На годинка става вече Юлското човече!

• 29 031
  • 720
  •   1
Отговори
# 600
  • Stavanger, Norway
pucisim, ЧЕСТИТА ПЪРВА ГОДИНКА НА ГАБИ!  Hug Да е жива и здрава и да порасне много щастлив човек  Heart Eyes

Ето и няколко въпроса от мен, като анкета:
1. По колко пъти на ден спят юлските бебета? - Алекси се буди в 6 сутринта и спи от 8:30 до към 11ч. После обядва, играе и към 14:30 пак спи до към 16:30ч.
2. Започнахте ли да давате и вечеря на юлчето? - Отдавна му давам вечеря (не помня от кой месец). Но след вечерята, която е към 17:30-18ч му давам и кърма преди сън
3. Давате ли мляко (кърма, АМ, кис.мляко) преди съм? - Да, а също и сутрин преди да се събуди окончателно си търси мляко
4. Как давате хранят на детето: пасирана, намачкана или на малки парчета? - На мънички парченца, ако е по-твърда може и леко пасирана, но по-едро
5. Добавяте ли хляб или сухар към супите и готвените храни? - Добавям сухарче ако манджичката е рядка, иначе - не  Peace

Кръвни изследвания - Аз като гледах референтните стойности в нета за деца на тази възраст на Алекси изследванията му бяха ок, но педи казала, че хемоглобина е млако нисък  newsm78 Но не съм предприела нищо и тя не е казала да давам нищо.

Рядко ако - Алекси около 10-ина дни е с по-рядко ако. Не муникне зъбче и просто започна да не смила храната нормално  ooooh! Вече около седмица е на диета, а от днес на съвсем строга (само лечебни каши - оризова, ябълкова и лечебна хумана, може малко сухар, обезсолено сиренце и банан). Не е съвсем разстройство, но е по-редичко и определено по някаква причина не смила добре храната  newsm78 Иначе си изглежда много здрав. Честно казано ме притеснява повече тази диета, отколкото акото, но педи и родата настояват, че трябва да я спазваме и съм сама срещу всички, та си трая   Rolling Eyes Добре, че още го кърмя, иначе мнгоо бедно ми се струва това меню  ooooh!

# 601
Честит Рожден Ден на Габи! Много весело изкарване и гооолеми подаръци!

Аз влизам да се оплача... от себе си  ooooh! Вчера като излизахме с Ния след обяд беше сравнително хладно и ветровито. Аз я облякох с екипче и закопчах горнището. Изобщо не се сетих да не вдигам шипчето до горе. Сега пак ни се прояви алергията от никел. Имаме едни червени пъпчици по гушката и ни сърбят. Сутринта бяхме на дерматолог и ни даде Адвантан за 3-5 дни по едно мазане. Много ме е яд, че не се сетих за алергията и я предизвиках  #Cussing out

1. Ния спи сурин около 1 час, след обяд 1-2 часа и нощем от 21 до 7-8.
2. От няколко дни давам нещо час преди баня - каша, АМ с бисквитки, кисело мляко
3. До скоро преди да заспи беше на кърма. Сега хапва вечерята, играем си малко, после баня и се приспива с тати.
4. Всякак. Зависи какво яде.
5. Рядко добавям сухар в храната. Сухари ползвам основно за попара. Понякога предлагам хляб или сухар отстрани. Ако иска си взема Simple Smile

# 602
Честит празник на малката Габи!Весел празник и пожелаваме.

1. По колко пъти на ден спят юлските бебета?
2. Започнахте ли да давате и вечеря на юлчето?
3. Давате ли мляко (кърма, АМ, кис.мляко) преди съм?
4. Как давате хранят на детето: пасирана, намачкана или на малки парчета?
5. Добавяте ли хляб или сухар към супите и готвените храни?

1.Ние спим от 13 ч до 16 ч,и вечер ляга към 21 ч до 8,30/9 ч.Но вечерния ни сън е много неспокоен и се събужда през час ,да пие вода някакъв ужаст е просто #2gunfire.
2.Да от няколко месеца към 19 ч си яде супичката от ДК
3.Преди сън си хапва око 200 гр кисело мляко/някои път с бисквитка ,но повечето пъти е чисто/
4.Нашата храна за съжаление е все още пасирана,на няколко пъти се пробвахме да ядем по едричка но не иска,и ако случайно преглътне нещо по едро ,се случва да повърне ooooh! ,количеството което е изяла преди това.
5.Да ползваме сухари ,за попарката и за супичките които са по-рядки.

# 603
1. По колко пъти на ден спят юлските бебета?
2. Започнахте ли да давате и вечеря на юлчето?
3. Давате ли мляко (кърма, АМ, кис.мляко) преди съм?
4. Как давате хранят на детето: пасирана, намачкана или на малки парчета?
5. Добавяте ли хляб или сухар към супите и готвените храни?

Привет ,
1. Ако стане по-рано от 6.30 - спи 40мин - час преди обяд, ако стане по-късно -само следобяд спи около   2 часа.
2.Вечер му давам супичка, отдавна отказа АМ.
3.Кис. мляко давам по всяко време ,не винаги го  яде, понякога и преди лягане го излъгвам да хапне малко.Забелязала съм,че когато яде готвено вечер се буди по-често,ако е хапнал само мляко спи по-спокойно.
4.На малки парчета, поняка пасирам.Ако на кухнята има готвено зеле направо пасирам,защото е трудносмилаема.
5.Добавям хляб към обяда, а и към супичката вечер.

Къпем го в коритото в стаята,само като го види и иска да влиза в него.Плиска с ръце, с крака..Голям кеф..а ние ставаме по-мокри и от него  Wink Пробвах във ваната да сложа коритото и той да е в него,но не му хареса особено.И това ще стане като порастне още малко  Simple Smile

Закусваме попара или мляко с бисквитки, или кус-кус...
На Емко хемоглобина е 115 - и на 6 месеца беше толкова.

А какви гърнета сте избрали? Има толкова различни,че съм в чуденка.. newsm78

Честит Рожден Ден на Габи!   bouquet

# 604
  • Stavanger, Norway
Меганчо , ние сме с гърне от 3лв  Peace Отначало му беше малко големичко (започнахме да го слагаме от 8-ми месец за да привиква), но сега си е ок  Peace Като порасне и стане по-стабилен ще купим седалка за тоалетната,  но там ще е някоя по-хубава и удобна  Peace
 Ех, една моя близка приятелка е бременна и ще става мама март месец Simple Smile Зачетох се малко в мартенската тема и се сетих за нашите терзания преди година и 7-8 месеца. Бая време е минало от тогава, а Wink Какво правят Бяла лястовица и Bobi40 (не помня така ли се пишеше ника й)? Даже ме обхвана лека носталгия по това преживяване. трепета, очакването, вълненията...

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 17:52 от cvetulka

# 605
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,ГАБИ!!! Heart Eyes

Споделете,до къде я докарахте с гърнетата?Ал не ще и да чуе ooooh!

# 606
И нашето гърне не е луксозно,но има една "екстра"ако може така да се каже,като се изпишка госпожицата започва да свири,така поне не се налага постоянно да проверявам дали е свършила някаква работа. На нас гърнето ни е все още голямо Grinning много е смешна като седи на него Laughing Laughing
Ади, ние доста време не искахме даже да седим на гърнето,но тука от известно време ,като я сложа си свършва работата, но сега съм много настоятелна от колко преди това Simple Smile

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 18:12 от Кирова

# 607
Честит рожден ден на адашката Габи, да носи много радост на мама  bouquet

Леле като гледам колко много спят вашите деца чак се стряскам  Shocked Shocked Shocked

Моята Габи спи само един път дневно по 30-40мин и това е(от 12 до 12:40). Приспиването е голяма мъка, а се буди задължително след 30-40 мин и още ѝ се спи, но повече не мога да я приспя  Crazy В резултат на това е доста нервничка през останалата част на деня, евентуално ако дам да суче заспива, но ако е чак към 6-7 вечерта. И отново спи не повече от 30 мин. Вечер заспива към 9, сутрин става към 6-7, като нощем се буди по няколко пъти и се приспиваме.

Ето и за останалите въпроси:
Започнахте ли да давате и вечеря на юлчето? Давам нещо от нашата храна, или ако сме на кухня супата от кухнята. Яде много малко, иска си кърмичката.

