Отговори
# 300
Чинче, Честит Рожден Ден мила! Много здраве, късмет, любов и само незабравими мигове с любимите ти мъже!!!
Бразилка,  Praynig Hug
С оченцето и ние имахме проблем. Капех кърма, почиствах с преварена вода и накрая почиствах и с лайка (гъст разтвор) и май се справихме без капки. А за масажа и на мен ми казаха - в основата на нослето, между оченцето и нослето да се натика леко, за да се отпуши слъзно каналче ако има запушено.

Друго не се сещам засега.
Приятни разходки на всички  Hug

# 301
Чин, честит рожден ден , много здраве късмет и поводи за усмивки. Бъди глезена от любимите ти хора.

Венета за сега е спокойно бебе. Суче когато си поиска и е доста лакома. Гърдите ми явно не  са загубили тренинг от каката Simple Smile, като се замисля до миналата година в началото на юни отбих каката. На моменти се препълват, но гледам да не цедя да не си докарам пак свръх лактация.  Каката постояно целува и прегръща бебето, търси я и иска да помага, не иска да излиза навън, за да е с мама и бебето. Днес я излъгахме да отиде при баба си. Преди малко мъжа ми я закара, довечера ще си я приберем.
Днес трябва да ходя да ми махат конците, корема доста ми се е прибрал, ама нямам търпение съвсем да изчезне. Бях качила 8 кг. през бременноста сега съм -10, ако продължа така ще съм още по-доволна.

Да разкажа за раждането.
От 20 ти юни започнах да усещам движенията на бебка по-слабичко, не беше активна както през другите дни. Мърдаше, но не и така както ми се искаше. На 22-ри сутринта бях на преглед - беше спряла да расте (от близо 10 дни нито мм нито грам беше порастнала), тоновете бяха много слаби, аз никакво разкритие и контракции. Лекарят ми много се притесни. Веднага ме изпрати за приемане в болницата за секцио. Не искаше да рискува да мъчим бебето с нормално раждане. Приеха ме следобеда към 13 часа и от там запис на тонове пак - беше се пораздвижила малко и решиха секциото да е на следващия ден сутринта, за да ми пуснат още няколко изследвания.

Душичката ми щеше да излезе, малко вдигнах кръвно от притеснение, цяла нощ не спах и само я побутвах да мърда. Сутринта ми направиха кардиограма, запис на тоновте, клизма и ме свалиха в реанимация, зад ами включат няколко банки и да си чакам реда. През цялото време си говорех да не се паникьосвам, и че всичко ще е наред, само още малко и бебето ще изплаче, после мен да ме правят каквото си искат. имаше още едно момиче преди мен за секцио- то цялото трепереше, вливаха й какви ли не системи и лекарства 9после разбрах, че тя е с диабет и затова е това суетене покрай нея).
Лекаря ми дойде в 8 без 15 прегледа ме и отиде да се приготви за операцията, много мил и вниматетел човек, излъчващ спокойствие, много съм му благодарна за всичко което направи. Пеех си наум една песен на Каризма , като пътувахме с мъжа ми предния ден и ми се е запечатала в главата от радиото.

Чух бебето на другото момиче да изплаква и си викам след малко сме ние.  Анестезиолога дойде погооврихме си и акушерката ме приготви да тръгвам към операционната. Всяко нещо, което  ми правиха ми го обясняваха най-подробно, не спрях да си говоря с екипа, през цялото време. Най-много ме беше страх от упойката, указа се не толкова страшно нещо дори бих казала, че почти не усетих. Започнаха да ми изтръпват леко краката и ме сложиха да легна, тогава ми сложиха катетър, след малко операцията започна. Много бързо извадиха бебето, аз в началото не я чух да плаче (имаше единапарат до главата ми, който ми мереше кръвното и пулса и от него нищо не чувах) после ч ух и малко си отдъхнах. Показаха мия веднага малка мишка с коса, отдъхнах си. Нямах търпение педиатърката да я прегледа и да ми каже дали всичко й е наред. Продължих да си говоря с лекарите и да ги разсмивам, по време самата перация нищо не усещах, много леко подръпване, но не беше никак неприятно. По едно време млъкнах, че се изморих да говоря и наскачаха лекарите , какво ми е станало. Simple Smile. Всичко приключи за около час и половина и ме преместиха в реанимация. Мъжът ми чакал долу, лекаря веднага отиде да говори с него и до 10 минути Дидо беше при мен. Аз си говорех по телефона. На първия час си движех краката , започнах да ги свивам и така. Пих много вода, че нали от предната вечер нищо не ми даваха да пия. Обезболявах ме. Следобеда ме раздвижиха , и ме преместиха в стаята. Пуснаха роднините да ме видят и ни дадоха бебето за малко. Вечерта се движех из стаята с помощта на една акушерка и ми донесоха Венета да я кърмя, малката лакомия веднага захапа. През нощта не мия оставиха, за да си почивам. На другия ден им извадих душата да ми махат разните системи, катетри и тем подобни. Свалиха и и същия ден се изкъпах, махнаха ми и превръзката на операцията, почти не личи къде е рязано. Лекаря ми идваше сутрин и вечер да ме провери как съм и нищо не правеха без той да разреши.
боли си операцията по-малко и опъва, но май след нормалното раждане повече ме болеше.
Ами в общи линии е това, благодарна съм на лекаря, чее взем правилно решение водите са били зелени и бебка се роди по-малка отколкото очаквахме. лагаха й антибиотик няколко дни за избернат инфекция, ако сес е нагълтала с околоплодни води.

