Навън е вече лято, а в коремчето ми - НОЕМВРИйско злато

• 30 327
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен преди малко се прибрах от втора ФМ и съм много спокойна днес шийката ми е добре не се налага да правя серклаж а момичетата растат и играят доста ги погледах как се ритат една друга едната върви малко по голяма от другата но лекаря ми каза че е съвсем нормално в два около плодни мехура са едната е 260 гр. а другата 310гр.нямат никакви аномалии развили са се правилно сърдечната им дейност е чиста и ясна което мен много е притесняваше но сега съм спокойна и са доста палави не стояха изобщо мирно за да може да ги снима лекаря но пак с малко повече търпение и настояване от негова страна ги огледа добре дано сега да се и нормализира кръвното и ще съм ок Hug  ви

# 91
vanq_vladimirova, pepeusi, добре дошли   bouquet

Таньорчето, Melani_K, Cambria, честити девойки!

Лили27, Rejna, честити момченца!

Катюша, да слушате много, че да има пак моренце  Wink

Транка, за тежестта в корема, и аз съм като Люсил – с предната бременност не помня такова нещо, а сега ми се случва понякога, предимно вечер. Корема ми става огромен и ме боли, тежи ми, а не ям големи количества храна, та да го отдам на това, може би е от определена храна(ако изобщо се дължи на храна, де), която да не понася на бебчо... Не знам и аз  Rolling Eyes

Жълтурче, дано ти се размине болницата. Пази се  Hug

Анелето, дано не се повтарят тези болезнени контракции и всичко да е наред и при теб  Hug

Доди, успех на изпита  Praynig

Камелка, радвам се, че всичко е ок при вас  Hug

# 92
  • Добрич
А на момичетата с контракции- май тия контракции са нещо изключително нормално, важното е наистина да не са болезнени, мен на следващия УЗ ще ми прегледа и шийката на матката, за всеки случай, да няма скъсяване, и нивото на околоплодните води,аз звънях на мои приятелки, които съвсем наскоро са минали през това. Всички са имали контракции, но аз спрях постоянно да си опипвам корема, и ношпато спрях, само витаминчетата  си пия, това е

Sneakers: Беше питала за витаминчетата Simple Smile ама аз забравих да ти пиша- пия от тия дето доктора ми даде- New Life, на мен са ми много добре, нямам никакви гаденки или повръщанки от тях, каточели са ми много добре, а и доколкото четох имат всичко необходимо вътре...Simple Smile

Princess83
И на мен добре ми понесоха тия витамини,аз точно ги бях почнала затова те питах тогава.
Този УЗ който казваш различен ли е от прословутата му апаратура на доктора,или на нея ще те гледа,щото и на мен ми каза че другия път ще ми даде час за УЗ,но не разбрах къде е тоя УЗ.
 А за шийката на матката ти ли му каза нещо,или той реши да те гледа? Да го питам ли и аз?
А твоите ФМ-ии по график ли ти ги прави,както пише в договора? Щото аз още не съм имала нито една от тези по договор,изтървала съм първите 2,май трябва да говоря с него да ми намали цената за -2.
Ти в петък в колко часа си? Аз съм в 11:45

# 93
Princess83
И на мен добре ми понесоха тия витамини,аз точно ги бях почнала затова те питах тогава.
Този УЗ който казваш различен ли е от прословутата му апаратура на доктора,или на нея ще те гледа,щото и на мен ми каза че другия път ще ми даде час за УЗ,но не разбрах къде е тоя УЗ.
 А за шийката на матката ти ли му каза нещо,или той реши да те гледа? Да го питам ли и аз?
А твоите ФМ-ии по график ли ти ги прави,както пише в договора? Щото аз още не съм имала нито една от тези по договор,изтървала съм първите 2,май трябва да говоря с него да ми намали цената за -2.
Ти в петък в колко часа си? Аз съм в 11:45

Не, той си е един и същ УЗ, но не съм сигурна дали няма да е вагиналния, а иначе уреда си е един и същ, но има приставка за вагинален и за коремен...пък той си е в кабинета му, там където лягаш да ти мерят коремчето на ЖК. Той не ми е казвал, но мисля че по принцип така или иначе на 2-рата ФМ се гледа и за шийката на матката, и за нивото на околоплодна течност(ама аз ще му кажа, за да съм сигурна) А за цената- ти не говори ли с него? Защо да плащаш пълната сума, като така или иначе си изтървала половината прегледи....

Аз в петък съм в 9 на преглед, исках възможно най-рано, ама тя явно тогава идва тая лекарка, която те мери, не знам,.... иначе при него съм ходила и в 7:30 сутринта на преглед, ако няма други часове свободни винаги намира къде да ме вмести. И на мен сега ще ми записва час за УЗ, предполагам че часовете ни ще са още др.седмица, щото то се пада втората ФМ тогава, само че при нас няма да е 20-22 седмица, а ще е 23-та (то по принцип и 23-та може)

# 94
  • Добрич
И на мен ми предложи около 9 някакъв час,но аз исках по късен  Wink
Не съм говорила за цената,щото видях прочетох договора като се прибрах,не предварително както трябва  Confused
А колко включени ултразвука имаме знаеш ли?
Засипах те с въпроси  Crazy  ще си ги запиша,за да го питам и него някои.

# 95
mimi8406 колко см. ти измериха шийката на матката, ако е удобно да попитам? Моите малчугани май вървят горе долу същите грамчета като твоите госпожици  Grinning

fio  и аз си помислих че тежестта в корема може да е свързана с храната, за сега спрях газираното...и от сладолед нещо не ми е добре, пък да видим. За сега съм уж по-добре. Simple Smile

snezhito, аз си взех крем лансинох за зърната, че много ме дразнеха, ама не съм го ползвала все още. Но гледай лекичко да се мажеш, без да дразниш много зърната. Wink Хубавото е че този крем е и за кърмачки, ще влезе в употреба и за след раждането. Simple Smile

# 96

Забравих и още нещо - нали според КТ имаме право да ходим на прегледи в работно време без да се налага да отработваме въпросните часове?

Имаш право да ходиш на прегледи през работно време,като времето когато си ходила на лекар(примерно 2 часа или 3 часа),ти се заплащат все едно си била платен отпуск.
Ето съответните членове:
Чл.157,ал.2 и чл.177 от кодекса на труда.
mimi8406,радвам се за добрите новини при теб! Hug

# 97

Забравих и още нещо - нали според КТ имаме право да ходим на прегледи в работно време без да се налага да отработваме въпросните часове?

Имаш право да ходиш на прегледи през работно време,като времето когато си ходила на лекар(примерно 2 часа или 3 часа),ти се заплащат все едно си била платен отпуск.
Ето съответните членове:
Чл.157,ал.2 и чл.177 от кодекса на труда.
mimi8406,радвам се за добрите новини при теб! Hug

Имайте предвид, че това се удостоверява чрез болничен лист, т.е не си подаваш заявление за платен отпуск на основание чл. 157, ал.2, а следва да представиш болничен лист. Поне такава е практиката, която съм срещала. Отделен въпрос е, ако работодателят е човек-няма да иска нито едно от двете.

# 98
matie  е права Simple Smile Ако е човек не ти иска нито едно от двете Simple Smile Аз само заявявам на моята шефка ,че на тоя и тоя ден имам час за преглед и никой нищо не ми търси Simple Smile отивам и се връщам на работа.Сега ви пожелавам лек и успешен ден .Аз отивам да се трудя :*  Hug Hug Hug

# 99
Tranka лекаря каза че е 5см аз незнам колко трябва да е но той каза че е добре и няма да трябва да се прави серклаж

# 100
Здравейте момичета!!!  wavey
На мен това ми е първа бременост. Никак не съм наясно какво ми трябва...
Та въпросът ми съвсем конкретно е: на едно зимно бебе, като нашите бъдещи, колко например бодита му трябват с дълъг ръкав, колко с къс ръкав, колко пижамки и т.н. Освен това, доколкото съм забелязала, бодитата май са бельото на бебетата. А отгоре как се обличат, като нас ли - с панталони, жилетки, полички. Като знам, че едно бебе расте много бързо, хич не ми се иска да инвестирам в много дрехи, които ще останат необлечени. От друга страна, какво означава за едно бебе много? Това може би е въпрос за мамите, които вече имат деца и опит, но ще ми е интересно да чуя и вашето мнение и как смятате да подходите към покупките.

# 101
crazy_baby , аз още не съм от най компетентните да ти кажа ,даже хич . Имай впредвид че като се роди ще те затрупат с най-различни бебешки нещица /приятели , роднини / а и не се знае колко ще е голям бебо . Моя приятелка роди близо 4кг бебе и дрешките за новородени не и вършеха никаква работа ,а имаше доста от тях . Аз мисля да не се презапасявам с дрехи , бодита ..., пък после ще докупуваме от каквото имаме нужда .

