Отговори
# 315
  • Sofia
Уф, ей го на пак реве, нахранен уж, даже повърна доста, беше заспал, но само го вдигнах да оригне и ревна. Аз капките ги давам 1-2 пъти на ден, защото бързам да дам да яде, за да не врещи, май трябва всеки път.

Памперсите като ги слагам аз, не пропускат Wink, задната част я вдигам високо на кръста, предната над пъпчето и залепвам стегнато. Мъж ми по-хлабаво ги слага и те пропускат. Поне изакано не пускат, че ще полудея тогава.  Laughing

# 316
Здравейте!

Аз пак отървах края и няма наваксване вече.

Честито на всички родили мами.

Чин  newsm67, с пожелание за много здраве, усмивки и положителни емоции.

Хелън ние имаме същата въртележка над леглото само дето е в розово. Редовно я пускам докато сменям памперса или я обличам. Гледа я, ама дали я вижда newsm78 мълчи и се кокори.

Нашето столче за кола също ми се струва доста изправено, ама и ние не я държим много в него, само докато я заведем до някъде и толкоз.

Иначе в понеделник бяхме на контролно теглене, Никол е наддала 520 гр за 14 дни, мисля че е добър приръст. На 11.07 пак сме на преглед, ще ни дадат направление за скрининг на мозъка през фонтанелата и за очен лекар, че май има запушени слъзни канали.

Вторник направихме първата разходка, много и хареса, заспа естествено.

Ами това за сега, че е се събуди и е освирепяла. Спи до дупка не предвижда време да за смяна на памперса и едвам ме изтрайва докато и го сменя.

# 317
Чин, не се бях замисляла за прахоляка  Rolling Eyes, може би си права, но детето така се заглежда Simple Smile
И аз ползвам Памперс, случи ми се няколко пъти да пропусне през нощта, чак до врата се беше опишкал, милия  Grinning. Но мисля, че аз съм виновна, все гледам да не му е стегнато на коремчето, мисля си, че е пристегнат  Rolling Eyes
А, да, още едно въпросче, може би към мамите с по-големи бебенца - как се премахва едното нощно хранене? Аз засега няма да махам, че е малък още, но педито каза, че като стане на месец ще трябва. Идея нямам как ще стане - като гледам как се размрънка като е гладен, вода ли да давам, биберон почти не иска... Може би Деската,Чин, Ани2 ще споделят, поне да знам какво ме чака  Peace

# 318
Пеперуда, аз гледах такива столчета в нета, но не трябваше ли и в колата да има специално място за закрепване на поставката - то не място, ами такова като на коланите, само че метално. Та моята кола няма такова чудо и такава поставка няма как да сложа иначе май са по-стабилни от другите.

Хелън, аз не съм махнала нощтното хранене и нямам такова намерение. Педиатърката нищо не е споменала за това, а и не виждам как може да ме задължи ако има такива намерения.

# 319
 И аз ползвам Памперс.Доволна съм, до сега не са пропуснали, но и аз се старая да го закопчея хубаво.
 Хелън, и мен ме интересува въпросът с премахване на нощното хранене, но при нас не ми е ясно как ще стане.Девойката не пие вода, не ще залъгалка....

Хеберлея
, няма как иначе.Заради кърменето трябва да се съобразявам с храните, а и тия 4-5 килца дето съм ги залепила отгоре си... ooooh!

Ако ви кажа какъв е студ тука, няма да повярвате.Ама ще облека Даниела и отивам да меря баирите след обяд. Twisted Evil

Деска,
не знам как се закрепва, че мъжо го е сложил и не сме го сваляли, ама ще разуча.А никой не може да те задължи да махаш нощното хранене.Йо се роди недоносена, и мисля, че за нея е хубаво все още да си хапва нощем.

# 320
Здравейте!
Чинче, Честит рожден ден!!! Пожелай си нещо - а аз ти го пожелавам!
Днес е пълна лудница - заради една храчка Румен оповръща всичко, което беше изял тези дни - а то никак не беше много; Явор си иска своето и приревава или се дере (сега съм му запушила устата с познайте какво); аз имам няколко задачи, отделно домакинстването, та съм на кънки. Отделно пак бях на гинеколог днес, този път при този, който ми води бременността - той пък каза, че мокрещият процеп на операцията не е от никакъв косъмен фоликул, а правя реакция към вътрешните конци  Shocked Ако до седмица не се затвори, ще трябва да ми извади конеца.
За памперсите - има си периоди, когато пропускат, а и зависи от анатомията на бебето - на едни пропускат Памперс, на други - други марки...май на момченцата пропускат повече...Ние сме на многократни почти изцяло иначе, доволна съм, много рядко са пускали.
Роси, препълване на гърдите ли си получила - наистина има опасност при пропускане на кърмене да има такъв проблем.
Ваче, щом ти е толкова силна струята, пробвай да кърмиш в полегнала поза (облягаш се на възглавници леко назад и похлупваш бебето върху тебе) или в напълно легнала.
Чинче, другата страна на ваксините си съществува - няма защо да си затваряме очите за нея Peace

Хедра пак е пуснала интересен материал в блога си: Ревливите и трудни периоди през първата година.

