Отговори
# 150
Сиси Дак, Василиса честити рожби. Да са много здрави, силни и щастливи деца. Бързо възстановяване на вас!   bouquet
Бремелинки,  хайде не останахте...Стискаме палци, че още 2 дни има от юни  Wink
На нас снощи ни пристигна Инфакол-а от Англия. Силно се надявам да е наистина толкова добър, колкото казват  Praynig Хем ние да се поуспокоим, хем малчо, че пусти колики, не се траят. Аз не ям почти нищо - сутрин: овесени ядки със сушени плодове и кисело мляко, иначе ориз, картофи, месо и между другото жито с мед и орехи....  chef
Ние сега сме си навили на пръста да си купуваме фотоапарат, та тези дни това са ни вълненията  Grinning
Приятен ден от мен, влизам в банята  Peace

# 151
Добро утро, дами.
Влизам набързичко да почерпя за месечинката на моят най-малък мъж.
Слънчев ден от мен. Hug

# 152
Иначе той е порастнал много-последната седм.е качил 280гр.и съм много доволна,че явно кърмата ми е добре засега(за протокола-не цедя).Откакто ми се регулира и гърдите ми поомекнаха,обаче,сякаш не му харесва толкова много да суче от тях(усещам лека нервност и раздразнение като го храня),защото са меки.ЛЛЛ,Ани2,мислите ли,че е възможно да е от това или пък не му е достатъчно млякото(т.е.нуждите са му се увеличили),а те още не са "откликнали"на увеличеното търсене?Започнах да го слагам и на др.гърда,като усетя,че започва да се дразни и той продължава да се храни.И друго-днес започнах да пия от лактогонният чай(българският)и се чудех дали тези 500мл.разделени на 3-4приема за ден,които препоръчват са достатъчни,или мога да пия и по-големи количества?Благодаря ви предвариелно!  bouquet

Здравей, Avgusta 21!

Много добре си се сетила да даваш и втората гърда на всяко хранене! Наистина, когато се водим по детето, най-лесно разпознаваме и се отзоваваме на нуждите му.
Много майки споделят, че кърменето кожа до кожа (Георги е само по пелена, а ти си разгърдена и той лежи непосредствено върху кожата ти) има чудесен ефект за успокояване на бебенцата и задържане на вниманието им към кърменето и гърдата. Можеш също да опиташ да го полюляваш нежно, да му тананикаш или пееш тихичко или да кърмиш в слинг, докато вървиш и отново полюлявайки го. Кърменето в тиха и леко затъмнена стая също има добър резултат при бебета, които нервничат и/или се разсейват на гърдата – по този начин външните дразнители са сведени до минимум и бебето може да се отдаде единствено на кърменето.
Възможно е и нуждите на Георги да са нараснали и да опитва да даде знак, че тялото ти трябва да увеличи производството на мляко Simple Smile В този случай предлагането и на двете гърди на всяко кърмене и често сучене – на 2-3 чАса, обикновено дава добър резултат.
Възможно е Георги да е по-нетърпелив да задейства рефлекса на потичане и да тръгне по-силна струя мляко. Ако мислиш, че това е ситуацията при вас, би могла да опиташ с компресия на гърдата да му задържиш вниманието и да увеличиш притока на мляко. Повече за компресията може да прочетеш в тази статия, а ето и клип:
Ако искаш, прелисти и тази статия за т.нар. лактационни кризи – детето преживява скок в растежа, енергийните му нужди нарастват и има нужда от увеличена дажба Simple Smile
Относно течностите – при всеки е индивидуално, но обичайно за по-добра лактация се препоръчва леко увеличен прием на течности от този, който жената обикновено поема през деня. Освен лактогонния чай, можеш да приемаш и други течности – вода, прясно изцедени сокове, или храни, за които се счита, че имат добър ефект върху образуването на мляко – варено жито, овесени ядки, сурови ядки, например.

# 153
Честито на Сиси и Василиса!
Момичетата, които кърмят позволявате ли си да пиете кафе и да ядете шоколад?Тия дни много ми се яде сладко, но не знам как ще се отрази на бебо  Rolling Eyes

Вчера бяхме на първата си консултация и за 18 дена е наддал 1 кг и вече е 4100!Явно се кърмим успешно въпреки притеснението ми че се насуква за 5-10 мин и то само от едната гърда.Аз не се цедя,но видимо имам доста кърма  Mr. Green.Моят хубавец отказва залъгалката.За сега няма колики  Praynig дано и занапред да ни се разминат.

Пожелавам на всички 2 в 1 леко раждане!Още малко ви остава!

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 09:42 от Krisi_fil

# 154
Честито на Сиси и Василиса! Да са ви живи и здрави дечицата.

Василиса, наистина е доста неприятно да се мъчиш 13 часа и накрая пак да не може да излезе бебето. Тя си е доста голяма госпожицата!  Wink

Честити месечинки на Нико и Йосиф!

Криси, аз хапвам по малко шоколад. Примерно по една бонбона или парче шоколад. И аз не мога без него. В умерени количества нищо не вреди.

# 155
Василиса, честито. Да сте живи и здрави и бързо да се възстановиш. Не е приятно, че така си  се измъчила, но всичко ще мине и замине.

Криси, аз си позволявам по 1 кафе понякога и шоколад от време на време. Гледам да е веднага след като съм се изцедила, че да има време да отшуми. Но в периода на силни колики внимавах.

Честит първи месец на Нико и Йосиф. Да са живи и здрави.

То всеки ден ако се пише честит празник на Нико, май в нашата тема няма да се сгреши.  Peace

# 156
  • Sofia
Сиси, Василиса, честити бебенца! Да са ви много здрави и да растат добри и щастливи деца! Бързо възстановяване на вас!
Василиса, дано бързо забравиш неприятните моменти от раждането!  Hug

Честити месечинки на Никола и Йосиф! Simple Smile

meryty, така се прави - отиваш в болницата и казваш - идвам да ме приемете в Патология, защото преносвам 7 дни! Няма как да ти откажат (ако имат места, защото за мен едва се намери и щяха да ме препратят в друга болница), ако нещо се направят - споменаваш лекарката ти, че те праща или направо й звъниш.

Ваче, ти се смееш, но след 20 години някоя девойка май ще плаче  Cry - стискай палци да не е твоята!  Laughing
Уф, да се очовечи малко и ще се стягаме, хич не обичам да ми виси някой на ръцете целодневно.  Confused

Криси, аз за последните 9 дни съм изяла сигурно 3 кг шоколад поне  Crazy Не мисля, че някак му се отразява.

Биберон и аз давам понякога, макар че ми се ще да го избегна, но понякога не издържам. Мъж ми пък нон-стоп му го бута и ме дразни. То бебето и без това в 90% от случаите го плюе де... ама да се намираме на работа.

# 157
Добро утро на всички Simple Smile
Честита месечинка на Йосиф и Нико, да са ви живи и здравички бебенцата и по-малко колики оттук нататък  Peace
Честита радост на мама Василиса, Сиси и Села_ви- пожелавам много здраве и само хубави моменти с бебоците  Hug

И аз тъкмо си мислех да ви питам за кафето - много ми липсва сутрешното кафе, ходя като пребита поне половин час, докато се освестя. Някоя от вас пие ли сутрин - като се има предвид, че малкия няма колики още  Rolling Eyes
Ваче, и аз съм фен на Сашата, голяма е сладурана  Mr. Green
ПаО, как сте, мила  Hug. Почнаха ли ви коликите? Иначе за бибата - аз я давам само когато много се изнерви - примерно когато го къпем, докато го обличаме и вече е озверял от глад  Mr. Green Ама определено Алекс не я предпочита...
Чин, много кофти това с парите ... И аз съм на ОББ, но много ме дразнят, за всяка една услуга искат пари, а пък имам и кредитна карта към тях, лихвите са високи доста... Tired Ама нямам възможност да я ликвидирам наведнъж...
А за секса - някъде четох, че е безопасно да се започне 5-та, 6-та седмица след раждането. Разбира се, това е строго индивидуално, според мен когато се почувствам добре и в състояние то ще си се получи от самосебе си Simple Smile
А ето и закуската за днес Simple Smile

# 158
Честит първи месец на Нико и Йосиф !!!  Tada Колко бързо върви времето, докато си честитим раждането и вече започваме да броим месеци  Grinning Много е хубаво! Hug
Аз си пия по едно кафе сутрин. Шоколад по принцип не ям и не мога да кажа, но за кафето не съм забелязала да му влияе особено. Може би има значение обаче, че го пия след като съм го нахранила сутринта. newsm78
Биберон и аз предлагам когато не се издържа. Симо се ядосва, защото като засмуква я изплюва и не може да я задържи много  Crazy И аз не съм фен много, но спасява положението понякога  Peace
А за секса и мен силно ме вълнува този въпрос, но на мен още ми се отичат лохии, докога ли  Thinking
Вече определено нямам търпение да се "видим" с мъжо, че имам чувството, че съм си възвърнала девствеността  Mr. Green

# 159
                                                  ДОБРО УТРО !!!
 Честито на  Сиси  и  Василица  да са  ви  живи и здрави  малките  съкровища   bouquet  bouquet
    Честита  месечинка на ЙОСИФ И НИКО Hug Hug
Василица  мила  леко и  бързо  възтановяване май   май  аз  ще  взема призата Joy Joy
  Аз  отивам  на лекар и  да  видим какво   ще стане , мн  ви  благодаря   за подкрепата на  всички   Heart Eyes Hug Heart Eyes стискаите по  едни палчета
   Е  лек ден на всички   bouquet

# 160
Добро утро майчета.

Василиса,честито бебче,мила.  bouquet Предполагам,че вече лошите емоций са отминали и малкото човече те е усмихнало.С дните ще забравиш всичко..от опит ти казвам..аз първите дни като разказвах на близки доста си доплаквах   bouquet  Hug Бързо възстановяване ти желая и здраво и усмихнато човече!

