АПРИЛската дружина, с бодра крачка тръгва на градина!

• 41 015
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
 Ние сме в частна ясла и ги няма тези с оставането без храна, тя си е заявена. Не ме хубаво късното водене, но ...  Blush А Самуил сутрин не вога да го издържа да го водя гладен, опищява света в колата и накрая е толкова изнервен, че е готов и хич да не яде. Иначе за воденето на болни дечица и аз съм на вашето мнение. В яслата ни не се допускат такива и нямаме проблеми, лошото е, както и преди бях казала, че Сами обикновено се разболява когато ходим на детски РД, явно тогава родителите не се сещат че болните дечица ще заразят останалите  #2gunfire След последното такова разБоляване направо си ги избягвам подобни мероприятия  Crossing Arms Идаче мин зима и ние ходехме с алергичен сопол...но то на него си му личи, че е такъв. Съвсем тихичко ще кажа че има някакво затишие от към алергичните ни проблеми, които се опитаха да квалифицират като астма мин зима. Давам само витамини за подсилване на имунитета и тонзилотрена профилактично, заради нежното ни гърленце и ... Повече няма да казвам, че да не чуе  Twisted Evil Но много неприятно това с неизкарването на цяла седмица на ясла. Значи проблема си е в самата ясла. Сигурно си е и до дете, но и с родителите в нашата ясла като съм говорила не съм чувала децата да боледуват така  Thinking Вирусчетата не могат да се избегнат на 100процента никога, ама когато има Болно детенце в стаята то си е разболяване нарочно  #2gunfire И аз бихнаправила забележка ако видя такова нещо, защото се получава един затворен кръг...вечно някой болен който да разболява останалите и то това е лошо за всички дечица .

# 571
  • Някъде там...
Не е до 03.11, дотогава е месечната акция.  Wink
Вижте на последната страница какво пише с дребни буквички отдолу:
Период на намалението: 21.10. - 20.11.2011 г.
Намалението е частично. Важи за указания период или до изчерпване на количествата.
Периодът касае само продуктите на тази страница..

Мда, това с мероприятията и болните дечица е напълно вярно.  Twisted Evil Аз моите не ги водя като са болни или ако някой с детенце идва вкъщи, винаги предупреждавам, дори и само сополи да имаме. Но си има родители, на които не им пука или просто не са се сблъсквали с усложнения от настинка, или има винаги кой да им гледа децата като се разболеят, а не правят сложни комбинации с отпуски, баби, болнични и какво ли не, за да има как да останат децата вкъщи.
Последното ни разболяване - това, про което направихме пристъп, беше след подобно мероприятие. Заведохме ги съвсем здрави, но 2 от дечицата бяха болни, с много лоша кашлица. И въпреки, че бяхме на открито, в гората,  всички здрави деца от групичката се разболяха в следващите дни. Много се ядосвам така. Ами поне да предупредят, че ще ги водят болни, аз ще си преценя дали да ида тогава на мероприятието или не. Не съм склонна да рискувам с Янините проблеми.
Извинявам се за излиянията, но ми е писнало вече от подобни изпълнения и много се ядосвам всеки път...  Embarassed

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 10:54 от Жабче

# 572
И Ави е голяма ревливка,но тя си е така от бебе.Сега по-лесно м и е да изброя от какво Не плаче,отколкото за какво.Явно е период при повечето дечица сега.

рони,като чета какви ги прави Мария,да не би да има натрапливост за чистота,че така емоционално ги възприема рекламите с изцапания батко Mr. Green WinkАви пък прояви чувство на жалост вчера докато гледаше за Пипи.Стана и мъчно,че Пипи е самотна Mr. Green Heart Eyes/един откъс от филмчето/.

Дани,не е лесно с две бандитки вкъщи LaughingМного са сладки Heart Eyes

Миме,моите съболезнования за милият ти дядо.Мир на праха му. Flowers RoseВ такива моменти човек е добре да си спомни хубавите неща от живота споделени с близкия,отколкото да се вайка и тъгува за неизказани неща и несвършени дела.Все пак човека е доживял една доста преклонна възраст и е успял да види радостта на живота и да дочака внуци,че и правнуци.Дай Боже всеки му.

