На годинка става вече Юлското човече!

• 29 037
  • 720
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив
Диването как се посмях на "забавлението " на Мая Joy

Страхотна снимка на страхотно момиченце  Hug

# 556
  • Stavanger, Norway
Добро утро момичета!
Диването, Мая е страхотна! Сладка кукличка в кутия  Heart Eyes А за къпането  hahaha
Аз къпя Алекси в един голям леген. Слагам го да седне и той си пляска във водата докато се напълни. После го изкарвам и е готов  Mr. Green

Тези дни ме беше обхванала треска за колички. Не може да ми се угоди на мен  ooooh! Как не започнаха да ме гонят от магазините не знам  Embarassed Смених 3 Бертонита (първото защото не ме предупредиха, че този цвят няма покривало на крачетата, второто, защото не ни беше удобно и третото си остана вкъщи и сега го продавам  ooooh!). Исках да го сменя в магазина и да си доплатя за Пег Перего Ария, но ми отказаха  Rolling Eyes Затова си купих от Хиполенд Chicco Simplicity. Засега съм доволна. Старото Чико го продадох, защото коша и столчето за кола не ги ползвам вече. Много удобна количка беше. Чак ми липсва  Rolling Eyes
Хайде започвам работа!
Лек ден на всички   bouquet

# 557
Здравейте мами!
Да се похваля и моето момиченце вчера се пусна само и трагна към масичката с телевизора. Така че вече смятам че е проходила, защото до преди това я държах за ръка, или правеше само по 3-4 крачки сама.
Сега ни предстои прощапулник и кръщене.
Аз все още я къпя в коритото.
Да питам има ли майки които още кърмят? Аз започнах да я кърмя пред 4-5 дена, но тя вече не иска и не я насливам. Искам да знам сега трябва ли да се изцеждам по малко, докато спре кърмата...нямам напрежение иначе в гърдите, вече са ми меки и не така големи като преди  Embarassed
мерси благодаря предваритено за отговорите.

# 558
  • Пловдив
Сандра, колко ви е хемоглобина? Нашия е 92. В четвъртък сме на преглед и предполагам, че ще ни изпишат желязо. Аз започнах хранителна атака: червено цвекло (на водна баня го сварявам и давам да си дъвче малки парченца), броколи (на водна баня), елда, жълтък (до сега не съм давала) и пъпеш. Във всичко това има желязо. Ще се опитам да избегна приема на капките желязо.

# 559
Ren4i, ние пред 2 дни спряхме с кърменето. Ния вече е голямо момиче и с татко й решихме, че й стига толкова. Искахме да я отбием преди да започне да разбира и да не се налага да я уговаряме. Мисля, че направихме добър стаж от 1 г 1 м и 15 д като кърмаче. Лекарката ми каза да не цедя ако не почувствам напрежение. Ако има напрежение се изцежда малко до облекчаването му. Така би трябвало кърмата да си спре по естествен начин. Има и лекарства, но те са хормонални и не са за препоръчване. Ето две теми по въпроса, които съм си букмаркнала: цък, цък.
На мен ми е интересно по този начин за колко ли време спира кърмата  newsm78 Ако някоя от мамите с по-големи дечица и опит в това начинание са включи ще съм благодарна   bouquet

Ние вчера водихме Ния на профилактичен преглед. Вече сме преборили хремата и зачервеното от нея гърло  Peace

Диването, Мая е супер. Не се сдържах и ти разгледах галерията от снимки. Ставаш все по-добра. Другия път вместо да ходим при Нана ще дойдем при теб  Mr. Green Ние избягваме да се появяваме пред Ния голи. Според мен е гадно и не искам да ни разглежда и изучава  Blush Къпем я двамата с баща й (облечени) в корито на стойка под душа. Тя ту се изправя, ту сяда и да я изкъпе сам човек е мисия невъзможна  Mr. Green Да не говорим, че се мъчи да превземе слушалката на душа и пие вода от него  hahaha

# 560
  • в 1001-та нощ
честито прохождане  Hug

за мъжа ми това беше най-вълнуващото събитие до сега, за мен просто поредната стъпка  Hug

Добавих анкетата за ръста  Peace

# 561
Сандра,
 на миналите изследвания хемоглобина на Александър беше 112 / не бях започнала да давам жълтък още/ и педи каза да му давам 2-3 месеца Малтофер по 8 мисля капки беше / не съм мн сигурна 6 или 8/ за мен беше безсмислено и й казах, че подозирам че след като започне да яде повече видове меса и жълтък ще компенсира , но тя НЕ....
Давах го известно време и после сама си го спрях/ не спазих 3-те месеца/ четох някъде в интернет, че наличието на Малтофера не вреди , вреди по скоро липсата му и с това се успокоявах.

