Навън е вече лято, а в коремчето ми - НОЕМВРИйско злато

• 30 274
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Добро утро сладки коремчета!
Kisa05 - ужасно съжалявам за пропуска - да ти е жива и здрава малката принцеса! Много да ви радва и да расте ведро, умно, будно и много щастливо, и здраво дете!
Ала Бала - благодаря! Аз питах за кремче! Уви все още не мога да избера кое е най-доброто и висок фактор и най-безвредно! Надявах се някой да сподели!
bubcheto15 - много добре си синтезирала списъчето! Аз освен изброените и ползвани неща първите дни, бях взела и корито, дигитален термометър /обикновен и под формата на биберон/, както и капки за коремчето!
bnbon - аз ползвам на Chicco! Доволна съм за сега!

Да ви се  похваля
- то всъщност незнам дали е за хвалба ... от гърдите ми тръгна секрет, наподобяващ коластра! И предната бременност имах това чудо, но беше в по-малки количества. Сега вече задължително трябва да си сменя сутиена, че много цапа и вероятно ще се наложи да ползвам подплънки! Дали да си взема направо като за кърмачки, за да го ползвам и после?

# 646
  • София
Лика, коритото не го писах, защото минаха поне 2 седмици докато сложих Ина в коритото да я къпя. Пъпа й падна бавно и дотогава я къпах на чешмата Mr. Green Термометър също имах дигитален, но се разочаровах, защото установих, че не мерят вярно, може би трябва да си купя някаква конкртена марка и в общи линии от малка си й меря температурата под мишницата със живачен термометър, а капките за колики изчаках да ми ги изпише педиатърката като дойде у нас на посещение. Имах копър и анасон и й варях чай против колики, после почнах и Саб симплекс. Ефект и от двете нямаше Twisted Evil
Аз още се сдържам за сутиен за кърмачки, защото като ми слезна кърмата, бюста ми се увеличи доста в сравнение с бремнността и ако си купя сега, мисля, че после няма да ми става, пк и те не са особено евтини...
Сега се сетих, че и лактогонен чай си бях взела предварително, на Хип една опаковка, после си минах на обикновен български за 80ст. От него съм изпила десетки литри, защото докато кърмех все си правех поне по литър на ден, беше ми станал навик като кафето и го пиех вместо вода, не знам дали ми е помогналл с нещо Peace

# 647
Едно предложение за заглваие и от мен:
Лятото си е в разгара, до Ноември все по-малко време ни остава.

# 648
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Бубче - мноооого благодаря за щъркелчето! Както обикновенно, има резон в това, което казваш  Hug. Вероятно, защото бях секцио и сама къпех бебето, коритото ми беше едно от наистина необходимите неща - въпрос на приоритети! А за термометъра, да си призная изпитвам страх от живачните и въпреки, че в къщи се намира такъв, никога не съм го ползвала - само дигиталния. Heart Eyes
Ха-ха това за чая ми е много познато, но хич не ми се нравеше вкуса и бързо го спрях!

# 649
Едно предложение за заглавие и от мен-

Ноемвриийчето си расте , а второ „полувреме“ си тече ли тече!
Малко спортно, ама  нали ги минахме вече 20/те седмици!
После може нещо с финал Laughing

Поздрави

# 650
Здравейте момичета, аз не съм от най-редовно пишещите, но се старая да ви следя.

Някой беше питал за плажа - горещо препоръчвам Нивеа и задължително се мажете след всяко топене във водата, не е майтап работа.

Аз в други ден съм на фетална морфология и се чудех дали знае някой при доц. Томова дали може да се плати с дебитна карта?

# 651
Здравейте, ноемврийски мами /с някой вече се познаваме  Simple Smile / ! Аз не съм за тази тема, но искам съвет за моя приятелка. Тя ще ражда през м. 12 и сега й е времето за фетална морфология. Обръщам се към бургаските мами, защото тя не трябва да пътува извън града. Вие вече сигурно сте ходили на това изследване и сте наясно при кой е добре и при кой - не. Аз преди време ходих в МБАЛ Дева Мария, но си беше повече 4D -шоу. Не, че не съм доволна, но тя иска по-обстойно изследване на органите на бебето. Така, че дайте съвет! Приятелката ми се колебае между Д-р Ковачева, Д-р Г. Петрова от Айтос и някой /но кой?/ от Ветрен! Ще пиша и в темите на съседните месеци, дано някой да се включи с мнение.
Благодаря Ви и леко бременеене!   

# 652
  • на Дъждовен остров
Аз малко не падам в графа Бургазлийски мами, но какво значи по обстоен преглед на органите?  Те бебетата едва имат такива вие искате обстоен преглед.  Все едно като ви кажат с медецински терминологии нещата ще разберете.   Около 20 седмица се вижда дали има оформени дробове, скелета, главата, мозъка.  Докато в нашите представи си тече шоуто, доктора знае какво да гледа. Аз след всеки скан ходя да се роввя  нета и да глеам какво значи изписаните схеми, цифри, графики и чак тогава се доверявам на доктора, който ми е казал след 20 мин преглед че нещата с бебето са добре. 

# 653
  • София
Привет и от нас с бебо Simple Smile. Прибрахме се в неделя от моренцето, но нямам време да се разпиша.
Изкарахме си супер, на плаж ходихме само преди обяд само за по два -три часа.  После дъщеря ми спеше по 5 часа Whistling, какво и ставаше направо не знам.  После разходки, вечеря......страхотия. Трябваше да се приберем обаче, че Ники имаше работа в понеделник.