Извинявам се, че стана толков адълго, но имай нужда да разкажа.

Поздрави на всички , ана неродилите мами успех, за мен никога не е било от значение дали ще е секцио или нормално раждане важен е крайния резултат   - здраво бебе и майка , която да се възстанови бързо, за да си го гледа.

# 302
Села Ви, хубав разказ, наистина  е важен само резултата. Всичко друго се забравя, а твоят разказ ми припомни моето раждане. Добре, че бях първа, че иначе щях да изкукам сигурно.
При мен имаше една циганка, която имаше 4 деца и сега и се налагаше спешно секцио. Кога на циганка и се е налагало секцио?-много рядко. Вика през цялото време ще кажеш я колят, когато я доведоха в реанимация, продължи да вика, че умира, че не може, че я боли, а все още беше упоена...т.е нищо не усещаше, накрая за капак реши, че не и харесва абоката и искаше розов вместо зелен  Wink Много ми беше смешно с нея, а не можех да се смея и само се подхилквах, не спря тази жена да дрънка глупости цяла нощ и да нарежда, как ако забременее отново ще одреже пишката на мъжа си и ще я хвърли на кучетата.. Simple Smile

# 303
  • софия
Здравейте,
Чинче да си жива и здрава много щастлива и обичана  bouquet  bouquet,как е бебо с нослето.
Вова,
Смона прави пауза  7 до 12 вечерта Shocked
Хеберлеа радвам се че имаш компания Simple Smile, Белата  на градина ли е.
Аз съм пак самичка с двете деца добре че мъжа ми го няма само 2 дни Rolling Eyes,надявам се че става за разходка

# 304
Чин, честит рожден ден Simple Smile Желая ти година, изпълнена с щастливи мигове, екстремни преживявания и невъзможни радости, хиляди спомени, безброй приятели и любов, много любов:) Бъди усмихната и усмихвай дните на хората около теб. Бъди здрава и сияйна. И ...наздраве Simple Smile)))

# 305
ЧИН, честит рожден ден, слънце! Пожелавам на теб и хората, които обичаш много здраве и късмет, а лично на теб- спокойствие, семейно щастие, разбирателство и много любов! Heart Eyes Hug

БРАЗИЛКА, нека всичко мине бързо и лесно и скоро гушкаш малкото съкровище!

ОРИКС, КЛАВДИЯ, дишайте спокойно, милички Hug Heart Eyes

ЦВЕТИ, ти си герой, мила!

Хей, ВЛАСТЕЛИНЧЕ, как е малкият Крум?

АНИ2, как е Румен?

