Съпруги на военнослужещи ІІІ

• 98 972
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
  • Някъде в Европа...
Така, момичета, ще бъда доста крайна и може и да обидя без да искам някоя от вас, за което се извинявам Hug, но имам правото да се изразя от позицията на човек, наистина от "кухнята"

Относно работата на офицери и войници - войниците скачат против офицерите,- нищо не вършели, а получавали големи заплати. На това мога да отговоря само, че войникът обикновено свързва работата с физическата такава и не отчита, че точно офицерът е този, който отговаря за личния състав като цяло. Въобще не ми се говори за материалната отговорност, която носи човекът със звездичките в сравнение с войника. И другото - ами който иска да командва и да има голяма заплата, моля да кандидатства във военното училище; да изкара 5 г там ; после да е разпределен някъде далеч от града, в който е израстнал; да отиде в поделение, в което още от първия ден носи отговорност за хора, машини; да знае, че от утре може да остане извън системата и петте години образование да се окажат абсолютно ненужни и тогава да "скача" срещу "несправедливостта" в армията.
Относно жените в армията - във всяко подразделение си има и "мъжка" и "женска" работа. Получава се някакво негласно разбиране между колеги, мъжете вършат по-трудоемката работа, а жените  - тази, която е досадна на мъжете....
Относно военните и мястото им в обществото - тази тема въобще не подлежи на коментар. Твърдо съм зад мнението, че дори придобивките, които имаме са твърде малко, за това, което ни се отнема, защото сме военнослужещи....

И като цяло - отчитам факта, че все пак всичко е субективно, заради човешкия фактор....

# 631
AIR, освен това, което ти си написала, мога и да допълня. Че понякога се получава така, че заплатата на един войник, или такъв с 1-2степени по-ниско звание да е с минимална разлика от тази на по-висшестоящ. Особено когато заплатата се формира на база часове и дадени дежурства.
А за отговорността не искам и да говоря. Едно е да гледаш само себе си, друго е да имаш определен брой хора подчинени, да ти висят на главата техника и какво ли още не.

# 632
  • Розовата долина
AIR, PeaceМного добре си го казала,браво!!!

# 633
AIR, PeaceМного добре си го казала,браво!!!

И аз съм съгласна, но и физическата работа не е за подценяване!
Лесна работа няма (говоря за свършена работа).

# 634
  • Розовата долина

Има,има-чуждата!!! Mr. Green

# 635

Има,има-чуждата!!! Mr. Green
Грешката е моя, моля извинете ме, няма да се повтори !  Mr. Green

# 636
Сега слушах новините  и каква стана тя - отрязоха парите на " търтеите" военни, и пак няма да дадат на майките  Mr. Green

# 637
  • Стара Загора
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1116076
И каква стана тя? За едните има откъде да се извади, а за другите нееее,даже им се взима!

# 638
AIR, освен това, което ти си написала, мога и да допълня. Че понякога се получава така, че заплатата на един войник, или такъв с 1-2степени по-ниско звание да е с минимална разлика от тази на по-висшестоящ. Особено когато заплатата се формира на база часове и дадени дежурства.
А за отговорността не искам и да говоря. Едно е да гледаш само себе си, друго е да имаш определен брой хора подчинени, да ти висят на главата техника и какво ли още не.

Към което аз пък да допълня, че по повод ненавистта към офицерските заплати (които са направо жалки сравнени с чужбинските си еквиваленти, но това е съвсем друга тема) не знам защо не се отчита и огромното физическо и психическо амортизиране на офицерите, особено такива като моя вкъщи, които от 20 години са в системата... Да не говорим, че повечето от тях с по-дълъг стаж са минали през сериозни трудности по този професионален път - смешни заплати, съчетани с нисък социален престиж (или по-скоро никакъв), кофти условия на труд и мн. други. При мъжа ми, например, ако не е бил баща му полковник с много твърдо удрящ юмрук по масата (а и това, че моят човек е голям инат и много последователен), може би той отдавна щеше да е напуснал работа. Това наистина е частен случай, но пък не мисля, че е единствен, така че нека и към офицерите има малко милост Peace

# 639
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1116076
И каква стана тя? За едните има откъде да се извади, а за другите нееее,даже им се взима!
Не ми се отваря статията, за какво става дума?

# 640
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1113798

ако и това направят, не знам за какво ще се служи

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1116238

Интересно, че никой не казва дума за сидии, прокурори и подобни на тях.
Те също не  плащат осигуровки и никой не бърза да се песнионира и да
излезе от системата. Само, че всички такси по съдебните дела влизат в
бюджета директно на определения съд, освен предвидения от държавата
годишен бюджет. Миналата година служителите в съдебната система
получиха 13 и 14 заплата и на всеки 3 месеца получават премии, също
като служителите в НАП.

Последна редакция: чт, 17 ное 2011, 13:19 от eforina

# 641
Депутатите си гласуваха пари - 1 млн.лв. за автомобили

http://skandalno.net/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8% … D0%BE%D1%89-17878

# 642
  • Варна
Не мога да разбера на това правителство защо все майките и военните му бъркат в бюджета #Cussing out.

# 643
  • Разпиляна във въображението
И аз това се чудя.

# 644
Здравейте военни дами и съпруги на такива:)
 първо да честитя на всички празника, повече усмивки,по- лека работа и Мнооогоо премии и по- високи заплати.
Четох ви и се ядосвам ,не искам да говоря,защото много се паля по тази тема относно ,кой какво прави. Ще кажа само ,че освен всичко друго и връзките в армията не са без значение.Не е лесно да командваш войници,които ти се правят на интересни,само защото чичо му бил на еди кой си генерал приятел или братовчед.За мен това е измет, която изобщо  не трябва да е там , но както знаем в България стават невъзможни неща.
Относно жените в армията:http://www.haskovo.net/news/91222/%D0%94%D0%B5%D1%86%D0%B0_%D1%81_%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%BA%D0%B8_%D0%B2%D0%B7%D0%B5%D1%85%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BB_%D1%83%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B8
без коментар.
AIR до колкото виждам си от Стара Загора и как се казва, май  имаме един бригаден генерал ли?(моля ,да ме извиниш ,ако не е точно така, но аз само съм слушала, около мен все военни), та идеята ми беше, че повечето неща ,които казваш, за дрехи ,лимити и т.н. и при нас са същите. те. при мъжо ми де, само не ми стана ясно това , че в началото на годината давали част от лимита в парички. Пиши ,моля от кога го дават,как що?, че май при нас няма такова нещо

Общи условия

Активация на акаунт