Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 894
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
  • До морето :)
На нас проблема ни не е, че нямам кърма, а че я мързи да яде  #Cussing out Дадох й останалите 100мл., от тях изпи 80 и пак искаше цица. Вися, вися и я пусна. Ядосах се и я държах гладна до ей сега. Рева, сърду се, ама то не става. Мързи я да яде!!!  #Cussing out Научи се само да си залъгва глада и сега я мързи да яде. Не че сега яде кой знае колко. Няма и 10 минути, ама заспа като пън и не мога да я събудя  Crazy
Елфи, честит тиган  Grinning

# 406
След като 1 час се цеди, протърках се и не знам си какво още - диването не иска да пие мляко от шишето  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Рееееееееев, като й дадох цица, все едно Света и дадох. Хвана я с двете ръце и не пусна.

Mr. GreenНие пък сме точно наобратно.Иска шише,не иска цица Mr. Green
Полудявам вече,сега по нощите пак съм се цедила за да може рошльо да яде,но скоро ще му разписвам пътния лист ако продължава в този дух Twisted Evil

Десинце,споко,едва ли е нещо сериозно Peace А за коя майка е некадърна може просто да организираме конкурс и желаещите да се включат,аз ще съм първа в списъка Mr. Green

Елфи,айде честито Simple Smile Да готвиш само готини работи за домочадието в прословутия тиган Hug

Смотано ми е вече и отивам да спя,че то това ще ми остане в този живот Mr. Green

# 407
Ам  да си кажа   аз за кенгурата

имаме и ние ама а  аз вече  го пробвах  още на 1вия месец го замъкнах на магазина

с него оф май нещо някой неща ги избързвам

и столчето за кола често ползвам  и се чудя защо някой казват че е  вредно а

ги продават с количките и се слагат и на шаситата ако бяха толкова вредни

щяха ли да ги правят  кажете нещо за тия столчето аз го използвам понякога през деня само

малкия да стои на него и заспива понякога на него

но не спи повече от 1-2 часа казаха ми че  2 часа не повече трябвало да стой

особено като имашме големите коликии се там го друсах сега се притесних
че нали изкревяния незнам си какво ами

ако съм му направила нещо мъжа ми ще ме убие .....

# 408
  • София
За кенгуруто - поне докато стане на 6 месеца не смятам да я слагам в такова - все пак цялата тежест малко или много пада върху дупето и си мисля, че е възможно да получи някакви изкривявания вследствие на стоенето в кенгуру. За сега мисля да се пробвам да използвам слинг. Ще видим дали ще се справя.
За столовете за кола - ако имам избор, не бих си сложила бебето в такова - в момента бебето трябва да е с изправен гръб, а в такова столче това не може да бъде постигнато. Вярно е, че бебето е било свито в корема ни, но сега трябва да е изправено, тъй като сега му заздравяват и му се втвърдяват костите и не е хубаво да се втвърдят в изкривено състояние. Или поне така си го представям аз.

# 409
Аз имам нов проблем, едната ми гърда наполовина е твърда, няма мляко в нея, пробвах да цедя нищо. Наболяваме като я пипам. Правих топли компреси и нищо не помага. Дано да не съм си докарала някой мастит. До миналия ден се цедях много стриктно, защото чувствах напрежение, но от два дни пропускам доста често и веднага проблем. Ако някой знае някакъв компрес моля да каже,

# 410
За столчето за кола - ползваме от 1-ия ден. В САЩ не те изписват от болницата, ако не занесеш кошче за кола. Ето защо смятам, че въпреки някои недостатъци, като цяло е сигурно използването на столчето, а при возене в кола - задължително. Peace

# 411
  • София
Добро утро от нас!
Мерси за комплиментите за моята Елена  Wink  Hug
Марта на теб ще се замисля дали да ти я дам за снаха, че те много хубави твоите момчета  Heart Eyes
За кенгуруто ние го ползвам в къщи защото диването не търпи да съм на повече от метър разстояние. Така зарежда миялната, простирам , готвя,...... и т.н.. Иначе пищи все едно я коля. В повечето случаи заспива в него , но оставя ли я на леглото се събужда  с рев. Не е вярно , че кенгуруто е вредно, напротив повечето ортопеди препоръчват всеки ден поне по 20 мин.  да седи бебето в него , но не помня за кое точно беше полезно  newsm78. След 6 месец едва ли ще го ползваш много защото е  до 9 кг. , а и  ще ти тежи.

Гери свекърва ти ме уби с изказването  Joy Joy Joy Joy Joy

Деси  и Алекс ми е падал от леглото. Беше на около 4 месеца и се търкулна, падна на глава , а краката му бяха на леглото подпряни. Изглеждаше все едно си е  счупил врата.  Като го видях така се разпищях , че чак той се уплаши и се разрева. После и аз, та си поплакахме дружно.
Не се притеснявай те са като гумени в началото  Mr. Green . Следи го да не повръща  Peace

Ние днес сме на консултация и ще ни бият двете ваксини  Sad  От сега ми се плаче . Толкова ми е жал  Tired

# 412
Добро утро от мен, тази  вечер незнам какво му стана ама  в 1 и после в 4 се размърда и в 5:30 беше усверипял да яде сега спи не ме остави да спа а толкова  ми се  спеше 

и за това  съм си  на компа  чакам го да  се сабуди и да яде  и аз да  заминавам  на лекаря за направления   че май ще са  няколко:)
оф  уж ни  бяха  минали коликите ами вчера   цял  ден  пръцка  и се напъва  до  кога ще е така направо незнам    а цяла  седмица беше  толкова  добре

казаха ми че до 6тия месец  ще има  лошо ми става от мисълта  за това нека някой майки  с опит да   кажат от предните  си   би  бебенца  как са били   предимно  момченца:)

а  при нас  е толкова студето днес  добре че майка ми е тук и  няма да  се налага да го вземам с  мен по лекарите

nellyli и аз така мисля за кегурото чак след 6тия незнам дали ще може някой да си носи бебето   вътре

а за столчетатат явно  всеки е на различно  мнение според мен  чак да се изкриви не виждам   как за това си  питах 

аз му слагам една пеленка отдолу на дупето и той стои легнал на  него не   седнал като се  едно  на люлка  е

и на люлката  стои и там съм му  сложила одеалце   че ние с това  малко дупе  ( за разлика от майка му която направо не може да се гледа вече и  съм  силно  притеснена   от вида  на корема   

си  незнам как ще се махне  имам  и стрии които  се появиха  накрая  и сега ще  си   останат   там)

ето  на сега  пак   се напъва оле    така  си мислех  че сме сее   отървали 

направо   ми писна детенцето   ми да се мъчи

# 413
Nellyli  честита месечинка   днес  имате  повод за празник   

да ти е  жива и здрава и да расте  умра  и красива    bouquet  Hug

# 414
Добро утро  Simple Smile

След цели две пропуснати теми най-накрая успях да се докопам до компа  Mr. Green
Та в тоя ред на мисли записТ тъй да се каже, че да не изтърва и тая тема.
Много са ви пораснали бебчета, станали са същински сладурчета, пу-пу !!!

# 415
Аз имам нов проблем, едната ми гърда наполовина е твърда, няма мляко в нея, пробвах да цедя нищо. Наболяваме като я пипам. Правих топли компреси и нищо не помага. Дано да не съм си докарала някой мастит. До миналия ден се цедях много стриктно, защото чувствах напрежение, но от два дни пропускам доста често и веднага проблем. Ако някой знае някакъв компрес моля да каже,

dessince, Най-вероятно са ти се запушили някои от каналчетата (там където е твърдо). Беше ми се случило в началото, от вчера вечерта ми се случва за втори път. Аз по принцип не се цедя, но пък вчера малкият рева много, почти не е сукал и ей ти резултата (толкова бях изтошена, че не ми се цедеше). Миналият път се бях поуплашила и изчетох сто неща. Прочетох, че трябва да се реагира веднага, за да не се задълбочи и до 24 часа е добре да има подобрение. Направи някои (или всичките) от следните неща:
- нека суче или се цеди днес на често (на не повече от 3 часа)
- топли компреси и масажи на твърдото място (аз си бях купила от тези термогеловете, за да не стоя на мивката да топля нон-стоп компреса)
- влез в банята, вземи горещ душ и хубаво с душа масажирай мястото (после може да се изцедиш след банята)
- пробвай като суче да е в такава поза, че долната уста и брадичката да са откъм твърдата страна (защото там засущването е по-силно). Малко е трудно, щото обикновено твърдите места са горе откъм мишницата, ама го завърти някак си бебока.
- докато суче, пробвай да масажираш мястото

Знам, че е досадно, но по-добре да мине бързо. Айде, и аз отивам под горещия душ, че и при мен същия проблем.

# 416
Добро утро и от мен  Grinning !!!

Благодаря на всички за моя тиган.Нали знаете ,че ви обичам  Hug

За кенгурото:
Имам едно розово на Бертони-12-13 лв беше преди 3години и половина.С твърд гръб е  Peace Слагала съм Клавдия на месец някъде вътре,общо няколко пъти.На нея и беше екстра вътре,много го обичаше,само ,че е измислено малко тъпо и тежеста ми пада на раменете отгоре,а не на целия гръб  Close Така,че баща и я носеше предимно  Laughing
За бебе над 6 м. изобщо не виждам как бих го носила.
Виктор съм го носила като беше на 4 месеца в същото кенгуро....Ами тежеше си ми доста ,но си го довлякох де,че имах спешна работа на непроходимо с количка място  Laughing

Предполагам,че по-хубавите и скъпи кенгура ще са по-хубави и по-добре измислени  Peace

Само моето момиче ли спи по цял ден почти  Thinking Че тя си стои само в нейната стая,ходя да я гледам от време на време,че ми домъчнява.Но нито плаче,нито нищо.Само ако е гладна или нас..ана  Laughing  Но и шезлонг не мога да и взема за хола,защото Виктор ще я събори   Laughing Та си я крия оттатък  Mr. Green

# 417
Elif4e И ние  сме така почти винаги   понякога  има изключение но то не  може  без  него

сега  съм го  сложила на гимнастичката   и така  им говори  на игрчките ама   се смеее

така се радвам  че  се заиграва   пуснала  съм  му и  една песничка 

а чакам ПОръчката си  от фишер прайс  с ония лампи  за леглата   да видим  дали ще я хареса:)

а да ви питам вие вярвате  ли в  уруки  ?

# 418
  • София
Здравейте.
За кенгуруто-имам от каката,купихме го като беше на 3-4 месеца и затова питам дали може по рано да се ползва(1-2м).Но да ви кажа след 6 месеца трудно ще носите бебето -тежи.За мен не е много практично кенгуруто,както някой каза ползвах го само да отскоча до магазина и като ходехме до Метро за памперс-там преди не пускаха деца до 7г мисля че беше,а бебета само с кенгуру.Като го купихме в началото тръгнах на разходка с него -ами откачиха ми се раменете и гърба ме заболя(Вики беше на 4 месеца някъде).  И сега мисля да го ползвам да отскоча до магазина например ако е лошо времето и не е за дълги разходки

# 419
Здравейте Simple Smile
Ние тази събота и особено неделята се разпиляхме...Наготвила съм за 4 дни, почистих и изпрах не знам колко перални докато мъжът ми се занимава с бебето. Време за почивка и спане пак не остана ooooh!
Момичета, ако има кой да ви помага - оценявайте го, че ако сте като нас положението е много тежко Crazy Крепи ме идеята, че другата седмица заминаваме за 4 дни за Велинград и ме очаква малко релакс:)
Деси, стискам палци всичко да е наред с малкия Павел.
Кенгуру и ние не сме купили още, но ще вземем. В тази връзка, ако някой може да препоръча модел ще съм благодарна Hug
Усмихнат ден!

Общи условия

Активация на акаунт