На плажа се мазах с крема на Нина ( 50 ти ф-р ) и дори нямам кой знае какъв тен. Седях само под чадъра.

Против стрии още се мажа с Chicco - и миналият път бях с него и нямах нито една, дано и сега нямам.

bubcheto15, списъкът ти е  Peace. Горе/долу и ние бяхме така. Банята обаче я правих поне 3-4 чесеца в кухнята на мивката, въпреки, че предварително бяхме купили ваничка със столче.

Нашето ( тоест на Нина ) дървено легло е на Дибо ( Детско креватче "Серена" 140/70 ) http://www.dibobg.com/products.html. Изкара бая скачане и рипане отгоре и още е здраво. Ще отгледа още едно бебче  Heart Eyes.
Сгъваемото ни легло е на hauck, на две нива, с повивалник. Мисля едното да сложа в нашата спалня, а другото в детската при каката.

Честит празник на патерици на всички празнували скоро   bouquet!

# 654
Здравейте Мами ,
аз отдавна не съм писала ,но честно казано ме мързи в тази жега .При мен няма нищо ново . В събота съм на ЖК ...Много е топло ,с маца се бием кой да застане пред вентилатора Simple Smile .

Някой беше питал за крем против стрий -  http://www.palmers.bg/

Аз още не съм пазарувала , но за сметка на това се сдобих от приятели с 1 торба дрешки за новородено и Port bebe .Идея нямам дали ще ми трябва ! И за количка не съм мислила ....
Това е то от мен ,лека и прохладна вечер !

# 655
Аз малко не падам в графа Бургазлийски мами, но какво значи по обстоен преглед на органите?  Те бебетата едва имат такива вие искате обстоен преглед.  Все едно като ви кажат с медецински терминологии нещата ще разберете.   Около 20 седмица се вижда дали има оформени дробове, скелета, главата, мозъка.  Докато в нашите представи си тече шоуто, доктора знае какво да гледа. Аз след всеки скан ходя да се роввя  нета и да глеам какво значи изписаните схеми, цифри, графики и чак тогава се доверявам на доктора, който ми е казал след 20 мин преглед че нещата с бебето са добре. 

Имам предвид, дали някой може да препоръча доктор, който наистина знае какво гледа. А не само да покаже кое къде е. В тези седмици е важно да се огледа например, сърчицето за аномалии, не дай Боже, стомахче, очи, скелет и др. Едва ли много мами разбират какво гледат, но е важно да можем да се доверим на лекаря. Да уточня - имате ли отзиви, опит за професионализъм, доколкото можем сами да го оценим? Никой няма да държим отговорен за мнение  Simple Smile
Между другото тези 20 минути, за които пишеш - целия преглед ли е това или само видеозона? Защото моите прегледи бяха общо толкова, ако имах въпроси. Ако не - теглене, вписване, ехографа - 1-2 минути и айде - до другия месец! И после - като теб - ровене в интернет и разчитане на снимка от ехографа, ако има.

# 656
  • гр. Стара Загора
Добър вечер, мами и сладки коремчета Simple Smile последните дни нямах много възможноста да ползвам компа... оказа се, че имам контракции и сега трябва да си седя мирно и тихо на диванчето или легълцето censored newsm50... да си правя малки разходки по хладното... изписаха ми МАГНЕРОТ и НО-ШПА... на всичкото отгоре имам и някакви болки на плешките си и ми откриха някаква невроза...  Sad
видяхме бебчо вчера... на 99.9999% е момченце  stork-boy  тежи около 600гр., което мисля, че е малко... и сега започвам със силната храна... вие как мислите... слабичко ли е???
притеснено ми е... вече 24 часа пия хапченцата, а коремчето ми все е леко стегнато...  smile3518 Weary newsm50

# 657
  • Добрич
Момичета,
бях 3 дни в родния Бургас,но се върнах вече. Пътувах с влак и беше ужасно горещо,дълго и скучно. Купих много сладки пердета за бебешката стая,с бродерия. Взех и чаршафчета с много сладки детски картинки.
Честито на празнуващите,през последните дни!
ето бродерията на пердетата:

# 658
Привет, привет и от мен  55
Първо, да благодаря на всички за пожеланията за рождения ми ден  Hug
И второ, да честитя на патерици рождения ден на kiki11 и на принцесата на Kisa05   bouquet
Полезни неща обсъждате за списъците и бебчовците, за което благодаря   remybussi
Ние с бебка сме добре, ама ни е много жега  sweating Вечер не мога да спя, пълен ужас е. Само се въртя и се потя, чаршафите са ми мокри, спя с бюстие и гащи без да се завивам и ми е жега, сутрин нямам търпение да стана, че да си взема едно душче. Вчера в 7 вечерта беше 38 градусаа... smile3544
Хайде, сега изчезвам да се къпя и да си лягам, че утре като грейне слънцето пак в 7 часа и става нещо непоносимо и искам, не искам ствам, щото не се понася.
Желая лека и прохладна вечер на всички  Hug

# 659
  • на Дъждовен остров
...
Между другото тези 20 минути, за които пишеш - целия преглед ли е това или само видеозона? Защото моите прегледи бяха общо толкова, ако имах въпроси. Ако не - теглене, вписване, ехографа - 1-2 минути и айде - до другия месец! И после - като теб - ровене в интернет и разчитане на снимка от ехографа, ако има.
Те сърцето го гледат още на 12 седмица.  Вписването, тегленето и разни изследвания ги правя при midwife, а ехографа е в болницата и го водят за отделно изследване.  Обаче първите ми сканове бяха по 4, 5 мин. 

Общи условия

Активация на акаунт