Виждам, че нова тема е подхваната...за нощното хранене ще си кажа мнението, като имам време - хубав да е денят от мен и поне малко време свободничко да ви се отвори...

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 13:18 от Ана2

# 321
Момичета, здравейте! Чин, честит рожден ден - много малки и големи радости ти пожелавам!

Това за връзката между ваксините и аутизма за съжаление отдавна се говори и има майки, които отказват да ги слагат на децата си. Тук обаче и записването в детска градина е обвързано с тях, а и по принцип на мен не ми стиска да ги откажа, така че слагам задължителните, макар и с малко страх. Все пак децата, при които дават тежки реакции са незначителен процент...

Исках да кажа нещо за аспираторите за нос. Много хора ги намират за безполезни, но и аз като Ваче смятам, че може да са много полезни, стига да си попаднала на добър. И аз съм чувала, че са много ефикасни тези, които се закрепват към прахосмукачката, но особено за малки бебенца като нашите ми се струва твърде силно смученето... От тези, които се продават в нашите аптеки, на мен ми харесват тези на Маример, при които майката всмуква с уста и така регулира колко силно да е дръпването (така е направен аспираторът, че сополките не отиват в устата  Simple Smile)

За памперсите, при момченцата според мен най-често пропускат ако пишката е обърната нагоре. Ако си стои надолу, както е естествено, не пропускат обичайно, но понякога родителите я поставят нагоре по аналогия с мъжките слипове, което на едни курсове за грижи за бебето преди около 2 години ни обясниха, че е погрешно...

Иначе при нас всичко е спокойно. Андрейчо засега няма колики, но доста иска да суче, така че ме ангажира бая. През деня са спокойни нещата, защото баткото е при бабите, но като се върне и започне да ми се сърди, че гушкам бебето става доста напрегнато. Аз още съм доста отпаднала след раждането, имам някои болежки, нямам апетит. Все пак мисля, че нещата са сравнително нормални.

За спиране на нощното хранене на 1 месец.. особено ако е на кърма детето на мен ми се вижда много рано. Просто те си имат нужда от това, важно е и за лактацията. Аз Боби ("големия" ми син) го изчаках сам да се откаже. Ако е на АМ, не разбирам много, но може би пак е раничко.

# 322
  • Sofia
Ей, хора, не разбирам как може човек да се оправи без биберон. То няма млъкване.  ooooh!

Хелън, по-добре не си причинявай излишни нерви с отказването от нощното хранене... Дъщеря ми така тръгнах да я отказвам и в крайна сметка до 4 1/2 год. се будеше по хиляда пъти на нощ за водичка, храна, пишкане и т.н., само дето ми рева много в началото, докато я мъча със сокчета и водичка да откаже яденето - то пак става човек, но дава вода вместо храна.
Сега дори не знам как минават нощите - давам да яде и заспивам отново.

За аспираторите - нашият УНГ ни се накара - били вредни (ама какво точно - не помня - май се изсушава лигавицата от вакуума). Той изобщо забрани аспиратор и клечки за уши и за децата и за нас. Не, че не си бърникаме по ушите, това не мога да го откажа. А този аспиратор с прахосмукачката направо ми звучи зловещо.  Laughing

# 323
  • София
чинче, честит рожден ден, мила!  Бъди много щастлива, много обичана, обгрижвана и ценена вкъщи!  bouquet

Гледам за сополките говорите...днес и аз трябва да изпробвам някакъв начин да ги почистя Confused  Виждах един сутринта в нослето, пробвах с клечка за уши, но беше доста навътре и май не се осмелих да бръкна повече...Ще опитам с помпичката после Rolling Eyes

Да, кажете какво мислите за отказването на нощното хранене newsm78  Аз досега водичка не съм предлагала, но и ми се вижда жестоко да тъпча детето с вода, когато е гладно... Rolling Eyes

Хубав ден на всички Hug  Стиснати палци за бразилка , дано всичко мине добре Praynig

# 324

За аспираторите - нашият УНГ ни се накара - били вредни (ама какво точно - не помня - май се изсушава лигавицата от вакуума). Той изобщо забрани аспиратор и клечки за уши и за децата и за нас. Не, че не си бърникаме по ушите, това не мога да го откажа. А този аспиратор с прахосмукачката направо ми звучи зловещо.  Laughing
Laughing И на мен ми се вижда брутално това с прахосмукачката... но съм чела и доста възторжени мнения на родители с по-големи деца. Аз с клечка в нослето не бих бръкнала, защото ми се струва, че наистина много се дразни лигавицата, но ако има силна хрема и не може да диша и плаче и въобще е ужасно, помпата може да помогне много, вкл в съчетание със стеримара. То тогава няма и много как да се изсуши лигавицата. Дано по-късно е първата хрема, че е ужасно да слушаш как се мъчат  Sad

# 325
Момичета, не съм чела, но имам проблем. Днес от влагалището ми излезе гигантско парче тъкан, в две шепи едва се събра, дърпах го с две ръце, накрая ми стана лошо и щях да припадна, майка ми ме свестява в коридора. Прибрах го в една торба и д-ра каза веднага да отивам в болницата. Прегледа ме на ехограф, и на магарето, не било много обезпокойтелно уж, но ще трябвада пия 5 дни антибиотик Аксеф. Казах му, че кърмя, уж нямало проблем, но в листовката пише, че преминава в кърмата. Освен това и Метергин ще пия 1 седмица и пак на преглед. Ако вдигна температура веднага да му се обаждам каза. Въпросът ми е - може ли да се отбие, да и стане нещо, кърмата ми да си промени вкуса? В листовката пише кърмачки да прилагат с повишено внимание - какво да внимавам - изпражненията, пишото ли да следя, миризмата на кърмата? Много съм притеснена, дано не ми се отбие детето, Мимсат, Евридика, Анна2?

# 326
Чин, аз първо взех на Памперс, сега пробвам Либеро, честно казано не виждам разлика при нас.

Ана2, да препълване и оттам сумати проблеми. Жестоки болки в цялото тяло, треска неописуема, висока температура и болки в дясната гърда, заради огромна буца...не исках теб да занимавам, че малко ли сме ти на главата, а и две деца гледаш, от които едното болно, та звъннах на ЛЛЛ и бяха много любезни, за което съм много благодарна   bouquet
 Посъветваха ме да правя горещи душове, компреси, зелевите листа, масажчета и често даване на бебето да суче. Аз започнах да ги правя тези манипулации на втория ден сутринта и на другия ден, вече нямах температура и нещата бяха малко поутихнали в гърдите. Но сега все още буцата си стои, не е така болезнена, но май съм си предразположена към запушване аз, защото тази нощ малчо поспа повечко и аз пак се препълних. Опитвам се ръчно да поизцеждам върху една кърпа в леглото полузаспала, колкото да не гръмна. Чудя се кога ще се поуспокоят нещата? Кога ще влезнеме в ритъм с тези гърди?
Аз също съм имала проблем с вътрешни конци, които трябваше да се разградят сами , но при мен излезнаха от главата, че ми вадеха хематом  Shocked Бяха ми сложили най-скъпите конци, най-качествените - котешки. Добре де ама да ме бяха питали, щях да им кажа, че имам алергия от котки, та ги извадих един по един всичките. С кислородна вода ме обработваха мен, абе гадна работа...да не е и при теб на алергична основа? Не е толкова страшно де, ще си излезнат ако това им е целта..не се тревожи.

Последна редакция: чт, 30 юни 2011, 14:55 от Rossy Dilova

# 327
  • Sofia
Честито бебче на Нинка. Да е жива и здрава и много щастлива малката принцеса.

Чин, честит рожден ден. Пожелавам ти много здраве, щастие и любов и всичко каквото си пожелаеш.

За памперсите и ние сме на Памперс 2.само веднъж през нощта намерих Дани с мокър гръб и така и не мога да си обясня как така се е изпишкал а памперса му е ок, а е протекло към гърба.

Хелен, Добър въпрос за нощното хранене, и аз започвам малко по малко да се замислям да го махам.Като цяло мисля че бебчето само трябва да покаже като увеличава интервала.Иначе и при нас е същата работа, ни вода, по малко чай и то когато си реши за залъгалката не бих го оставила цяла нощ гладен на залъгалка.Та за сега че чакам коликите да отминат и той сам ще си покаже кога е готов.

За аспираторите доколкото знам, е добре да се ползват само като има хрема или запушване което пречи на дишането.А за ежедневно почистване на сополки на нас в болницата ни показаха, една капчица физиологичен разтвор и след това с клечки за уши съвсем лекичко обираме сополчето. Това което е на вътре не трябва да се насилва, каналчетата са им много тесни и може да ги нараним.

Чин, как е на малкия гласчето оправи ли се?

Стиснати палци за бразилка, и на всички мами 2:1.

...Хубав ден без колики ви желая.
Пеперудке, добро пожелание, пожелавам го и аз на всички + много разходки.

# 328
Теди Варна, миличкаааа, какво си преживяла???!!!!

Hug Hug Hug Hug
какво се оказа това парче, плацента ли?

# 329
  • София
Теди Варна,
Преди всичко Спокойно. Антибиотика е съвместим с кърменето. Няма да се отбие бебето, ако продължиш кърменето както досега. Нежелани реакции винаги може да има например запек при тебе и при бебето, но не е задължително. Стискам палци  Hug

Общи условия

Активация на акаунт