Давате ли мляко (кърма, АМ, кис.мляко) преди сън - това ѝ е основната част от вечерята, яде малки количества твърда храна, а час по късно заспива.

Как давате хранят на детето: пасирана, намачкана или на малки парчета? - Ако е пюре - те са много добре пасирани обикновено, ако е детска кухня - има по-едри частици, ако е от нашата храна - на едри парчета, обича да дъвче, но не се справя много добре. Лесно се изморява да дъвче и яде доста по-малко.

Добавяте ли хляб или сухар към супите и готвените храни? - отказва храна с добавен сухар вътре, не ѝ харесва май  newsm78 Давам ѝ хлебче да си дъвче самичка докато я храня.

# 608
  • Бургас
Здравейте момичета! Честито на малката сладурана Габи, да е здрава и много весела!!!
Отдавна не съм се включвала, да ви благодаря на всички които поздравихте за рд на Алика тук и на лични   bouquet
Понеже сме от плашливите  Laughing рожденият ден мислех да сме само семейно, обаче ме изненадаха и гостите и самата рожденичка-беше много весела, играеше си с всички и даже ме остави и мен да празнувам))) Спретнах й и прощъпулник, макар и със закъснение, че вече си ходи както и където иска, и стълбите вече даже не й се опират. В дясната ръка взе молива, който беше наречен за архитектор, а в лявата-ножицата, та или фризьорството или шиенето ще й е хоби  Simple Smile Най-харесаният подарък се оказа детската количка с кукла-изобщо не очаквах такъв интерес, да не казвам че и баткото си поигра с удоволствие  Laughing
Сега за анкетата:
-спи един път, на обяд около един час. През ноща от 23 до 8-9 но с 3-4 събуждания.
-отдавна, каша
-кърма
-всякак, вече предпочита всичко на парчета, сама с ръка да си взима.
-само ако е рядка супата, иначе и филийката предпочита на парченца да си я хапва.
От другата седмица сме в Сл. Бряг, но се надявам да ми остава време за темичката) Ако има някой който в момента е на почивка-ще се радвам да се запознаем  Hug

# 609
Здравейте,
нашето гърне е обикновено на НУК, за момче е, но някой път излиза пишито и навънка. Иначе се справяме доста добре даже беше малко неочаквано за мен. Пишкаме, акаме вътре и почти нямаме наакана пелена вече.
Честит рожден ден на Габи.

# 610
честит рожден ден на Габи!

Кирова аз да ти кажа,че нашето гърне е същото и свиреше,но аз го изтърбуших и вече не свири.нарочно го направих поради две причини: 1.много е ангажиращо.като засвири и не млъква,а понякога ми отнема време да оправя детето и чааак после да изхвърля гърнето,а то свири,свири,свири...побърка ме! и 2.в чужбинската тема една мама ме подсети,че с това свирене мога д аму създам някакъв инстинкт ли,навик ли да неможе да ходи до тоалетна без свирене или нещо от сорта,а после къде ще търся постоянно свирещи тоалетни? та така реших проблема и вече не слушаме ламбада при всяко акане хахахахаха

# 611
  • Добрич
Здравейте и от мен, не съм писала от рождения ни ден  Embarassed същия ден и я кръстихме  Grinning За мое учудване госпожицата беше спокойна на ритуала, който беше много дълъг, но до момента в който отеца трябваше да я вземе и топне в казана  ooooh! Както и да е всичко мина вече  Grinning
Относно анкетата:
1. По колко пъти на ден спят юлските бебета?Зависи кога се събудила сутрин, ако е рано спим два пъти през деня и вечер си лягаме към 21-21,30
2. Започнахте ли да давате и вечеря на юлчето? Да отдавна, напоследък вечерята ни е хляб и краставици  Crazy
3. Давате ли мляко (кърма, АМ, кис.мляко) преди съм? Кърмя
4. Как давате хранят на детето: пасирана, намачкана или на малки парчета? Намачкана, на парчета, зависи какво предлагам
5. Добавяте ли хляб или сухар към супите и готвените храни? Ако не е гъсто ястието, тогава

Ади, и ние сме доникъде с това гърне, не ще да сяда и това е  Crossing Arms

Относно закуските, ние не ядем млечни поради алергия, и съвсем ми е трудно какви да ги измислям, предлагам ечемичени ядки с плод, ръжени ядки с плод, макарони със захар  Sick , каша предимно оризова с плод, постни кифлички правя, палачинки , и въобще за целия ден ми е трудно какво да приготвям за нея тъй като не сме на ДК

Честит Рожден Ден на Габи! С пожелание за здраве и много весели моменти!
                                                       bdbaloni

# 612
Ади, аз съм доволна от опита ни с гърнето. Ния почти няма наакана пелена  smile3501 (идеално за мен, че как мразя са пера акани гащи smile3514). Днес бая се постара детето: 2 пъти пишка, 1 ака и 2 пъти и двете Crazy Радвам се, че се научи да "казва" малко преди да се наака. Започва да се пъне и да прави физиономии. Аз й казвам да чака, тя чака, сваляме гащите и се паркираме на работното място. Имаме най-обикновено гърне на Чико от тези розовото:
Аз също исках да й взема пеещо, танцуващо и т. н. та с кеф да си го пълни. Оказа се, че интерктивните са запечатани в кутии, а мен ме осени идеята да й ги "пробвам". Започнах с най-шареното и последно беше това, което купихме. Оказа се, че на най-простото седи най-удобно (поне така изглеждаше отсрани). Сега е с него и се справя по-добре от очакваното  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Как пробваш Ал на гърнето?

Ния като е на гърнето около нея има разхвърляни играчки и тя си ги премята. Последна мода е докато е на гърнето да "чете" такива книжки:

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 22:48 от MammaMmia

# 613
  • София
Здравейте!

Относно анкетата:
1. По колко пъти на ден спят юлските бебета? Различно - понякога спи предиобед, понякога - не. Следобед също заспива трудно. Днес, например, заспа чак към 6 часа, когато излязохме.
2. Започнахте ли да давате и вечеря на юлчето? Давам му каша, обикновено. Ако има нещо подходящо от нашата храна - давам му, но това е рядко. Изобщо, вечерята ми е най-трудна откъм идеи.
3. Давате ли мляко (кърма, АМ, кис.мляко) преди сън? Кърмя преди сън. Киселото мляко не го долюбва много.
4. Как давате храната на детето: пасирана, намачкана или на малки парчета? Пасирана. Мачкам само пъпеш, примерно. Ако не е хубаво смляна и не може да я преглътне, плюе.
5. Добавяте ли хляб или сухар към супите и готвените храни? Давам му хляб или по-точно - сам си взима. Обожава хляба и сухарите. Ако нищо не му хареса, яде само хляб и кърма.

За закуска давам комбинация от овесени ядки или кус-кус или киноа със сирене и плод. Закуската е единственото ядене, което яде без проблем. Като му готвя вкъщи, по-яде, но храната от частните детски кухни не я иска хич. Пробвах една седмица с две кухни и съм дотук. Ама и те слагат вътре брашно, яйчен прах и други такива. На мен вкъщи никога не ми се е налагало да сгъстявам ястието, по-скоро обратното - трябва да разреждам с вода. Защо ли им е да сгъстяват с брашно?!

На гърне още не съм го слагала. Чакам да стане на 18 месеца.

# 614
Кирова аз да ти кажа,че нашето гърне е същото и свиреше,но аз го изтърбуших и вече не свири.нарочно го направих поради две причини: 1.много е ангажиращо.като засвири и не млъква,а понякога ми отнема време да оправя детето и чааак после да изхвърля гърнето,а то свири,свири,свири...побърка ме! и 2.в чужбинската тема една мама ме подсети,че с това свирене мога д аму създам някакъв инстинкт ли,навик ли да неможе да ходи до тоалетна без свирене или нещо от сорта,а после къде ще търся постоянно свирещи тоалетни? та така реших проблема и вече не слушаме ламбада при всяко акане хахахахаха

На този етап,музиката още не ме дразни,но нищо не се знае Simple SmileА това че се създава някакъв навик или нещо подобно,аз мисля че при всички деца е различно.На мен една приятелка ми го препоръча ,те нямат такъв проблем/а, го ползват близо година/.Надявам се и при нас да е така Peace

Общи условия

Активация на акаунт