Отново за АБКМ - 3

• 356 217
  • 5 263
  •   1
Отговори
# 3 900
След годината и двете. Едно след друго ги дадох, но нещо ми е губи спомена кое след кое.
Някои момичета тук съм чела, че и преди годинката дават, но ние имахме много проблеми със захранването и не ми се рискуваше.

# 3 901
Мерси, f(x)! Панчева казва, че вече време било - първо риба, после и жълтък.
Досега захранването ни върви много добре, но все пак имам някакви колебания...
Аз самата все още не съм яла ни риба, ни жълтък и първо себе си ще захраня, та със сигурност няма да е преди годинката.

# 3 902
Така направи. Яж поне две седмици по два пъти седмично риба и ако е ОК, давай. За жълтъка пак ти яж първо.

# 3 903
Аз съм яла различни пушени свински филета и реакция при детето няма.

Моля споделете кога захраните децата с риба и кога с жълтък?

понеже все още не са ми ясни много нещата с алергията за какви реакции трябва да гледам защото ние обриви нямахме само 2 жилки с кръв и зелено ако?

# 3 904
Обриви, разстройство, кръв и/или слуз в акото, колики и болезнени газове, повръщане на фонтан. В по- тежките случаи оток на лигавиците, задушаване, пази Боже.

# 3 905
Обриви, разстройство, кръв и/или слуз в акото, колики и болезнени газове, повръщане на фонтан. В по- тежките случаи оток на лигавиците, задушаване, пази Боже.
                             Слузта все още не ни е изчезнала понякога има по някоя пъпка но се скрива бързо не знам дали не са от жегата.аз попринцип ходих при маринова и тя ми каза че мога д ям яйца...и аз един месец ги ям и сега ги спрях.ковачева пък ми каза че мога да ям филе и шунка а във всички пушени има соя....вече и аз не знам какво да ям за закуската е най трудно.вие какво похапвате?

# 3 906
  • Cyberspace
Момичета, ще ми препоръчате ли алерголог в София? Вече ми препоръчаха, но искам и още мнения. Искам да го заведа някъде, където правят по-разширени изследвания. Нашата педиатърка много се съмнява за алергията на малкия. Като разчете изследванията, според нея е излязло само, че има алергия, но не и към какво, и те са базирали АБКМ на акото и атопичният дерматит. Вече месец сме на Аптамил АДЦ, но още има болки и акото му е все такова - разредено, слузесто, зелено и много често с точки или подобия на жилки кръв... Преди да започнем аптамил-а е имал такива изхождания, но те не бяха постоянно, както сега, може би на няколко дни веднъж, а сега всяко изхождане е такова newsm78

# 3 907
Аз най-често закусвам филия с лютеница/пастет/хумус/маслинова паста/кокосово масло и дом.кофитюр; овесени ядки със стафиди.

# 3 908
                             Слузта все още не ни е изчезнала понякога има по някоя пъпка но се скрива бързо не знам дали не са от жегата.аз попринцип ходих при маринова и тя ми каза че мога д ям яйца...и аз един месец ги ям и сега ги спрях.ковачева пък ми каза че мога да ям филе и шунка а във всички пушени има соя....вече и аз не знам какво да ям за закуската е най трудно.вие какво похапвате?
Слузта няма да изчезне с месеци съвсем. Въпросът е да не се влошава.
Закуски - малко съм забравила вече, че не съм на диета, но:
- филия с пастет от авокадо и маслини (без косерванти, само оцет и сол);
- филия с домашно филе, домашно роле;
- филия със свинска мас и сол; филия със зехтин и маслини;
- варено просо; варена киноа със сушени плодове;

