Навън е вече лято, а в коремчето ми - НОЕМВРИйско злато

• 30 267
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро,коремчета!  bouquet Минавам да се разпиша,че ще се качваме на вилата (свекъра има Р.Д.),ако обстановката е поносима може и да останем за няколко дни,че в града много не ми понася.Дано има нет да ви следя,че после не ми се мисли колко ще имам за четене. Simple Smile Сега отивам на изследвания,добре че снощи си взех стерилно шишенце за урината,за да не бързам тази сутрин.Честит имен ден на всички празнуващи! smile3525 Много  Hug и хубав ден! newsm51

# 661
Добро утро, мамчета!
Надявам се да е последния много горещ ден за тази седмица, защото .....трагедия!!!
Нямаме климатик в квартирата и не се живее (аз по принцип не съм от феновете на климатиците де, ама понякога се налага..)
Искра: Аз мисля че 600 грама за 25-та седмица е ок, при мен в 23 беше 524, доктора каза че си е напълно в размерите...
Има една табличка (приблизителна) за грамажа на бебчето през отделните седмици:
http://www.azibebe.com/index.php/bremennost/bremennost/-razmeri- … /menu-id-164.html
За контракциите- не се притеснявай, може и да са подготвителните Брастън-хикс, които е нормално да получаваш в този период, поне от това което изпочетох за тях. Малко повече почивка и всичко ще е ок

Sneakers:
Много яки перденца, аз взех нещо да се депресирам че нищо не съм купувала още...

katiousha: Това легълце мноооого ми харесва и с това "балдахинче" отгоре, направо супер!

Целувки и приятен ден и се пазете от жегата Stuck Out Tongue

ПС: Някой вчера беше питал за водата - дали успяваме да пием по 1.5-2 лт на ден- Аз успявам, то просто ми се пие, горе долу малко над 2 може би ги изпивам, сега е много важно да пием поне по 1.5 л , иначе може да дойдат проблеми с бъбреците и подобни ( за които няма да ви разказвам да не ви плаша какво се случи на една моя колежка, която е много скарана с водата, докато беше бременна)

# 662
Здравейте, ноемврийски мами /с някой вече се познаваме  Simple Smile / ! Аз не съм за тази тема, но искам съвет за моя приятелка. Тя ще ражда през м. 12 и сега й е времето за фетална морфология. Обръщам се към бургаските мами, защото тя не трябва да пътува извън града. Вие вече сигурно сте ходили на това изследване и сте наясно при кой е добре и при кой - не. Аз преди време ходих в МБАЛ Дева Мария, но си беше повече 4D -шоу. Не, че не съм доволна, но тя иска по-обстойно изследване на органите на бебето. Така, че дайте съвет! Приятелката ми се колебае между Д-р Ковачева, Д-р Г. Петрова от Айтос и някой /но кой?/ от Ветрен! Ще пиша и в темите на съседните месеци, дано някой да се включи с мнение.
Благодаря Ви и леко бременеене!   

Аз също съм от Бургас , но не съм ходила тука на Фетална Морфология ( ходих в София по определени причини ) За Бургас знам , че д-р Калчева http://www.svetlakalcheva.com/ също има доста добра апаратура и оглежда всичко .  А това което говориш ти ,че видеозон за 1-2 мин и чао до следващия месец е женска консултация а не ФМ. Феталната се плаща от клиента и не е по здравна каса.Надявам се да съм ти била полезна Simple Smile
Лек и усмихнат ден на всички сладки коремчета  Hug Hug

# 663
  • София
Здравейте, прекрасни   bouquet

Напоследък не ми остава време дори да ви чета, старая се да наваксвам през почивните дни  Embarassed

Да взема да споделя - нашия щъркел е официално син, развиваме се в норми, Марков каза: "пишката е голяма, другото си ви е наред и на място, с това бебе повече не искам да ви виждам"  Mr. Green

Пожелавам на всички само положителни емоции и по-малко неразположения Simple Smile

# 664
  • на Дъждовен остров

Напоследък не ми остава време дори да ви чета, старая се да наваксвам през почивните дни  Embarassed

Да взема да споделя - нашия щъркел е официално син, развиваме се в норми, Марков каза: "пишката е голяма, другото си ви е наред и на място, с това бебе повече не искам да ви виждам"  Mr. Green

Пожелавам на всички само положителни емоции и по-малко неразположения Simple Smile

хайде честито ви сини тиранти тогава  Laughing

# 665
  • Добрич

Sneakers:
Много яки перденца, аз взех нещо да се депресирам че нищо не съм купувала още...

Princess83 магазина на fox kids в luxor city center щяха да го затварят,и имаше много,много намалени неща,аз от там пазарувах преди 2 седмици.Ако искаш намини,ако още работи,последно беше със спрян ток,но наистина доста намаление имаше.

