БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 524
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
Ами снощи направих така: дадох й да вечеря в 19:15, в 19:45 я изкъпахме и към 20 и нещо си изпи млякото. Всичко беше наред, май така ще процедирам Simple Smile

# 541
Пък ние от вън директно в банята, после твърдя вечеря и гушки с мама.

# 542
Да ама ние вече искаме да бъркаме с лъжица в купичката и да мажем всичко наоколо. Ако не й дам нейна лъжица се сърди и не иска да яде.

# 543
Ние задължително трябва да разглеждаме нещо съсредоточено докато ядем, но предполагам това с мазането предстои съвсем скоро и ще се къпем след това. Редовно обаче прави резки движения и лъжици летят навсякъде включително и по главата му и се мием на чешмата.
Искам да питам мога ли вече всеки ден да давам на обяд месно пюре? Той всяка вечер яде постно пюре и мога да добавям жълтъка с него. Мога ли да давам меню с шунка?

# 544
  • София
Искам да питам мога ли вече всеки ден да давам на обяд месно пюре? Той всяка вечер яде постно пюре и мога да добавям жълтъка с него. Мога ли да давам меню с шунка?

Да-и на двата въпроса.
На възрастта на твоето дете Иво беше записан на ДК. Всеки ден имаше ядене с месо-супата или второто.
Шунката, дори и да е от свинско, не е проблем. Свинското не е забранено до навършване на 1г.-само трябва да се подбира крехко, немазно месо. Шунката се прави от такова, а предполагам-за бебешките пюрета я подбират по-внимателно.

# 545
Момичета, да ви питам с какво сирене да започна? Имам домашно козе, мога ли с него да въведа сиренето, струва ми се, че не е никак мазно и като го обезсоля... newsm78 или не е подходящо за първо?

# 546
Момичета, да ви питам с какво сирене да започна? Имам домашно козе, мога ли с него да въведа сиренето, струва ми се, че не е никак мазно и като го обезсоля... newsm78 или не е подходящо за първо?
По принцип козето сирене се препоръчва за дечица, както и козето мляко.
Обаче, аз лично, имам съмнения в рецептата, зрелостта и най-вече хигиената на домашното.
Нашето го е правил татко ми, мога да му се доверя, но млякото не е доил той...
Смятам да купя сирене.
Дали разсъждавам правилно?

# 547
Според мен да, защото купешкото сирене е минало ветеринарен контрол. Аз давам био сирене Хармоника. Скъпо е, но те хапват по малко.

# 548
Кажете ми,моля-колко заместени хранения трябва да има бебчо-той е на 5м.От 2 седмици му давам за обяд зеленчукови пюрета,преди обяд(между първото и второто мляко преди обяда)му давам плодово пюренце,и след обяда му давам каша.Рано ли съм заместила второто хранене?Ох,незнам дали ще ме разберете...Кашата я давам вместо мляко,т.е.май съм заместила хранене с АМ,нали?!Помогнете ми Praynig

И още нещо-доктора каза,че трябва да махнем едното хранене(защото бебо си иска да яде и през нощта-и то 2 пъти),а незнам как да стане това...опитахме,но тй плаче,и си иска мляко...да продължавам ли с "жалките" ми опити да го спра от нощното хранене,или да си му давам,пък той сам ще спре?

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 15:33 от Boten Mary

# 549
Заместено хранене означава, че АМ или кърма е заместена с хранене, в което отново има мляко. Според мен на тази възраст две са достатъчни. На обяд млечно зеленчуково пюре, следобед млечна каша. Незнам с какъв интензитет въвеждаш новите храни и с какво си започнала? Ако си започнала със зеленчуци и са минали две-три седмици продължи с плодове като новите предлагай сутрин между закуската и обяда. После можеш да добавяш плодовото пюре в кашата следобед.
Не спирай нощното хранене. Предлагай мляко докато детето има нужда. Винаги се води по него!
Винаги слушай педиатъра със съмнение и чети. Ще дам пример. Моята ми даваше съвети да откажа бебето си от нощното кърмене когато беше на 2 месеца като му предлагам само вода. Без коментар..................................!

# 550
Не спирай нощното хранене щом бебо си го търси. Peace

# 551
Загорих тенджерата под розетката докато правя зеленчуци на пара. Водата била свършила. Прецакала ли съм зеленчуците? Видимо нищо им няма.
Колко време и как може да се съхранява готово пюре от картофи и тиквички, в което освен малко сол няма добавено нищо друго?

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 11:12 от Michael@

# 552
  • София
На зеленчуците предполагам им няма нищо. Опитай ги на вкус. Ако са загорели би трябвало да нагарчат.

Готови (готвени от мен) пюрета държах във фризера. Единствено плодовите нещо не ставаха. То аз имах мисля едно плодово във фризера. Отворих, дадох, Алекс не беше готов за него, и го метнах във фризера. После го изхвърлих.

Иначе съм държала във фризера по седмица. Готвя и пълня в бурканчета. Само гледах да не са препълнени, защото като сложа капачката и се пръсва бурканчето. Не съм имала пръснати бурканчета, най-често се чупеха близо до дъното и направо дъното падаше.

Във хладилник съм държала 1-2 дена, макс 3.

# 553
Опитах ги на вкус и са добри. Мерси за отговора  Peace!

# 554
  • София
То при загаряне направо се опичат Simple Smile

Преди години ще варя жълтък на щерката. Затворила съм вратата на кухнята, двете с щерката вилнеем в хола. Излиза и влизам в хола, бре мирише ми на изгорял кабел. На "четири крака" обиколих целия хол, душа всеки контакт, няма нищо. Проверих си и лаптопа. И звъня на мъж ми по телефона,  че гори кабел у нас, ама не мога да го намеря.

Съвсем случайно влязох в кухнята и ме посрещна гъст черен дим. Аз да взема да опека яйцето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт