А Самуил сутрин не вога да го издържа да го водя гладен, опищява света в колата и накрая е толкова изнервен, че е готов и хич да не яде. Иначе за воденето на болни дечица и аз съм на вашето мнение. В яслата ни не се допускат такива и нямаме проблеми, лошото е, както и преди бях казала, че Сами обикновено се разболява когато ходим на детски РД, явно тогава родителите не се сещат че болните дечица ще заразят останалите
След последното такова разБоляване направо си ги избягвам подобни мероприятия
Идаче мин зима и ние ходехме с алергичен сопол...но то на него си му личи, че е такъв. Съвсем тихичко ще кажа че има някакво затишие от към алергичните ни проблеми, които се опитаха да квалифицират като астма мин зима. Давам само витамини за подсилване на имунитета и тонзилотрена профилактично, заради нежното ни гърленце и ... Повече няма да казвам, че да не чуе
Вирусчетата не могат да се избегнат на 100процента никога, ама когато има Болно детенце в стаята то си е разболяване нарочно
И аз бихнаправила забележка ако видя такова нещо, защото се получава един затворен кръг...вечно някой болен който да разболява останалите и то това е лошо за всички дечица .
Ави пък прояви чувство на жалост вчера докато гледаше за Пипи.Стана и мъчно,че Пипи е самотна
/един откъс от филмчето/.
В такива моменти човек е добре да си спомни хубавите неща от живота споделени с близкия,отколкото да се вайка и тъгува за неизказани неща и несвършени дела.Все пак човека е доживял една доста преклонна възраст и е успял да види радостта на живота и да дочака внуци,че и правнуци.Дай Боже всеки му.

)
какво им давате за следобедна закуска? голям ни е проблем това както и вечерята 

Та, това си е поръчала, като несбъдната мечта, мисля да й я осъществим. След един месец пътуваме с мъжо до там, много ми е мъчно. Ще оставим децата на бабата за 6 дни. Лошото е, че вчера ни сюрпризираха, че в групата на Дани има варицела, дано ако е прихванал да я изкарат с Кико преди да заминем. Предполагам до 21- я ден ще си проличи - поне при Дани.
Не мога да направя нещо-рев, мама ми помогна-по-голям рев, мама само обяснява без да пипа-двойно по-голям рев и посягане за удар. Ако не ме докопа, хвърля ядосано играчки където му падне и зверски крещи. Все се чудя как в такова малко вчерашно човече се крие толкова голям инат 
Обаче, започна да си измисля случки-въображението ли му се развива, що ли

Дано не си се обидила, че ми е смешно...ама аз наистина намирам някакво очарование в постоянното местене на ново място, живота имам някак ритъм 
Сега е добре но понеже има още признаци че алергията не е отшумяла / подутичка е около очите / и смениха противоалергичния препарат и днес цял ден е имала хрема която преди няколко часа изчезна дано се е изчистило детенцето
и айрян , или Барни и плод... Ако съм страшно много на кеф му приготвям кус кус, макарони ...страшно много обича...може целодневно това да яде
Но той не може без да спи следобед. Ще е зверски кисел ако пропуснем...направо не ми се мисли
обичания мой син...да му мислят снахичките/СвАтЯ не е ли време да се появиш и да покажеш разкошните си дъщери
/
Преди беше като войниче, сега чул недочул отговора е "не, няма, не иКам!" след което пазговора демонстративно е преключен
и аз говоря директно на стените. Много ми е внезапна тази промяна...но се надявам да е период, че не съм свикнала да не ме чува.
Нека е спокойна и успеете да се възползвате максимално от нея!
Най-малко ти 
Ави ако не спи следобед/което не се случва с изкл.на 2-3 откакто се е родила/става нещо страшно 

Посети ли ви феята на зъбките? 

Поне опитът ми със Сашко беше такъв. Нали сте чували за кошмарните 2 (години)? Е, вярно е. Но хубавото е, че идват по-спокойни времена (или поне по-неревящи). Сашко като стана на 3 години, все едно някой ми смени детето.
И при двете ми дечица имаше кожни проблеми след първите 1,2,3,4, 5 ежемесечни "коктейлни" ваксини, дано наистина сме се отървали само с тях. И все пак, ако не ставаше дума само за пари, съм ЗА поставянето им.
И Пресиана вече втора седмица е болна и се сменяме с мъжа ми да я гледаме на половин ден. Ужасно натоварващо е. Нали ви бях писала, че се ядосвам дето си пуснах само 3 дни болничен, а след нея ми се налагаше да пускам отпуска и да ходя на половин ден на работа, понеже колежката отсъства /и тя в болничен/. Ами...от цялата работа ние се натоварихме психически, а Преси остана недоизлекувана. Вече ще си знам, както е казала Жабче, да си пускам по 10 дена болничен, понеже хремата /болестта/ при Преси явно не минава за 5-7 дена. В четвъртък я водихме на УНГ, за да провери дали няма увеличение на 3-тата сливица, но той нищо не успя да види, защото носоглътката на Преси била задръстена от гноевидни секрети, от които хърка вече повече от седмица като спи. Изписа й Коларгол 3*4капки да й капем 7 дена. Предупреди ни, че ще започне да кашля от тях и да й се увеличи секрецията от носа, но да не ги спираме, защото нямало друг способ за изчистване на такъв секрет. Лошото е, че днес кашлицата ми се струва по-лоша от предните дни. Звучи стържещо-отхрачващо и като че ли издълбоко. Дано не е слязло всичко по-надолу. Утре смятам да я заведем на частен прием в центъра на Лисичкова, не в спешното в Окръжна, защото от там не сме доволни. Надявам се някоя от варненките да се включи, за да ми препоръча свестен лекар, който преглежда утре.