Аз в тая жега се продухвам с един вентилатор,навсякъде затворени прозорци и врати и пуснати щори да не влиза топлото. Засега в къщи е добре,но когато трябва да се излиза  sweating
Честито момченце на jakobiana

# 666

хайде честито ви сини тиранти тогава  Laughing

Честито и от мен. Ние утре ще направим поредния опит да видим пола ... дано този път не се крием толкова. Последния път чак ръцете си слагахме за да се скрием ... Чак доктора изпотихме ... сега и на него му е дерт какво е бебето ...  Grinning

# 667
Момичета, искам да ви почерпя виртуално по случай рождения ми ден. Grinning Щастлива съм, че мога да съм сред вас, а най-големият ми подарък в момента ме подритва щастливо.  Grinning

# 668
  • на Дъждовен остров
..Ние утре ще направим поредния опит да видим пола ... дано този път не се крием толкова. Последния път чак ръцете си слагахме за да се скрием ... Чак доктора изпотихме ... сега и на него му е дерт какво е бебето ...  Grinning

При нас този път въобще не си играеше бебето да си крие пола с ръце, директно се беше обърнало по корем и толкова.  Та какви ли не акробатики не правихме за да го обърнем.  Дадоха процентно обещание, че ще е момиче обаче в 34 седмица пак ще съблюдаваме дали е или не е.   newsm78За сега нищо не купувам, ама и да купувам ще е в неутрални цветове.
Хайде на вас успех на скана утре.

# 669
Здравейте и от мен!Честит рожден ден snezhito с пожелания за много усмивки и спокойна бременност!
Аз да ви питам-вашите бебоци как са се разположили?Моята принцеса от самото начало си е полегнала удобно с дупето надолу и до сега нито веднъж не се  е обръщала.Знам,че има достатъчно време за да се обърне,но 3ма лекари ми казват да се подготвям психически за секцио,а изобщо не ми се иска...

# 670
Здравейте и от мен!Честит рожден ден snezhito с пожелания за много усмивки и спокойна бременност!
Аз да ви питам-вашите бебоци как са се разположили?Моята принцеса от самото начало си е полегнала удобно с дупето надолу и до сега нито веднъж не се  е обръщала.Знам,че има достатъчно време за да се обърне,но 3ма лекари ми казват да се подготвям психически за секцио,а изобщо не ми се иска...

Simple Smile Мойто извънземно се върти постоянно на всички страни, предния път, когато бях на УЗ, беше с главата надолу, но то аз си я усещам кога накъде е застанала, в зависимост къде усещам ритничетата, обикновено е с главата надолу. Но според мен има още мнооооого време да се върти, предполагам че до края все може да се обърне....
Иначе бях гледала преди време някакви упражнения за обръщане на бебето, но те се правят съвсем накрая на 9-тия месец...

Sneakers:
Ще посетя в обедната почивка Simple Smile Аз гледах много сладки неща във Фокс-а във Варна и в Зара също, ама някакси не знам защо все си мисля че има още мноооого време Simple Smile

# 671
  • София
Snezhito, Честит рожден ден newsm67! Много щастие, здраве, късмет и да се радваш на прекрасно бебче на финала  Hug

Момичета, имате ли мнение по въпроса относно съхраняване на стволови клетки след като се роди бебо. Аз лично мисля, че има полза, ама е скъпо.....  Thinking

Hug на всички

# 672
Благодаря ви, момичета!

Ами ние сме с главата надолу в момента, преди 2-3 седмици беше странично, но сега последно е с главата надолу, вече се ориентирам и по ритниците къде са крачката.  Grinning

Относно стволовите клетки - те имат и срок на ползваемост, не са като да си ги държиш цял живот. Все пак не мога да дам меродавно мнение, не съм се задълбочавала в темата.

# 673
Здравейте Simple Smile
Ч.Р.Д. и от мен на snezhito! Бъди здрава, щастлива, обгрижвана и обичана! Леко протичане на бреемнността и още по- леко раждане!!
Аз заведох тази сутрин Алберто с 300 зора на детското клубче, защото тези дни става много рано, не иска да спи следобяд и като го взема е страшно уморен, но докато се оправим и става 21 часа..щеше да заспи в таксито докато го водех..
За стволовите клетки някой, ако има информация да ме просветли, много ми е интересно.
ох, и аз почнах да копувам по някоя и друга дрешка и въпреки че, две различни гинеколкожки, ми казаха, че ще е момиче, аз все се страхувам тези розови дрешки да не би да останат неизползвани  Embarassed Толкова много се настроих, че ще е момиченце Simple Smile
Хайде, аз отивам да пускам пералня и да гладя и да се чудя през това време какво данаправя за вечеря Simple Smile

# 674
  • София
Честит рожден ден, snezhito! Бъди много здрава и с късмет! Лека бременност и наесен здраво и щастливо бебоче!   bouquet

Аз бях днес на ФМ и всичко принципно е наред - днес ехографът показа 4 дни по-рано термин и една малка (надявам се) тревожност - уголемено легенче на десния бъбрек ... според докторката често се случва особено при момченца и ни съветва да го наблюдаваме. Искрено се надявам това да не е реална причина за последвщи тревоги!

Утре ми предстои да си видя резултатите от моите изследвания (микробиология и пр.), след което си пожелавам поне по-малко тревоги.

Хубави дни на всички!

Благодаря на тези от вас, които споделиха за най-необходимите неща в първите дни, седмици след раждането!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт