Лято е - слънцето пече, на МАЙ-ска мама и се ходи на море! - Тема 2

• 27 953
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Благодаря за пожеланията, момичета  Hug
Честит имен ден и от мен на Нелка и Нелили - ако някой друг носи това име - да се чувства поздравен. Бъдете здрави и много щастливи момичета Hug
ljufis - как добре те разбирам. Освен да си основен клуб на програмистката съпруга. И Никито ще се включи, нищо че се ослушва Mr. Green С тази разлика, че ММ не работи като се прибере, но все търси, учи, гледа - и все неща свързани с работата му. А ако иска да разпусне - ме изпраща при бебето да спя и играе до посред нощите. Което пък мен не ме устройва, защото искам да си ляга с мен и сутрин ако малката се размрънка да си играе с нея, за да мога да поспя Mr. Green Ми лоша съм, какво да правя Crazy

# 586
Добро утро и от мен! Пак станахме в 10 ч. Rolling Eyes Дано поне довечера малките тирани да заспят навреме...

Буба, дано малкия герой преодолее бързо проблема и да се радвате всичките 4-ма в къщи един на друг. Praynig

Шени, честита ви годишнина - още много щастливи години заедно.  bouquet

Честит имен ден на Нелка и всички, които празнуват днес.  bouquet

ljufis, ако знаеш как добре те разбирам. Моят мъж не е програмист, а физик и също работи доста, включително и в къщи. Когато бях само с Рая се грижихме за нея двамата и някак по не усещах липсата му, а сега е различно. Но пък той е намерил начин. Става по-рано, излиза за работа и се връща по-рано. Излизаме заедно след вечеря на голяяяма разходка и почти изцяло е поел грижата за каката вечер. А събота и неделя често го оставям сам с децата за час-два докато обиколя магазините, или просто открадна малко време за себе си. Малкия още не разбира, но Рая много се радва да е с него понеже ѝ угажда за всичко и големи игри падат. Вярно, че понякога е изморен, но пък общуването с децата го разтоварва и откъсва от проблемите, които решава в службата. Та си мисля, че е полезно за всички ни едно хубаво разпределение на емоциите и преживяванията. Peace

# 587
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА НЕЛИ-ТАТА НИ! Да сте живи и здрави и дъъъъъъъълги години да се радвате на децата си!  Hug

Шени, да сте живи и здрави и да отчетете още много годишнини!!!  Hug

Нелли, Херко, ще пусна снимки довечера да видите таралежа! Предупреждавам, че е морски - затова е понабръчкан от водата!!!  hahaha
Вие сте я виждали във ФБ, но ще я пусна и тук!

Сега събирам багаж за Троян - заминаваме за 1 седмица! Хера, как се оправи с багажа така бързо? Аз съм явно много бавна и все се бутам!
Е, трябва ни бус да се придвижим! Многодетните мами - как пътувате с толкоЗ деца, колички, багаж?!?  ooooh!  Thinking Някой въобще пътувал ли е по за дълго, и има ли някакъв трик с багажа? По обикновения начин не става - не се събираме в колата. А колата е пежо-комби-бая дълго, ама на - не стига!  Crazy

Марта, то какъв клуб - ние направо сме си двойка!!!  Joy

Бубе, дано днес Ралфи да е по-добре! Много  Hug  Hug и за двама ви!

# 588
  • До морето :)
ММ не е нито програмист, нито физик, но пак няма време за нас. Знам, че работи много и всичко го прави за мен и Ели, но ми се иска да излезем един нормален следобед тримата, да се разходим, а стане ли 17ч. той излиза и се прибира в 21:30. И да не мислите, че до 17ч. е бил вкъщи, нееее, към 15ч. се прибира от едната работа, дремва малко (защото е станал в 5ч.) и отива на другата. Една ми се поне една вечер в седмицата да отдели за нес  Confused А и откакто се примести в другата стая ми е съвсем терсене. Онази вечер спа при нас - ами не става работата  ooooh! Той спи леко, малката се размрънка нещо на сън, той скача да види... Луда работа  Sad Иначе вкъщи помага с каквото може - готви, мие чинии, разтебва, ама понякога имам отчайваща нужда от съпруга си  Tired Ама май така ще го караме лятото, а зимата ще се гледаме  Tired Иначе за гледането на малката - Той не знаел как да я успокои, а аз съм знаела  ooooh!
Спирам да се оплаквам, че мога да пиша, да пиша... и въпреки всичко - за мене си имам най-прекрасния съпруг, а Ели - най-добрия баща  Mr. Green
Maria_I, не знам с Ели на Адашчето дали си приличат, но ММ като видя снимката на Валентин ме пита от къде имаме такова боди  hahaha

# 589
Здравейте момичета! Аз пак четох на килограм....

Бубе, имаш мнооого стиснати палци. Дано всичко минава по-бързо. Радвам се, че си намерила "нормална" болница (предполагам, че е тази във Виница).
Всъщност влязох да ви пратя ГУШ на теб и Ралфи.....

