Или преяждам или гладувам!

• 2 034
  • 3
  •   1
Отговори
  • в моята си къща
Имам огромен проблем: загубила съм способността си да се храня нормално!Или преяждам или гладувам.По лесно ми е да не ям , отколкото да седна и да се нахраня нормално.Веднъж седна ли да се храня  се отваря един огромен апетит , поглъщам неимоверни количества храна , мога да спра само ако вече не мога да  дишам!Мисля ,че имаше и такова заболяване хиперфагия се казваше .Как да се справя , това не е нормално да не можеш да седнеш и да се нахраниш нормално, да не  можеш да се спреш и  следващите дни да компенсираш с глад.А така искам да изпитвам наслада , хранейки се  всеки ден с различна храна в умерени количества , а не да  се натъпча с първото попаднало ми пред погледа /в много случаи дори и с неща които не ми се ядат в момента/.Споделете  има ли и други "увредени" като мен , как се справяте ,има ли шанс да започна да се храня като нормален човек.

# 1
  • SA
Доста информация за различните хранителни нарушения може да намериш в този сайт:
http://together-ed.org/viewforum.php?f=18

# 2
Имам огромен проблем: загубила съм способността си да се храня нормално!Или преяждам или гладувам.По лесно ми е да не ям , отколкото да седна и да се нахраня нормално.Веднъж седна ли да се храня  се отваря един огромен апетит , поглъщам неимоверни количества храна , мога да спра само ако вече не мога да  дишам!Мисля ,че имаше и такова заболяване хиперфагия се казваше .Как да се справя , това не е нормално да не можеш да седнеш и да се нахраниш нормално, да не  можеш да се спреш и  следващите дни да компенсираш с глад.А така искам да изпитвам наслада , хранейки се  всеки ден с различна храна в умерени количества , а не да  се натъпча с първото попаднало ми пред погледа /в много случаи дори и с неща които не ми се ядат в момента/.Споделете  има ли и други "увредени" като мен , как се справяте ,има ли шанс да започна да се храня като нормален човек.

А с какви храни се храниш предимно? Има храни, които точно това правят - отварят повече апетита ни. Това се дължи на повишаване на кръвната захар. В интернет пространството има доста информация относно гликемичния индекс на храните. Прочети, ако ти е интерсно. Освен това опитвала ли си да ядеш често, за да не прегладняваш. Нормално е като прегладнеем да изядем целия хладилник. Ако опиташ да ядеш на три часа първите няколко дни вероятно ще ти е трудно да ядеш по-малки количества, но ако си достатъчно системна би трябвало да се справиш.

# 3
TONITATA, Здравей! Не знам дали четеш книги на английски или ако книгата е преведена на български, но горещо ти препоръчвам тази книга "The End of Overeating" на David Kessler.

Общи условия

Активация на акаунт