Юлчета 2008 (Тема 146)

• 76 126
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
Вчера бях застреляна с въпроса: откъде ще излезе бебето?
Леко неподготвена ме хвана  Blush Започнах аз да обяснявам, че то сега ще си стои там и никъде няма да излиза  Mr. Green Не беше много удовлетворен от обяснението и започна да ми изследва корема. Накрая заяви, че знае откъде ще излезе – от пъпчето на мама  Laughing
И аз се извинявам, че ви занимаваме с бременности, но си позволявам да споделям това, което е свързано повече с Михаил, отколкото със самата бременност.

И още нещо, което все забравям да ви споделя. По безброй пъти на ден се провежда следния диалог:
- Мамо!
- Да.
- Аз много те обичкам  Heart Eyes
- И аз много те обичкам!
Понякога това се повтаря по 3-4-5 пъти в минута  Crazy
Ако пропусна някоя от репликите си, веднага е готов да се сърди.

# 256
Кети, падащи легла има в яслата в Бистрица, но не са двуетажни както на снимката. За драгалевската не знам как е Simple Smile

# 257
Вчера Марто излезе да гледа мача и взе Мони с него, че нямаме баба тези дни дни да ни помага. Аз приспах радо и си легнах и те се прибрали към 11:30 някъде и веднага си легнали. Мартин почерпен веднага заспал, а аз към 12, след като Радо се размрънка, ходих да ги завия както правим всяка вечер. Отварям врата, Мартин хърка, а Мони ми вика, "мамо ела при мен да си говорим, че ми доскуча сама да си говоря, а тати МАЙ спи".  hahaha И днес сутринта се събужда и вика, "айде моля ви да пишам в тоалетната". Марто и вика, "махай памперса и отивай", а тя "какъв пашан (памперс)?". Поглеждаме я, тя спала цяла нощ без памперс и явно е стискала, щом се е събудила с молба да пиша. Та понякога може и да има предимства мъжа да си пийне и да си забрави задълженията.  Crazy
Сега е много щастлива и надъхана, че е голяма и ще спи без "пашан".

# 258
Оле, това си е направо чудесно!

# 259
Оле, това много готино. Браво на Симона, добре си се занимава детето и как се разбира с баща си, голяма комбина ще са.
Нашия татко абсурд да вземе Йоана с него, той с нас на разходка никога не идва, камо ли сам да я заведе някъде. По-скоро ще уреди някой да я гледа.

# 260
Хехе, Оле, аз като ти казвам, че си построила комунизма, ти спориш  Wink

Катето и баща й са голяма комбина, жалко, че от работа не му остава много време да се занимава с нея. Но веднага си личи, че има хармония между тях, която при нас май липсва.
Като й скарам нещо, се случва да ми отговоря "искам моя тати Васко"  Laughing
За имения ми ден, баща й ми подари букет и тя беше много нещастна, че за нея няма. И той на другия ден, носеше едно цвете за нея и едно за мен  Simple Smile

# 261
Оле, завиждам за махането на пашан-а  Hug

Снощи излизам от банята и от коридора чувам как Михаил обяснява на баща си кое точно филмче да му пусне. Влизам в стаята и Мишо ме пита:
Мамооооу, какво правиш?
А аз: Нищо, изкъпах се и сега идвам при теб. А ти какво правиш?
Мишо: Ми нищо.... Ето на мен не ми се гледа филмче, но тати иска да ми пуска тук някакво филмчеееее....   Crazy
Горкото ни изтормозено дете, мъчим го с някакви филми   Whistling

А днес пуснах една песничка и той веднага протестира: Мамооо, аз много те обичкам, но не искам да пускаш такива не-филмчета, само филмчета може да се пускат.

# 262
 Е, да ама не. Отказа се от идеята и не съм настоявала. Върнахме си "пашана"  Tired

# 263
  • Варна
Оле, защо не настояваш за пашана Simple Smile Крайно време е да го махате Simple Smile

# 264
И аз имам проблем с Ивето и "пашана" или "папенса", както любящо го нарича тя. Упорито отказва да пишка в гърнето или тоалетната. Опитах всички техники и никоя не успя да пробие стената. Някакви съвети?

# 265
При Йоана памперса го махнаме значително лесно. Аз й давах пример с едно наше познато дете, което е по-голямо и е без памперс, също й казвах, че в детската градина децата нямат пампи. Не знам дали е заради това, но и аз рано почнах да я слагам на гърне беше на около 6 месеца и на 1 година вече си казваше за пиш и ако, махнах окончателно памперса доста по-късно, но си беше почти сух. Всичко май стана с говорене и при Йоана много действа тактитаката "Кака......има това и това или прави така и така, нали искаш да си като нея".

# 266
  • София
Злати, яна понеже обича много да й се чете, за памперса особено много помогнаха две книжки предназначени за това. За съжаление са на англ, но при вас това няма да е проблем, аз й ги "четях" на бг. Специално едната много я грабна и до ден днешен от време на време ми я носи да я прочетем или пък, докато е в тоалетната ми обяснява за Хана, героинята от книжката.

тази е за хана

но от има най-различни, аз от и-бей ги бях поръчала.. около 15лв ми излезнаха двете, заради доставкатааааа  ooooh!

# 267
  • София
Момичета, моят съвет е да се отървете от памперса по най-бързия начин. Децата са достатъчно големи, мисля че чудесно ще се чувстват без него. Според мен по-скоро е въпрос на навик, отколкото необходимост, както за тях, така и за нас. Без да искам да засегна никого, бях шокирана да науча, че в нашия отбор все още се ползват памперси  Peace Убедена съм, че да се раздели детето с пампито не е лека задача, помня как Мариела упорито се криеше зад вратата да пикае и как се правех на маймуна за да я убедя да го прави в гърнето Simple Smile Решаващото беше, когато в парка видеше друго дете да пишка, тогава искаше и тя. Може примера наистина да помага. Хубаво е да се използва лятото при всички случаи. И не става отведнъж...

# 268
Да подкрепя и аз тезата, че децата много се влияят от примера на другите. На Катето така махнахме дневния памперс. За нощния изчакахме още около година, когато на мен ми свърши търпението и го махнах, без да е показала признаци на готовност. По 2 пъти на нощ я изпишвах, защото тя не се будеше дори, когато се напиша, но противно на опасенията ми, свикна за около месец и престана да се напишва.

# 269
Момичета, мерси за съветите!
ТоНи, звучиш така, сякаш Ива иска да се изхожда извън пампата, а аз съм тази, която с всички сили се противопоставя. Какво означава "най-бързия начин" и колко бърз е той?Simple Smile Да, според мен, Ива също ще се чувства по-добре без пампата, но очевидно не сме на едно мнение с нея по тоя въпрос.
Пробвах с: книжки за potty training, нагледен пример от мен и други деца, изпишкване на плюшковците на гърнето и тоалетната чиния; купих два вида гърнета, има седалка за тоалетната чиния, оставям я по гащички...някакви идейки, различни от споменатите?

Общи условия

Активация на акаунт