Моята "аларма" за храна се включи и офейквам....
До по-късно!

# 590
Честит имен ден на Нелитата   bouquet  bouquet  bouquet
ljufis за ММ като чета все едно аз съм го писала,само дето не е програмист.Опитват се бащите да помагат.Като си дойде и малката надува гайдата,а цял ден е била тиха и кротка... дяволче е.
За пътуването не ми се мисли....колко багаж трябва да повлача,като тръгнем с малката някъде.
За майчинския инстинкт-ами явно всеки го изразява по различен начин,а аз като по "студен" и пестелив на показване на чувства човек, съм  можеби по сдържана.

# 591
Честит имен ден на празнуващите!!! Да ви споделя резултатите от срещата ни с педиатъра този месец, +2 кг от 4,200 до 6,200 и цели 8 см до заведните 64 см, д-ката щеше да падне от стола, ама да не мислите че тая шия е от туршия, става с ядене smile3521, което не пропускаме за нищо на света, може да не спим, нооо ядем задължително независимо че е 2 през ноща и на мама и се спи smile3503!!!!
А ние  luvbed на 45 ден след раждането!!! Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 592
 Момичета, благодаря ви от сърце за стиснатите палчета, позитивната енергия, мисли и кураж, който ми давате! Благодаря и от името на Рафаелчето  newsm51

Днес нещата при нас са една идея по-добре по отношение на кашлицата и секретите, но в резултат на антибиотичното лечение, му докарахме леко разстройство. Сега ще го борим и него.

Гери, да, всичко това от едно задавяне...случвало се е 100 пъти, но на 101-я, ето ти проблем...  Confused Всъщност, както обясних, при задавянето той аспирира (вдиша) нищожно количество мляко, което е довело до развитие на целия този възпалителен процес, който е нормален като реакция на организма към чуждото тяло (млякото се явява такова )

Детската болница е специализирана болница за активно лечение по детски болести  д-р Лисичкова. Ето линк: http://www.lisichkova.com/

За наш късмет и съвсем случайно се оказа, че доверената ни лекарка, която бях споменала, че ще търсим също е започнала работа тук. Не я намерихме на старото и работно място и не знаеха къде е в момента, но за наша изненада я видяхме в отделението на болницата   Crazy

Завеждащата отделението д-р Неделчева също се оказа много позитивна и допринесе в голяма степен да се успокоя и да повярвам, че сме на точното място.
Честно казано не знаех, че във Варна има такава болница и малкото отзиви, които успях да събера във времето от 4 през нощта, до 8 сутринта, бяха все положителни, та наклониха везните в тази посока.
Знаейки какво представляват държавните болнични отделения със стаи с  по 5 легла и отделяне на майката и детето от бащата и света  Stop , и атмосфера,която цари там, съм благодарна, че все пак имахме избор. Тук, мога да кажа, че като условия и отношение се доближава много до това в Америка (понеже имам база за сравнение) Heart Eyes
Дано всичко се развие благополучно за нас (както ни уверяват всички тук!) и скоро ни изпишат  Praynig

Ще ви държа в течение. Така или иначе тук има нет, така, че не е проблем да влизам и да пиша редовно  Hug

Момичета, благодаря ви още веднъж!  Hug  Hug  Hug

П.С. Все се каня да ви питам, на вас като пишете във форума, прескача ли ви полето където въвеждате постовете/съобщенията си?! От който и компютър да пиша, все едно и също, което ми навява мисъллта, че проблема е във форума!  Tired

# 593
Здравейте момичета! Аз пак четох на килограм....

Бубе, имаш мнооого стиснати палци. Дано всичко минава по-бързо. Радвам се, че си намерила "нормална" болница (предполагам, че е тази във Виница).
Всъщност влязох да ви пратя ГУШ на теб и Ралфи.....

Моята "аларма" за храна се включи и офейквам....
До по-късно!

Hug

Не, не е тази във Виница.. Навремето като я отваряха (нещо Евроопейска болница ли, как се казваше, забравила съм!) ме каниха да работя там. Но нещо не се получиха нещата, искаха един човек 1000 дейности да върши, а и заплащането не можах да си договоря каквото ме устройваше, та се отказах.

