вие как бихте постъпили?

• 5 955
  • 84
  •   1
Отговори
# 30
Аз пък не разбирам как може една баба /без значение от коя страна/ да бъде наречена чужда жена? Ако говорим за родство, бабата и дядото са по-близки роднини на детето дори от собствените му брат и сестра.

# 31
Аз пък не разбирам как може една баба /без значение от коя страна/ да бъде наречена чужда жена? Ако говорим за родство, бабата и дядото са по-близки роднини на детето дори от собствените му брат и сестра.

Joy
Да бе, да.

# 32
Ми чужда ми е,за 8 години не можа да ми стане близка и мила.Обича децата,помага,но не мога да се насиля да изпитам синовни чувства към нея.Прекалено лично е,за да се впускам в подробности точно тука,но е факт,че ако не са децата, ние с нея няма за какво да си говорим.Нея не я интересува как съм аз(показвала го е много,много пъти),от вратата влиза направо при децата,говори само на тях,повечето пъти въобще не идва при мен или пък ако аз отида при тях,тя не ме отразява.Не че се сърди или прави фасони,просто не ме забелязва.Незнам как да го обясня,че да ме разберете,пък и не е нужно да се извинявам или оправдавам.

# 33
Дими, прощавай, не разбрах че говориш за бабата на твоето дете. Помислих, че става дума за всички баби.

Вилико, може и да ти е много смешно, но е факт.  Grinning Не говоря за човешки взаимоотношения, а за родство.   Wink

# 34
Кое е факт? Ти знаеш ли какво е родство по права линия например?

# 35
Кое е факт? Ти знаеш ли какво е родство по права линия например?
Нали това ми е работата, отлично знам.  
Баба и дядо са роднини по права линия, брат и сестра - по съребрена.

# 36
Значи бабата според теб е по-близка роднина от сестрата  Shocked

# 37
Към 1 постинг:
Според мен ситуацията ще се промени, ако започнеш да й възлагаш въпросните действия Simple Smile
Успокой се и се възползвай от времето , почини си малко ти
Не бих я възпирала, освен, ако не прави някакви безумия с бебето

Има го и обратния случай, имам приятелка, далеч живеят, идват свекърите на гости. Свекървата не пипа нищо, защото е на гости, защото не иска да се бърка и пр. в резултат на което снахата освен, че ходи на работа,имат и малко дете, ами и сервира, отсервира.. разтребва и чисти .. там някъде 4 седмици:)

# 38
Значи бабата според теб е по-близка роднина от сестрата  Shocked
И бабата и сестрата са все роднини от втора степен. Първата - по права линия. Тя определя по близко родство от гледна точка на наследяването. От генетична - не мога да кажа.

Но това съвсем не е по темата. Просто ме изненада факта, че някой счита бабата за чужда жена - по принцип, а не в конкретната ситуация.

# 39
Ами чужда си е - на майката! А когато детето е малко - майката ги решава тия отношения  Wink

# 40
Е, сигурно съм някакво извънземно тогава. За мен и двете баби са много близки, такива са и за детето ми  Wink

# 41
Е, сигурно съм някакво извънземно тогава. За мен и двете баби са много близки, такива са и за детето ми  Wink
Явно да. Кръвта вода не става, пък ти може и съседката си безкрайно да уважаваш.

# 42
Вилико, добре, че бащите не разсъждават по твоя начин, би се стигнало до война на световете  hahaha

ПП Всъщност познавам доста мъже, за които "и другата баба ти е баба, но моята майка ти е по-баба", но това е съвсем отделен въпрос  Grinning

# 43
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Донякъде разбирам стремежа й, защото  може  да е продиктуван точно от това- че иска  да използва всеки миг, докато е с детето, за   да  му се  порадва, докато  са заедно.
В тази ситуация бих  погледнала  снизходително  на  нещата и  бих й   оставила  тази  възможност, защото  не се знае кога  пак  ще може да го види.
От друга страна, ако   това много те  дразни и те кара    да трупаш гняв, би  могла  деликатно  да й обясниш, че би искала   приспиването и къпането  да  са  си изцяло  твоя грижа, защото  се боиш, че след като тя  си  замине, на бебчо и  на теб ще ви е трудно  да свиквате  отново   по  вашия си начин.
Ако е тактична и умна  жена,  ще  долови, че не е редно  да изземва  всичките  ти  функции  и  ще си постави граници.
Ако  пък е властна и  не позволява да й противоречат, те очаква  схватка.
Влез в схватката  само  ако си сигурна, че  ще  можеш да удържиш фронта. В противен случай, ще изгубиш позиции   и  оттук нататък ще се налага  да се съобразяваш със всяко нещо, когато е край теб.
Лично  аз  бях  на косъм да попадна  в твоята ситуация, когато  дребната се роди. Само че при нас  го имаше усложнението, че свеки живееше през два  блока и всеки ден идваше у дома. Два- три дни потърпях  свръхзагрижеността й,  но когато  в един момент  ми  измъкна  ревящото  човече от  ръцете, ми прекипя. Поисках си детето с нетърпящ възражение  тон  и казах, че   ще се справя  сама, тъй като това е мое задължение.
После  малко по малко   й дадох  да разбере, че е добре  дошла  да се порадва  на детето  когато иска, но  дотам.

# 44
Защо не се поставиш на нейно място, може и да схванеш, че с действията си не цели да уязви теб, а да се наслади максимално на внучето си. За кратко време.
Възползвай се, вместо да пилиш нерви.

Общи условия

Активация на акаунт