# 102
  • Добрич
Здравейте  и от мен!
И аз не съм наясно какво ще купувам за бебето,но си направих една тетрадка-дневник,където си записвам разни нещо в тази връзка. От гугъл намерих различни списъци за пазаруване за бебето и си преписах един от тях,после от всеки различен списък който четох само допълвах моя в тетрадката. Когато тръгна да пазарувам,отивам с дневника и отмятам. Чудя се какъв размер ще купя дрешките-мисля половината за новородено,половината за 3мес. бебе,че ако се роди по едро...
А мисля ,че са достатъчни по  7-8 бр. от бебешкото бельо - ританки,бодита и др такива,поне така пише в списъците в нета.
И все пак за нямам опит,ще се радвам други мами да кажат как е било при първото им дете.

# 103
crazy_baby  баткото ми е роден края на септември и аз го обличах отдолу с боди с дълъг ръкав и ританки, отгоре с плючено гащеризонче и понякога с жилетка. Така ми беше най-лесно и не се притеснявах че му е студено и духа на кръсчето, и чорапки  над ританките задължително за да не се изхлузват.
Аз съм маниачка на тема купуване на дрехи преди за мен, сега за децата (направо болестно състояние, така че не съм светъл пример) но имах 30 бодита и поне 10 гащеризона и ми беше супер удобно да събера пералнята от няколко дни за да я пусна, после да изчакам да изсъхнат.
Но познавам и мами които изкараха с 3-4 бодита, цапат, перат, сушат... така че си прецени за теб.
Освен това може познати и приятелки да ти дадат. Аз в началото не исках нищо чуждо и ми беше голям мерак да си купувам. Но като видях колко бързо ги израстват и как някои дрешки се носят само по 2-3 пъти , то те си остават като нови.
Сега имам всички дрехи от баткото, но да си призная честно пак започнах да си купувам и за бебо вече, макар и да е рано...

А иначе има списък за новородено и там пише по 2-3 бр, ама аз купувах двойно.

А за размера по добре за 3м. Аз очаквах голямо бебе и съвсем за новородено купих само един гащеризон и боди, които така и не успяхме да обуем, защото се роди 4 кг. Така че най-добре 1-3м

# 104
Здравей, crazy baby!

Първото ми дете е лятно и беше лесно - един папмперс, отгоре късо боди и хайде навън! Когато настанаха студовете, вече беше направил 4 месеца. Педиатрите най-често препоръчват детето да се облича с броя дрехи, които носиш и ти, плюс още един кат. Тоест ако си с тениска и блуза с дълъг ръкав, на него можеш да му сложиш и жилетка.

Въпреки това аз винаги съм го обличала точно с толкова, с колкото и аз се чувствам добре, нищо повече или по-малко. И съм щастливка, че при нас това се оказа верният начин и детето ми не се е разболявало вече три години! Затова бих ти препоръчала да се водиш по самата себе си.

Иначе бодитата са най-"харчената" дреха, защото са най-универсални и от млякото се цапат супер бързо. Вземи си поне по 5, при това и с дълъг, и с къс ръкав. Едно на ден не стига, а едва ли ще смогваш да переш и сушиш постоянно през зимата. Другият полезен съвет, който мога да ти дам, е да търсиш повече бодита и блузи тип "плик" (ако не се лъжа), а не с копчета на главата. Обличат се много по-лесно. Ританки и панталони също ще сменяш постоянно. Мои приятелки с момиченца ми обясняваха колко непрактично нещо са това роклите и поличките за новородени, макар и да ти се иска твоето момиченце да е най-хубавото. Но други ще ти кажат  Peace Колкото до размерите, моят малчуган се роди едва 2500 и всичко с големина NB му висеше, но порасна изключително бързо, така че 3 м. си е идеално.

Тези бархетни и тензухени пелени, които стават за всичко от завивка до кърпа за бърсане на какво ли не, също са доста полезни. Аз имах 4-5 от тях. Камизолки - супер неудобно изобретение! Прехвърлям в ума си всичко, но не се сещам за нещо по-специфично. Може пак да пиша.

И... да  Laughing Метнете един син щъркел и на мен!

Общи условия

Активация на акаунт