, но имам правото да се изразя от позицията на човек, наистина от "кухнята" Относно работата на офицери и войници - войниците скачат против офицерите,- нищо не вършели, а получавали големи заплати. На това мога да отговоря само, че войникът обикновено свързва работата с физическата такава и не отчита, че точно офицерът е този, който отговаря за личния състав като цяло. Въобще не ми се говори за материалната отговорност, която носи човекът със звездичките в сравнение с войника. И другото - ами който иска да командва и да има голяма заплата, моля да кандидатства във военното училище; да изкара 5 г там ; после да е разпределен някъде далеч от града, в който е израстнал; да отиде в поделение, в което още от първия ден носи отговорност за хора, машини; да знае, че от утре може да остане извън системата и петте години образование да се окажат абсолютно ненужни и тогава да "скача" срещу "несправедливостта" в армията.
Относно жените в армията - във всяко подразделение си има и "мъжка" и "женска" работа. Получава се някакво негласно разбиране между колеги, мъжете вършат по-трудоемката работа, а жените - тази, която е досадна на мъжете....
Относно военните и мястото им в обществото - тази тема въобще не подлежи на коментар. Твърдо съм зад мнението, че дори придобивките, които имаме са твърде малко, за това, което ни се отнема, защото сме военнослужещи....
И като цяло - отчитам факта, че все пак всичко е субективно, заради човешкия фактор....
Много добре си го казала,браво!!!
.