БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 523
  • 769
  •   1
Отговори
# 135
  • София
VansiPansi, моя син не приемаше никакви течности почти до 1г. Като новороден успях да му пробутам чая на Хип с/у колики.
Вода пропи някъде месец преди навършване на 1г (захранен е на 8м). Давах му изворна на Девин.

# 136
Мойто не пие вода също. Най-много 100 мл и то рядко. Изхвърлям тежички памперси, така че не се притеснявам.

# 137
Изненада!
Кашата на "Хип" трябвало да се бърка с вода, чиято температура да е 55 градуса.
Като как да го разбирам, според Вас?
Не се виждам да топя термометър...

# 138
Аз имам кана Авент и приготвям всичко на 40 градуса. Въпросът е да не е над 55 градуса, за да убие активните съставки. Според мен спокойно можеш да я приготвиш с вода - приятно топла.

# 139
Проблема е, че истински тежък памперс мога да нарека само този, който сменям сутрин. През останалото време не мога да кажа, че са кой знай колко тежки. Поради тази причина правихме изследвания за бъбречни нарушения, но всичко беше ОК. Днес не съм давала сок. Следобед изпи към 80 мл, което си е направо чудо  Mr. Green

# 140
В жегите е абсолютно нормално пелените да не са толкова пълни, както е в ден с нормални температури или през зимата.
Бебетата освен всичко се потят - с потта си те губят доста вода. Както и с дишането си. А както знаем, бебетата дишат по-ускорено от възрастните.
Споко. Просто предлагай постоянно.

# 141
От известно време много ме притеснява факта, че нощния памперс е напълно сух. Очевидно, е че е пишкал само веднъж сутринта. Като го сменя до обяд се вижда още веднъж и е сух. Чак следобяд и привечер е стабилно пълен. В НЛ не правят току така изследвания и си мислех да използвам ваканцията в БГ.
VansiPansi какви са точно тези изследвания? Може и на лични да не спамим.

Знам, че минерална вода не се преварява. На тези, които са го правили не ви ли става на бели парцали?  newsm78 Аз няколко пъти прегрявам водичката и вътре плуват такива.

# 142
Аз ползвам изворна.

# 143
Да, минерална вода не се преварява, но не се и дава на бебета.

# 144
Да, минерална вода не се преварява, но не се и дава на бебета.
Имам предвид водата, която е обозначена за приготвяне храна на бебетата. Има надпис, че е подходяща. Не знам как я наричате тук. При нас все е минерална, състава е различен.  Peace
Но съм претопляла веднъж и Девин с розов етикет (само такава съм ползвала в БГ) и пак става на парцали. Исках да се запази топла до летището, за да мога да забъркам млякото.

# 145
Бутилираните води за бебета - Хипп, Милупа и пр. марки са наистина води за бебета, с известен минерален състав. Първоначално водата в тях не се преварява, а се дава така. След известен престой на водата във вече отворената бутилка, се счита, че водата вече не е бактериално чиста и е нужно да бъде преварена, с оглед на това да бъде гарантирано безопасна за консумация.

Leprechaun`s mommy, колко е голямо бебето?

Сега виждам, че детето е на 1 година и 3 месеца, което ще рече, че можеш да купуваш Девин изворна вода. Не е нужно да преваряваш, детето вече е голямо.
Както и всякакви изворни и трапезни води - направо от бутилката - Савина, Предела, трапезна вода Горна баня и пр.

Последна редакция: вт, 12 юли 2011, 00:21 от Sourcherry

# 146
Sourcherry благодаря!  Peace Да, 1.3г е.
Нещо ми влезе мухата в главата (малко след дъжд качулка) дали е хубаво постоянно да пият такава вода? newsm78 Давам обозначените за приготвяне на АМ от както е навършил 2м, а сега и за пиене.

# 147
Лепри, аз давам Девин от миналата година и не съм я преварявала никога.

А за памперса - Томаз сигурно вече малко по малко се стиска.  Hug
Моника също почна да има сутрин сухи памперси и следобед също.
Колко вода пие през деня?

# 148
Лепри, аз давам Девин от миналата година и не съм я преварявала никога.

А за памперса - Томаз сигурно вече малко по малко се стиска.  Hug
Моника също почна да има сутрин сухи памперси и следобед също.
Колко вода пие през деня?
Иве може би, наистина да е почнал, но ми е чудно цяла нощ?  newsm78 При това от около като навърши годинка.
Вода започна да пие преди месец и сега зависи от топлината през деня. В къщи не е топло, температурите ни са около 20 градуса, стига максимум до 120 мл за целия ден. Сега тези дни като пристигнахме в БГ е много горещо и търси чашата постоянно. Стигна вчера до 500 мл. То пък дали е добре толкова много?
Та привечер го понапълва, но чак да висне не е.

# 149
Добре е. Нека пие вода момчето, колкото иска - толкова.
Изворните и трапезните бутилирани води нямат ограничение за прием при деца над 1 година. Единствено условие е да са нискоминерализирани (а те са до една такива), да имат ниско съдържание на флуор и натрий.

Общи условия

Активация на акаунт