Искало ли ви се е понякога, да кривнете от пътя?

• 50 354
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 810
  • София
И ги харчи за любовника си.

Хубаво би било да е вярно това, което си написала, елиас, но за жалост не е.

# 811
Не е ли затормозяващо да се разсъждава върху такива хипотетични ситуации и да се влага енергия за неща които не са се случили и най-вероятно няма да се случат....
Нали знаете приказката: Я камилата я камиларя....

# 812
  • София
да, всъщност, права си. За съжаление си има шаблони, схеми, по които обичайно се развиват нещата.

# 813
  • най-шареното място
Да, родителите настройват което дете докопат и когато го докопат. Децата слушат родителите си, или поне единия от тях, защото зависят буквално от него в ежедневието си. За детето семейството е там, където е то, а човекът извън семейството, трябва да се върне.

Имах няколко съученици с разведени родители, но двама от тях бяха безценне пример за мен. И двата развода относително ранни - малки деца, и в двата едно дете при майката след развода:
1. детето /момиче/ не иска и да чуе за баща си. Не поддържа контакт с него и май даже не го споменава.
2. детето /момче/ има двама родители - разделени, но двама. С времето и две семейства, защото всеки се намира половинка.

Не знам нищо за предисторията, но да кажем че не е била много различна. Втората майка е разделила родителството от връзката между родителите.

# 814
разводът е гадно нещо, но дори за децата е по-добре един ужасен край, отколкото ужас без край

# 815
Продължавам да твърдя, че ако мъжът е нормален, ще се грижи за децата си независимо дали живее с майка им. Апропо, това се отнася и за жената  Tired
Ако не го бива, независимо с кого живее, няма да дава пет пари за нищо.

Е, как ще се грижи - финансово ли? Щото като живееш другаде - чудно как точно е грижата? Да взима децата събота и неделя? Да им купува туй-онуй? А иначе все мама мие зъбките и пише домашните...моля ви се, грижа  Stop
Децата наразведени родители винаги са потърпевшите, докато родителите си гледат личния комфорт - разделят се, защото не са били ОК заедно - децата баш в тоя момент са най-нещастните...обикновено.
Но странно защо тук се заговори за разводи.
Нека се в ърнем на по-пикантната част - все пак - кривването не като фактор за развод  Wink

# 816

Децата наразведени родители винаги са потърпевшите, докато родителите си гледат личния комфорт - разделят се, защото не са били ОК заедно - децата баш в тоя момент са най-нещастните...обикновено.

А, какво да направи майката? Да остане заради децата при мъж, който я пребива от бой, тормози психически?

Бракът сам по себе си е една хазартна игра. Въпрос на късмет е дали ще попаднеш на добър партньор до живот, грижовен баща, който уважава майката на децата си.
При един развод, не само децата са потърпевши, а кой най-много страда, никой не може да каже, защото много зависи от създалата се ситуация.

А иначе все мама мие зъбките и пише домашните...моля ви се, грижа  Stop

Ами то рядко се среща татко, който се грижи по същия начин, като мама, дори и да не са разведени. Малко майки могат да се похвалят, че съпрузите им полагат всеотдайни грижи. Имам предвид, да им мият зъбките, да ги къпят, да им четат приказки, да ги приспиват и това да го правят системно.  Peace

И аз не знам, защо темата кривна в тази посока, но бях длъжна да се обясня  Laughing

# 817
  • най-шареното място
Вилико,като остане родител - близък обичащ детето човек. Само един ще му мие зъбите известно време, но другия родител ще му трябва и след този период.
Родител си цял живот, нечия половинка докато го искате.

# 818
Аааа, не знам кой какво да направи, просто констатирам какво става обикновено, въз основа на мои наблюдения.  Laughing

А за грижите -никак пък не си права! Но това е друга тема. Идеята не беше точно в зъбите, а в това - че е дно е вечер бащата да е вкъщи и да споделя дома, съвсем друго - извън него, тогава логично не само времето - намалява, ами и грижите...

Вилико,като остане родител - близък обичащ детето човек. Само един ще му мие зъбите известно време, но другия родител ще му трябва и след този период.
Родител си цял живот, нечия половинка докато го искате.

Близост от далеч е оксиморон, моля ти се  Wink

Ама наистина е тегава тая тема - дайте нещо свежо в това мрачно време  Laughing

# 819
И аз имам много примери за деца на разведени родители
В повечето случаи децата се възолзват от това.Смятат го запреимущество "мама и тати не си говорят.Искам 100лв от нея за маратонки,после искам 100 и от татко,а те всъщност струват 90лв Outta Joint Аз печеля от всичко" ooooh!
Децата страдат-да,но соред мен страданието им се проявява като комплекс в по-късен етап.
При всички положения за едно дете лично според мен е най-добре да живее спокойно и в подходяща среда,пък макар и родителите му да са разведени и всеки да си има друго семейство.
И още един пример-разведени,всеки с втори брак и с по още едно дете.Общото им дете обожава братята/сестрите си и обратното.Какво лошо има в това.

# 820
  • най-шареното място
Бягай в съседната Wink
Не е оксиморон. Нали може да е в къщи и да вдига скандал след скандал всяка вечер, а може и да е веднъж на седмица на разходка, но да не вика. Simple Smile Няма да оспамвам повече Wink

# 821
Арт мама - усещането - там е разликата. Нека не задълбаваме какви случаи и родители има, по-скоро да говорим за повечето случаи. Не ми казвайте, че за вас децата на разведените не са ощетени. Не ми казвайте, че грижите на родителя - извън дома - са същите. И че това не се отразява.
И не казвам - че децата трябва да са стопера за развод, само казвам какво следва обикновено после.

# 822
  • най-шареното място
Грижите за тялото са различни. Ако са умни за душата може да са почти еднакви Wink Дай Боже!

# 823
Грижите за тялото са различни. Ако са умни за душата може да са почти еднакви Wink Дай Боже!

Да де,но аз съм на друго мнение - и най-милия баща на света - когато е далеч - не е на 100% тая грижа. Както и да е  Peace

# 824
  • София
Вили, не пренебрегвай случаите, в които един родител е толкова кофти, че детето е много по-спокойно и щастливо, ако го няма наоколо.
Не може да се обобщава така.

Общи условия

Активация на акаунт