БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 590
  • 769
  •   1
Отговори
# 480
Да попитам и тук ;
от село ми донесоха много и различни видове плодове.Сега им е сезона,а ще се захранваме чак след около 2-3 месеца.Искам да ги сваря и пюрирам в стерилните пликчета на Лансинох и да ги съхраня във фризера докато дойде време за захранване.Но колко дълго могат да престоят там?

# 481
Кога да започна да предлагам вечеря?

# 482
michelangela simoni е много права! Peace

# 483
  • Варна
Да попитам и тук ;
от село ми донесоха много и различни видове плодове.Сега им е сезона,а ще се захранваме чак след около 2-3 месеца.Искам да ги сваря и пюрирам в стерилните пликчета на Лансинох и да ги съхраня във фризера докато дойде време за захранване.Но колко дълго могат да престоят там?
Можеш да ги съхраниш и сурови във фризера. Почистени, измити и нарязани. Не е необходимо да са в стерилни пликчета.
Кога да започна да предлагам вечеря?
Когато на детето не му стига само мляко за вечеря.

# 484
Аз вече предлагам вечеря, защото моят не пие мляко. Давам зеленчуково пюре със 70 мл АМ.
Да питам всички мерителни лъжици ли са еднакви, защото аз съм си изхвърлила моята с първия пакет Милумил. На кутията пише, че е 4.9 гр.

# 485
  • Варна
В повечето случаи са еднакви /отговарят на съотношението 1л/30мл/. Но например има разлика в размера на лъжичката между двойката и тройката на една и съща марка - Фризо.
В новата кутия мляко няма ли лъжичка?

# 486
Днес направих на малчо за обяд картофено пюре с морков и пилешко месо. Добавих и малко масло. Удачна ли е комбинацията на месо с масло? Нали не се комбинира месо с мляко  например Rolling Eyes

Имам и друг въпрос - на манджите с тиквички аз си слагам кисело мляко, защото така ми е най-вкусно. Чудя се дали да зобавям кисело мляко и за малкия към тиквички  Rolling Eyes

# 487
Добавих и малко масло. Удачна ли е комбинацията на месо с масло?

Удачна е - да.
Бих предпочела зехтин - Екстра върджин. Добавяш го, след като е готово ястието или преди сервирането.

Чудя се дали да зобавям кисело мляко и за малкия към тиквички  Rolling Eyes

Можеш. Можеш да добавиш и настъргано/натрошено сирене.
Към зеленчуковите ястия вървят и твърди сирена - пармезан, ементал. Но те - по-натам.

# 488
Не са еднакви лъжичките. Това е втория пакет на една и съща кутия. Ще купя нова просто.

# 489
Аз пак да попитам Blush - акъв друг зеленчук мога да добавя към картофа?Правя пюренце на малкия от варен картов,захраних го с него,и сега какво да добавям?И дали така чисто да му давам пюрето,без никакви добавки(освен малко АМ),или трябва да слагам нещо за вкус?

# 490
От колко дни му даваш картоф? Въвеждай нов зеленчук в интервал от 4-7 дни. Подходящи са тиква, тиквичка, морков.. Можеш да започнеш с добавяне на няколко лъжички в картофеното пюре или самостоятелно с дохранване с АМ.

# 491
  • Варна
Към картофа можеш да добавяш морков, пъщарнак, тиквичка, тиква, зелен боб, зелена чушка, грах. Не всичко наведнъж, а едно по едно и в този ред, горе-долу. Добавяй само АМ и нищо друго за сега.

# 492
а залената чушка и зеления боб варени и пасирани,нали?

# 493
  • Варна
Разбира се. Също чушката обелена. Peace

# 494
БЛАГОДАРЯ!А този пъщърнак?корен ли е,бели ли се?как се приготжя,зщото идея си нямам...

Общи условия

Активация на акаунт