# 3 909
Момичета, ще ми препоръчате ли алерголог в София? Вече ми препоръчаха, но искам и още мнения. Искам да го заведа някъде, където правят по-разширени изследвания. Нашата педиатърка много се съмнява за алергията на малкия. Като разчете изследванията, според нея е излязло само, че има алергия, но не и към какво, и те са базирали АБКМ на акото и атопичният дерматит. Вече месец сме на Аптамил АДЦ, но още има болки и акото му е все такова - разредено, слузесто, зелено и много често с точки или подобия на жилки кръв... Преди да започнем аптамил-а е имал такива изхождания, но те не бяха постоянно, както сега, може би на няколко дни веднъж, а сега всяко изхождане е такова newsm78
Чувала съм, че и специалните млека може да не понесат на детето. Ако не е такъв случая остава да имате и/или неоткрита инфекция.
Не казваш дали вече е захранено детето и какво яде.
При Мустаков ходят всички сякаш.

# 3 910
  • Cyberspace
Чувала съм, че и специалните млека може да не понесат на детето. Ако не е такъв случая остава да имате и/или неоткрита инфекция.
Не казваш дали вече е захранено детето и какво яде.
При Мустаков ходят всички сякаш.
На почти 5м. е, откриха алергията преди около месец, не е захранен, не съм правила опити за захранване, дори, когато не знаех, че е алергичен. Притеснява ме факта, че при нас сякаш се получи влошаване от Аптамил-а. Преди откриването на алергията си ядеше Хип Комбиотик и изпражненията най-често си бяха с нормалния цвят и консистенция за бебешко ако, като отвреме навреме се забелязваха зеленикави оттенъци и няколко пъти слуз. Опитах да му дам ХА мляко, уж за подобрение, но акото стана по-зле (както е в момента) - постоянно зелено, слузесто и със съмнителни, червеникави точки. Върнахме се на Хип и всичко пак беше постаро му, т.е., само отвреме навреме проявяваше симптоми. След откриването на алергията минахме на АДЦ и оттогава е такова постоянно. Гастроентеролога каза, че до две седмици щял има подобрение, но нямаше... След двете седмици каза най-много месец, но все още няма... Отвреме навреме е и разстроен. Давам БиоГайя, но без никакъв ефект. Не знам какъв е шанса алергията да е към друго (на кръвните излиза, че има алергия)? И ако отида някъде другаде дали ще установят със сигурност какво е или пак ще се базират на симптомите и ще ни карат да чакаме евентуално някой слънчев ден да се подобри? Знам, че не става с магическа пръчка, но не мисля, че това е нормално... Не знам вече, излишно ли се притеснявам? newsm78

# 3 911
Дигнозата на АБКМ при деца се базира на симптоми по принцип. Евентуално гледат завишени еозинофили като общ показател за инфекция. Под 6 месеца, някои казват и до година, резултатите от кръвни изследвания за алергия се смятат за ненадеждни.
Според мен идете на преглед при гастроентеоролог или алерголог.

# 3 912
И ние сме на Аптамил АДЦ. Още от началото педиатърката ни каза, че акото ще бъде тъмно зелено от него.
След 12 дни ставаме на 9 м и педи препоръчва да започнем с попарата за закуска, като в неговото си мляко натроша 2 сухарчета и това е попарата, без масла и сирене. Търсих сухарчета, но в тези на Елит пише, че може да съдържат следи от мляко, на Пападополус пък следи от сусам, в на Ети директно си пише, че съдържат сухо мляко. Сега съм в чуденка, че не откривам сухари подходящи. Вие какви давахте?

# 3 913
С Стеф, попара не съм и няма да давам. Не виждам никаква полза/разнообразие от сухар с АМ.
Ако все пак държиш да даваш, защо не направиш сухари от домашен или купен хляб (филийките се сушат на ниска Т във фурната за поне час).

# 3 914
Правя, точно такава попарка.И е най-любимото ядене на малкия. Правя домашни сухари от заводски хляб. Редя ги на решетката на второ ниво и суша на 70-100 градуса. Когато хванат златист цвят, изключвам печката и ги оставям още в нея.

В началото предварително изрязвах коричките.

Общи условия

Активация на акаунт