Тази болница е дефакто само едно отделение- специализирано, детско.
Абе да не ви се налага на Варненки, ама ако все пак допрете, можете да разчитате на специалисти. Все пак крайни отзиви ще дам накрая....  Praynig

# 594
  • Добрич
Здравейте момичета!
След като не успях да се свържа с лекарката си, днес съм на контролен преглед след раждането... да видим! Ще пиша после резултатът.
За пътуването - ние ходихме вече на една кратка почивка по южното черноморие и с двете коли  Laughing
Просто количката заема сама един багажник, та за останалия багаж място нямаше!  Grinning На малкото човече му се отрази много добре и спа през цялото време. Утре отново поемаме в същата дестинация, дано и този път да мине гладко пътуването.
За ММ - абсолютно в същата ситуация сме и ние вкъщи. ММ също се е срастнал с компютъра си, защото цялата му работа е на него. Друг е въпроса, че на компютъра си се и разтоварва  ooooh! та понякога ми лази сериозно по нервите и си го хокам периодично  Laughing
Честит имен ден на именничките! Да са здрави и щастливи!
Буба, бързо оздравяване на Рафаел! Сигурна съм, че всичко ще бъде наред!

И накрая... Честит ден на шоколада! Аз ще го отбележа празника подобаващо, макар че за мен всеки ден е Ден на шоколада!  hahaha

# 595
  • София
А ММ- от 1-во до 15-то число със сигурност пътува из страната, а от 15 до 30 пътува по подразбиране! #Cussing out #2gunfire А, на всичкото отгоре и ме ревнува-луд човек! Grinning
 Всеки ден му се карам да си намери нова работа, че дори и с децата се справям някак, но ми е много мъчно за него! Sad Но...кой е казал, че живота е справедлив...особено за жените Mr. Green
За колата: аз съм номер едно в побирането в малка кола! Peace В момента имаме едно рено-клио, преди 2 години ходихме на море с 3 деца( мъжа ми има голяма дъщеря) и събрах всичко в него та и място остана! Heart Eyes
 Хората ни гледаха и мислеха, че сме луди, даже, на изхода на Проморско един полицай като ни видя- брои, брои.. и накрая се отказа да  ни проверява! Joy
Ако тази година ходя някъде с 3 деца мисля, че пак ще се справя, защото нашата количка е много компактна! Peace Но тъй или иначе вече е крайно време да се сдобием с ван или поне с някое голямо комби! Hug
Бубе: Бързо да минава лошото и да остава зад гърба ви! Hug И при мен прескача полето- явно е от форума!

Последна редакция: чт, 07 юли 2011, 14:29 от jenajena

# 596
 Момичета, извинете, покрай тревогите, съм пропуснала- честит ИД на всички майски Нели-та и весел празник на Шени и съпруга и!

bouquet

И аз да се похваля тихичко, дано да не е временно, но от три дни, Рафаел увеличи дозата на хранене и вече не яде 90 мл с 3 лъжички Ам, а 110 мл с 3.5 лъжички. Изяжда си всичко повечето пъти и това увеличи и разстоянията между храненията и вече се храни не на два часа, а на три  Heart Eyes Много съм доволна, дано така остане, че това постоянно хранене ме изтощи тотално  ooooh!

Иначе наддава добре. В момента е на два месеца и 5 дни. Теглиха го в отделението и е 5.300 кг. Общо от раждането е качил 2 кг и 400 гр, което прави по около 1200 гр на месец.

Марте, мерси, миличка  Hug

Благодаря и за инфото за форума- дълго мислих, че в мен е грешката, но наскоро седнах на съвсем чужд компютър и там също се оказа, че прескача, та разбрах, че вероятно повредата е в самия форум. Мен честно казано това ме изнервя ужасно много!  Stop  Sick
И още нещо да ти кажа- ти затова си се навила на трето дете, щото си знаела, че имаш шанс за момиче- щом мъжа ти вече има една дъщеричка, значи си взимаш изпитан, така да се каже, материал.  Mr. Green  bowuu
А при нас като се оказа, че и второто е момче, майка ми се шегува и вика "Ааа, не можеш да се сърдиш на Спас  Naughty, ако го беше взела след като вече е имал други деца и да знаеш какви деца прави, да знаеш какво можеш да очакваш..но в този случай само можеш да екпериментираш. Пък като се знаеш какъв си карък, къде си тръгнала да се пробваш"   Joy
Това, пак казвам е в кръга на шегата, разбира се като сме си говорили с нея на тая тема  Crazy

Но то верно ми казваха хората, няма значение какво е, то си е твое и ще си го обичаш независимо дали е момче и момиче. Е, прави са. Знам, че всички майки са така към децата си , но голяма душичка е малката ми шушулчица...  Heart Eyes
И ние живот и здраве, ако е рекъл Господ планираме трето детенце, пък накрая ако ще и с три момчета да се окажа, каквото, такова, не мисля, че ще съм по-малко щастлива  Wink

Айде, тичам да правя инхалацията с Вентолин, че стана време..

bouquet

# 597
Здравейте мамчета и бебоци! Hug
Буба, изпращаме ти много прегръдки и стискаме палчета с малкото Йони. Hug Hug Hug  newsm17
Шени, Честита годишнина! Продължавайте все така да се обичате и да бъдете много щастливи! Heart Eyes txtloves  loveuuu
Честит имен ден на nelka_bg и nellyli. Много да ги слушат бебоците.  newsm51
Пожелавам скорошно оздравяване на прекрасните момчета на jenajena и nellyli. Praynig Hug
Наистина, че нашите априлски и майски бебоци са прекрасни.  Mr. Green Heart Eyes
ljufis, напълно те разбирам Simple Smile Ама аз съм достатъчно гадна, за да му кажа да си върши работата след 12 Simple Smile, когато аз и малкото спим Simple Smile  Twisted Evil
Шени, игрите са краста, аз до 8мия месец цъках World of Warcraft Simple Smile Сега просто нямам време - вечер много ми се спи, но заместих с игрите от фейса Simple Smile Нека си цъка момчето - нали така идва хляба, аз затова не спирам  Mr. Green А писането на код - си е  thumbsup Mr. Green. Сега съм дала почивка от програмирането, но пък не се разделям от лаптопа  Crazy Mr. Green
Видях, че сте засегнали темата за кенгурутата - ние имаме на Tigex - много съм доволна - малкото спи идеално там. Нали се стягаме за концертите в Каварна Simple Smile  motor .Беше на около месец, когато го използвахме за първи път. А нали и ортопедите препоръчват за тях Simple Smile

А малкото Йони - за 50 дена е пораснала с 9 см и е качила 2 кг Simple Smile Тя е от тези бебета, които само ядат, но не спат Simple Smile - отрича спането Simple Smile Имаме си пъпчици, които педиатърка каза, че са от прегряване - да ама не, получихме алегрия от Себамед - има ли някой бебок с такъв проблем ?И сега сменяме козметиката на Биодерма и ще видим за какво става въпрос Sad

Предварително се извинявам за дългия пост.
Хубав и бирен ден  Mr. Green

# 598
Ники, много пораснало Йонито:)

Нека си цъка момчето - нали така идва хляба, аз затова не спирам  Mr. Green
Аааааа, той иска и аз да играя, да "подкрепя индустрията" и използва същият израз - "нали така се издържаме". Ама за седем години не успя да ме запали, оттук нататък едва ли ще успее. Надеждата му е Алейна - от сега и говори за игри hahaha hahaha hahaha
Бубе, радвам се, че са по-добре нещата при вас. Hug
Аз да се оплача от майка ми. Обаждам и се и споделям, че малката не иска в количка и реве, а тя ми казва - научи я. Питам как да я науча- ами да си поплаче. Ама се ядосах. Питам - значи а я оставя да плаче, без да си има идея защо - ами тя не разбира, тя е толкова малка. Отговорът беше - като на приемаш съвети, не се оплаквай #Crazy #Crazy #Crazy . И това родната ми майка - нямам думи Crossing Arms
Оплаках се ooooh!
Мами, препоръчайте ми репелент, но да става и за бебето. В чуденка съм какъв точно да си взема newsm78

Последна редакция: чт, 07 юли 2011, 15:16 от princess SHENY

# 599
Честит Имен Ден, скъпи Нелита!!!! Да сте живи и здрави, да ви слушат мъжете, да ви радват децата! Прегръщам ви силно Hug Hug Hug

Бубе, миличка направо ме хвърли в шах с това задавяне, ние също много се задавяме, има ли начин как да се предотврати това  Confused Ти си поредната майка, която е доволна от тази болница!

Шени, миличка честита ви годишнина! Много години още да се радвате един на друг и да се обичате и разбирате, да отгледате много здрави и щастливи деца!!!

Колкото до майка ти, не се притеснявай, не се къхъри... всички са еднакви и при мене е така, луда работа... понякога със свеки намирам по - често общ език, отколкото с майка ми!  Tired
А колкото до количката, не обича да се вози ли? ХМ, не е добре това... ако и предлагаш биберон докато е в количката няма ли да се усмири Али... дано да свикне, че иначе си е мъка...

уф, ние се люлем ли люлеем... днес така обърка графика ...

Тони, миличка, искам да ти се извиня за това че обърках, че имаш батко... Да е жива и здрава каката и много да те радва  Hug

Общи условия

Активация на акаунт