Навън е вече лято, а в коремчето ми - НОЕМВРИйско злато

• 30 326
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Момичета в голяма дилема съм. Обвзела ме е някаква паника и ме е страх да взема решение, та реших да споделя с вас. Та значи..ние живеем в собствено жилище с 2 спални, но доста маломерно. Нпарактика си е тристаен апартамент с размери на двустаен. Нанесохме се преди малко повече от 2 години. Доста време си го обзавеждахме и си го направихме хубаво, с качествени материали и мебели. Иситната е, че ни беше много уютно и се чувствахме перфектно до момемента, в който разбрахме, че чакаме още едно дете. Въпреки че всичко беше планирано някак си почнахме да се замисляме, че ще ни е тясно. За да настаним бебчо трябва да пренаредим спалнята, с някои мебели да се разделим, да държим количката в багажника на колата, да не можем да се разминем в хола, ако сложим люлка или кошара за игра, а за проходилка дума не може да става.... И аз и съпругът ми сме с ясното съзнание, че най-късно след 3 години трябва да се ориентираме към смяна на жилището. Днес случайно видяхме в интернет обява за апартамнет под наем в нашия кватрал, 4стаен, обзаведен точно такъв какъвто ни трябва. Отидохме на оглед и много ни хареса. Покрива 95% от изискванията ни. Аз обаче се стреснах и съм някак си разколебана. Никога не съм живяла под наем, на чуждо място. Плаши ме мисълта да остава своето, за да отида на чуждо. Никога не съм живяла на чуждо място, нито под наем. Имам усещането, че никога няма да го приема като мой дом. Знам, че проблема ми е в главата. Осъзнавам, че теснотията вкъщи ще ме изнерви адски много съвсем скоро, и все пак не мога да взема решение. Съпругът ми чака аз да реша, съгласен е да напарвим каквото кажа. Каката няма претенции, не че и да имаше щеше да окаже влияние на решението ни. Страхме е, а от какво не знам. Аз обичам да имам сигурност, а не съм убедена, че човек, който живее под наем може да има такава. Моля ви, споделете как бихте постъпили вие- сигурността или удобствата?

# 586
purplethorn или си объркала на кого да честитиш, или си изяла една буквичка, щото чакам момиченце  Laughing  Ама не се сърдя споко  Wink

# 587
Момичета в голяма дилема съм. Обвзела ме е някаква паника и ме е страх да взема решение, та реших да споделя с вас. Та значи..ние живеем в собствено жилище с 2 спални, но доста маломерно. Нпарактика си е тристаен апартамент с размери на двустаен. Нанесохме се преди малко повече от 2 години. Доста време си го обзавеждахме и си го направихме хубаво, с качествени материали и мебели. Иситната е, че ни беше много уютно и се чувствахме перфектно до момемента, в който разбрахме, че чакаме още едно дете. Въпреки че всичко беше планирано някак си почнахме да се замисляме, че ще ни е тясно. За да настаним бебчо трябва да пренаредим спалнята, с някои мебели да се разделим, да държим количката в багажника на колата, да не можем да се разминем в хола, ако сложим люлка или кошара за игра, а за проходилка дума не може да става.... И аз и съпругът ми сме с ясното съзнание, че най-късно след 3 години трябва да се ориентираме към смяна на жилището. Днес случайно видяхме в интернет обява за апартамнет под наем в нашия кватрал, 4стаен, обзаведен точно такъв какъвто ни трябва. Отидохме на оглед и много ни хареса. Покрива 95% от изискванията ни. Аз обаче се стреснах и съм някак си разколебана. Никога не съм живяла под наем, на чуждо място. Плаши ме мисълта да остава своето, за да отида на чуждо. Никога не съм живяла на чуждо място, нито под наем. Имам усещането, че никога няма да го приема като мой дом. Знам, че проблема ми е в главата. Осъзнавам, че теснотията вкъщи ще ме изнерви адски много съвсем скоро, и все пак не мога да взема решение. Съпругът ми чака аз да реша, съгласен е да напарвим каквото кажа. Каката няма претенции, не че и да имаше щеше да окаже влияние на решението ни. Страхме е, а от какво не знам. Аз обичам да имам сигурност, а не съм убедена, че човек, който живее под наем може да има такава. Моля ви, споделете как бихте постъпили вие- сигурността или удобствата?

аз смо не разбах вашия ще го продавате ли?ако го пуснете под наем ще можете да използвате парите за плащане на вашия.аз като човек живял доста под наем и то не само в бг мога да ти кажа че дома на човек е там където се любимите му хора и мисля че без проблем ще се адаптираш щом всички се почувствате удобно и конфортно Wink

# 588
  • София
Добр утро,
Аз както си разсъждавах по темата естествено раждане и секцио, стигнах до гениалния извод, че както и да роди всяка от нас, по каквито и причини да роди така, на следващия ден ще е кукуряк, без усложнения и ще гушка здраво и жизнено бебе Mr. Green Ей такива изводи ме се въртят в главата Party
Мати, колко малмерно ви е жилището? Ние живеем в двустаен, 60 квадрата, преустроен на тристаен. Ще трябва малко да се позатрудни разминаването в спалнята докато има бебешко креватче, количката ще я сгъвам след разходка - тип чадър е, а коша ще го слага върху второто легло в детската стая, която е и най-голяма - повече от 15 квадрата е и след някоя и друга година, бебето ще отиде при Ина, естествено изискване е да е спряла да суче нощем, което ако съдя по сестра й ще е като се отбие Twisted Evil Ние живяхме под наем с Ина в гарсониера година и половина преди да си купим този апартамент. Не ми е било проблем, но след като си купихме наше жилище, всяка лъжичка, която подреждам и всяко избърсано стъкло, ми носят страхотно удоволствие Peace Ако искате по-голямо, защо не продадете това и не купите по-голямо, а искате да се инасяте под наем, който си е доста солидно перо в разходите?
Аз да питам, ако случайно някоя от вас знае - борса за цветя в Дружба имало някъде, ако някой може да ми я обясни и да ми даде координати ще съм крайно признателна Peace

# 589
Оф вие на 3-стайни не се радвате newsm78, аз какво да кажа за наша двустаен. И ние мислим донякога да го преустроим, но ще трябват пак доста пари. Пък и се нанесохме преди 3 години и ремонти в близко бъдеще не предвиждам. Иначе на квадратура е голям според мен - 80 кв. но са си 2 стаи все пак. Някоя от вас има ли проблеми с ребрата? Мен от доста време ме подпира нещо под лявото ребърце. Бубче, да не мислиш градинка на тераската да си правиш? Аз тая година пропуснах, че нямам време да се занимавам.

# 590
  • София
Бубче, не я знам тази борса, но в линка, който прилагам има обяснение мисля, че точно за нея, дано ти свърши работа http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1879726/an//page//vc/1

# 591
  • Горна Оряховица
Здравейте и от мен. Да се отчета след ФМ. Всичко ни е наред, бебчо се развива нормално. Върви с 3 дена назад, но предвид моя цикъл от 31 дни доцентката каза, че е идеално. Бубче можеш да ми сложиш  stork-boy - едно подкрепление да дам за мъжкия отбор - да има избор за дамите.
Честито на всички, които имат повод и на тези, разбрали какви ще са бебчетата им.

# 592
  • София
Няма да си правя градинка, че си усвоих балкона и сега нямам външен Simple Smile Трябва да си накупя рязан цвят, за да оплета цветя на сестра ми над врата при наще като излиза да се жени в неделя, ама не знам от къде да си ги накупя newsm78
Мис Чарм, мерси за линка, и а го бях намерила, ама в тази май вече продават само саксийни и няма оранжерийни Confused
Герито, какво стана с племенника ти, изписаха ли детенецето, от няколко дена ви мисля?

# 593
Привет и от мен  newsm51
Мати, това е строго личен избор. Много зависи как се чувстваш психически. Ние също не живеем в неголямо жилище, но си го направихме изцяло по наш вкус и удобства. Историята много наподобява вашата  Wink Обаче аз някак не искам да се разделям с нашето жилище, много ми е уютно и се чувствам прекрасно. Все си казвам, че ако имаше още една стая щеше да е идеално, но... Откакто съм бременна, постоянно ходя у нас с рулетка и правя сметки и чертежи как ще е най-добре, мога ли да разместя нещо, за да ни е максимално удобно. Винаги ми идват разни идеи на ум, добре че и мъжът ми е разбран и за тези неща много ме слуша. Просто слушай сърцето си и където се почувстваш най-добре това е твоето място.
Бубче, аз съм ходила до тази борса, ама се чудя как да ти я обясня, че Дружба не ми е много познат като квартал. Обаче като ориентир мога да ти кажа, че като идваш от Цариградско и отиваш към Дружба, Практикер ти остава в ляво, в дясно подминаваш Lidl и след една от автобусните спирки малко по-надолу се свива в дясно.

# 594
  • София
Ха ха, matie, вие имате цели 2 спални, че и хол Simple Smile Цял живот сме по квартири, обикновенно едностайни или гарсониери (не че знам каква е разликата). И сега имаме една единствена стая, дето е хол, всекидневна, спалня и детска. Ако живот и здраве не успеем да си вземем наше си по-голямо жилище и бебето ще е в тая стая където сме всички... Кухнята е сравнително малка и няма абсолютно никакво място за легло или кушетка в нея.
Та затова зависи как се чувствате вие, щом пък ви е толкова мило вашето си, от МОЯ гледна точка, няма да сте чак толкова на тясно, или другия вариянт е ако можете да си купите по-голямо, много по-различнчо е отношението, като си е твое. Е в тая квартира вече толкова да ми е писнало и да си искам наше, че дори прозорците не съм си измила от както съм бременна.
Съответно имам познати дето си правят ремонти на квартирите свикнали са си в тях и дори не помислят да си купуват собствено, така че определено това си е твои избор и твое решение  Peace

# 595
  • Горна Оряховица
Ами не, има още 5 дена антибиотик и сигурно тогава ще ги изпишат. Но е много по-добре. Докторката във Варна каза, че не е толкова зле положението, колкото са казали в Русе. Вече се изправя  и ходи сам.
Благодаря на всички за подкрепата.  Hug Hug HugДано на никой не му се налага да преживее това. Praynig

# 596
  • София
Бубче, относно цветята мога да препоръчам частта от пазара "Димитър Петков", където можеш да намериш много и разнообразни рязани, пък и не само, цветя предимно рано сутрин (6 - 8 часа). Аз оттам си купих цветя за моята сватба (за букети и аранжировка) миналата година и останах много доволна. Има доста търговци-прекупвачи, но има и хора, които произвеждат и директно продават.

Относно пространствата, в които живеем - баба ми често си спомняше, че едно време са живели с три деца и една баба в една стая. "кукя тесна, челяд бесна, но сърце широко", казваше тя. дали ще имам една или две стаи не ми е съвсем безразлично, но по-важното е къде ще се чувствам истински удобно. а пък и жилище не се избира само по броя стаи, нали? достъпност, изложение, близост на приоритетни обекти, отдалеченост на конкретни субекти Simple Smile и т.н. Не по-малко важно е и отношението към "мое" и "чуждо". Matie, ако ти е трудно да се пречупиш, предполагам, че е въпрос на преустройство за по-голяма функционалност, освобождаване от ненужни вещи и вашето си местенце ще стане напълно подходящо за челяд бесна и сърце широко Simple Smile 

# 597
  • Добрич
matie и аз си мисля такива неща. Доскоро бяхме в ремонт на жилището,много ни е удобно,нооооо...има голям проблем-в района често спират водата,абсолютно всяка вечер задължително и понякога през целия ден. Та как ще гледам бебе без вода си мисля аз,предпочитам понякога да живеем на квартира в друг район,вместо да търпя това.Та то без бебе е голямо неудобство,а със бебе как ще е? Но колкото и да мисля не бих се изместила,защото:

всяка лъжичка, която подреждам и всяко избърсано стъкло, ми носят страхотно удоволствие

Надявам се да направиш правилния избор,все пак своето си е свое!

# 598
Matie , след като се появят малките ни слънчица ще трябва да се разделим не само с любими вещи ,но и навици . Живота ще ни се промени напълно . Не е лесно да се разделяш с любими вещи но в името на детето .... С мъжа ми живеем под наем от както сме в СОфия има няма 7-8 год. За съжаление на този етап нямаме възможност да си вземем наше . Правим ремонти ,опитваме се да си го направим уюто ,но факта си е факт . Това не е нащо жилище , и не се знае до кога ще сме в него ! Свикнали сме но ако трябва да избирам ,не бих се разделила с мойто за да отида под наем .Ние живеем в гарсониера /кухня+1стая мултифункционална/. Ако имате възможност продайте това и си купете по голямо .

Vaniaa_bs, защо да ходиш пак на фетална ,по добре иди на частно при лекар който има по-добра апаратура ?

Бубче на Димитър Петков иди за цветя рано сутрин . Аз в Дружба съм ходила преди доста години , но тогава там имаше само цветя в саксии и семена .Една огромна оранжерия !
http://www.flora-bg.net/02/973-85-00/index.html

Последна редакция: пт, 15 юли 2011, 16:52 от Mishlence_2

# 599
Здравейте и от мен най накрая се престраших и аз да се запиша при вас. Да се представя аз съм от София с термин 10.11.2011 четвърта бременност.Имам три момчета засега това е момиче пак ще видим накрая. Hug

Общи условия

Активация на акаунт