За болните деца и аз ще се съглася.Макар,че Ави не ходи на градина,но и на нас се случва по РД да се засичаме с буквално болни дечица.Поне тогава мисля,че родителите би трябвало да си задържат малчуганите вкъщи.За единия празник и торта да се натръшкат поне още 2-3 деца не си заслужава.За градините не знам как е.И там би трябвало да има контрол,но много родители нямат избор.Ако няма кой да го гледа или да се вземе болничен и те са  в безизходица.Много е сложно такова положение.

Та в този ред на мисли нали ви бях казала,че изкарахме вирусите с гърлото и хремата,а аз и майка ми вкл.повр.и разстр.та си мислех,че на Ави и се е разминало.Да ама не.И тя си го мина преди 3 дни това,добре,че беше леко и без особени усложения със стоене един ден вкъщи.Дано вече не ни спохожда нищо Praynig

# 573
Привет   bouquet
Силви като заговори за периодите  Mr. Green
хайде и аз да се включа с нашите периоди:
- на всичко което и кажем да направи вика Не, или Ноуу и после го прави, ама първо вика Не и се хили и после го върши, ината и се е подобрил(в смисъл че още по-инато е станало Joy)
- Забелязах че става много агресивна след обед когато не е спала, а това и се случва често за съжаление ooooh!
- С храна започва да пробира Whistling какво им давате за следобедна закуска? голям ни е проблем това както и вечерята  Crossing Arms
За реването нашето е по-скоро викане и инатене, ама здраве да е  Joy
Хайде хубави почивни дни и много усмивки newsm51

# 574
Рони, добре, че сподели за Хиполенд. Дано Фин Фин рибките са с намаление, че ще отскочим днес дотам. Племенницата ми замина със сестра ми в Англия преди 2 месеца, там да живеят. Sad Та, това си е поръчала, като несбъдната мечта, мисля да й я осъществим. След един месец пътуваме с мъжо до там, много ми е мъчно. Ще оставим децата на бабата за 6 дни. Лошото е, че вчера ни сюрпризираха, че в групата на Дани има варицела, дано ако е прихванал да я изкарат с Кико преди да заминем. Предполагам до 21- я ден ще си проличи - поне при Дани.

Да ви покажа, /без това да е повод за дразги!/ какво четох досега. Незнам какво да мисля - биологично оръжие или по- малкото зло....

http://blog.zepir.com/bg/blog/view/id/55/Vytreshen-chovek-pravi- … za-vaksinite.html

Жабче, стискам палци не само да сте овладяли проблема при Янето, но и скоро да го забравите! Hug

Поем, и ние ходим на градина закусили/говоря за баткото/. След повторния проблем с червата и разходката до Пирогов, реших, че трябва да знам поне на закуска хапнал ли е нещо.  Като го знам и какъв интерес има към храната, нищо чудно да си откарва на празен стомах докато го взема, след което се набухва хубаво вкъщи и натоварването на стомаха е налице. Затова питах дали може към 9ч. да го водя, вместо да седи на един стол, докато децата закусват, казаха, че няма проблем и сега си поспиваме до 8ч. Grinning

# 575
  • Лудогорието
Я, и в реването за нищо, не сме били сами... Явно е някаква ревлива криза на възрастта.  newsm78 Не мога да направя нещо-рев, мама ми помогна-по-голям рев, мама само обяснява без да пипа-двойно по-голям рев и посягане за удар. Ако не ме докопа, хвърля ядосано играчки където му падне и зверски крещи. Все се чудя как в такова малко вчерашно човече се крие толкова голям инат  Twisted Evil Иначе си е голям гушанчо, и е добър и усмихнат  Heart Eyes
Всеки ден ходи с различна играчка или книжка на яслата-там си ги менкат  с другите дечица.  Peace Обаче, започна да си измисля случки-въображението ли му се развива, що ли  Thinking
Колкото до болните деца в яслите-и аз съм за това, да не се допускат болни. Факт е обаче, че един болничен на майката понякога е напълно недостатъчен за излекуване на детето и тя е принудена да го пусне на ясла, за да се върне на работа.
Ванката се върна вкъщи нахапан от бълха  Shocked Чудя се дали е от яслата или от площадката, където бяхме снощи. Ако днес има нови пъпки-ще се правят забележки на яслата...

