Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 901
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
Кой живееше в Англия? Трябва ми малко помощ за една поръчка от там.. що годе супер спешно Simple Smile

# 526
Първо-Буба,не си сама и никога няма да останеш както сме я подкарали с моя юнак,така че когато всички други започнат да ядат,да спят,да не плачат и да акат,си спомни за мен и не се чувствай прецакана Mr. Green

Второ-днес ни беше кошмарен ден,Хера горката беше свидетел на доста сцени по къде що градинки има из СЗ и вече нямам нерви ви казвам хора,идва ми да се  #2gunfire Нищо не яде и това е Twisted Evil Нито иска да суче,нито от шише иска да пие в момента,нищоооо Mr. Green

Трето-Гери,Хера отива баш да си цопне задника в морето този път,така че определено тя ще открие сезона Mr. Green

Четвърто-много яки бебоци показвате,да са ви живи и здрави Hug

Пето-стига с това,че майските бебета били най-красивите,ами ние с априлските грозни ли сме Mr. Green

Шесто-Елис,с теб съм и в това ти мнение,а и как да си изоставя колежката  Peace

Седмо-попрочитайте темата отвреме навреме преди да си изстреляте въпроса,защото е адски досадно едни и същи теми да се превъртат 100 пъти,съжалете ни нас,които изчитаме глупостите на всички Peace

Ееее направо ги докарах като седемте смъртни гряха Mr. Green Днес ми е доста фаталистично Twisted Evil

# 527
  • Стара Загора

Ееее направо ги докарах като седемте смъртни гряха Mr. Green Днес ми е доста фаталистично Twisted Evil
Колежке явно Венци е в Нирвана та си седнала да пишеш....та и до седем го докара Mr. Green
Боримечков нещо беше нервен....ама го изкъпах...дремна малко и сега се чуди за какво да ревне Twisted Evil и то винаги когато сме само двамата...ама мечешка му работа Mr. Green и сега пиша докато той се кара на играчките от шезлонга Crazy
Гери С. както е казала Луси отивам да топя гъзО в морето...а август ще се завърна отново за прегледа на Слави
ЕЛисееееее стига си ме разсмивала бе жена...стреснах Борката чак и се чуди човека какво ПАК прихвана майка му Mr. Green
Лусито днес наисина се изпоти доста от Венци.....милото нещо е в стачка...ама и майка му и тя Mr. Green Колежке требе да ударя някоя снимка на двамата съратници Борис и Венци та да блесне и априлската хубост в темата Mr. Green
Ох требе да събирам багаж а направо не ми се почва лудницата....ако има начин ей така с магическа пръчка да го прая от гардероба на морето...ех равна нямаше да имам Crazy
Нели вземам те бе душа...да си миткаме двете по улиците. То старозагорските кучета ме познават вече...време е за морските Mr. Green
Джей Боримечков е вече на Лактана Био от няколко седмици. Ака си по един или два пъти на ден и количествто увеличи. То с онези 20-40мл. дето живееше с тях направо се бях побъркала Crazy Нещо са разваили АПтамила. Преди Слави нямаше проблем с него...сега обаче намалили суроватката в саото мляко за сметка на някакви други вещества и те причиняват запека. Каза ми го шефката на един детски магазин, от който си пазаря и се познаваме.

а Хера какво му ,има че ще ходи ,че ние сме с запушено каналче , и уж го лекуваме
Ще ходим на преглед за баткото...на почти 5г. е. Искаше ми се да е запушен слъзен канал ама не. Далекогледство+ астегматизъм и мързеливо око...както и да е. Тежки диагнози...надявам се да работим над тях и да преборим проблемите. Моля те, знам че се опитваш да пишеш разбираемо ама не слагай на всяка дума запетайки Crazy
Кво щях да пиша още Thinking ами и да искам няма време...Боримечов ме зове

Последна редакция: ср, 06 юли 2011, 20:35 от Хера

# 528
  • До морето :)
Здравейте! Да дам отчет, че още съм жива. Вчера и снощи диването много слушаше, поспиваше си, но днес  smile3511 smile3511 smile3511 Заспи за 5 минути и се ококори , иска да й говоря, да я люлюм, да яде и знам какво си още.
На всичкото отгоре - как може коликите ни да започнат на 42-я ден?  Banghead Banghead Rage Rage Rage Rage tantrum Rage #Sniper
Иначе видях страхотни бебенца  Hug Пу, пу, ама нашите са си най-хубави наистина  Heart Eyes

