БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 586
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
Защо не искаш да даваш пшеница? Безмлечна има на ДМ 3 корн, на Милупа 7 зърна, Лактана имат хубави безмлечни каши.
Просто исках да следвам препоръчания ред, според съдържанието на глутен - спелта, овес, ръж, ечемик, пшеница.
Иначе, не съм проверила в ДМ, признавам си, но Милупа би ни въвела няколко нови храни, Лактана - също. Това е проблемът, за това изредих само храните, с които сме се захранили.
Вчера дадох на беба малко настъргана ябълка в кашата, дали не е грешка? Чудех се дали да й дам ябълково пюре или ябълка, накрая взех импулсивно решение - свежа ябълка, направена на кашица.
Дали е добре? Да продължавам ли или да коригирам нещо?

Аз и Ти, няма проблем да продължиш с мултизърнена каша. Пресен плод също можеш да добавяш или да даваш самостоятелно.

# 511
30god, въведи месо. Започни с пуйка или заек. После пилешко, след него телешко.
Между последните две можеш да вмъкнеш и агнешко, ако искаш.
След като захраниш с месо, започвай млечните - сирене, бебешки йогурт, плодови дуети с млечни вътре - сметана, извара, обикновена извара, масло. След млечните можеш да въведеш яйчен жълтък, като ориентировъчна възраст нека да е поне на 10 навършени месеца бебето.

И тук да напиша, че редът на въвеждане на зърнените изобщо не е задължителен, има лек препоръчителен характер.
Редът за въвеждане на зърнени храни обаче е особено важен при деца с тежки алергични състояния или данни за глутенова непоносимост в семейството, както и друга алергия - към просо например.

# 512
Благодаря Ви, момичета! Нужен ми е още един спешен съвет:
Съпругът ми ще донесе "З зърна" на  "Бейби лав" (ДМ), обаче тя съдържа освен овес, още лимец и пшеница. Надявам се не е проблем, че ще въведем едновременно лимец и пшеница? (доколкото съм чувала лимецът е вид пшеница, покритосеменна)

# 513
  • Варна
Лимец е спелта. Peace

# 514
Sourcherry, много благодаря за насоките  bouquet
Az i ti аз купих същата каша, а започнах със спелта, сега давам овес и тази ще е следващата т.е. с нея ще въвеждам пшеницата Wink

# 515
  • София
Надявам се не е проблем, че ще въведем едновременно лимец и пшеница? (доколкото съм чувала лимецът е вид пшеница, покритосеменна)

Не е проблем.  Peace

# 516
Аа, не! Naughty
Два различни типа пшеница са. (http://www.capital.bg/light/neshta/2010/11/25/999957_pred_nas_sa_blesnali_jitata/)

Ама в момента дерта ми е друг - снощи взех да прочета етикета и  #Crazy
Оказа се, че кашата освен овес и лимец, съдържа НЕ пшеница, а ечемик!
Още една нова зърнена храна...
Чудя се какво да правя - да давам ли днес на бебка - едновременно ще й станат две нови - лимец и ечемик newsm78
Или пък да купя "Пшеница" на "Слънчо", въпреки че е СЪС захар, за да мога после постепенно да въвеждам останалите зърнени, тъй като в повечето каши са в комбинация с пшеница.
Какво ще ме посъветвате? (трябва да реша веднага, за да ида да купя другата, евентуално)

# 517
Ако детето няма генетична обремененост, няма никакъв проблем да въведеш две дори три зърна заедно.

# 518
Ако детето няма генетична обремененост, няма никакъв проблем да въведеш две дори три зърна заедно.
Благодаря ти, Michael@!
Супер! newsm44
Олекна ми!

# 519
  • София
Az i ti много хора са ти отговорили да не се вманиачаваш и да не спазваш чак такъв строг ред на въвеждане (включително и в темата която беше пуснала Wink)
Щом си въвела вече глутен - давай по-смело, най-вероятно няма да има проблем  Peace
С мултизърнеста каша си решаваш много бързо "проблема".

# 520
Момичета от кога мога да давам изворна вода, а не преварена?! Може ли АМ да приготвям с изворна вода?
Др. месец ще ходим на почивка с детето и ми се иска до тогава да съм я свикнала....но ако е рано ще вземем и ел.кана

# 521
  • Русе
на колко месеца сте

# 522
Водата се преварява до първата годинка. Аз лично взимам изворна.

# 523
На 8.5 месеца
Преваряваш изворна вода?
ПС
Къде ми изчезна лентичката newsm78

# 524
  • Русе
Аз лично ползвам розовия Девин и я минавам през ел кана ,но имам много познати които вече не преваряват

Общи условия

Активация на акаунт