# 576
  • Някъде там...
На тази възраст болничният много често е недостатъчен, вярно е. Дори и една банална хрема минава за 7-10 дни. Ами като ми свърши болничния пускам отпуска, анагажирам някоя от бабите, баща им пуска отпуска, Болни и недоизлекувани на ясла не ги пускам. Не само за да не заразят другите деца, а и защото за тях самите не е добре. Работила съм и съботи за да отработвам това, че съм ги гледала през седмицата. И неплатена отпуска съм пускала., въпреки, че не сме добре финансово. Знам че е трудно и почти невъзможно понякога, гледаме си децата сами, бабите ни са на 200-300 км разстояние оттук, но начини сме намирали.
Децата са най-заразни в първите дни от разболяването. Повече ме притеснява това, че ги водят докато не се разболеят напълно или не им направят забележка от персонала на яслата, отколкото това, че ги пускат недооздравяли. Още повече, че понякога остатъчната кашлица се влачи със седмици и няма как да задържиш детето вкъщи докато изчезне напълно. Много съм чувствителна на тази тема, защото Яна ми прави пристъп и от най-банален вирус. Държа я вкъщи преко сили за да я закрепя и после като я пусна, за 2-3-4 дни пак е болна, защото някой е решил, че детето му може да си кара настинката сред другите.  Crossing Arms

За рева - и ние сме в групата. Много ревливи са моите, особено Яна. Голяма манипулаторка е, реве и нарочно вече. И лесно се обиждат и засягат, страшна работа.  Laughing

# 577
Напълно съм съгласна с Жабче!Аз също мисля, че е недопустимо да се водят болни деца на градина.Все пак трябва да има някаква взаимна отговорност за здравето на децата.Аз веднага щом усетих, че Ния се разболява, още преди първия сопол, веднага я спрях от ясла.Разбирам родителите, на които им е трудно и няма кой да им гледа децата, но все пак останалите деца в яслата не са виновни за това, а само берат негативите и се разболяват през ден.
Миме, Ния отдавна не яде нищо следобед, най-много малко плод или кисело мляко.Не и се притеснявай на Диди! Hug
Поем, забравих да те поздравя за новото местене!Такъв смях ме напуши JoyДано не си се обидила, че ми е смешно...ама аз наистина намирам някакво очарование в постоянното местене на ново място, живота имам някак ритъм Simple Smile
Искам да помоля за съвет: Ния вече една седмица е със сополи и кашлица.В понеделник я водих на лекар, каза, че и няма нищо на дробовете и че не е за антибиотик.Да продължим със сиропа и капките за нос и вит.С, но ако се влоши кашлицата или вдигне Т, да й дам антибиотика.Ния обаче нито се подобрява, нито се влошава.Досега за 6-7 дни напълно се е оправяла, обаче сега не виждам скоро да й мине.Определено има някакво минимално подобрение, защото спи по-добре нощем.Не знам дали да я водя пак на лекар или да изчакам още?Нормално ли е толкова време да се задържи това чудо?
Също имам въпрос към тези от вас, които дават коластра: Донесоха ми днес една опаковка, но вътре коластрата е на капсули, аз имам спомен, че трябва да е на ампули, както вит.С или нещо бъркам?Също, когато е болно детето какво количество давате?
Много благодаря и лека вечер на всички! Hug

# 578
Не знам дали аз провокирах темата за болните деца и яслата Мадлен не е заразно болна тя е с алергичен ринит който пролетта лекувахме 2 месеца Никол е напълно здрава в яслата знаят и затова приеха детето. А контролът там е много засилен ние нито веднъж за краткия си престой не сме се разболяли там затова си и избрах тази ясла. Аз за да си гледам болното дете още не съм и тръгнала да си търся сериозно работа  Tired
Принцеске да не е със задна хрема тя е много гадна , заведи я пак да я види лекар ние ходихме буквално през 3 дни да я следят и стигна от тоя алергичен ринит до трахеобронхит  ooooh! Сега е добре но понеже има още признаци че алергията не е отшумяла / подутичка е около очите / и смениха противоалергичния препарат и днес цял ден е имала хрема която преди няколко часа изчезна дано се е изчистило детенцето  Praynig

# 579
 Дани, разбира се че не ти си го провокирала този разговор. Честно казано не знам от къде тръгна, но мисля че някой се оплака че детенце му се разболява в яслата, защото водят болни дечица, ама вирусно болни, а не с алергии.
 Миме, Сами следобед в почивните дни хапва обикновено сандвич и плод или кисело мляко , саламче, кашкавалче, плодче...понякога му давам от така полезните мини кроасани със шоколад Blush и айрян , или Барни и плод... Ако съм страшно много на кеф му приготвям кус кус, макарони ...страшно много обича...може целодневно това да яде  Crazy Но той не може без да спи следобед. Ще е зверски кисел ако пропуснем...направо не ми се мисли  Blush
 А отново за инатестите изпълнения...аз съм в потрес. Очертава се с доста неприятно характерче  Twisted Evil Heart Eyes обичания мой син...да му мислят снахичките/СвАтЯ не е ли време да се появиш и да покажеш разкошните си дъщери  Heart Eyes Heart EyesCrazy Преди беше като войниче, сега чул недочул отговора е "не, няма, не иКам!" след което пазговора демонстративно е преключен  ooooh! и аз говоря директно на стените. Много ми е внезапна тази промяна...но се надявам да е период, че не съм свикнала да не ме чува.
 Лека нощ дами  Hug Нека е спокойна и успеете да се възползвате максимално от нея!

# 580
Дани,просто обсъждаме темата болни деца-ясла.Никой за нищо не е виновен Grinning WinkНай-малко ти Grinning

Миме,и Ави казва за всичко Не.Но това си е съвсем нормално за възрастта PeaceАви ако не спи следобед/което не се случва с изкл.на 2-3 откакто се  е родила/става нещо страшно Twisted EvilКисела,ревяща тръшкаща се.Просто тя обича да си спи и когато се е случвало да не спи се превъзбужда и изнервя много.Хем и се спи хем не може,и просто и тя самата не знае какво иска.

принцеске,за хрема аз много уважавам прочутия напоследък Еуфорбиум/но на някой не им действа казват/.Пръскам  и по 3-4-5 пъти на ден,успоредно м/у тях слагам и тинктура разтвор,добавям Цинабсин за смучене,понякога действам и с ужасните черни капки,Коларгол/но те спасяват в мн.случай течащ и неспиращ да хърка нос/и постоянно я преследвам със смукалото/аспиратора/за нос.Тя сама се и изсеква,което ме облекчава доста.
За коластрата на капсули,знам,че можеш да отвориш капсулата и да я разделш на 2 половини/на око/и се добавя в някаква течност/мисля може и храна/и така я даваш.За тази на капсули обаче не мога да кажа каква е макс.доза за ден при деца.Дано Вери се вкл.тук тя е нашия спец по хомеопатия и знам,че е давала колстра на капсули.Аз давам на Ави дъвчаща за деца всеки ден 2х1 ако видя,че се разболява или е болна  3х1 преди храна.Обикновено като стане от сън сутрин и я давам да си я дъвче за разсънване докато стане закуската и после следобед след сън докато е на гърнето и пак се расънва.

maimunka07,че има ли бълхи живи вече в това студено време Shockedне им ли е хладничко да се оупират някъде далееч на по-топло Laughing
Иначе и Ави проявява такава агресия.Нищо,че изглежда много кротка и в действит.е плаха и ревлива.Вкъщи се тръшка,реве,вече посяга да удря.С изкл на удрянето и давам да си се натръшка и нареве колкото иска.Нека да си изкара гнева навън.С удрянето и предлагам да удря по леглото,килима играчка,но тя преследва всички вкъщи за да си отмъсти Mr. Greenта сега с това се занимаваме да обясняваме Tired

Nanny,за ваксините преди година мъжа ми изтегли един филм,който се казва "Изтрели в тъмното".Той е научно популярен не е игрален.Филма е меко казано потрисащ.Разказва се именно за пропагандата с ваксините.Деца здрави и прави как се првръщат в аутисти,и куп др.неврологично и страшни заболявания.Хора ваксинирани от една уж безобидна ваксина срещу хеп.Б,как заболяват от странни болести и получават усложнения.Просто винаги имам едно на ум с тея ваксини макар,че Ави си е ваксинира с всичко с изкл. май на една две.
Аз лично никога не се ваксинирам против грипове.