# 306
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ БЕБЕНЦА

ЧИН, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МИЛА, ДА СТЕ МНООГО ЗДРАВИ ВКЪЩИ И ВСЕ ТАКА ВЛЮБЕНИ
Момичета, аз какъв мастит си причиних без да искам, нямате представа какви два кошмарни дни изживях. Много внимавайте с паузите на бебетата и препълването на гърдите по някаква причина. Особено нощем. Сега съм добре де, звъннах на ЛЛЛ и оттам ме посъветваха какво да правя и след като стриктно изпълнявах техните заръки оправих нещата, но смея да заявя съвсем отговорно, че такава болка не помня някога да съм изпитвала... Sad
Важното е, че вече е минало, но бях много красива гледка, от едната страна от сутиена ми стърчеше напоен памперс с гореща вода за загряване, а от другата се подаваше зелево листо  Rolling Eyes Shocked Mr. Green направо да ме награби човек, такава сладурана  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 307
Ей, чудни колежки  сте  Hug   bouquet

Цвети, следобед Никола беше добре, носът му също, но днес сутринта пак така. Сега му сложих пак разтвор, та да видим. Утре ще дойде педиатърът за всеки случай, въпреки че според него не е настинка. Снощи се събуждам и памперса му пропуснал, той мокър и спи, добре че го видях ... кой знае от кога си е седял мокър  ooooh!

Роси, на мен докато ми отпушат каналите такава болка изпитвах, дето след секциото не ме боля толкова- ужасно бше  Hug

ето така се гледа бебе

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 11:06 от chin

# 308
  • Sofia
Чин, честит рожден ден и от мен тук! Много здрава, щастлива и обичана да си!!  Hug

Едвам дочетох, сутринта нашият човек през 30 мин. искаше да яде  Crazy, добре че заспа накрая към 10, после се разходихме малко и сега съм го оставила да си доспива в количката.
Не мога да го разбера, хем му тече от устата мляко, а продължава да реве за ядене.

Нощем и аз нещо не мога да се ориентирам - памперсът пропуска през вечер, затопляме се супер много, докато кърмя, то си тече от другата страна, уж подлагам кърпа, но в просъница кой знае какво правя. В резултат сутрин сме вир вода.  Crazy Embarassed

# 309
  • София
Чин, честит рожден ден! Много здраве и безброй щастливи мигове за цялото семейство!

На Виктор доста често се случва памперса да му е пропуснал. Ние сме с Памперс 2, и имаме доста от тях, може като ги свършим да пробваме някоя друга марка.

На мен ми се случва да ми се препълнят гърдите нощем (ако таткото ме отменя за няколко часа, т.е. спестява ми едното хранене), доста е неприятно. Ама после го слагам и на двете гърди, те омекват и така.

Села ви, важното е, че всичко е наред и сте живи и здрави  Hug

Ичка, а на мен хич, ама хич не ми се готви. Направо в чудо съм се видяла, какъв е този мързел за готвене (и чистене), не знам  ooooh!. Преди хич не бях такава, дори много обичах.

# 310
                                                   Здравейте колежки.  Grinning    

ЧИН ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН.ПОЖЕЛАВАМ ТИ ДА СИ МНОГО ЗДРАВА, МНОГО ЩАСТЛИВА И ВИНАГИ ОБИЧАНА.

ЧЕСТИТО И НА ВСИЧКИ НОВОРОДИЛИ МАМИ.ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖБИТЕ.

Аз да се обознача.Добре сме с Даниела.Миткаме насам-натам, приготвяме се за гостите, които идват в събота.Ще бъде пълна лудница у нас. Mr. Green

Кърмим се на поискване.За сега мисля, че всичко е наред.Не цедя, водя се по бебето.Имам достатъчно кърма, пълни девойката памперсите и си свирка.На доФтор сме на 11 юли, когато ще са и първите ваксини.Давам и Флатулекс против коликите, действа много добре, поне за сега. Mr. GreenВечер спи, само се храни през нощта и продължава съня.Вчера реших да не и давам сиропчето за коликите, ами грешка си беше.Боля я здравата корема, църка, мърка....Няма да го спирам вече.

За храненето-хапвам много салати, задушени зеленчуци, сурови ядки-предимно орехи и кашу, кисело мляко, телешко и пилешко месо, риба.Не съм яла шоколад, мисля да го пропусна, но пък ако много преритам ще си позволя малко.Кафе пия безкофеиново, едно сутрин с мнооого малко мляко.Много плодове, без да се лишавам от какъвто и да е плод, просто не прекалявам.Вафли, пасти, торти и тем подобни съм ги изключила абсолютно.За закуска хапвам овесени трици с кисело мляко и смляно ленено семе.