Helen30,мила още нямаме колики пу пу..само се оглеждам за тях,но дано ни подминат.Иначе сме добре,още се боря с разранени зърна..един ден има напредък след тва пак се почва с болките при кърмене..утре мисля да извикам консултант да разбера в крайна сметка кое не ни е наред.Вие купихте ли количка,бяхте ли навън или после като се преместите направо ще се разхождате?

Инсайд забравих предния пост да ти пиша.Бабаков нищо не ми е казал за контролен преглед..не се учудваш предполагам  Mr. Green Аз между другото останах много разочарована от него...падна се на смяна,когато раждах...е впечетлението ми е-КОФТИ ЧОВЕК Е.Добре че не ми се наложи да го разбера по някаква причина по време на бременността и всичко ни бепе наред.Не е направил кой знае какво спрямо мен..но отношението му е ужасно...видях и с други момичета как се отнася..и цяла нощ беше крив,защото имал много работа и не бил седнал въобще!!!Няма да се връщам назад...аз мисля да отида на преглед на месечинката някъде,но може би не при него.

# 161
ПаО, ама моля те, не ходи при Бабаков в никакъв случай  Naughty Само като се сетя как се държеше и  #2gunfire #Cussing out. Ако искаш мога да ти дам координати на Тотев - той поне е любезен и точен. И Алекс още няма колики, макар че понякога свива крачета и почервенява, но не плаче. Още не сме излизали навън, мисля до 20-я ден да е вкъщи, че после и пътуване ни чака. И количка нямаме още, но скоро ще вземем.Аз поне с кърменето се справям - много съм доволна - нямам разранени зърна и имам много мляко  bowuu Mr. Green

# 162
  • Sofia
Да ви питам как са вашите кошчета за кола? На изписването като видях нашето колко е изправено, то като седнало ще се получи бебето вътре, и не посмях да го сложа, а си го гушках, колкото и да е опасно.  Confused Само моето ли е такова скапано?
Направо се чудя как сме го ползвали преди!

# 163
Шунка и нашето кошче е такова и на изписването и аз не го използвах,но с първото си дете подлагах нагънато одеалце или малка възглавничка където е големия ъгъл и става почти легнало,а сега все още не сме го ползвали.

За секса.След първото раждане някъде към 40-я ден го възобновихме заниманието   Mr. Green малко болезнено ми беше първите пъти заради шевовете,но после всичко си дойде на мястото.Сега с двете бебета не знам кога ще ни се случи  Rolling Eyes Спим в отделни стаи аз с бебето,а таткото с баткото,че това е единствения начин аз да поспя понеже баткото се буди по често и от бебчо.

Последна редакция: вт, 28 юни 2011, 10:55 от Krisi_fil

# 164
  • София
Честити бебчета на Василиса и Sisi_Dac! Здрави и щастливи дечица, на мамите - бързо възстановяване!

Честита месечинка на Йосиф и Никола!

Шунче, то така при теб е станало, защото си била в период на адаптация  Laughing

Момичета, как карате без кафе  Rolling Eyes Аз ако не пия сутрин кафенце след тези къси нощи ще съм като хеликоптер  Tired Та - пийвам си по едно кафе, шоколад ям от време на време.

За секса -мъжа ми няколко пъти вече пита кога ще се развихрим, ама аз съм дала срок поне до 40 дни. Честно казано малко ме е страх да не се разпоря  по шевовете  Crazy

Ние също последните 2-3 дни като се събуди през нощта се приспиваме на спалнята, кърмейки се. В такива моменти вече спрях и часовника да следя стриктно. Когато се размрънка - му бутвам гърдата. Дано да не му стане навик, но така ми е по-лесно, иначе и той ще се разплаче и разсъни повече, а и аз (ако се пренасяме до другата стая).

На изписването аз също го държах в ръце, видя ми се по-безопасно от кошчето. Нещо не знам ние ли не бяхме направили както трябва, но играеше, не стоеше плътно прикрепено. Още не ни се е налагало да го ползваме, въпреки че и на мен ми се вижда с чупка в кръстчето, знам, че е нормално за кошче.

Общи условия

Активация на акаунт