БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 554
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
Да, преварявам я за 10 минути. После я съхранявам в ел.кана. Според мен кипването на 100 градуса не върши никаква работа. Като навърши годинка ще спра.

# 526
Купувам бутилирана вода за кърмачета, преварявах я до 7ми месец. Педиатърката беше препоръчала до 6ти.

Към тиквички с кисело мляко мога да добавя жълтък, нали?

# 527
Купувам бутилирана вода за кърмачета, преварявах я до 7ми месец.
Освен на Хип има ли друга?

# 528
Аз ползвам изворна на Девин от навършени 11 месеца и не я преварявам.

Ай нийд хееееееелп!  Mr. Green Ние все още се къпем всяка Божа вечер и съм в голяма чуденка какво да правя с твърдата вечеря, понеже знам, че не бива да я храня преди хранене, а вечеря след баня..все едно трябва пак да я къпя. Отделно си пие и мляко преди да заспи, което е веднага след банята. Имайки се предвид, че тя е вече голяма мога ли да й давам твърдата вечеря преди банята и млякото след това. Или дайте ми акъл какво да правя  newsm78

# 529
Оооо, Ванси.....Взе ли си изпита? Да ти кажа аз понякога давам вечеря преди баня, понякога след, зависи кога се приберем от вън. Знам, че на гладно не трябва да се къпе. Гледам да минат 30-40 минути след вечерята и тогава заминаваме  в банята. След това директно в леглото.

# 530
  • Видин
Здравейте. Ние се захранваме от ок. 2 седмици. Досега съм въвела тиква, пащърнак и картоф. Въпросът ми е - какъв плод мога да дам на тази възраст? Синя слива може ли?

# 531
Може. Може й ябълка, кайсия, банан и др.
Не съм, Мише, той е в средата на септември.

# 532
Аз бих те посъветвала да продължиш със зеленчуците още поне една седмица. Можеш да въведеш тиквичка. После започни с ябълка, круша, праскова, кайсия, банан.

# 533
Аманита, синя слива - не!
Много е агресивна, по-натам.
Започни с круша или ябълка.

Вероятно имаш домашни сини сливи. Обезкостени и измити, можеш да съхраниш във фризера.

Пресни плодове - след 6 навършени. Ако ти правиш пюретата, то сварявай плодовете във водичка и след това пасирай, както са вряли с водата.

# 534
здравейте, вече месец и половина се захранваме, като сме въвели 7 зеленчука и каши - безглутенови. Всеки ден обаче следобяд ядем каша. Сега мисля да въвеждам плодовите пюрета, но не знам кога се дават - преди обяд или следобяд. И тъй като съм чувала че не заместват хранене ако давам следобяд вместо кашата с какво да доплълня следобедното хранене. А мога ли да давам още нещо след обяд освен каша и плодово пюре?

# 535
Бобчо, на колко месеца е бебето?
Плодовото пюре давай сутрин, между сутрешното мляко и обяда.
Когато въведеш глутен, тогава можеш да слагаш плодово пюре в кашата следобяд. Сега в кашата също можеш да добавяш.

Следобяд можеш да даваш от готовите каши в бурканче, можеш да направиш кисел, АМ с бисквити, плодови дуети в бурканче. След това грис или ориз с АМ и т.н.

# 536
Sourcherry , беба е на 6 месеца и малко, сега мисля да въвеждам глутена в най -скоро време, но и месото ми се ще да започваме, а и кисели и попара, и незнам кое след кое да карам. Само съм сигурна че след 2 дни ще дам плодово пюре, а за по нататък нямам никаква идея какво да правя. Голяма каша ми е в главата  ooooh!

# 537
  • Варна
След това грис или ориз с АМ и т.н.

На ориза и гриса как им се добавя АМ? Купих кутия Лактана, но малкият отказва да го опита дори и се чудя как да я оползотворя   Tired

# 538
Сваряваш си грис или ориз.
Като се поохладят, добавяш млякото, приготвено според инструкцията.

Може да се добави плод или плодово пюре.

bob4o_f, много е рано още за месо.
Захранила си по-рано и си въвела доста неща за кратък период.
Не бързай така.

# 539
Ай нийд хееееееелп!  Mr. Green Ние все още се къпем всяка Божа вечер и съм в голяма чуденка какво да правя с твърдата вечеря, понеже знам, че не бива да я храня преди хранене, а вечеря след баня..все едно трябва пак да я къпя. Отделно си пие и мляко преди да заспи, което е веднага след банята. Имайки се предвид, че тя е вече голяма мога ли да й давам твърдата вечеря преди банята и млякото след това. Или дайте ми акъл какво да правя  newsm78
Доколкото знам, храненето преди къпане не се препоръчва, за да се предотврати повръщане по време на събличането, къпането и обличането. Плуване на пълен корем също не се препоръчва.
Но вие бебка е вече голяма, а и няма да плува, нали?
Моето момченце (към момента почти на 10г.) още от раждането не можеше да търпи обличане на гладен стомах - изреваваше си белите дробове  Mr. Green
Така че той е къпан само след кърмене до годинката, после след твърдата вечеря.
Не виждам къде може да е проблемът...
Мисля ,че спокойно можеш да си я нахраниш, дори и по-раничко, даже малко да поиграе, докато се приготвите за къпане, ще й "спадне" храната... А млякото сигурно го давате на заспиване...
Не знам, синчето не ядеше друго късно вечер докато сучеше, после - ядеше всичко (най-вече детска кухня Wink ), винаги сме го къпали след хранене, проблеми не сме видели...

Общи условия

Активация на акаунт