БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 533
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте,

Преди две седмици започнах да захранвам. Въпросът ми е:
При условие, че бебето изяжда 130-170 мл. мляко на хранене, за да заместя хранене колко пюре е нормално да изяде? Сега давам от малките бурканчета на Хип, ама не съм сигурна дали 125 гр. стигат... newsm78

# 151
До достигане на една порция - колкото изяжда в момента самото дете. В пюрето обаче трябва да има мляко. Или да даваш шише мляко преди или след това.

# 152
  • София
LadyAngel, на тази възраст не бих заместила хранене. Можете да действате както е писала Michael@.

# 153
Здравейте! Колкото повече чета толкова повече се обърквам. Колкото повече чета ,разбирам че педиатърът ни е насочила грешно. Сега разбирам и ,че съм действала грешно. Просто се чувствам ужасно. Започнахме със захранване на 5 месеца без 10 дена, сега вече сме почти на 6. Всичко което приготвям е домашно дори и кашите. Ориза и елдата меля на брашно и варя по препоръка на педи. За един месец въведох 5 зеленчука, 4 плода, ориз и елда. По препоръка на педи вече имаме две изместени хранения. На обед и следобед яде само пюрета и каши в които не слагам кърма. Ако не се бях зачела във форума пак щях да послушам педи и да започна постепенно да замествам трето хранене - закуската. Объркана съм тотално. Да и давам ли сутрин пюрета или е по-добре да си продължаваме с кърмене. Какво имате предвид ,че като се въведе глутен трябва да се дава всеки ден? Всеки ден ,но в продължение на колко време? И можели глутна да се омесва с други зърнени не съдържащи глутен. Смятам да изчакам с глутена още малко, но все пак... Как мислите, до колко е рентабилно да и правя аз кашите с домашно мелене или купешките са за предпочитане. Педи каза яж ти нещо което се разтваря във вода, било химия. Кога се дава яйце, преди или след глутен. Ако е след глутена, колко време след него. Много я обичам, наистина искам да направя всичко като трябва.

# 154
Нуклу, не мога да се произнасям за това дали домашни или купени. Аз за нас съм избрала готовите храни, защото вярвам, че производителите си разбират добре от работата и спазват условия, които са трудни постижими за нас. Това си е мое мнение. Когато имам домашни зеленчуци готвя, но основно купувам и се радваме на голямо разнообразие. Още малко ни остава на пюрета. Мама скоро ще се завърне в кухнята! Напоследък правя някакви бързи неща и предимно салати. Както и да е. Ако кърмиш преди или след съответното хранене всичко е наред, а можеш да слагаш и кърма. Както си прецениш. За глутена прочети и вземи решение кога, тук има достатъчно информация. Важно е да знаеш, че трябва да оставяш диапазон от 3-4 седмици между отделните групи храни - плодове, зеленчуци, каши, месо. Елдата е безглутенова, но е тежичка за храносмилане. Царевица с ориз е по-добър вариант. Като въведеш глутена не въвеждай нов вид храна един месец. Даваш всеки ден докато расте, това е важен протеин. Яйце по мое мнение - 10 навършени месеца.

# 155
Здравейте, започнах да захранвам детето си на 4 навършени месеца, сега е на 5 месеца и 2 седмици. Въвела съм 5-6 зеленчука, 4-5 плода и един вид каша - оризова. Храни се 4 пъти дневно, имаме 2 хранения само мляко, едно млечно-зеленчуково хранене и едно хранене оризова млечна каша. Плод давам из между другото. Мисля да продължа така: на 6 навършени месеца да започна да въвеждам месо, на 7 да въведа глутенови каши, на 8 да започна да давам кисело мляко и сиренце. Така правилно ли е според вас или греша някъде. Не е много бърз въпросът ми за което моля да бъда извинена.  Simple Smile Четох много за захранването и много се обърках, за това реших да попитам тук за този мой вариант, дали е правилен. Благодаря предварително.

# 156
според мен за месец и половина от започването на захранване сте дали доста неща....Правете поне 5 дни пауза между различните храни, за да проследите евентуална реакция.
Редът, който сте сте начертали т.е. месо -глутен -кисело мляко на мен ми харесва, но изчакайте още време....За къде бързате?!
Мисля, че месо преди 8 м е доста рано да се дава newsm78
Нека и др майки да се включат!

# 157
Хубаво е, че по план има 1 месец диапазон между отделните групи храни. За месо е рано, наистина. Аз лично бих препоръчала първо да се въведе глутеновата каша на 6 м, на 8 месеца месото, сирене и йогурт на 9 м, масло на 10 м, кисело мляко на годинка  Peace. Има тема за захранването с глутен, където е публикувана последна информация от изследвания и доста майки се включиха също. Предлагам ти да прочетеш темата преди да вземеш решение  Peace!

# 158
  • софия
може ли 7 месечно бебе да яде пюре от печен картоф.педи. казва че може,но си мисля че е рано

# 159
Защо да е рано? Някои захранват с картоф

# 160
  • софия
При нас проблема е че отиваме на море,а бебка не яде от готовите пюрета -а само домашни.Педиатъра каза че вместо пюре от сварен картоф мога да и давам и добре изпечен картоф намачкан с вилица-това ми беше и мисълта ,не е ли рано за печен картоф

# 161
  • Варна
Картофа си е картоф, както и да е сготвен. Изключвам пърженето като готвене. А детето одобри консистенцията няма проблем да е печен, а не варен. А всъщност къде е проблема да е варен? newsm78

# 162
  • София
И аз не виждам разлика във варен и печен, изключвам пържен картоф.
Печените имат малко по-различен вкус и са вкусни.

# 163
Не виждам защо печен картоф може да бъде пречка. А какъв е проблема с варенето?

# 164
  • софия
благодаря за бързите отговори -не знам там дали ще ми сжри някои на момента картоф-повечето ресторанти са на заготовка;а вероятноста да намерим ж някое обедно меню печени картофи е по голяма.

Общи условия

Активация на акаунт