БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 496
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
 Момичета, да се включа с още един въпрос, четох, че месото се въвежда около месец след началото на захранването, но по този начин ще закъснеем с въвеждането на глутена. Какво бихте ме посъветвали, първо месото или първо глутена да въведа?

# 106
Първо глутена  Peace! Няма такова задължително правило, че месото трябва да се въведе месец след началото на захранването.

# 107
 Майкъл, много благодаря! А, след като въведа глутен, горе долу колко време след това мога да предложа месо?

# 108
За нищо  Peace. Един месец. През това време можеш да въвеждаш само от познатите храни различни видове. Като въведеш глутена трябва да даваш всеки ден. Можеш да започнеш със спелта или овес - те съдържат малко количество от този белтък и са подходящи за захранване.

# 109
Малко със закъснение, но искам да ви благодаря за отговорите прясно/кисело мляко!   bouquet
Разбрах какво точно е съкращението. Simple Smile По принцип не купувам стерилизирани.
За сега опитахме Елена и Май дей. Определено на малкия киселото мляко му хареса много повече от в НЛ.

# 110
 Майкъл, огромно благодаря!     bouquet

# 111
Аз пък съм първо да се въведе месото. После глутен.

# 112
  • София
Аз пък съм първо да се въведе месото. После глутен.
При моя син беше точно така. Глутен въведох след годинката.

# 113
Мари, и при моят също.
Моето мнение е, че месото е следващата храна след зеленчука и плодовете, и след това идва ред на глутена.

Захраних с глутен на 10 месеца и половина. Абсолютно нормална възраст за въвеждане при здраво и необременено с алергии бебе. Нека си изследват, нека публикуват - това е чудесно.
Крайният резултат и мнение е, че ако детето има алергична компонента към глутен, независимо от възрастта за въвеждане - долна, средна или висока, вероятността за проява на алергия не се променя изразена в проценти. Ако детето е здраво, без алергична компонента към глутен-съдържащи, то преценката за възраст за въвеждане е най-вече на педиатъра. При бебе, което е захранено на 6 навършени месеца, редът на глутена е някъде около 10-тият месец. Нормално и безрисково.

# 114
  • София
Значи и при моя е било г/д 4м след началото на захранването.
При моя син педиатърката се презастрахова. Бях дала "Лека нощ" на Хип и той зачерви бузи. Според мен не беше реакция от пюрето, но все пак отложихме. След това не е имал проблеми с тези пюрета.

# 115
  • София
адис, аз бих избрала глутена.  Peace

# 116
Сред много четене за захранването ми попаднаха и схеми, при които се започва с месо. По тази логика си мислех след като съм въвела зеленчуци, плодове да е месото и след това глутен. Сега новите пропоръки са, че оптималното време за въвеждането му е между 6-8 месец, което автоматично означава, че спешно да въвеждам глутен, а след това месо Rolling Eyes Чудя се кое по-напред....
Въпросът ми е в месеца, в който се дава всеки ден глутен, мога ли да въвеждам нови храни /зеленчуци или плодове/?

# 117
  • София
Да, можеш.

# 118
  • софия
Ако добавям сирене в зеленчуково пюре, трябва да е в чисто зеленчуково(в смисъл без месо, жълтък), нали така?

От кога мога да дам диня?

# 119
  • Варна
В пюре със жълтък можеш да добавяш и сирене. Диня стига да я одобрят, можеш да предложиш.

Общи условия

Активация на акаунт