БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 520
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
Аз освен сирене добавям и жълтък в чисто зеленчуковото пюре.
Ива не иска да пие вода  ooooh! , което не е от скоро, но ме притеснява в големите жеги, давам и сок, който аз съм сварила с прашинки захар вътре..буквално. Все пак ми се иска да го махна този сок и да пие повече вода. Посъветваха ме да и взема от бебешките води на пазара, понеже преварената е отвратителна на вкус. Някой може ли да сподели дали детето му пие тези води?

# 121
  • Бургас
Вода можеш да даваш розов Девин.

# 122
  • Русе
Ние сме на розов Девин и пие доста вода

# 123
Мерси  Hug А да я преварявам ли?

# 124
Vansi, до годинка се преварява водата Peace. Аз знам, че даването на желязосъдържаща храна с млечна, пречи на усвояването на желязото.

# 125
  • Русе
аз я заварявам в ел кана ама по форумите има майки които вече я дават директно

# 126
  • Бургас
Аз не я преварявах,но я дадох доста след годинката.Ако те притеснява можеш само да я кипнеш/като заври и я изключваш/.

# 127
Мерси, момичета, бързи както винаги  Hug

# 128
Това кипване не върши никаква работа. Водата се преварява 10 мин на котлон.

# 129
  • Русе
Е тази вода не е от чешмата и не е варовита ,така че мисля че върши работа

# 130
А сигурна ли си в какви условия и в колко чисти бутилки са я наливали? Мисля, че за бебе под 1 годинка е добре да се превари. Иначе за какво сте стерилизирали шишетата, ако давате вода от тубата ей така?

# 131
  • Русе
казах че я минавам през ел кана а не направо от тубата

# 132
Да, разбрах, но това минаване през каната не върши работа. Водата, за да е преварена, трябва да е кипяла 10 мин.

# 133
  • Русе
Всеки сам си решава аз смятам че е достатъчно 

# 134
Вчера й дадох от бебешката вода на "Хип" и отново не я искаше - играе си с биберона като с дъвкалка.
Обаче като огладня повечко, изпи всичките 50 мл., които й бях наляла.  Mr. Green
Отново се убедих, че няма нужда от водичка, кърмата е достатъчна, а когато пие, е защото е гладна и съответно намаля количеството кърма което изсука...
Не се налага да даваш вода, ако кърмиш всеки път, когато поиска - бебетата сучат по различен начин когато са гладни и когато са жадни - в първия случай дърпат от задното мляко (по-гъсто и по-хранително), а във втория - само от предното - рядко, с голямо съдържание на вода, задоволява жаждата.
Иначе изчетох много, предлагах и "Савина", непреварена, обаче пак не я пие, а и аз съм неспокойна - де да знам какво точно съдържа...
"Хип" обаче е много скъпа...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт