Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 957
  • 733
  •   1
Отговори
# 450
[Хоупче[/color], не избързвай с титлите - ще се борим, пък ще видим - шансовете ми да спечеля са големи!!!  hahaha
Как е наш Фифо?  Hug Разказах на Ирина за него вече - да не върти очи по чуждите колички - всичко е решено, та да не се хаби!  Laughing

Фифо цял ден празнува 4-ти юли, бяхме от сутринта навън, на пикник и барбекю - многооооо беше хубаво! Веселба страхотна, много народ, все приятели и познати, пиене , хапване, деца  - пълноооо с деца! И всяко семейство с по две дечица (минимум), а мамите бременни всичките. И ми стана мъчно, защото това са все български семейства, които ако бяха останали в България дали щяха да се престрашат да имат повече от едно дете..... Дано един ден тези деца решат да се върнат в България, дано!

За това, още веднъж, шапка свалям на Спасдиди, Елфи, Мартето и другите мами с по три деца!  bouquet

Иначе, Спасдиди, въпреки многото моми, които цял ден ухажваха Филип, той все за Ирка си говореше и не е давал поводи за ревност!  Mr. Green Flutter А майката на Ирка да ми драсне, моля, една лична бележка с данните за Фейсбука за да я добавя там за приятелка, нали ще се сродяваме  Mr. Green  Hug

Херич, като дойде играчката пиши дали Боримечков я е харесал (дано!  PraynigHug

# 451
Добро утро!
Ето малко снимки от нас:
http://www.prikachi.com/images/248/3532248a.jpg "толкова ми се спи,че едва гледам"
http://www.prikachi.com/images/240/3532240N.jpg Мартин с мама
http://www.prikachi.com/images/238/3532238E.jpg Бебе,мама,баба и прабаба Simple Smile
http://www.prikachi.com/images/244/3532244k.jpg моя опит за питка беше неуспешен,затова питката беше най-обикновена  Blush
http://www.prikachi.com/images/257/3532257n.jpg "размазах се от кеф-цял следобед накой ме гушка"
http://www.prikachi.com/images/262/3532262N.jpg "партито свърши,хапнах и пак съм готов за сън"
http://www.prikachi.com/images/263/3532263O.jpg на най-удобното място

За организацията вкъщи - и аз гледам повече да съм навън,а от работата колкото мога.Не готвя почти.Не си падаме много по манджите,особено лятото.Мъжа ми сега си е вкъщи и много ми помага.Чистенето е почти изцяло негова отговорност.

И нашето носле хърка-къде малко,къде повече.Правя уж каквото мога

Момичета,вчера нали бяхме на консултация и питах педиатъра за ортопед,а той ми каза,че нямало нужда да го водя-той всеки път ги преглеждал децата за луксация newsm78
ама май е по-добре да отида,а?

# 452
Теди - прекрасен Мартин и много хубава мама!  Heart Eyes А снимката с баба и прабаба е просто уникална!    bouquet
И аз си мисля за този ортопед, тук никой не ми е предлагал такова нещо  newsm78 Задължително ли се ходи?
И още един въпрос - всички бебчета ли са ваксинирани в родилния дом с БЦЖ?  newsm78 Филип не е, а разбрах, че в България ги ваксинират и сега съм в чудене ...  newsm78

# 453
Хоуп Благодаря ти! Hug
за ортопеда-не е задължително,но знам,че е добре да се прегледат първия месец и после като проходи.
а от ваксините хич не разбирам,но да-в болницата бият една(за хепатит),на 1 месец е втория прием,и до колкото разбрах на 6 месеца пак.Ама въобще не съм веща в тези неща Whistling
Някой по-запознат ще каже

Аз да си похваля детето,че тази нощ беше изключително примерен.За първи път направи 6 часа пауза.Обаче по закона на гадостта-аз не можах да спя ooooh!

# 454
Ами  незнам как да пиша.Гледам да е като,вас ,но нещо не ми се получава.
И без това гледам,се познавате от доста време всички, и като питам нещо никой не ми отговаря
най- добре е да спра да пиша в сайта ....

# 455
Добро утро момичета!

За кенгуруто - аз имам от каката и мисля да го ползвам и за жоро, за да водим кака на градина.

За спането - мога да се похваля с моето момче вече две вечери заспива в 22:30 ч. и се събужда в 05:30 ч. надявам се това да продължи, че това ненаспиване ми се отразява зле вече. Сега проблема ни е че не иска да яде. До преди два дни си ядеше като пич по 140-150 мл АМ, а сега едва изяжда по 100 мл и започва едно ръмжене, напъване, дърпане даже снощи повърна на фонтан. Незнам какво му се случва! И преди си ги правеше тези неща , но поне хапваше.
Днес се събуди в 05:30 ч. хапна с триста зора и спа до 08:30 ч. Хапна в 09:00 ч. и сега спи. Дано този период да мине бързо.