За столчето за кола, Шунка е питала същото, което питах и аз преди няколко дни.И нашето е в странно изправено положение, но явно повечето са така.Деска е пуснала снимки, но нашето се закача по различен начин.Има си стойка, която се захваща с колан, а на нея се закопчава столчето, като колана минава и през него.Детето е с гръб към шофьора, като в столчето има специална подложка за тялото и главата.Мисля, че е добре изпипано.Ще направя снимки да ви покажа, но сега колата е в сервиза.А ето намерих снимка

Още щях да пиша, ама забравих...Хубав ден без колики ви желая.

# 311
Добър ден, мамчета Simple Smile

Чин, честит рожден ден, пожелавам ти много здраве, щастие, много любов и сбъднати мечти  Hug
Ичка, ние купихме играчка на Чиполино за над леглото - струва 28 лева, другите бяха безумно скъпи  Crazy. Аз даже си мислех, че няма да й обръща внимание, но малкия я заглежда и сякаш слуша мелодийката Simple Smile А и самата играчка изглежда много добре Simple Smile ето снимка

# 312
Момичета, какви памперси ползвате? Аз ползвам на Памперс и не са ми пропускали до сега, освен когато в просъница съм го сложила на никъде... общо взето съм доволна, проблемът май си е в моя телевизор.

Да ви споделя нещо относно ваксините, което ме накара много да се замисля. Вчера ми се обажда бившата ми класна, която е по-голяма от мен с 8 години и има син на 8 години. Нейното детенце тук в България му поставиха диагноза аутизъм, те заминаха в Испания за да го лекуват, оказа се, че детето има непоносимост към метали и не отделя от тялото си никакви попаднали метали, както и не задържа никакви витамини и минерали. Това е генетично заложено при него и се е отключило, когато на 2г. възраст са му били тройната ваксина. Според лекарите в Испания (въпреки, че в България отричали) ваксините няма как да съществуват като съединение без да има метали в тях. Понеже са му направили 3 ваксини наведнъж, това отключва този "бъгав" ген. Кристиян докато живееше в България беше много зле, на 6 години той не говореше, тук смятат, че се раждаш аутист и това не е заболяване, да но той няма никакви изменения в мозъка. От 2 години той се храни със специална храна, не яде брашно, в тях няма метални прибори, във водата се слагат филтри, яде хляб от брашно от кестени, готвят в стъклени съдове и той вече говори.. освен, че говори, той вече и пише, а до преди това, той не знаеше как да държи химикала и не можеше...
Ето и другата страна на ваксините. За съжаление те е нямало как да знаят, че детето не може да усвоява металите и да ги отделя... и то с години се е тровело.  Rolling Eyes

Хелън, ние имаме същата въртележка подарък, но аз я махнах, защото ми се струва, че ще събира много прах. За другата му кошара купихме една от джъмбо за 70лв.

# 313
  • София
Чинче, Честит Рожден Ден!!! Бъди все така мила, красива и усмихната!!!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes пожелавам ти здраве, щастие и любов!!!

Лелеее, sela_wi, представям си какво ти е било цяла нощ  Confused Confused Confused Важното е, обаче че всичко е приключило благополучно! Hug

Шунче, Ралица и тя така вчера цял ден... През 2 часа иска да яде, давам, тя се дави направо, щото явно струята е силна. После се напъва... ужас. Аз се опитвам да не давам толкова често, защото според мен бърка болката от коликите с глад и не искам да й претоварвам стомаха, ама накрая клеквам и давам кърма. Почнала е серията снощи от около 20;00  и продължи до около 4 сутринта. Явно ще дам Колийф тоя път на 3 хранения.
Гледам, че и други бебета са така неспокойни...

Чинче, аз ползвах със Саша Памперс. Всеки друг опит претърпя неуспех. А, и Либеро.. Хубави са, ама са по-скъпи. Сега пак памперс. Знам, обаче, че има значение за момиче или момче. На моите момичета Памперс не е протичал. Е, ще излъжа ако кажа никога, ама на Саша е протичал максимум 2-3 пъти за цялото ползване.

# 314
Цветич -  Hug  Peace  

Пеперудка - супер хранителен  режим си си направила!  Peace И аз тези дни заглеждам лененото семе и овесените трици и май е крайно време да почна да ги хапвам с млекце. И ние преди имахме столче на Чико, но по-стар модел. Много бях доволна!

Исках и повечко да пиша ама трябва да излизаме...ох тия мои гърди - бебето проплака и текнаха и двете...май ще ползвам малката лакома помпичка  Wink

Общи условия

Активация на акаунт