# 581
За съжаление яслите и градините са развъдници на бацили. Онзи ден това си говорехме с педиатърката ни.  Confused И в училище децата ходят болни, но това чудо го няма. Там има междучасия и се  излиза навън. Но даже и да го има извеждането, просто стресът си оказва влияние върху ужасно крехкия детски организъм. Мария след един ден престой в яслата и вече е с хъркащ, но повече от сух нос (чистя с помпа, а вътре е проходимо и няма абсолютно нищо). И в яслата пускам по едно ухо за кашлящи човечета. Не се чуват. Обикновено след седмица престой (по-често е тридневен) следват 2 в лазарета.
Нани, едва ли са много хората, които биха спорили за спорта точно на тема ваксини. Ако в началото те са били наистина животоспасяващи, то сега са просто една много сериозна финансово-заинтересована индустрия.  Peace
Няма да ви показвам с какъв красив бушон се сдоби Мария вчера точно в деня, в който гледаше татко си. Още не мога да го успокоя този човек, че се случва. Той само гледа като трeснат що за ужас е почти затвореното око на най-любимата му мацка.  smile3557
Но има едни много хубави за показване.  Mr. Green Скромност - http://glorimaria.snimka.bg/baby/mariya-za-viki.487542.25392175

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 14:49 от рони

# 582
Много неща сте писали  Shocked, за първи път изпускам толкова много...

Страхотна радост за окото Heart Eyes
Как успя Мария да си украси така личицето? Гуш и цун по ранената главица. Hug
Новите версии на "Мила моя мамо'' са супер. Laughing Mr. Green Joy

Олче, колко съм се смяла на изпълненията на Ени и още повече на коментарите й. hahaha
Щърбчото е много сладък. Heart Eyes Посети ли ви феята на зъбките? Grinning
Нови снимки нямам, ще трябва да се активизирам... Rolling Eyes

Mиме*, и аз давам на Анелия същите неща които е изброила Poem.
Цитат
Ако съм страшно много на кеф му приготвям кус кус, макарони ...
Poem, ще ме умориш.  Joy Joy Joy

Дани, много са готЕни тайфунките. Heart Eyes Heart Eyes

ola, радвам се да те ''видя'' тук. Hug

Я, и в реването за нищо, не сме били сами... Явно е някаква ревлива криза на възрастта.  newsm78
Така е. Hug Поне опитът ми със Сашко беше такъв. Нали сте чували за кошмарните 2 (години)? Е, вярно е. Но хубавото е, че идват по-спокойни времена (или поне по-неревящи). Сашко като стана на 3 години, все едно някой ми смени детето. Shocked

# 583
рони, " за спорта" съм сигурна, че никой няма да спори, но за съжаление има пострадали дечица от ваксините и това е доста болна тема за някои от нас. Разисквали сме я и друг път, просто ме шокира факта, че няма контрол над качеството, хигиената и въобще прецизната изработка при изготвянето им, за да бъдат те пречистени и така "задължителни" за децата.  Tired  И при двете ми дечица имаше кожни проблеми след първите 1,2,3,4, 5 ежемесечни "коктейлни" ваксини, дано наистина сме се отървали само с тях. И все пак, ако не ставаше дума само за пари, съм ЗА поставянето им.

Прекрасно Марийкино семейство!  Hug

# 584
Оле, пак болни деца!  Sad И Пресиана вече втора седмица е болна и се сменяме с мъжа ми да я гледаме на половин ден. Ужасно натоварващо е. Нали ви бях писала, че се ядосвам дето си пуснах само 3 дни болничен, а след нея ми се налагаше да пускам отпуска и да ходя на половин ден на работа, понеже колежката отсъства /и тя в болничен/. Ами...от цялата работа ние се натоварихме психически, а Преси остана недоизлекувана. Вече ще си знам, както е казала Жабче, да си пускам по 10 дена болничен, понеже хремата /болестта/ при Преси явно не минава за 5-7 дена. В четвъртък я водихме на УНГ, за да провери дали няма увеличение на 3-тата сливица, но той нищо не успя да види, защото носоглътката на Преси била задръстена от гноевидни секрети, от които хърка вече повече от седмица като спи. Изписа й Коларгол 3*4капки да й капем 7 дена. Предупреди ни, че ще започне да кашля от тях и да й се увеличи секрецията от носа, но да не ги спираме, защото нямало друг способ за изчистване на такъв секрет. Лошото е, че днес кашлицата ми се струва по-лоша от предните дни. Звучи стържещо-отхрачващо и като че ли издълбоко. Дано не е слязло всичко по-надолу. Утре смятам да я заведем на частен прием в центъра на Лисичкова, не в спешното в Окръжна, защото от там не сме доволни. Надявам се някоя от варненките да се включи, за да ми препоръча свестен лекар, който преглежда утре.

Общи условия

Активация на акаунт