БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-12

• 24 506
  • 769
  •   1
Отговори
# 585
От друга страна чета на етикета, че пюрето съдържа 8%месо, което не е много....или?

Не е много. Напълно достатъчно е.
Ако детето е ок, можеш да редуваш с млечно-зеленчуково през ден. Можеш да даваш и всеки ден месно пюре.

На обяд не е нужно да дохранваш с мляко след като пюрето е било с месо. Ако бебето си търси млякото - давай.

# 586
  • Варна
Момичета, от кога може да се дава бамя? Сготвих постна яхнийка от бамя с домати. Дали мога да дам на бебо да опита?

# 587
Цитат на Косе Босе:

Цитат
Бамя
- възраст 10-12 м.
- няма много подходящи начини за приготвянето й в по-ранна възраст
- не е в списъците със силни алергени
- средноцелулозен зеленчук
- категорично се избягва при чувствително стомахче
- опасност от задавяне, ако не е сготвена добре или се предлагат парченца
- съдържа високо ниво на оксалати (подобно на спанака)
- много добър източник на витамини А и В, също витамин С и калций
- предлага се добре задушена с други зеленчуци или в супа (може да се маринова за кратко с вода и оцет преди готвене)

# 588
  • Варна
michelangela simoni, благодарности!  bouquet
Утре за обед ще му дам да си опита съвсем спокойно.

# 589
Тони, честито пораснало момче!
Много да е здрав и да ви слуша!

Той вече е над 1 година. Без притеснение можеш да даваш почти всичко.

# 590
  • Варна
Благодаря, Чери!
Той си хапва почти всичко и то със завиден апетит  Laughing. Но тези "нестандартни" зелении не ях сигурна. А и отзивите за бамята са от ужас до супер. Аз лично я харесвам и си я готвя.

# 591
Бамята е ок. Доста хора я бъркат с баклата, която няма нищо общо.
Бамя ненавиждам, не съм му и давала, нищо, че е дърто вече.

# 592
Момичета, много ви благодаря за отговорите!  bouquet
Възхищавам ви се, колко много знаете!

# 593
Моето дете се оказа, че яде съомга с апетит.
Обаче в нашия град намерих само малко бурканче - 130г, за след 5 месец и в него тя е около 11г.
Като се има в предвид, че тя е на 9,5 месеца /2 недоносена/, ако аз приготвя съомга какво количество да дам за нейната възраст. Щото пък другите месни пюрета ги ядем като буболече и дефакто малко месо приема.

# 594
7-8 коригирани месеца не е ли твърде рано за риба? Мисля за възрастта месото беше в порядъка на 30-50 гр за порция.

# 595
О, тя педиатърката и по-рано ме съветваше

# 596
Здравейте!Някой ще ми обясни ли подробно как се прави домашно пюре с месо за 7 месечно бебе.Днес претърпях пълен провал и направо май ще се откажа да правя в къщи пюрета с месо.Аз сварих отделно месото от зеленчуците,бульона от месото го изхвърлих и се пробвах да го пасирам в робота но стана доста грубо и имаше по-едри парченца а бебка още не яде едро смляни пюрета.Ако се смели всичко на един път дали ще се получи?Тогава пък няма да мога да измеря колко месо има в пюрето.Ох много ми е сложно,ако някой е правил такива пюрета ще съм много благодарна да ми обясни newsm78

# 597
  • София
Действай точно като теб. Пасирах или с пасатор, или в комбайн.
Опитайте са пасирате месото с малко от бульона.

# 598
Здравейте, свекърва ми донесе домашен заек. Искам да ви попитам как да го приготвя? Ние сме на 11 месеца, ядем всичко почти. Заешко съм давала, но на Гербер. Домашно месо до сега не съм правила, само зеленчуци и елда.

# 599
  • Варна
Зависи как яде детето - вариш/задушаваш/печеш месото после кълцаш на дребно или пасираш. Добавяш към зеленчуци или ориз.

Общи условия

Активация на акаунт