Искало ли ви се е понякога, да кривнете от пътя?

• 50 345
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 855
newsm78
Каква брачна двойка са, ако не изпитват? По документи? Не че не е вариант (заради децата), но все си мисля, че една голяма част изпитват.
И аз така мисля, задавам въпроса към Вилико, защото тя поставя диагнози на горките деца на разведени родители, на родителите тоже  Mr. Green
За да се стигне до развод, вече няма близост. Няма ли близост- няма и брачна двойка. Това е толкоз просто и логично...

Защото би трябвало, а аз говоря за най-общия случаи първо.
Второ -в последните постове стократно се опитвам да обясня - говоря за отношението на бащата към детето, не за тези между двойката, пиша за това - че грижата отдалеч не е същата. Оф, дано схванеш сега, че...
Че какво  Thinking
Забелязала съм, че отношението на бащата към детето много зависи от отношенито към майката. Факт.
Защо така в моите наблюдения разведение бащи стават по-добри бащи след развода?  Имам пример на точно трима такива бащи- познавах ги по време на брака им, познавам ги и след него.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 15:00 от елиас

# 856
Ти говориш за изкупуване на вина.

Иначе - нищо. Мислех, че след 5отот повтаряне - ще разбереш какво казвам.
Къде видя диагноза? Аз самата съм дете наразведениродители, работила съм с такива деца, имам и познати сега - които са разделени...та? Просто казвам, че тези деца обикновено са ощетени. Ти искаш да изкараш - че са много по-щастливи ли - еми ОК - да се разведен тогава всички, че децата да са най-добре ,а  Crazy

# 857
  • София
да, съгласна съм, ощетени са. Колкото до останалото, приспособяват се, природата им няма да ги остави да се затрият заради родителските проблеми. Не всички хора се развеждат заради домашно насилие, алкохол и подобни. Много често просто единият кривва по друг път и решава че не иска повече да живее с партньора си.
Според мен има голямо значение колко активно участва напусналия родител във възпитанието и отглеждането на детето. Има значение дали е  съботно-неделен (и то не всяка неделя) родител, който води в зоопарка, купува пица и някоя нова игра, или решава задачи, дори порицава и прочие. Пъък и обичайно татковците много драпат вначалото за чести виждания, пък след две-три години дундуркат ново бебе и трябва сто пъти да им се напомня поне издръжката да пратят.

# 858
Кога казах, че не те разбирам? Разбирам те, но не съм съгласна с теб  Laughing
Не правя паралел между децата на разведени и на неразведени родители, не правя и разлика между тях. Децата са щастливи или не толкова щастливи- АКО РОДИТЕЛИТЕ СА НОРМАЛНИ, разводът не би повлиял на щастието на децата- това е моето мнение.

# 859
  • София
ако разводът не би им повлиял, тогава какво значение би имало дали едно дете ще живее в пълно семейство или само с единия родител?  Peace Разводът за всички е проблем, поне докато не го смелят и приспособят.

# 860
Andariel - така е, ти даде пример за задачките - аз за зъбките Peace

елиас - ясно, твоето мнение, но то се различава от обичайната практика явно.

# 861
  • София

Обичайната практика не е пример за най- добрата практика. Разводът на родителите не нанася повече щети от съвсемстното съжителство без любов, да не говорим за други проблеми.

# 862

Обичайната практика не е пример за най- добрата практика. Разводът на родителите не нанася повече щети от съвсемстното съжителство без любов, да не говорим за други проблеми.

Не аз съм тази дето м ерипоследствията като в еличина или тежест.
Само знам - че има такива при един развод.
И точно ти би трябвало да знаеш какво е семейство - без единия родител.

# 863
  • София
А кой е казал, че непременно трябва да има любов между партньорите, иначе заа децата е зле? Има достатъчно много семейства, които не са се разпаднали, нищо че партньорите вече не се обичат. те се насочват към други ценности - доверие, сигурност, пък дори и навик. не е нужно да се карат, ако не се обичат. Семейството се превръща в една фирма, в която просто нещата трябва да вървят гладко, независимо дали ортаците се обичат. А ако партньорите се обичат, обаче безумно се ревнуват, карат се, разиграват сцени от типа "тя бяга, той я завръща" и така по сто пъти? В края на краищата, децата имат нужда от сигурност и любов към тях самите, а не толкова от любов между родителите. Откакто съществуват брачните съюзи, през повечето време съпрузите не са били романтични любовници, а просто двама партньори, които обеденяват имот, положение и трябва да отгледат здраво поколение. Защо сега да е по-различно, само защото живеем в западния 21 век ли?

# 864
  • София

Не аз съм тази дето м ерипоследствията като в еличина или тежест.
Само знам - че има такива при един развод.
И точно ти би трябвало да знаеш какво е семейство - без единия родител.
Защо пък точно аз трябва да знам какво е семейство без единия родител? Не разбирам?

# 865
Останала съм с впечатление, че имаш нещо общо със социологията и психологията, затова.

# 866
  • София
Останала съм с впечатление, че имаш нещо общо със социологията и психологията, затова.
Именно, затова и твърдя, че семейството не е самоценност само, защото бащата и майката живеят заедно. Те дават пример за отношения, а този пример става модел за любовните отношения на детето, когато порасне, за любовните, не само за семейните. Липсата на любов, формалните бракове водят до такива формални отношения в бъдещето при децата. Разводът, ако е щастлив, не е проблем. Ако родителите имат някаква патология, с развод или без е все едно.

# 867
А кой е казал, че непременно трябва да има любов между партньорите, иначе заа децата е зле? Има достатъчно много семейства, които не са се разпаднали, нищо че партньорите вече не се обичат. те се насочват към други ценности - доверие, сигурност, пък дори и навик. не е нужно да се карат, ако не се обичат. Семейството се превръща в една фирма, в която просто нещата трябва да вървят гладко, независимо дали ортаците се обичат. А ако партньорите се обичат, обаче безумно се ревнуват, карат се, разиграват сцени от типа "тя бяга, той я завръща" и така по сто пъти? В края на краищата, децата имат нужда от сигурност и любов към тях самите, а не толкова от любов между родителите. Откакто съществуват брачните съюзи, през повечето време съпрузите не са били романтични любовници, а просто двама партньори, които обеденяват имот, положение и трябва да отгледат здраво поколение. Защо сега да е по-различно, само защото живеем в западния 21 век ли?
Не знам дали има човек, който да прекара живота си в такава фирма. Или поне нормален човек. Подобно съжителство ми се вижда ужасяваща перспектива.

Естествено, че децата имат нужда от любов и сигурност към тях самите, затова не виждам какво толкова съсипващо виждате в един развод. Смятам, че той трябва да касае родителите, не децата, които нито ще бъдат по-малко обичани, нито по-малко сигурни.

Последна редакция: ср, 29 юни 2011, 16:37 от елиас

# 868
  • София
Със сигурност има такива сеемйства, но все си мисля, че са с дълъг стаж. А не такива на по 5-10 години брак.  Peace

# 869
Именно, затова и твърдя, че семейството не е самоценност само, защото бащата и майката живеят заедно. Те дават пример за отношения, а този пример става модел за любовните отношения на детето, когато порасне, за любовните, не само за семейните. Липсата на любов, формалните бракове водят до такива формални отношения в бъдещето при децата. Разводът, ако е щастлив, не е проблем. Ако родителите имат някаква патология, с развод или без е все едно.

Joy
Щастлив развод казваш - какво е това?
Нали очтиташ, че не говоря за дом.насилие и тн като причина за развода!?

Общи условия

Активация на акаунт