БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 437
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
Спелта  Peace! Спелта имат Лактана и Холе. Веднъж въведен глутена се дава всеки ден. Кашата можеш да разнообразяваш с плодово пюре.

# 76
Т.Е. Спелта е подходяща за въвеждането на глутен?
Искам да попитам какво означава 'до достигане на необходимото количество' Навякъде, когато става въпрос за въвеждане на нова храна пише, че се започва с 1-2л и се увеличава 'до достигане на необходимото количество' Колко е това количество?
Примерно детето ми приема на хранене по 180мл АМ и обикновено давам 120АМ и след това още 60мл АМ, с което е приготвена кашата /примерно/
Или 120АМ + 60мл пюре това ли е нужното количество? /Това го дадох за пръв път днес на обед, когато е най-стабилното хапване Wink/

# 77
Спелта е вид пшеница, с по-ниско съдържание на глутен. Подходяща е, както и овеса  Peace.
Точно това е необходимото количество както го обясняваш  Simple Smile!

Скоро тук имаше дебат относно безгглутеновата пшеница. Да ви кажа, че видях такава в един био магазин. На бебешка каша все още не съм срещала. Мисля, че беше в магазина на Иван Шишман. Не съм съвсем сигурна.

# 78
Невероятна си  bouquet  Щом има Спелта на Лактана ще въведа глутена с нея, защото детето ми харесва Лактана.
Много благодаря за бързия отговор!

# 79
Бихте ли ми казали каква марка кисело и прясно мляко купувате на децата си?
В нашия случай ми трябва за 1г и 3м.

Благодаря!

# 80
И ние обичаме Лактана  Peace  bouquet Simple Smile!
Кисело мляко пълномаслено на Елена, както и сирене. Прясно сигурно пак Елена, незнам.

# 81
  • Бургас
Кисело и прясно купувам Елена,но прясното гледам да не е UNT.

# 82
Благодаря за отговорите!  Peace

На какво казвате UNT?

# 83
  • София
Кисело-Елена и Боженци.
Прясно-My day. Харесвам и тяхното Малечко, което се води за деца над 1г., но и моят 8-годишен е на него.  Simple Smile

# 84

Ако не ме лъже паметта това е стерилизирано, а не пастьоризирано мляко. Процеса се нарича уперизация или нещо такова. При този метод загиват вички микроорганизми в млякото, но се понижават биологичните и органолептичните му свойства.  Трайността му е по-малко от тази на пастьоризираното. Може разбира се и да бъркам и UNT технологията да е пастьоризация, а не стерилизация.

# 85
  • Бургас
Трайността му е поне половин година/на UNT млякото/,но технологията му не я знам каква е.На самите кутий си пише че е UNT.На млякото което аз купувам срокът на годност е не повече от 2 седмици.Понякога купувам и от бутилките на My day-по-удобно ми е за съхранение.

# 86
Здравейте, в момента захранвам 5-месечният си син. Въпросът ми е мога ли да въведа зелен фасул, вече съм въвела картоф, морков, тиква, тиквичка, грах, броколи. Благодаря!

# 87
  • София
toanto, след тези зеленчуци, които си въвела вече, може да продължиш със зелен фасул. Ето една стара тема по въпроса: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=370971.0 В нея има линкове и към други.

# 88
Leprechaun`s mommy, Елена 3.6% е хубаво кисело мляко. Можеш да купуваш и от тези, които са по БДС - оранжева Верея, Табу, Бор чвор.
Сирене - аз харесвам Маджаров. Елена също имат хубаво краве сирене.

Млякото UHT (ultra high temperature) e стерилизирано мляко с голям срок на годност. Мегле например е такова. Това е отбелязано на опаковката, която обикновено е Тетрапак или пластмасово шише с фолио от вътрешната страна, напр. пресните млека Президент.

Споменатото My Day има свежи пресни млека в бутилка с различна масленост+детско такова, но има и 2 вида пресни млека UHT - нискомаслено и пълномаслено.

Всички споменати млека и сирена можеш да намериш във всяка по-голяма верига, в пълният им асортимент.

# 89
  • софия
Аз давам оранжева Верея по БДС-много я харесва.Сирене ще въвеждам скоро и мисля да е Маджаров

И двамата отказват да пият вода-едвам ги излъгвам с по 1-2 глътки, но това ме притеснява в горещините.Удачно ли е да им предложа някакъв разреден с вода сок, за да не е много сладък и така да си набавят течности?

Общи условия

Активация на акаунт