# 529
Ха, дюбрютрю и от нас  Mr. Green
Ама много красота в тази тема, много нещо - то Хубавата Елена и хубавата и майка, та страхотните сладурчета на Тони-ст как нанкат, кравичко и Митето на мама зайка, пу-пу, най-красиви са нашите бебчета!  Hug Гери С пак изби рибата с реплики  
Пишката, забелвам я, понеже и вчера говорих с поредната мама на голямо момче вече, която се оплака, че и тя не барала ..трябвало всяка вечер при къпане да се дърпа като банан все едно.  ...
Laughing
Елисче, ще идвами аз с теб, в морето да се меткаме, току виж ни тръгнала кърма  Mr. Green Hug
Jenajena, приличаш на 20 годишна девойка - не е комплимент!  Hug
Бубе, какво стана с Ралфи?
А Хера ще ни изостави и отива на море?! Еййй, не я е срам, значи ... Crossing Arms

Имам две питания - кога започват да си държат главата стабилно и кога могат вече да сядат ?

Ето и нещо, което може би сте чели, но е много хубаво...и е истина:

Преди да стана майка
Преди да стана майка спях толкова колкото поискам и никога не се безпокоях за това в колко часа да си легна. Миех си зъбите и се сресвах всеки ден. Гримирах се, обличах костюм и отивах на работа. Преди да стана майка. чистех веднъж в седмицата. Можех да режа домати за салата, но не и да готвя пиле фрикасе и още поне двайсет вида манджи, които да стават и за децата, да меся питка "слънце" за прощъпулник. В 5 часа сутринта. Не знаех, че ако аз ям марула, съдържимото в памперса ще има вид на пюре от спанак. Не се препъвах в играчки и не учех приспивни песни. Не бях чувала думите "манту", "коластра", "дифтерит". До преди да стана майка никой не се е осмелявал да повръща върху мен. Никой никога не се е напикавал в скута ми, не ме е плюл, не ми е дъвкал пръстите. Oще по-малко съм си представяла как някой смуче циците ми почти денонощно и ме ползва за залъгалка. Ха, опитай се да изтръгнеш пиявица! Гладна. Напълно контролирах разума и мислите си. Спях нощем. Имах време да сънувам. Не бих повярвала на никой, че с 3 сантиметра разкритие, ден преди да родя, ще правя формички в пясъка. Преди да стана майка никога не се е налагало да удържам с все сила ревящо дете, за да може доктора само да надникне в гърлото му. Не знаех как се облича октопод с една ръка. Никога не бях гледала пълни със сълзи очи, готова сама да се разплача. И не знаех какво е да замреш от щастие при вида на детска усмивка. Не допусках, че няма да мога да изгоня някой от собственото ми легло и да отмествам леееекичко босите му крака от устата ми докато спи. Да пера насрани гащи и да изчегъртвам аки изпод ноктите си. Не знаех, че целувката ми може да лекува. Преди да стана майка Не бях държала в ръцете си някой просто, защото не мога да се отделя от него. Да дишам с него, да туптя с него. Да разказвам "трите прасета" в стихотворна форма и да лазя, ръмжейки като вълк. Сърцето ми не се беше разкъсвало на милиони парченца, когато не мога да успокоя болката сега и веднага и да слагам лепенка на въображаема смъртоносна рана, побираща се в рамките на червена точица върху пръсчето. Не съм подозирала, че някой толкова малък може да има най-голямото значение. Не знаех колко е важно да не мигаш, защото тя току- що заспа. Не мислех, че мога да обичам толкова горещо. И през ум не ми е минавало, че някой ще рисува дълги черти върху безупречно боядисаните ми стени и ще казва, че това са самолети. И още по-малко, че аз ще им се радвам. Преди да стана майка Не знаех, че моето сърце може да живее в тялото на някой друг. Не знаех какво щастие е да кърмиш прегладняло дете с болка от разранени, кървящи зърна. Преди да стана майка не се събуждах на всеки 10 минути само за да проверя, че диша. Идея нямах колко непоколебима и уверена мога да съм дори и когато двама доктори в Пирогов ме задължават да оставя детето си на системи с антибиотик. И след това да рухна безсилна на бордюра пред болницата. Прилошаваше ми при вида на кръв. Не знаех, че съм способна да съпреживявам така силно и да чувствам така дълбоко. Изпитвах ужас от варицелни пъпки. .........

Превърнах кошмарите си в щастие! Станах майка!

# 530
Кой живееше в Англия? Трябва ми малко помощ за една поръчка от там.. що годе супер спешно Simple Smile
Лейди Диди е в Англия, но рядко гледа в нашата тема, пиши и на лични  Peace

# 531
Хоупче,  Hug Чела съм го това, но всеки път ми се насълзяват очите..

# 532
  • Стара Загора

А Хера ще ни изостави и отива на море?! Еййй, не я е срам, значи ... Crossing Arms

Имам две питания - кога започват да си държат главата стабилно и кога могат вече да сядат ?
Хич не е срам даже искам да ви кажа Mr. Green Mr. Green
По принцип главичката вече трябва да я позадържат. Към 3м. стабилно вече.
До към 5м.-6м. трябва да сядат....но всичко е относително. Така мисля аз и по спомени от Слави.
Макар, че вече Борис скача като луд в ме...а май е рано...диване такова Twisted Evil

# 533
Голям рев, а и аз съм го чела.
Днес голяма разходка от 10ч.  до 16,30 ч. Павел спа като път, ще видим през нощта как ще е.
Искам и аз на море. но може би другия месец

# 534
  • София
Разплака ме бе Хоупче-държа Маги и капят сълзи по нея! newsm45
Сега се замислих, че съм безкрайно щастлива и благоловена, че отново съм майка! Някой ден всички ще си спомняме с умиление за преживяните моменти с малките човечета- само да сме живи и здрави и внучета да дочакаме от тях! Peace
Иначе.. за комплимента- благодаря ти, много си мила! Hug
За главата:към 3-ти месец я държат добре, за сядането- половин година е границата горе-долу!Май по рано не бива да ги слагаме, ако те сами не се изправят!
nelka_bg : Коликите са се появили късно, но за сметка на това ще минат бързо! Peace
За ''майските '' бебета: Мамите са прави: по- добре да ги наричаме бебетата от майската тема! Не е от значение кога сме родили, важното е, че сме заедно и даже приличаме на едно голямо семейство! Peace Някой ден сме весели, друг път тъжни......но има с кого да споделим! txtloves

# 535
  • София
jenajena, струва ми се много дълго това "бебетата от майската тема"! Пък и поне за мен като се каже "майските бебета", "нашите бебета" и т.н. - това включва всички бебоци в нашата тема.
А мен ми е интересно моята като въобще не иска да си вдига главата в легнало положение (само се сърди като я сложа по корем), дали ще си развие добре мускулите на врата?

# 536
Здравейтеее  Grinning

Днес направо съм луднала от обиколки не можах да изчета всичко,но утре обещавам  Peace

Само ще се отчета от консултацията ни : за един месец сме качили 1.300 кг и 3 см  Peace Малко множко и се стори на доки,но иначе всичко е ок  Peace Биха ни и ваксина  Peace

# 537
Отчет да дам от консултацията: Пак не ни биха ваксината, защото Еди има конюктивит на оченцето, но не било сигурно, може да е леко одрано от детето... даже сега като гледам май е добре.
Но педито каза, че може да е някаква инфекция и отложихме ваксината. Сега ще давам някакви капки, оксилококциом (много трудна дума бе пфуу  Crazy), вит. С.
На килограми сме 5.180кг, за месец сме наддали 960 грама... Педи каза че нормално е да бъде над 750 до 1.200 - 1.300...

Хорааааааааа детето се наяде в 17.20 часа и от 18.00 часа спи многооо здраво, трябваше да го къпя в 20.00 и да яде в 20.30, НОООООООООО ТОЙ СПИ! Реших че днес само ще го подмия набързо под мивката само и това ще бъде, ама защо не се събуди да яде е въпроса?  newsm78 Tired Всички сме в шок в къщи... само дето ММ каза, че тая нощ отива в кухнята, щото подозира че ноща ще бъде ДЪЛГА!
Проверих го за температура - Няма!

Аз отивам да ям, че умирам от глад!  Mr. Green

# 538
Добър вечер!
Марта лесно е да си млад и хубав,по-трудно е да си не толкова млад и хубав.А пък ти точно неможеш да се оплачеш в това отношение  Peace
menyanthe на мен доки ми каза(и показа) като го сложа по корем да му опъна крачетата и да му натисна дупето.Това ги кара да си вдигнат главата.Може да пробваш
Елфи Браво на Рая!
Хоуп много трогателно!Наистина да си майка е чудо!

За отслабването и аз мисля,че си е до човек,както и качването.Аз за сега свалям,ама то 25 кила така ли се свалят.А пък и на къде повече да качвам  Whistling

Искам и аз на морееееее  Sad тази година май ще е първата откакто се помня да не видя морето....много жалко

# 539
Хоупче,това ми го прати моя приятелка докато бях бременна,що сълзи пролях тогава,смятайте при тези бушуващи хормони,въпросът е,че и сега ми се насълзиха яко очите като го прочетох и смятам,че колкото и пъти да го прочета винаги ще ми действа по този начин Peace

Нелка,дано отминат бързо коликите,защото ако са като нашите д.... да ти е яко Mr. Green

Елфи,снахата ми много порастнала,тя надминала моя манекен Heart Eyes

Хера,ще те набия(знаеш за какво говоря) Joy

Марта,както винаги разумна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт