче обаче мама или баба трябва да е отпред и да вика Пуф паф за Бургас и те пригласят  Mr. Green
Вери не си единствената и ние се караме ,биеме и заяждаме но аз веднага се намесвам с разрешение на въпроса дори в момента спорят че Мади взе последното мини кроасанче и Ники иска отивам да и дам паста че иначе ще изяде мен  Mr. Green
Да си допиша
Бен детенцето на моя позната преболедува в яслена възраст същото и до детската градина го гледа баба му , за съжаление при теб взаимоотношенията са много сложни дано намерите златната среда с бабата  Praynig
Но нейм мен ме е срам да си призная ама ние май сме най зле относно къде спим от бебета / 6 месечни/ спят на спалнята при мама в момента Ники спи при мен ,а Мади при баба си на другата спалня поне на обед ги научих това лято да си спят в леглата  Embarassed
И да ви кажа аз докато съм на компа какво творят разчистиха си спалнята 220 на 200 само по матрак да не им пречи нищо и сега се започна едно скачане , гонене кълбета голяма игра важното е че вече знаят за се вардят от ръбовете че ще плачат Mr. Green
А дано се изморят качествено и поспят повечко следобяд
Другото ново при нас е че като плаче едната другата отива при нея да я успокоява и утешава с думите " Ще мине нама пацеш "
От понеделник ги записах на ясла да видим до кой ден от седмицата ще изтраем  Tired
Приятен ден  Hug

# 508
  • София
Дани Нетева  по въпроса за спането да те успокоя . Каките спяха почти до последно преди да се роди Елена, тоест 2,9 годинки при нас  на спалнята, хем не беше голяма. В момента в който Елена се роди, тя започна да спи при нас и каките просто осъзнаха, че няма място и за тях. Почнаха да си спят в техните кошари но при нас в слалнята. Малко преди годинката на Елена, тоест те са били около 3,5 годинки, се преместихме в новият апартамент. Обясних им че това е тяхната стая и техните легла и от тогава си спят съвсем спокойно там двечките. Доскоро Елена си спеше все още при нас, но от известно време и тя си заспива в детската при каките в неиното голямо легло и в малките часове или чак рано сутринта към 6-7 допълзява за кратко в спалнята. Всичко при нас стана много спокойно и лесно, просто когато бяха готови. Определено помага при нас и че са повече и реално си имат компания и не са сами в детската. Напоследък и каките доста си играят вече и с Елена и се занимават тричките от което съм мнооого доволна.

# 509
Радвам се, че въпреки леко лазаретния привкус на темата, се появиха и така чаканите от мен разказчета за техни разбойничества.  Grinning
Деси, много мило звучиш, усетих ти тръпката.  Heart Eyes (ще чакам да чуя това хубаво изпълнение от най-прекрасното гласче на наборче, което съм чувала. Имам си слабост към нейното плътно звучене  Heart Eyes Heart Eyes)
Бен,  Tired. Нямам особено много думи, но по-лошото е, че ти нямаш особено голям избор в случая.
Soleil*, съжалявам че си попаднала на темата заради неприятност.  Hug Бързо възстановяване на детенцето ти.  Hug
Вери, може би им е прекалено голяма разликата, за да намерят един и същ език. А пък са еднополови, което кара малкото постоянно да диша във врата на голямото. Съответно Габи да се дразни от вмешателството, защото тя вече си има и свой свят.  Hug
За спането - кроя планове, че когато я отбия ще започна да я пробвам да спи в своята кошара, но си правя сметка без кръчмар и на двата фронта сякаш.
Нашите нощни истории - един глас предната сутрин започва да ме командва "Хайде де, мамооо! Дай ц**а!!! Дай де, молЯЯЯ!!!" По този повод започвам да снасям кодирана информация на бащаткото. "Ти чу ли едни неща сутринта?" А малкото клюкарче му преразказа на бърза ръка какво се е случило.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт