Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 114

• 109 525
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • в семейството
Патри,много ми харесва куфара.  WhistlingДетайлите и покритието са суперски. Само дръжката носи още малко доизпипване
Мариета, тази вкусотия ще я направя и аз!
Стаси, като знам, че за тирамисуто се ползва маскарпоне, веднага ми се дояжда! Аз много харесвам този крем!
Руми,доста си ги натворила!
Ванче, стискам палци да ти се получат нещата и да ти коства по-малко нерви. С такива фигури от айсинг трябва да се въоръжиш яко. Може предварително да отидеш на Наречен (примерно  Sunglasses ).
Вал, какво да кажа за твоята: всеки един детайл е уникален. Както винаги. С нетърпение чакам да видя всяка твоя следваща, като в очакване на поредния фокус от фокусник.
Piny, много щастлива изглежда дъщеричката. Жива и здрав да ти е!!
Ванилия, с времето ще се ошлайфаш във измазването и покритието. Валерия ти дала  съвет как измазваш.
nin4e,голяма торта си направила. Ако не е късно снимай я по-добре!

А ето и две от трите торти, които правих последните две седмици:

# 361
Може предварително да отидеш на Наречен (примерно  Sunglasses ).
А, не! Запазила съм си стая за след това!!!

Розовата ти торта с УейвБорда е уникална. Мойто чудовище от 2 години кара такова чудо и като отидем някъде, го гледат като извънземно. Постоянно го спират и питат, какво е това нещо?!?!?! Потрошихме вече 3 китайски, вече сме с полупрофесионален. Направо ми спира сърцето като го гледам как лети по улиците и рампите...   #Crazy
Синята ти торта е страхотна. Рисунките ти се отдават явно. Гледам, събрала си всички известни дестинации на едно място! Завиждам на рожденника.

# 362
fotka, разкошни торти - и двете   Wink Възхищавам се на умението ти да рисуваш, на мен не ми се отдава много.
patriyani, всичко, което си сътворила е страхотно!
nin4e, много весела торта и чудесни фигурки. Ама ти целия хладилник ли си изпразни заради нея?  Laughing
Piny , хубав замък и още по-хубава и щастлива рожденничка. Да ти е жива и здрава!
Ванилия Мадагаскарска , на мен пък много ми хареса тортата ти въпреки всичките проблеми, които си имала. Много е лятна и усмихната.
Merydit , симпатични са, следващите ще са по-добри със сигурност.
Valeria  , теб те оставих за последно защото ми се свършиха епитетите за твоите творения. Удивително е, невероятна си !!!

Накрая и аз да покажа какво творих днес, за да изненадам утре една много мила дама:

# 363
Пат, на теб вече не знам какво да ти кажа. Няма твоя торта, която да не е добре. И стваша все по-добре, с всяка следваща!

Вал, тортата изобщо не ти я гледах, само фигурката ми е достатъчна! Друго не ми трябва. Как си ги изработила, как си ги боядисала...направо нямам думи...

Фотя, нямах представа, че рисуваш толкова добре. Моите поздравления и за двете торти!

Бени, хубави рози!

# 364
  • ГОре на черешата...
Фотка, страхотни торти, толкова ми харесват  bouquet  bouquet  bouquet...твой ли е дизайнът им? Пътешественическата направо ми легна на сърце - страхотна атмосфера си пресъздала само с няколко щриха, пренасяш се там направо Sunglasses...още веднъж - браво Peace!
А това чудо, уейвборда /Ванче, сега ще ме караш по нощите да се ровя да видя какво жУвотно е newsm78/ - да го не види моя големия, че Whistling...

Патри, куфарът ти като истински Peace! Кучето много сладурско, каква торта всъщност е вътре?

Нинче, весела торта с много ярки цветове, браво и на теб Peace!

Бени2, чудесни рози, много детайлни. Само листенцата не ми се връзват, тези са като на бръшлян...

Ванче, аз с роял айсинг /правен от мен/ само коледни курабийки и медени къщички съм рисувала, директно, та сеега ще стоя и ще чакам да вися какви ще ги свършиш...обаче като те знам съм сигурна, че резултатът, без значение как ще го постигнеш, ще е перфектен Peace.

Валерия, пък аз си мислех, че нещо съм си прецакала последната кофа Пикко - едно меко такова, ужасТ, последния път даже с пудра захар го доомесвах и пак ми лепнеше и  не изсъхваше Twisted Evil...ужас, дали вече е все такова...

# 365
Благодаря Ви момичета blueeye®,Valeria,natalyna,Beni2. Hug  bouquet
Значи добавям трохи от блата ,при масленият крем и така няма да ми се получава неравно.Това ми стана ясно....,само съм бясна на сладкарницата от която успях да си купя  ММ!Но както се разбира това не е било ММ ,ами фондан!Защо тогава ме излъгаха,да бяха казали.... Crossing ArmsМай ще се наложи да си правя вече аз... Sad...поне после да се сърдя на себе си.Аз се чудя ,защо нищо не ставаше с това нещо...Благодаря,че ме светна natalyna Hug.Благодаря и за линка,доста полезна информация има там... Hug
По нещо различават ли се на външен вид фондана и ММ?За да знам за друг път,ако намеря от друго място/в което силно се съмнявам в нашият град/,да не ме метнат пак. Sad

Beni2 ,много ми хареса тортичката,нежна и топла.Със сигурност ще успееш да зарадваш дамата приятно. Peace
fotka ,прекрасни две торти,като картини ... Peace
patriyani ,много хубава торта/последната/,забавна ми се стори даже...браво.Тази с кучето и куфара също много ми харесаха.Много трудно ли се прави кучето така? Peace
nin4e ,весела тортичка,определено детенцето ще радва много. Peace
Piny,много хубава торта си спретнала,вижда се щастието по лицето на дъщеричката ти.Да ти е жива и здрава!
Ванилия Мадагаскарска,много лятна и нежна торта. Peace

# 366
Фоткееее,аз съм ти била за пример а ти ме хвърли във тъч даун направо.Уникални торти,рисуваната е направо фантазия.
Патрияни,нямам думи Hug
Бени2,добре си се справила.
Нинче,много добре е тортичката ама тоз надпис  newsm78

# 367
Хайде да не съм капо едната торта от предозвикателството, тази, която повече си харесвам  Twisted Evil

# 368
Ванилия, на какво си разточвала та така се е намачкал?
Ами на хартия за печене. Но имам проблеми с точилката, и отгоре също слагам лист, реално между два листа разточвам. Тогава бързах, и изобщо не съобразих, че като ми се намачка листа това ще направи гънки отдолу. Но вече знам.  Измазването ми е най-трудно отстрани, някакси все не мога да изравня местата между блатовете, където се подава крема. Но и това малко по малко започва да ми се получава. А и имам съмнение, че не успявам да докарам масления крем до оптималната му консистенция.

nin4e, много готина ферма!
fotka, идеята на уейвборда и туристическата торта е супер!
beni2, на мен много ми допада този тип цветни торти, и мисля, че тази с розите много добре се е получила!
А за woody на patriany и за камерата на доня Коприва... какво да кажа - възхищавам се!

# 369
Здравейте, невероятни тортени майсторки!!! Преди  няколко месеца случайно попаднах на сайта и оттогава не пропускам публикация! Вие ме запалихте по декорираните торти/ обикновени, домашни, правя много отдавна/и мисля, че ще се намери местенце и за мен между вас/ е, някъде към опашката, ама- все трябва да се престраша и да се появя... Embarassed/ Само че,ще може ли някоя да ми каже на простичък индиански как се публикуват картинки в отговора, или поне- къде да прочета нещичко по въпроса Blush Много благодаря предварително!!! Пожелавам на всички хубав почивен ден!

# 370
  • Ловеч
Ванчей, стискам палци мила! Знаеш ли какво си мисля, ако ти се чупят детайлите като ги лепиш /но си успяла да ги лепнеш/ и след като се прикрепят начупени, защо не минеш отгоре с айсинг и по този начин ще прикриеш счупеното и ще подсилиш ефекта на фигурите върху тортата! Дано обаче ти се получи без да се чупят  Hug успех!
Вал, направо избиваш рибата, но и аз като Ванчето с мойто подсъзнание си помислих, че нещо от Кама сутра си взаимствала  Laughing Страхотни фигури, че даже и мускулите им личат ..... Желая ти приятно мързелуване, пък ако ти втръсне да лежиш на дивана, плясни някоя торта да не губим тренинг с ох и ах!
Фотке, много ми харесаха и двете тортета, но тази с куфара и идеята за дестинациите направо ме грабна, наистина много добре рисуваш.
Beni2, много хубави розички си направила.
Патриянка направо не повярвах, че е издържала тази торта само извън хладилника!!! Колко време?
Ниниче, много добре ти се е получила тортата, но и на мен нещо не ми харесва табелката, може би е трябвало да я направиш в друга форма.
merydit, гледам не си се отказала от сладкото хоби!
Сега за Искроне и Вал, ягодовото ми парфе е това по рецептата на Пепи. Само, че аз не спазвам точните количества на продуктите, а интерпретирам според нашите вкусове. Парфето става за около 20мин. при готов блат /използвам готови на Кедър/ и около 4 часа /понякога и по малко го чакаме  Mr. Green/ в хладилник за стягане. Ето две  рецепти от блога на Дарилка на въпросното шоколадово парфе на Пепи http://cooks-and-bakes.com/рецепти/десерти/парфета  

ПП МаринаД, ето http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825.0 прочети тук.

# 371
  • София
Здравейте.
БЕНИ-много хубава торта ,справила си се чудесно с розите.
Фотка-тортата със скейта е много готина,на тухлите има страхотни ефекти напарвени, тази с куфара и капелата,плюс страхотните рисунки е много оригинална и идейна.Куфарчето е жестоко-много сладко.
Пат-страхотен е този каубой.
Нинче-синпатична торта.
Коприва-страхотна камера-поздравления.
Ето и една торта от мен-какаови блатове с шоколадово- ментов крем.Тортата беше подарък за една фирма,но изпросен и я правих с голямо нежелание.Първо бях много изморена и исках да е непокрита торта само с някое цветче отгоре,но мъжа ми като гракна,как така непокрита,как ще го излагам така...,а пък и от тази фирма жената,която си я изпроси наистина заслужава торта,но никой друг не,нито пък ги познавам повечето и колеги.Но в крайна сметка хората бяха благодарни за жеста,харесали са я и външно и вътрешно,даже шефката ми се обади да ми благодари и цял ден не е давала да се реже тази красота/така я нарекла тя/ LaughingТортата не е нищо особенно просто покрита и малко цветя огторе плюс един топломер.

# 372
Боже , боже темата ще свърши аз докато се натуткам да мина  Embarassed
Стефи сигурна съм че всяка от нас е имала по една или дори няколко такива "нежелани" торти ама какво да се прави........ за сметка на това пък тортето си е много готино
Видях назад много и все страхотни тортички(особено рисуваната на фотка  #Crazy)
Влизам с въпрос : От къде да си закупя подложки ама на бройка че 100 или 1000 малко в повече ще ми дойдат  Wink Ако някой пък от София има желание да ми продаде още по добре. Малко ми писна от това опаковане на моите подложки- и то поне да ставаха хубави а то........
Може и на лични да не спамим темата , че кой знае колко пъти е писано ама......  Имам една тортичка за показване ама няма да ви я покажа сега защото работата ми по нея  е под всякаква критика  Embarassed другия път  Mr. Green

# 373
  • у дома
patri, как успяваш?!
Piny, ЧРД на дъщеря ти на патерица Simple Smile готин замък си спретнала.
Ванилия Мадагаскарска, явно доста хора сме на вълна тропическа  Laughing  тортата е много нежна, следващият път и покриването ще е по-добре  Peace
nin4e, двуетажната е много готина.
fotka, чудни торти! а тази синята е невероятна! бива те с четката  Party
Beni2, страхотна изненада. малко дебело разточено ми идва покритието. розите са станали много добре, само да бяха с малко по-тънички листенца Simple Smile
Ванчееееееееееееееееееееееее, КАКВО Е ПОЛОЖЕНИЕТО?!?!
stefina, точно такива торти "нищо особено" много харесвам  Mr. Green
hrisiv, веднага да покажеш тортата  Crossing Arms  Naughty

не на последно място да ви покажа едно бързо тортЕ за днешния РД на брато:

ОЩЕ

Рецептата е тази

ИГЛИКА, ЧъРъДъ и на теб  Hug     ura  Gift

ето разрез на моята торта:

та имам въпрос: бихте ли споделили какво какао ползвате? искам да си купя ИСТИНСКО какао... моето е зле, хич не си личи, че съм сложила в блата или крема Sad

Последна редакция: сб, 09 юли 2011, 14:07 от blueeye®

# 374
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте
Блу-аз не харесвам суши но от твоето бих си хапнала с удоволствие  Laughing -много добре се е получило-ЧРД на братчето!!
Стефи -въпреки нежеланието ти се е получила една много нежна и красива тортичка
Копривче -голям проект голямо нещо -шапка ти свалям за смелоста да захванеш такова нещо
Бени-добре си се справила-опитай по -тънко да разточваш покритието -розите са много добри
Фотка-и двете торти са невероятно добри-наистина имаш дарба за рисуването-как ми се иска и аз да можех поне малко да се справям с рисуването но уви...
Патри-този пич изобщо ли не е стоял в хладилника-изглежда перфектно
Вал-вече не знам как да се изразявам спрямо твоите торти -просто уникати-срещу теб да бягам не мога те настигам- приятна почивка
Ванче-успех със сватбената и аз се присъединявам към стискащите палци и искам да споделя с вас че и мен ме чака първата ми сватбена торта -която трябва да е на морска тематика с миди и рапанчета и въпреки че не е нещо сложно много се притеснявам
а ето и днешната ми тортичка

Общи условия

Активация на акаунт