Съпруги на военнослужещи ІІІ

• 99 191
  • 724
  •   1
Отговори
# 315
и още нещо едно момиче писа,че има кафе до рецепцията,заведение ли е или машина и продължава ли да работи.

# 316
Ехе, здравейте момичета. )
Явно всички са по морета и балкани, много слабо присъствие в темичката. )
Ние още сме на Фрегата, събота си тръгваме.
Оказа се, че стъпалата не са толкова зле, но все пак при слизане и изкачване по 2-3пъти на ден, накрая ти идва нанагорно. )
По-интересното е, че в 3те бази, (само Флагман не съм загледала), едно 85-90% от хората са от София и Пловдив. )))) Тук-там се вижда по някоя кола с друга регистрация. Което честно казано хич не ми хареса.
За сметка на това тези "граждани" ядат като не виждали, чакат да отворят ресторанта и буквално нахлуват вътре (просто имаме пряка видимост към него).
Първите 2дни бяха оставили всеки да си сипва храна. Но точно на 2рия вече стана скандал, че яденето свършва и персонала се принуди да слага и даже да крие и пази пържоли и др. такива, защото някой ходеха по 3-4пъти, или пълнеха чинии, които после оставаха така на масата.
Но...селянията на никой не прощава за съжаление...

# 317
  • Розовата долина
Mirama,и на мен това ми направи огромно впечатление,тъпчат като за последно....А най-ме хващаше яд,като видя отрупана маса,от която хората вече стават.Ами,вземете си по малко,като ви хареса отидете пак,никой няма да ви върни,ще ви сложат пак,ама не.....натрупали тези чинии.Пък последният ден беше голям цирк,нали дават суха храна за обяд на закуската и като взеха да тъпчат от малките конфитюрчета в торбите....смях,голям!!
Ние бяхме на Флагман в къщичките отстрани,точно до корабчето.В началото доста се разочаровах,защото няма тераса,но в последствие много ми хареса.Няма я лудницата на хотела,дългите коридори и постоянно преминаващи хора,а и стаите са в пъти по-големи от тези в хотела.Иначе съм била и на Фрегата и като изключим стълбите даже ми беше някак по-спокойно.Винаги имаше място за колата на паркинга,докато във Флагман беше лудница с паркирането.Първият ден мъж ми носи целият багаж от края на паркинга до стаята,защото колата нямаше вадене,а дори и да я извадиш после няма място.Отделно в ресторанта почти постоянно се налагаше да стоим и да чакаме да се освободи маса,докато във Фрегата винаги е било много спокойно.Та това са моите неволи.
От друга страна пък,близостта до плажа си е супер голямо удобство,щерката ходеше до тоалетна в стаята и не съм се притеснявала за нищо.
За почиващите от София и Пловдив има нещо вярно...все пак там са големите началници,няма как!!

# 318
  • софия
inka2005 , Mirama   Hug- хората са го казали- човек напуска селото, но селото не напуска човек!
Е, не всички" софиянци" сме така  Wink

# 319
  • Розовата долина
ОООО,iniici ,никъде не съм визирала,че това са софиянци!! WinkСелянията я има навсякъде,не само при вас.Просто всичко си е до човек и до възпитание,явно!!!

# 320
В Несебър проблемът с грабенето на огромни порции беше решен от първия ден - персоналът сипваше порциите на обед и вечеря... Е, на закуска редовно свършваше всичко по-апетитно, обаче пак не беше болка за умиране. Виж, ако на вечеря някой по-лаком ни оставеше без ядене, сигурно щеше да има и бой Laughing

# 321
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
В нашата смяна на Фрегатата почти нямаше софиянци и пловдивчани за сметка на Сливен, Плевен и Ловеч - и те си хапваха здраво     Laughing .....естествено всичко е в кръга на шегата, нали тука няма кой да се връзва    Joy  Joy  Joy   bouquet

# 322
По-интересното е, че в 3те бази, (само Флагман не съм загледала), едно 85-90% от хората са от София и Пловдив. )))) Тук-там се вижда по някоя кола с друга регистрация. Което честно казано хич не ми хареса.
За сметка на това тези "граждани" ядат като не виждали, чакат да отворят ресторанта и буквално нахлуват вътре (просто имаме пряка видимост към него).
Първите 2дни бяха оставили всеки да си сипва храна. Но точно на 2рия вече стана скандал, че яденето свършва и персонала се принуди да слага и даже да крие и пази пържоли и др. такива, защото някой ходеха по 3-4пъти, или пълнеха чинии, които после оставаха така на масата.
Но...селянията на никой не прощава за съжаление...