# 456
  • Стара Загора
Ами  незнам как да пиша.Гледам да е като,вас ,но нещо не ми се получава.
И без това гледам,се познавате от доста време всички, и като питам нещо никой не ми отговаря
най- добре е да спра да пиша в сайта ....
От както пишеш това е първият ти пост с някакви препинателни знаци и точки и се разбира всичко.
По принцип неотговарянето на твоите въплоси може би идва от това, че никой не те разбира какво пишеш...наистина е доста трудно.
И на мен никой не и отговаря ама не ми пречи дет се вика Mr. Green
Хоупчеее като дойде играчката ще кажа отзивите. ОТ Амазон я взех

# 457

Хоупчеее като дойде играчката ще кажа отзивите. ОТ Амазон я взех

И аз ще чакам отзивите Simple Smile а кога я очакваш? В края на месеца чакаме роднини от Англия ако ги има там - да поръчам и аз Flutter

Добро утро!
Ние днес сме на вълна акане...отново  ooooh! Яде като звяр, ака като мравка ooooh! Дано днес да има по-обилно напълнен памперс Praynig

# 458
  • София
 Добро утро!
Теди много сте хубави всички  Hug

Нелили:Избираш си един малчуган и го пращам още от сега в Бистрица ( ако не се лъжа) да свикват заедно децата! Joy

Laughing Laughing Laughing Още от сега ли ? Аз с двама едвам се оправям пък с трима...... Crazy сигурно ще ме пратят на 4-ти километър.
Спасдиди ще имам предвид офертата за   Ясен  hahaha Joy
Хоупче теб защо те няма в групата ни във фейсбука ??? Не може  така да се отцепваш Naughty

Вчера ни биха двете ваксини и плакахме токова жално и аз с нея Sad
Вече сме 61см.и 5,100кг. . Качила е 600 грама, не е много, но не е толкова зле и е пораснала с 5 см.
Май ще бъде като батко си - висока и слаба  Wink

П.П.: Tanpaxo това е форум, а не сайт и не е вярно , че никой не ти отговаря. Давам пример с въпроса ти за захранването. Друг е въпроса , че пропускаш някои неща да четеш.
Всички тук си имаме ангажименти и извън форума и няма как да се отговаря на всичко.
Постовете ти са написани много не ясно. Почваш по една тема ,изведнъж минаваш на друга .  Изреченията ти са дълги и без препинателни знаци, за това са толкова объркващи.
Никой не те гони от тук,напротив няколко момичета вече те помолиха да пишеш по ясно защото не могат да те разберат  Peace

# 459
Добро утро от нас  Flutter !!!

Поличух повикване в 4:00,но после пък чак до 9:00 си спа принцеса Рая.Беше се събудила още в 7.30,но се забавляваше нещо и ни остави да си спим  Party

Теди...много сте красиви всички-бебе,мама ,баба и прабаба  Heart Eyes Мартин е просто уникален,много ми харесва  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Танпахо не се връзвай толкова  Wink Аз чета всеки твой пост и си го разбирам перфектно,просто не мога да ти помогна или коментирам в повечето от случаите и затова си мълча  Blush

Вчера получих ЛС написано на латиница без каквито и да било знаци или главни букви.Ето това се чете трудно  Laughing Но отделих 1 час време да отговарям на момичето подробно,само и само да помогна.Благодарност йок  Laughing Но аз се радвам,че съм помогнала и не се кося  Grinning

# 460
Елис,с теб съм душко Peace.......до края Mr. Green
Има да плащаме членски внос... Twisted Evil

Ние не само днес сме на вълна акане,а от месец насам Mr. Green Не мога повече и това е,опитах какво ли не и нищо не става.Сега и с Лактаната ако не стане-ще се  #2gunfire
С яденето също сме зле,продължаваме да сме в кърмаческа стачка и взе да ми писва на шапката вече #Cussing out

Тапрахо,явно аз съм пропуснала проблема,поради който не искаш вече да пишеш в темата,но не се сърди сега,Хера е права за това на какво може да се дължи,че не ти отговаряме на въпросите,но и като цяло тази тема вече е коментирана толкова много пъти,имаше и други напуснали темата поради тази причина и досега все не исках да вземам отношение по проблема,но сега реших да се вкюча,защото не искам вече да има сърдити,обидени и т.н.На мен също много пъти не ми се отговаря на въпросите,но изобщо не ми пука,в крайна сметка хората не са длъжни да са компетентни по всички въпроси,да не говорим,че като се изпишат след теб 100 нови отговора и твоя пост остава незабелязан в повечето случаи, и темата е сменена отдавна.С две думи-не се сърди,пиши си и си споделяй,питай си,а който може ще ти отговаря,но наистина обърни внимание на пунктуацията,защото е доста трудно разчитането ти Peace

Теди,много сте готини и двамката Hug

# 461
Теди, сладкишче си имаш Simple Smile

Ето една нова статия за проблеми след първия месец - кое е нормално и какво да очакваме (свързано с кърменето)
http://www.podkrepazakarmene.com/325-325.html

# 462
не се сърдя,първо пробвах с запетаи ама гледам че и дръги пишав без тях
nellyli не говоря за всички, може би запетаите са важни за това
после пробвах,без тях и разтоянията уж големи,както и да е просто има неща които
коментирате ,и са ми полезни ,все пак за това е този форум, за да обменяме опит
може би и аз трябва малко да се постарая, в писането,просто не съм свикнала,
Хера не ти всизаш сякаш по рядко:)

Лек ден ние отиваме на разходка  Peace Peace

# 463
Здравейте, майчета,

Слънцето отново изгря на българското небе. И аз набързо да се включа по 1-2 теми, преди да излезем да се насладим на хубавото време.

djidjonkaHug Hug Hug. Пожелавам ти оттук насетне малчо да расте здрав и силен, очевидно имаш борбен юнак. Възхищавам ти се на упоритостта за кърмене и затова, че сте успели пак да се "закачите на цицка" - от това по-хубаво и полезно няма (според мен).

за кенгурото, кошчето за кола и прегледа при ортопед (3 в 1 Simple Smile) - от нещата, изчетени при търсенето ми на слинг, научих 1 (естествено може да не е напълно вярно) - бебетата са създадени и се чувстват най-добре прикачени към майките си (с слинг, цедилка, т.н). Когато това стане, те са в поза ембрион / жабка - огънато гръбче и разтворени крачета. Това, доколкото разбрах, е най-добрата поза за тях. И доста от ортопедичните проблеми, които имат днес, са породени от модата (удобството) да ги оставяме да спят на равна повърхност - количка, креватче. Именно затова ортопедите препоръчват носенето в кенгуро / слинг всеки ден.

Но Naughty - има кенгуро и кенгуро. Нали наистина не вярвате, че кенгуро за 15-20 лв с 2 каиша и плат по средата е достатъчно стабилно и удобно и за мама и за бебе? Аз - не. Вярно, че понякога плащаме за марка, но аз съм убедена, че най-евтиното със сигурност е най-лошо (в златната среда е истината). Но разгледайте в amazon или ebay - хубавите кенгура са по 100 - 200 euro, с колати през гърба и кръста, с ортопедична седалка за бебе. Това според мен е добро кенгуро (и скъпо естествено, затова и ние още нямаме Simple Smile).

За ортопедите - нашата педиатърка също се дърпаше да даде направление, защото не виждала смисъл - всичко било наред. Да, но в разни статии прочетох, че всъщност понякога проблемите при бебетата просто не се виждат с просто око и затова се прави ехограф. Кел файда като го забележиш при прохождането и тогава лечението е много по-трудно. Ето защо ние имаме час в петък за преглед.

Ето една хубава статия по въпроса (махнете спейсовете преди и след -)
http://babysling - bg.com/2011/06/27/%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0/ .

Спокоен ден!

# 464
И един цитат, който Национална Асоциация "Подкрепа за кърмене" публикува в ФБ и ми се искаше да споделя с вас:

Из "Къщата на духовете" на Исабел Алиенде

"Клара обаче беше във възторг от дъщеря си. Сякаш се пробуди от продължителен дълбок сън и откри радостта, че живее. Пое малката в ръцете си и повече не я пусна, носеше я увиснала на гръдта си, кърмеше я по всяко време и изобщо не се съобразяваше с никакви режими, добри обноски и свян — същинска туземка. Не даде да я повият, да я острижат, да й пробият ушите и да й наемат дойка и не искаше дори да чуе за захранване с мляко от лаборатория, към каквото прибягваха всички госпожи, които можеха да си позволят такъв разкош. Отхвърли и рецептата на Бавачката да й дава краве мляко, разредено с оризова вода — отсъди, че ако природата е искала хората да се откърмят с такова чудо, е щяла да направи така, че женските гърди да отделят именно тази комбинация, а не майчино мляко."

Общи условия

Активация на акаунт