На годинка става вече Юлското човече!

• 29 034
  • 720
  •   1
Отговори
# 570
Sandra, нашия хемоглобин е 106. На нас също ни изписаха Малтофер- по 20 капки в продължение на два месеца, и по 10 за един месец.
Не се шашкай! Когато Александра беше на 6м бяхме с хемоглобин 97  Simple Smile Тогава пак пихме Малтофер по същата схема.  Пийте си капките, наблягай на "железните" храни и не се тревожи!  Hug

# 571
Селма попритесних се малко, гледам 2-3 дни не пишеш... Радвам се, че всичко е ОК Hug
Мерси, сладури са ни юлчетата, а Wink

Здравейте и от нас,
мамита защо толкова им обръщате внимание на тези изследвания. Тук никога не са ни правили такива на Борис и на никои бебета. Не знам след като детето си изглежда съвсем добре и всичко му е наред аз не бих давала хапчета, но това си е мое мнение разбира се, нокого не критикувам.

При нас също. Но като четях какво споделят мамите тук, взех да се питам трябва ли да правя изследвания, не трябва ли newsm78 Педи нищо не е казал по въпроса, и тъй като той е специалистът, му се доверявам. Peace Маринела си хапва добре(и пак не качва), изглежда здрава, жизнена, та не съм се стреснала.

# 572
Аз не съм правила изследвания на Росен на 1год. Не мисля, че са важни. Хемоглобинът му, дори и да е нисък, няма да му дам желязо, така че, не ме интересуват. Здраво, жизнено дете, еластична кожа, розови лигавици, какво да му търся в изследванията само да се притеснявам излишно.
На Габи хемоглобинът и на 6м., и на 1г. беше 130. На 6 месеца беше само на кърма, на 1г. не беше опитвала още нито жълтък, нито млечни, нито много меса. Както и да е, споделям си виждането по въпроса...  Peace
Относно кърмата след спирането - може да има капчици дори година след спирането. При мен също спря нормално първия път. Изцедих само веднъж, когато усетих напрежение, постепенно си се нормализираха гърдите. Но месеци след това, ако стиснех зърното, потичаше по една-две гъсти жълти капки, каквото е преходното мляко в началото.
С Росен се кърмим още, не знам кога ще спрем, не мисля да е лятото.  Peace

Диване, браво. Харесвам снимките ти.  Peace

# 573
Селма попритесних се малко, гледам 2-3 дни не пишеш... Радвам се, че всичко е ОК Hug

Hug Някои обстоятелства не ми позволяват да пиша по-често...

dunaika ,тъкмо се чудя,възможно ли е да избегна кръвното изследване на 1 г.?  newsm78
И аз това си мисля,какво толкова ще ми даде то?  Thinking
Не ми се мъчи детенцето.  Sad

# 574
При изследванията на Ради миналия месец хемоглобина му беше 92, още не съм занесла резултатите на док., ще ги занеса другия месец, дотогава няма да са актуални, но дори и да ни изпише желязо, в което се съмнявам, не смятам да давам. Все още си кърмя детето и желязото в къщи го пия аз  Peace. За спирането на кърмата нямам какво да добавя.
За къпането: и двете ми деца се къпят сами с банята, слагам ги в коритото да си поиграят, после ги изплаквам с чиста вода направо от душа и това е, обожават да се плацикат сами в коритото  Grinning

Ето и няколко въпроса от мен, като анкета:
1. По колко пъти на ден спят юлските бебета?
2. Започнахте ли да давате и вечеря на юлчето?
3. Давате ли мляко (кърма, АМ, кис.мляко) преди съм?
4. Как давате хранят на детето: пасирана, намачкана или на малки парчета?
5. Добавяте ли хляб или сухар към супите и готвените храни?
Моите отговори:
1. От месец насам спи само веднъж за деня.
2. Вече давам и вечеря, обикновено супа, за обяд е нещо готвено, различно от супа.
3. След банята и преди сън задължително го кърмя, надявам се да остане така до 1,5г. поне.
4.Давам храната на малки парчета, все още понякога се инати и не иска да дъвче храната и я намачквам.
5. Не добавям, хляба го давам отделно.

pumbi вие за постоянно ли се прибирате към БГ, успех на изпита

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 15:47 от ТиНе

# 575
Селма според мен изследването въобще не е страшно за детето, но като не ти се прави не го прави, аз като го направих, че какво, още не съм се отчела пред док. То при това зъбоникнене няма как резултатите да са напълно актуални, да не говорим и за прецизността на лабораториите. Момичетата, които се притесняват за ниските стойности на хемоглобина препоръчвам да направят контролно  кръв и в друга лаборатория. От личен опит казвам, че може да има разлики над 30 единици за хемоглобина (абе ужас).