Нормално е да се виждат тези регистрации, все пак в тези населени места военните са най-много.
Където сме били по ВПД-та, винаги е имало човек, който сипва и не е имало проблем с храната, а за апетита...от смяната на климата и на израсходваната енергия и на децата, и нас ни се хапваше.

# 323
То няма лошо да имаш апетит, ама лакомията е друго нещо. Не може 30мин. след започване на обяд да речем пържолите да свършат,а после да ги гкедаш оставени по чиниите. Или само да чакат персонала да влезе вътре и да се юрнат сами да си пълнят чиниите.

# 324
  • Велико Търново
Момичета, защо се възмущавате? На олинклузива е същата плюсканица. Не е само нашия брат "военния турист", поведението на всички, видят ли блок маса, е еднакво. И да знаете, че никой от персонала не се впечатлява. Просто този вид предлагане го предполага. 
Работя в хотел, затова го пиша това.
Има си формули на съответния брой туристи какви количества от всяка храна да се изнася на блок маса, и пак да са на сметка хората. Щом много бързо свърши храната, значи просто умниците са решили да пестят за сметка на туриста, а не че някой е прекалил с пържолите. Стига да се спазва правилото да не се изнася храна от ресторанта.
И подредбата и разположението на храната е важна, за да не става струпване (и бой  ooooh!) на хора.

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 21:02 от Тонита Тикарам

# 325
  • софия
Тонита Тикарам , напълно съгласна съм с теб.   bouquet

# 326
Здравейте малко почиващи,много почиващи и работещи:))  bouquet

не знам дали всички са на почивка, но е факт ,че темичката опустя.Та даже и аз дето уж работя,такъв мързел ме е налегнал,че само влизам, мятам по един поглед и изчезвам.Даже снимки бях обещала, ама пусто мързел, те хората ходиха и на живо видяха базата в несебър Simple Smile) и ако все пак някой иска да види снимки нека пише на лични, ще му дам да види снимки във фейсбука!
А относно "грабоманията на храна" , това беше първото нещо от което се възмутих!!! Верно ,че на Несебър е  решен  проблема чрез персонала,но такива километрични опашки се образуваха, че се стигаше до сериозни разпри между почиващи.Имаше една силиконова  кака софиянка,ей вечно пререждаше другите, " ама аз за малко ,ама аз само едно",пък вземаше по няколко, накрая се скараха, но наглостта й не спря..... Grinning Grinning
По мои наблюдения , интересно беше ,че макар и масите да бяха отрупани с възможно всички ястия, после всичко се изпразваше. Rolling Eyes Rolling EyesВ това число и на нашата маса. Двамата Мъжаги (бяхме с още едно семейство) вземаха от всичко което им харесаше ,а понякога и от четирите вида основно и всичко си унищожаваха Grinning Grinning
За жалост обаче ,манталитета на българина му е в кръвта и никога няма да се избави от него!
последният ден беше голям цирк,нали дават суха храна за обяд на закуската и като взеха да тъпчат от малките конфитюрчета в торбите....смях,голям!!

Лек ,прекрасен ,усмихнат и слънчев ден!

П.П. Момичета , някой от вас да е успял да се свърже с агенцията!Искам да почиваме септември на Хармония,но от там ми казаха само  с агенцията ,че мога да говоря,а те естествено не вдигат телефони! Приемам всякакви други идеи !

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 15:21 от krasiva

# 327
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!

И подредбата и разположението на храната е важна, за да не става струпване (и бой  ooooh!) на хора.
Вярно е Тонита Тикарам... не може да има две тави с диня и само една щипка за сервиране, но стига с това плюскане   chef ....

Да ви питам нещо важно - като ни настаняваха в хотела попълвахме някаква декларация колко дни сме ползвали като почивка от агенцията през годината.Знае ли някой за какво става въпрос и въобще на колко дни имаме право, чета че повечето от вас ползват и по две карти - на море и планина.И ние сме решили тази година да ползваме карта от 5 дена на планина, но имаме ли право ...?  Thinking

# 328
Да ви питам нещо важно - като ни настаняваха в хотела попълвахме някаква декларация колко дни сме ползвали като почивка от агенцията през годината.Знае ли някой за какво става въпрос и въобще на колко дни имаме право, чета че повечето от вас ползват и по две карти - на море и планина.И ние сме решили тази година да ползваме карта от 5 дена на планина, но имаме ли право ...?  Thinking

Ако не се лъжа, мъж ми ми каза, че му се полагат 10 дни на море и 10 на планина всяка година Wink

# 329
Привет и от мен! Момичета, някой ходил ли е скоро във ВПД Сарафово? Интересува ме какви са условията, различават ли се от другите ВПД, храната как е. Благодаря ви предварително. Ние заминаваме в понеделник и тогава ще разказвам подробно.

Общи условия

Активация на акаунт