На изследванията на 1 год всичко е на ред , хемоглобина му е 123 , но вече яде всичко .
Сега са му малко по високи еозинофилите, но тя каза че не е толкова притеснително . Hug

# 562
nriscat-и нашият хемоглобин е 92,на мен педито ми изписа по 7 капки на ден за 1 месец и после още 3 месеца по 5 капки,/пиело се 4 месеца задължително/,но аз бях поспряла жълтъка заради горещото време и може би затова така се полу4и ,но и на 6 месеца ни беше толкова  и си го обяснявах 4е беше само на кърма,не бях и давала нищо друго,а сега приема разли4ни видове храна  меса /пилешко,заешко и риба/мисля 4е е достатъ4но ,яде по4ти вси4ки плодове и зален4уци без ягоди ,малини и къпини.За 4ервеното цвекло не бях се сетила.Педито ми препоръ4а 4ервени 4ушки и стафиди.Благодаря за съвета и на мен ми се иска да не давам Малтофер а да набавим 4рез храни.

# 563
Krisa-имахте ли стомашни проблеми след приема на Малтофер,педито ми каза 4е ,,акито,, става 4ерно и полу4ават разтройство.

# 564
При нас хемоглобина на 10 месеца беше 94, сега се е дигнал до 112, което е съвсем нормално за едногодишно дете (над 99-100 е нормално). Много съм доволна, само дето се наложи да правим кръвните изследвания на два пъти, защото първия път излезе с много ниски левкоцити.

Относно желязото
- нали знаете, че калция възпрепятства усвояването му. Т.е. никакво мляко, адапте, сирене и т.н. когато давате месо, жълтък и други храни богати на желязо (мисля че само кърма няма проблеми, но от кърмата всичко се усвоява).

Кърменето - още кърмя, малката е пристрастена и направо не знам как ще я откажа, освен ако кърмата не спре сама. В момента доста намаля след като спря с нощните цоквания. За сметка на това денем заспива само на гърда и няма никакъв начин да я откажа.

# 565
Мая - сладур както винаги Heart Eyes Диване страхотни цветове си подбрала. Не разбирам от фотография, но явно ставаш все по-добра.

Нещо ми се губи Селма  newsm78 Дано тя и семейството й са добре Praynig

# 566
Krisa-имахте ли стомашни проблеми след приема на Малтофер,педито ми каза 4е ,,акито,, става 4ерно и полу4ават разтройство.

Не не сме имали проблеми, да имаше промяна на цвета на акото .... newsm78

# 567
Нашият хемоглобин на годинката беше 113 и педиатърката каза, че е в нормалните граници за дете. Аз бях спряла да давам жълтък, но пак започнах.
На 6 месеца хемоглобинът беше 134.

# 568
Kosty,тук съм,мила.  Simple Smile   Благодаря!Добре сме.  Hug

Скарли,Кости,Диването,Цветулка,от сърце се насладих на снимките на вашите слънчица!Да са ви живи и здрави!  Heart Eyes

Скарли,и аз знам,че  "железните " храни не трябва да се съчетават с "калциеви",ако се цели усвояването на желязо.А вит.С ,мисля,че е добре дошъл.  Peace

Къпането...нашият леген прилича на този на Цветулка.Тесен и дълбок.
Юлия обожава къпането!  Party (Да чукам на дърво!Че и батко й харесваше,но в един момент  го намрази и досега си имаме пролеми..... Crazy )

Кърменето....още се кърмим с пълна сила.

За спирането на кърма...знам,че гърдите не бива да се пипат(да се изцеждат),ако няма напрежение.Така кърмата спира сама.
(Обаче....когато бях спряла да кърмя сина ми,след около 2 месеца случайно обнаружих,че все още имам кърма...  Crazy Не че това е било някакъв проблем,но бях изненадана.)

# 569
Здравейте и от нас,
мамита защо толкова им обръщате внимание на тези изследвания. Тук никога не са ни правили такива на Борис и на никои бебета. Не знам след като детето си изглежда съвсем добре и всичко му е наред аз не бих давала хапчета, но това си е мое мнение разбира се, нокого не критикувам.
Иначе ние все още се къпем в неговата ваничка, седнал, още не е тръгнал да излиза, но много мрази вода да му тече по очите, брррр.
Ние също все още се кърмим, от два дни само вечер, но не защото той не може без това, а май защото аз не съм още готова да спра съвсем.
Много неща имах да ви кажа ама съвсем забравям.....уча за изпит другата седмица и така. Поне ще се разходим малко, че града където държа изпитите е на 550 км от нас. После след изпита почваме усилено с подготовката за връщането ни в БГ, разглобяване на мебели, прибиране в кашони и т.н.
Честити рожденни дни на всички които съм пропуснала, да са много здравички и послушни дечица.

Общи условия

Активация на акаунт