# 576

1. Три пъти - сутрин, след обяд и нощем.
2. Да, но не давам "закуска". Обяд - супа, след обяд - десерт, вечеря - основно. М/у храненията пъпеши и кайсии.
3. Яде АМ сутрин и вечер преди сън. (Уточнение, закуската е АМ...)
4. Каквато я направят от детската кухня. Не мачкам и не пасирам допълнително.
5. Надробявам по 1 филийка (само средата) и в супата, и в основното ядене.

А какви са референтините стойности на хемоглобина при изследванията на 1 година?
Вчера и взеха кръв от пръстенцето. Не рева много, пяхме песни с лаборантката и Мая почти не разбра за какво иде реч...  Laughing

# 577
А какви са референтините стойности на хемоглобина при изследванията на 1 година?

Всеки лекар си ги наглася, поне с такова впечатление съм останала  Peace

# 578
Всеки лекар си ги наглася според мен  Peace

Е как така?? Няма ли от толко до толко е добре?

# 579
Алекс спи сутрин,около 10:30 ч-40 мин,следобед към 15:30 ч-2-2,5 часа и нощем.
Храним се 4 пъти с нормална храна (закуска,обяд,следобедна закуска-плод и вечеря) и още 5-6 пъти с кърма.Мачкам и пасирам,според консистенцията.Сухар слагам в супата,в манджи не.Хляб не давам.М/у храненията също не давам нищо.

# 580
Най-сетне имам кирилица, а през това време толкова неща ни минаха през главите, че незнам дали ще мога да ги изброя. Прекарахме страхотен рожден ден, макар и с бактерия в урината и на антибиотик, температурата беше от порядъка на 39-39.5 почти нон-стоп. Слава Богу поне на партито Ванеса беше в настроение! Седмица по-късно пак същите драми - температура 39.7 бе никакви други симптоми - в урината - нищо, този път е гнойна ангина - честито! още един антибиотик за седем дни и се надяваме, че вече всичко е наред. И за да завършим с хепи енд - на 26.07 Ванеса просто ПРОХОДИ и вече не се спира. Постоянно е права някъде или върви, само дето не може да стане без опора. Сега вече ще се гоним, но забелязвам положителна промяна - сега сякаш е мааалко по-самостоятелна, което ме радва особено, защото иначе съм един постоянен аниматор.

Все още я кърмя, даже често се случва и през деня за приспиване, но от вчера ме взе за играчка и ме хапе като куче. Незнам как ще дочакам есента да я отбия, ако продължи така.
Къпя я в корито, в банята. Вече ни стана ритуал да се къпем двете. Така се улеснявам максимално, хем се къпя, хем се бръсна, хем детето щастливо в коритото, а после като я изкарам и е готова за сън. Такава е практиката и с обедния сън - къпане и спане заедно.

1. Повечето пъти сутрин и следобед, има случаи обаче и само на обед.
2. Да, откакто е на кухня. Давам само супа без хляб и после кърмя, ако вечеря с нас от нашето ядене, гледам да избегна кърменето, за да не и натежи.
3. Да, кърма.
4. На малки парчета
5.Ако е много рядка манджата - да. А иначе Ванеса яде коричка хляб, а аз и давам от буркана и колкото изяде-изяде. Има голямо желание да се храни сама и това е алтернативата.

# 581
  • гр.София
Първо да се похваля , че вече сме с обички  4470
Маги спи по-два пъти през деня , сутрин към 9ч и обедно време 13-14ч. заспива по-два часа по-някой път и по-малко  Grinning
Вечеря още не иска само като ме види с лъжицата и почва да пищи , иначе ако и давам от наща храна залъчета хапва по 4-5 залъка , месце или доматче , от 2 месеца нищо не пасирам само леко намачквам , хлебче и давам да си гризка  Laughing вечер пие кисело мляко преди заспиване  Peace
Много обича сини сливи как ги ядеее   Joy Joy Joy  
В събота заминаваме на море да я видя как ще го приеме , че преди месец я водих на плаж и опищя все живо , нито пясъка и хареса , нито морето  Sick
На нас ни растът кътници а още е отдолу само с два зъба а горе с 4  Thinking от едната страна кадето е тръгнал кътника венеца е син , утре ще я водя до док. да я погледне че ми е притеснено .
Mermaid1 честити ви крачета , и повече никакви болести  Naughty

# 582
Незнам как ще дочакам есента да я отбия, ако продължи така.
Защо се чака есента?

# 583
Див, не ги ли пише (реф. граници)  на листа с резултатите?  newsm78

# 584
Референтни стойности на изследвания при деца:
Хемоглобин: g/L
от 6 до 12 месеца: 107 – 131
от 1 до 3 години: 108 – 128

ИЗТОЧНИК

Общи условия

Активация на акаунт