БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 444
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
Mozzi, според мен ако са жадни ще пият вода. Гоги започна от 2 седмици да пие по 120-150 вода, преди нямаше и 100. Един от ориентирите са памперсите. Мислиш ли, че са достатъчно напишкани, натежават ли?

# 91
  • софия
Да, достатъчно са напишкани и при двамата според мен, но пият по 10-15 мл вода за целия ден и то само ако я предлагам от чаша-смеят се и повече играят, но покрай играта пийват и по 1-2 глътки вода

# 92
Мози, явно с храната си набавят достатъчно щом пишкат хубаво. И моят се смее на чашата, пие по малко размята я, пак пие и така голяма забава пада.
Скоро една позната ми каза, че бебето й, което е около 7-8 месеца, пиело по литър вода на ден  #Crazy. Нямах време да разпитвам за храненето, но направо се шокирах.

# 93
Удачно ли е да им предложа някакъв разреден с вода сок, за да не е много сладък и така да си набавят течности?

Не, в никакъв случай!
Това е голяма грешка, после много трудно ще пропият чиста вода. Освен това е вредно за зъбите, дават се празни калории и изобщо е един много грешен подход.
Предлагай постоянно чиста вода. Бебе/дете, което е жадно - пие.
Пълните пелени са показател, че течностите им стигат. Бъди спокойна.

# 94
  • софия
Sourcherry ,Michael@ , благодаря за отговорите
Досега не съм давала никакъв сок, няма и да давам-явно излишно се притеснявам.Предлагам постоянно вода, предимно от чаша,така ще продължа Peace

# 95
И аз не съм давала до сега сок, но ДП -то ми каза да давам сок/ морков и ябълка/. Аз ги давам във вид на пюре т.е. запознала съм детето с тези вкусове. Според вас да давам ли и като сок /нещо не ми се дават сокове Embarassed/

# 96
 Здравейте!
 Започнах захранване преди малко по-малко от месец. Днес взех пюре което съдържа копър, трябва ли да го въведа заради копъра като нова храна или мога да го дам директно?

# 97
Можеш. А за сока пак ще си кажа мнението - Не, не и не.

# 98
Количеството в пюрето е твърде малко. Можеш да дадеш цялото количество щом другите съставки са познати.

# 99
  bouquet Понякога се чудя дали не греша, да не ощетявам детето Embarassed Всички край мен дават сок Rolling Eyes
Благодаря за бързия отговор  bouquet

# 100
Споко, много нередни и грешни неща около нас. Не го ощетяваш. В пюретата има витамини и в пресните плодове. Те се дават след шестия месец.

# 101
 Много ви благодаря за бързите отговори!   bouquet

# 102
Момичета, един много бърз въпрос:
Каня се да въведа ориз (предстои ни захранване с каша и купих оризова на Хип).
Направо кашата ли да дам или да купя пюре с ориз и въведени вече зеленчуци, а после кашата?

# 103
Трябва да има 3-4 седмици диапазон между въвеждането на зеленчуци и каша. Това важи за всички отделни групи храни. Зеленчуци, плодове, каша, месни пюрета. Ако вече си започнала със зеленчуци, те съветвам да въведеш оризова каша след 3 седмици. Хубаво е тя да бъде с преходно мляко или приготвена с АМ, което пие детето.

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 09:18 от Michael@

# 104
Оризът е много щадящ стомахчето, затова оризовата каша я дават като първа храна. Смело започнете с каша / 1-2 лъжички/ и плавно увеличавайте количеството:peace:

Общи условия

Активация на акаунт